üsküdar
İlk mesaj
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - enderTEK Evet, Arkadaşında yazmış olduğu gibi Yurtdışı olarak neresi ve üretilen koltukları alacak kişi veya kişiler hazır mı. Sonuçta fizibilitesi yapılmamış bir işe kolay kolay kimse girmez. Saygılarımla. |
Yazıyı gönderen - bulnes Sayın Tuğrul Bey, Arkadaşların yurt dışının neresi olduğuna dair cevap vermemiş olmakla bir ortak bulmanızı imkansızlaştırıyorsunuz. Günümüzde ortak bulmak için her şeyden önce bol bol (boş olmayacak tabi) konuşmak, fikir alışverişinde bulunmak gerekiyor. |
Yazıyı gönderen - fersa Istanbuldan Moldovaya gidip koltuk imalati ve satis isine giren birisi daha vardi koniks'te, ona danissan iyi olacak. http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=50117 |
Yazıyı gönderen - hukukcu111 sayın üsküdarlı moldovayı ne kadar biliyorsunuz ve orda hangi çapta fizibilite yaptınız diğer sitedeki arkadaşlar amatörlüğün sıkıntısını çekiyorlar halen üretim yapamadılar siz oranın dilini kanununu ve ürettiğiniz malların hangi fiyattan talep göreceğini araştırdınızmı benim tavsiyem moldova türk iş adamları derneğinden yardım almanızdır içte gözüktüğü gibi değil orası ben gittim araştırdım arkadaşların durumunu gördüm oranın dilini okuyup yazana kadar birilerine mahkumsun onlarda insan evladı çıkmaz ise vay haline başarılar dilerim |
Yazıyı gönderen - espazarlama Bence al sat yapman daha mantıklı gerekli sermayeyi ve müşteriyi garantiledikten sonra işiniz daha kolay olur www.espazarlama.com koltuk ve mobilyalarımıza bi göz atın isterseniz. engin kahraman 05442945894 |
Yazıyı gönderen - fersa uskudarli, yalniz su noktaya da dikkat etmen gerek. Turkiyede, mobilya ve yan sanayisi cok gelismis durumda. Yani Turkiyedeki kaliteyi tutturmak cok zor bir is. Oralarda kaliteli malzeme bulmak, usta bulmak zordur bence. Ben de aynen seni gibi dusunup 2008 subat ayinda (gerci kriz donemiydi), Cinden makineleri, Turkiyeden dosemeci getirip bu ise giristim. Malzeme bulmak cok zor oldu, getirdigim ustaya 3 ay dayanabildim. Ama 2006 senesinden beri bizim sehirde Turkiyeden mobilya getirip satan arkadasimin yillik cirosu 2 milyonun ($) uzerinde. 3-4 magazasi oldu. |
Yazıyı gönderen - fersa sana tecrubemden bir ipucu daha, ben 3 ay icinde 4 yerli ustamdan bir sikayet duymazken, Turkiyeden getirdigim ustadan gunde 10 sikayet duyuyordum ki yerli ustaya 6 kat az ucret veriyordum. Yurtdisina usta goturunce tamamen ona bagli oluyorsun, onlar da naz yapiyor. Cevremdeki Turk sirketlerinde de ayni sorunlar var. Kendini begenen ustalara hic acimayacaksin, gunde 10 tekme atmak lazim. Bizim usta 3 gunde 1 takim yapiyordu, yani 40 takim cikartmak kolay degil. |
Yazıyı gönderen - fersa divatekstil, haklisin bende de suc olmus olabilir. ama ben ustayi daha bizzat gormeden sadece internetten tanisarak cagirdim, ve gelmeden 2 defa para gonderdim. Yani ise basladiginda zaten 2 aylik maasi odenmis durumdaydi. 4 odali daire verdim kalmasi icin. Diger Turkiyeden usta getiren arkadaslarin ustasindan sikayetini duyunca bu duruma dusen sadece ben olmadigimi anladim. Ama su an farkli ulkeden ustalar calisiyor, kafam rahat. Sen de eskiden mobilyaciydin galiba, tekstile gecmissin. yaptigin modellere fazla guvenmemen lazimdi.. |
Yazıyı gönderen - divatekstil merhaba fersa ben 35 yıllık döşeme ustasıyım aynı zamanda baba mesleğimdir.mesleğimi çok seviyorum tr. de bu sektörde tanınmış birisiyim bir çok firmaya arge model ve üretim müdürlüğü yaptım istesem her gün yeni bir model yaparım sınırım yok güvendiğim model diye bir şey olamaz. en iyi model satan modeldir!! bu sektör artık ustalıga değil maddi güce dayanıyor.öyle bir model olmalı ki; hem al benisi hemde maliyeti ve sürümü olabilmeli. haklısın bu sektörde ustanın da firma sahibinin de iyiside var kötüsüde örnek verecek olur isek kaliteli ustanın maası fazla adam işini görüp model çıkartıp kalıp çıkardıktan işi rayına soktuktan sonra sudan sebeplerle sepetlemeye çalışıyor yani kısacası kullanıyorlar kısacası her iki taraf içinde zor zaten düzgün bir usta hiç bir zaman boş kalmaz iyi bir yöneticide ustasız kalmaz önemli olan dengeyi kurup adil olabilmek.. |