Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Devletten Arazi Kiralama

BaşlatanonurylmzTarih14/03/2012 17:15:38Yorum16

İlk mesaj
Yeni Üye92 yazı
merhaba arkadaşlar,
bu konuyu çok merak ediyorum ancak gerçekten de her yerde karman çorman bilgiler var.
daha önceden devletten uzun süreli bir yer kiralamış olan var mı aramızda? var ise, ne ektiler? ceviz ağacı mı? bu yerler nasıl bulunur?
ben bir aracı bulmuştum, yaklaşık 2 ay önce telefonda konuştuk ve ilk önce 2 bin tl aracılık hizmeti istedi, yeri bulduktan sonra da yerin değerinin %10 unu istedi. bu bana biraz mantıksız geldi. kendimiz böyle yerleri bulamaz mıyız? yolu yordamı nedir?

saygılar

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
16 yorum
Yeni Üye92 yazı
yok mu fikri olan?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye60 yazı
bende bu konuyu merak ediyorum, devlet arazilerinin kiralanması, satınalınması vs hakkında bilgi verecek kimse yokmu?

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye120 yazı

Ben bu konu hakkında başlık açtım ama kimse birşey yazmadı ve kapadım. Belediyelerden, hazineden veya başka bir devlet kurumunda arazi kiralama konusu araştırıyorum. Çok güzel bir projem var, onu uygulamak için. Fakat nette ne kadar aradıysam net bir bilgiye ulaşamadım.

Çeşitli belediyelerle yazıştım. Arazi kiralama var ama, ihale usulü yapılıyor. Ve yaklaşık 5-6 belediyeye başvurdum, hiçbirinde kiralamak için arazi yokmuş. Ben merkezi bir yerde kullanılmayan, boş, atıl durumda yaklaşık 1 veya 2 dönüm yer arıyorum. Ama bulamadım. Özel şahıslar var kendi arazilerini kiralayan onlarda çok uçuk fiyatlar istiyorlar.

Eğer sen birşeyler bulabilirsen buraya yaz bizde faydalanalım..
Kıyıdan ayrılma cesareti olmayanlar, yeni okyanuslar keşfedemezler..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye345 yazı
bulunduğunuz ildeki orman müdürlüğüne gidin oradan gerekli bilgileri alacaksınız

http://eskisehirobm.ogm.gov.tr/ gerekli bilgiler burada mevcut

ayrıca orman genel müdürlüğü sitesine girip gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Üye120 yazı
Sayın "eseslix" Orman genel müdürlüklerinden sadece ceviz ağacı dikimi için mi yer tahsisi alabiliyoruz. Bilginiz var mı?
Kıyıdan ayrılma cesareti olmayanlar, yeni okyanuslar keşfedemezler..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye345 yazı
http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=15439&whichpage=3

answer49 sadece ceviz ağacı için değil diğer ağaçlar içinde izin var

izni olmayan odun, kesme amaçlı ağaçlar için izin yok diye biliyorum

nette araştırarak biryere varamazsın eğer ben bu işi yapacağım diyorsan danışmanlık firmaları ile çalışmanı öneririm
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Üye550 yazı
arkadaslar selamlar
ben tarımsal sulama sıstemlerı kuran bır fırmanın sahıbıyım.
arazı kıralama konusunda rant olustu.adam kayırma sakal alma bıyıkaltı dılencılık gıbı sekıllere gırmıs ınsanlar.arazıyı alıyorlar orman ısletmeden baskalarına kar alarak satıyorlar.benım bırcok musterım vardı hepsıde adamı vardı ole kıraladı arazıyı bırde proseduru cok ıyı hazırlamıslar.bımedıgınız konularda elımden gelen bılgılerı paylasırım.
info@tarimsalsulama.com

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye16 yazı
sizin bu dediğiniz ceviz değil gazoz ağacı ekerseniz devlet arsa veriyor :) bu iş çok zor bir iş ya orman müdürlüğüne yada milli emlaklar müdürlüğüne başvuracaksınız ama bence boşuna vakit kaybetmeyin gidin kafanıza göre bir yere ağacı ekin nasıl olsa devlet işgalciye kiralama ve satma konusun da öncelik veriyor adalet işte

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Di?er
Yeni Üye60 yazı
barko; peki nerenin devlete ait olduğnu nerden bilecegz. sonra gidip şahıs arazilerine dikersek kan çıkar :)

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Bankacylyk-Finans
Üye550 yazı
barko neyı bılıp neyı konusuyon sıyaset yapma tarım yap.

Yeni Üye16 yazı
varnali siyaset yapmıyorum en azından senden daha faydalı bilgi veriyorum

Yeni Üye16 yazı
ben tarım çoçuğuyum varnalı devletten arazi kiralamak öyle basit bir işdeğil özel ağaçlandırma projesi altında orman müdürlüğünden arazi kiralamak için orman vasfını yitirmiş arazi bulmalısın orman vasfını yitirmiş olan arazilerde işgalci gitmiş zeytin, kiraz gibi orman müdürlüğünün izin vermediği ürünleri ekmiş ama işgal etti diye usulsüzlüğü usule sokmuş ona o araziyi öncelik tanımış 2b kanuna göre şimdi bu arazileri o işgalcilere veriyor diyelim sen orman vasfını yitirmiş bir arazi buldun.senle birlikte toplam yedi kişi daha herhangi bir yerlerde arazi buldu bu taoplam yedi kişi olacak tabi toplam yedi kişinin evre evre bütün projeleri birbirini tamamlayacakta orman bakanlığına proje sunulacakta daha sonra sen bu masrafları cebinden karşılayacaksın da işe başlayacaksın daha sonra faturanı tahsil edeceksin bu yedi kişi hep birlikte proje sunacaklar birbirlerinin işlerini takip edecekler biri projeyi geciktirecek sende onu bekleyeceksin falan. ha birde buraya orman ürünlerinin dışında bir ağaç ekemessin. milli emlaklar müdürlüğü ise milli emlaklar sitesini inceleyerek görülebilir burada iş öyle basit değil

Üye550 yazı
barko ben basıt dedım dedım mı.hıcbırsey basıt degıldır.ben orman ısletme seflıgınde buyudum babam orman memuru su andada bu arazılerle ılgılı musterılerıme sordum az cok da bılıyorum.sızın benım kadar bılgın yoktur kagıtta yazanı degıl ızmırde donen dolapları benden ıyı bılemezsın ben ızmırde degılım ama kulaklarım orda kardeım benım ben yag gıbı su yuzune cıkma merakında degılım ama sunu bılıyorum bu ısler torpıl ve ıyı bır calsıma sekıllerınde cozuluyor.bırde bılgılerı vermıyorsun dıyorsun gercekten ıhtıyacı olan avrsa adres bellı dokuman halınde alırsın ve hazırlarsın muhtarlada gorusur arazıye olan ıstek durumunu ogrenıp muracatını yaparsın.herkese saygılarımla..
bu sayfaya bırdaha yazmıcam

Yeni Üye21 yazı
İl defterdarlıklarında harita birimleri var.Oradan bölgesel kiralık ya da satılık arazi bilgilerini verirler.Bütçene uygun olanı seçebilirsin.. Her Türk vatandaşı bu haklardan yararlanabilir.
Mediterrian

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye92 yazı
çok değerli bir bilgi, teşekkür ederim. foruma göz atayım derken gördüm ve çok sevindim. akşam detaylı inceleyeceğim, şimdilik göz attığım kadarıyla sanırım ihaleler 3 yıl için? ve belirtilen kira bedelleri bu 3 yıl için mi yoksa aylık mı.. bunu sanırım telefon ile öğrenmek en iyisi. teşekkürler tekrardan

Yeni Üye92 yazı
bu arada ben telefonla bilgi aldım, uzun süreli kiralama değil buradaki ilanlar. Ayrıca ağaçlandırma izni de yok. Yine de teşekkürler :)