Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Devletten Orman Arazisi Kiralayıp Ağaç Yetiştirme

Başlatanrelic07Tarih31/05/2009 22:59:51Yorum101

İlk mesaj
Üye162 yazı
Özel orman oluşturma adı altında teşviğe giren ağaçlardan devlet arazisini kiralama yoluyla yetiştiren arkaşımız var mı?

Bu mevzuyla çok ciddi ilgileniyorum ve bu yönde bilgisi olan arkadaşlardan paylaşım bekliyorum. Olmayıp düşünen arkadaşlar varsa da onlara bildiğim kadarıyla yardımcı olmak isterim.

Bu mevzudaki süreçleri de eminim sizinle buradan paylaşırım.

Her işte, herkese başarılar.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Öğretmen
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
101 yorum
Yeni Üye2 yazı
merhaba arkadaşlar badem konusuna girelim biraz biz arkadaşlarla badem düşünüyoruz sizler hep ceviz düşünmüşünüz badem konusunda fikri olan varsa bizi biraz aydınlatsın hepinize teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye70 yazı
arkadaşım benim arkadaş 2000 dönüm yer 49yıllığına kiraladı

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı

arkadaslar ceviz agacı sertifakalı olanlar gercekten 4. yıldan sonra verım yapıyor. ve fidancılar cok fidan satmak ıcın fidan aralarını kucultuyorlar en az 15 m * 15m , 15*20 dikin 10. yıldan itibaren fidanları kesmek zorunda kalmazsınız.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Emlakçy
Yeni Üye59 yazı
arkadaşlar bende ceviz va badem yetiştiriciliği yapıcam hazine müsteşarlığında tanıdığım va r her konuda yardımcı olacak tek sorunum arazi milli emlağa gittim dosyaları arşivden çıkarmak zor geldiği için yok dediler orman müdürlüğüne gittim biz sadece fidan dikimlerine bakıyoruz meyvecilik bizle alakalı değil diyip başlarından savdılar kadastroya gittim yeri ve koordinatları kendiniz bulacaksınız sonrasına biz bakıcaz dediler yani devlet yer vermemek için direniyor yeri ben bulurum diyen bi arkadaş varsa bana ulaşsın geri kalan prosüdürü ben çözücem saygılarımla ktorocamar@hotmail.com
kto

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
merhaba arkadaşlar gördüğüm kadarıyla bir çok arkadaş bu işle ilgileniyor vede yer arayışındalar benim 9000 dönüm evet yalnış duymadınız 9000 dönüm arazi ile özel ağaçlandırma işim var şuan eğer yardımım olucaksa arkadaşlara müsait oldukca bilgi verebilirim hatta şuan bildiğim arazilerde var kiralık yardımcı olurum! teşviklerden vede hibelerden gördüğüm kadar arkadaşların çoğunun haberi yok hep kulaktan duyma aslı bunlardan çok çok iyi bunuda bilmenizi isterim sevgiler. serkan.yasar25@hotmail.com
serkan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye60 yazı
relic07 bende ceviz işini merak edip araştıranlardan biriyim.ceviz dikimi diger agaç türlerinden farklı olarak 10mt 10mt aralıklarla dikiliyor.yani 1 dönüme 10 adet 50 dönüme 1000 hesaplamışsınız.100 dönüme 1000 olması lazım.
ayrıca fizibilite raporu bencede evdeki hesap o raporu hazırlayan arkadaş fidan satıyor heralde.bir ceviz üreticisi varsa bu konuda bilgilendirirse sevinirim kaç senede kaç kilo ceviz alınabilir?

çok araştırdım bodur ceviz yok eger bodur ceviz üretilebilirse ilk ceviz dikenlerden biri olurum.
SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye60 yazı
araştırdıgım kadarıyla ceviz ithalatı engellendiginden ceviz fiyatı yüksekmiş yani devlet koruması bence üstünde durulmalı amerika ve çin ceviz üretiminde lider.mesela et ithalatına izin verilse et kaç lira olurdu sizce.
şu anki izlenen siyaset fiyatın yüksek olmasını saglıyor ya daha sonrası ne olur.
SIRADAN OLMAK EN TEHLİKELİSİDİR...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Yeni Üye1 yazı
merhaba arkadaşlar arazi kiralama konusunda yardımlarınızı istiyorum muz üreticisiyi gazipaşada yaşiyorum arzimin olduğu bölge ormanlık arazi ve bahceyi büyütmek istiyorum
yardimlarınız icin sağolun
k

Yerleşim Türkiye / Antalya Gazipa?aMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Selam Relic07,
Uzun zamandır foruma birşey yazmamıssın.Acaba fikrinden caydın mı? Bizi güncel bilgilerinden mahrum bırakma.
Ben de Antalya da yasıyorum ve yaklasık 1 aydır ceviz dikimiyle ilgili bilgi topluyorum. İşin en zor kısmı araziyi bulmak. Devlet dairelerindeki görevlilerinde istemezük davranısları ınsanın canını sıkmıyor değil. Neyse benım sormak ıstedıgım bu konuda herhangı bı gelısme var mı? Teşekkürler

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Turizm
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tk07
merhaba arkadaşlar arazi kiralama konusunda yardımlarınızı istiyorum muz üreticisiyi gazipaşada yaşiyorum arzimin olduğu bölge ormanlık arazi ve bahceyi büyütmek istiyorum
yardimlarınız icin sağolun

Kanun orman arazisi ortaya çıksın veya boş arazi orman olsun diye çıkmış. Mevcut Çam ormanı muz serası olsun diye değil.

Düşünceniz yanlış değil işinizi büyütmek en doğal hakkınız. Zor piyasa şartlarında devletin sizelere destek olmasını istemek te doğal bir istek ama orman kesip-yakıp kendine rant ortaya çıkarmak ta ne yazık ki ülkemizin bir gerçeği.

Gazipaşa verimli bir bölge. Teşviklerden nasiplenmiş bir çok çiftçi var. Bence muz üretim tesisi (üretme-depolama-ambalaj) üzerine kapsamlı bir proje ile hibe desteklerine başvurmayı düşünün. Bölgenize uzun raf ömürlü çeşitleri sokup önder çiftci olmayı deneyin.

Saygılar....
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye77 yazı
merhaba arkadaslar
yazılarınızdan etkılendım dogrusu bılen arkadaslara bıkac soru sormak ıstıyorum
bızım tokkatta 30 donum arazımız var
oraya cevızi fıdan seklınde alıp ekersek eger kac sene sonra cıkar
bıde 1 agac tan kac kılo cavız cıkar ve net karı ne olur
son olarakta mesela 1 ton cevız cıktı dıyalım bu cevızı nereye satacagız alıcıyı nasıl bulacagız yardımcı olabılırmısınız
tokat cevızıde bıldıgım kadarıyla kucuk olur ama cok lezzetlı olur ıc oranıda en yuksek cevızlerden%63 ıc oranına sahıp ve ınce kabuklu oluyor

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Halkla ili?kiler
Editör5590 yazı
Sayın Yeşil,

Yanlış bir çeşitle başlamamış, bahçeyi bakımsız bırakmamışsanız tadıyla para kazanmanız 10 seneyi bulur.
Tokat çiftçisinin satış yaptığı yakın hallere gidip inceleyin. Hızlı satış hangi ürünlerde var diye.

Ağaç kalıcı bir üretim şeklidir. Arazide kalır.

30 dönüm ticari açıdan iyi bir büyüklük. Hızlı giden tek yıllık bir bitkiyle biraz para yapın ondan sora çok yıllık sabit yatırım yapın.

Bitkisel üretimi basit çiftcilik gibi düşünmeyin bir iş kolu olarak toptan ele alın. Üretim marka , ambalaj, depolama, pazarlama şeklinde düşünün.

Bir işi tam tekmil yaptığınızda para kazanırsınız.

Çiftçilerimizin en büyük eksiği budur. Toprak üretir, sonra komisyoncunun iyi para vermesini beklerler. Malını şekillendir, kıymetlendir ve kendin sat tekniğini sadece büyük üreticilerin uygulayabileceğini sanmak az kazanca katlanmayı gerektirir.

Her ürünün belli bir kıymete ulaşabilmesi için gereken minimum bir alan vardır. Örneğin bir kiraz bahçesi en az 10 dönüm olmalıdır. 10 dönüm bahçeye biraz elma biraz kiraz biraz da armut dikildiğinde ürünlerin hiçbiri gereken kıymetine ulaşamayacaktır.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar Merhaba, Kocaeli-Gebze'den Emrah ben.

Geçenlerde Denizli'li bir arkadaştan duydum, köyüne 22 dönüm üzerine ceviz dikmiş. Konu burdan doğdu ve 2-3 gündür yoğun bir şekilde araştırıyorum internetten. Badem daha az zahmetli gibi geldi bana. Herneyse, ama badem ama ceviz... Birini yetiştirmek istiyorum. Forumda bu konuyu baştan sona okudum, mesajlar Mayıs sonu bitmiş. İlgilenen arkadaşlar neler yaptılar, halihazırda bu işleri yapanlar neler yapıyorlar, bu işlerin zorluk derecesi nedir vs? Özellikle antalyadan relic07 kullanıcı adlı öğretmen arkadaş neler yaptı çok merak ediyorum. Benim bursa iznik ve yenişehir köylerinde birkaç parça yerim var, bir tanesi 11-12 dönüm, diğerleri daha küçük. Bilecik köylerinde de yer alma durumum var, büyük yerler. veya memleketim malatyada yer alabilirim, babam var orada, ilgilenebilir bu işlerle..

Düşünceleriniz ve son gelişmeler nelerdir paylaşır mısınız lütfen? Konuyu soğutmayalım..

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Mühendis
Üye162 yazı
hayat gailesinden başımızı kaldıramıyoruz.
hayallerimiz ve ideallerimiz karanlık bir orman gibi, hem korkutuyor hem heyecanlandırıyor.
Nar ekenler kısa vadede daha güzel para kazanıyor. tüccar dalında kilo 1 tl den alıyor ve 3 yılda bir nar fidanı verime başlıyor tabi sulaması ilacı iyiyse.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Üye105 yazı
herkese selamlar ailemin 1700 dönüm arazisi var ne bişey ekiliyo nede bi şekilde degerlendiriliyo yazılarınızı okudum aklıma yattı ceviz işi fakat badem ekilmesini öneren abilerimde var kafam karıştı hangisinin daha iyi getirisi olur?arazinin yakınlarında dere ırmak falan geçmiyo ama sondaj vuruldugunda su sorunu olmaz şimdi bu 1700 dönüm hatta yanlarındaki arazilerle beraber 2500 3000 dönüm araziyi en uygun nasıl degerlendiririm fikirlerinizi bekliyorum fikirleriniz için teşekkürler
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Üye183 yazı
size tavsiyem bu işe hiç girmeyin devlet orman arazilerini agaçlamdırma adı altında çevre orman bakanlığı aracılığı ile 14 yıl sonra ödemeli 0 faizli desteklemeler veriyo ilk önce bir orman mühendisi buluyorsunuz projenizi hazırlıyorsunuz ( proje bedeli 3,000,00 tl den başlıyo) ve onların istekleri dogrultusunda projeyi hayata geçiriyorsunuz tabi bu aradaki masraflar tamamen sizin çebinizden çıkıyo (tabiki bu parayı geri alıyorsunuz) diyelimki ceviz ekeceksiniz 1 yaşındaki bir ceviz fidesi ( sertifikalı) cinsine göre en düşük 10,00 tl den başlıyo ama bakanlığın belirlemiş oldugu fiyatlar burda önem kazanıyor çünki bakanlık fiyatlarına göre cinsine göre sertifikalı ceviz fidanı 5,00 tl den başlıyor ve bu fiyat üzerinden size ödeme yapıyor yani aradaki fark sizin cepinizden çıkıyo ayrıca her yıl sizi konturole geliyorlar ve projede olmayan bir faliyet yaparsanız size güzel bir ceza kesiyorlar.
bana kalırsa hiç girmeyin ama bu işi yapacam diyorsanız ve imkanınız varsa kendiniz yapın ayrıca tarım bakanlıgı sertifikalı badem ve ceviz için dekarına 200,00 tl destekleme veriyor gerisi size kalmış

www.nevkaptarim.com.tr

Yerleşim Türkiye / Nev?ehirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye162 yazı
sanırım Fethiye yöresinde 50-100 dönüm bir yer kiralama aşamasına geliyorum. haritacı şuan benim için yer araştırıyor. alırsam ceviz ve badem karışık ekicem. burada bu iki meyve güzel yetiştiriliyor. buraya yakın olan yörelerden birisi varsa belki birlikte hareket edilebilir.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar ne durumdasınız,arazi bulmada yapabilecegimiz seyler nelerdir kimlere gitsek sorsak torpil bulsak arazi bulmada yardımcı olabilir.sadece milli emlak müdürlügü mü biliyor bu proje için o bölgedeki hazine ve orman arazilerini.
arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorummm.Antalya Korkuteli taraflarında arıyorum araziyi.
kırkpınar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye1 yazı
herkese merhaba
bende bu işe 6 ay önce merak saldım. şu anda balıkesir susurluk´ta 2 hazine arazisine başvurum var. 1´inin önizni çıktı (102 dönüm) diğerine köy tüzel kişiliği de başvuru yapmış şimdilik olumsuz görünüyor. http://alternatifyasam.blogspot.com/2010/03/kapama-ceviz-bahcesi-tecrubeleri.html
bu yazıya bakmanızı tavsiye ederim. banada yer bulmada bu arkadaş yardımcı oldu. torpilsiz işler yürüyor ama arazi bilgilerine ulaşmak çok zor. gitmediğim milli emlak, orman işletme şefliği kalmadı. hepsi başından savıyor yada o kadar olumsuz konuşuyorlarki uğraşmamak için sizin de şevkinizi kırıyorlar. şu anda projemi hazırlatıyorum. bi problem kalmadı gibi ama bu devlet işi belli olmaz yinede. yardımcı olabileceğim konu varsa bende sorularınıza cevap vermeye çalışırım seve seve.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Memur
Üye464 yazı
Bir İdealist Daha Varmış İlginç:)
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik
Yeni Üye1 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - relic07
bu siteyi inceledim bende. bu hesap bana biraz evdeki hesap gibi geldi. eğer türünden kaynaklanan birdurum yoksa 10 yılda bir cevizin 100kg vermesi zor. fakat ben geleceğe yatırım olarak düşünüyorum yine de. 100 kg vermez 10 kg bile verse iyi. bizim köylüler bile kg sini 6 tl den satıyor bu site 3 dolar demiş bence bu rakamda düşük olmuş. 2 gündür il dışandaydım yakında ciddi ilgilenmelere başlıcam sizleri de elimden geldiği kadar karşılaştığım durumlardan bilgilendiririm.

Yerleşim Türkiye / SelçukMeslek Manken / Fotomodel
Yeni Üye4 yazı
Bende tam bu is uzerine gidecektim ve sitenizle karsilastim ve hayallerim eriyiverdi... nekadar zormus... ama deneyecegim... eger becerebilirsem paylasacagim. tesekkurler
custo

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emekli
Üye550 yazı
ARKADASLAR herkese selamlar.

butun arkadasların fıkırlerını okudum yaklasık olarak.
1 satıs olarak cevız asla bıtmez .sadece tatlıda ne kadar kullanılıyor bılıyormusunuz.
2 dıkım olarak kesınlıkle buyuk arazı yapılması sart en az 50 donum.
3 cesıt olarak su an benım dıktıgım sulama sıstemını kurdugum arazıler hep erken veren yabancı ırklardır.
4 su anda orman arazılerının kıralanarak yapıldıgı arazı cok fazla benım yapacagım arazıler hep orman arazısı.

kısacası cevız ıyı bır yatırım ama sececegınız ırk ta cok onemlı.

her turlu bılgı ıcın yardım ıcın enginberber76@mynet.com

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye76 yazı
yapan yapmayan var mı ben hala araştırma aşamasından adım atamadım :S
by mer-zer

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Ö?renci
Yeni Üye4 yazı
relic07 bu yazdıklarımı görürmüsün veya yer kiralama işinde nerdesin bilmiyorum ama bu konuda ciddi anlamda uğraşmaya kararlı yazılanlardan seni gördüm yapabileceğim bir şey varsa bilgi bakımından yardımcı olabilirim. Öncelikle orman işletme müdürlüğünde çalıştığımı belirteyim. Yazılan yazılara baktım kimisi torpilden bahsediyor. Hiç alakası yok. Bu kanunun çıkış amacı devletin ağaçlandıramadığı tarıma yakın bulunan boş orman arazisinin ağaçlandırılması ve köylüyü kalkındırma adına olan bir uygulama; Köylüyü kalkındırma demişken talep ettinğiniz arazi yani kiralamak iistediğiniz arazi öncelikle yerleşim yeri olarak hangi köy sınırları içerisinde kalıyorsa öncelik hakkını o köy halkına veya köy tüzel kişiliğine veriyoruz. Ama köy muhtarı ve köy tüzel kişiliği ile konuşur anlaşırsanız problem aşılır. Yetiştirilebilecek ağaçların başında ceviz ve badem geliyor. Özellikle bunu belirtmek istiyorum şu an türkiyede ceviz tüketiminin yüzde 80 ithal olup yani piyasada eritilmesi ve rekabet açısında 5 adım önde başlıyorsunuz. İthal edilen cevizin yüzdelik diliminin büyük bir kısmı ABD den gelmektedir. Onların İşçilik ücret ve yetiştirme masrafları sizinkinden çok çok daha yüksek artı çok büyük bir fiyat eklentisi olan maliyet ise lojistik taşımacılığından fiyatları katlanıyor. Yani bügün eğer siz verim aldığınız takdirde piyasadaki fiyatın yarısına dahi verseniz inanılmaz bir kar yüzdeliği ortaya çıkıyor. İş itibarıyla diye bilirimki önü hiç bir zaman kesilemeyecek sektürlerden biridir. 01.09.2012 tarihli göncel masraf olarak fiyat ver dersen kanun gereği 5 Ha (50 dönümün) altında yer kiraya vermiyoruz. 50 dönümlük yerin fidanı, ağaçlandırması, sondajı ve çit çekimi gibi masraf toplmı dönüm başına 1000 TL dir. umarım faydası olur sizlere, Saygılarımla
tufan

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Di?er
Üye550 yazı
cevız badem damlama sulama sıstemı yaptırmak ısteyenlere gereklı bılgı ve uygulama yapılır.
bılgı ıcın :0 506 722 21 13
enginberber76@mynet.com

Yeni Üye1 yazı
bende cevize yatirimi dusunuyorum.
iki sene once 4 donumluk bir araziye dikim yaptim.
su an daha derin research yapiyorum.
100 donum veya daha fazla bir alan kiralayip, yatirim yapacagim.
ceviz dikimi ile ve devletten alan kiralamak ile ilgili her turlu bilgiye tesekkurlerimi sunarim.

Yerleşim Türkiye / BartinMeslek Mühendis
Üye550 yazı
cevız badem fıdanı sulaması ıhatası sondajı arazı hazırlaması hepsını anahtar teslımı yapmaktayız.

enginberber76@mynet.com
0506 722 21 13

Yeni Üye16 yazı
HER CİNS AŞILI CEVİZ ve BADEM FİDANI BULUNUR.

KENDİ ÜRETİMİMİZ OLAN AŞILI SERTİFİKALI CEVİZ ve BADEM FİDANLARIMIZI ARACILARA,TÜCCARLARA KOMİSYON VERMEDEN;BİZ KENDİ ÜRETTİĞİMİZ FİDANLARIMIZIN İLK ELDEN SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.AÇIKKÖKLÜ ve TÜPLÜ OLAN CEVİZ VE BADEM FİDANLARIMIZ GARANTİLİ ve TARIM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKALIDIR.

FİDANLARIMIZI ADEDİNE GÖRE KENDİ ARACIMIZ İLE YADA ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ KARGO ŞİRKETLERİ İLE (%80 İNDİRİMLİ OLARAK) TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM GÖNDERİYORUZ.GÖNDERDİĞİMİZ FİDANLARI ÇOK ÖZEL AMBALAJLAYIP,PAKETLEYİP KAPALI BİR ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİMİZİN İSTEDİĞİ ADRESE GÖNDERMEKTEYİZ.

BİZİM İŞİMİZ SADECE CEVİZ ve BADEM FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPMAKTIR.HER BÖLGEYE AYRI CİNS CEVİZ ve BADEM FİDANI DİKİLMESİ GEREKİR TOZLAYICILARI İLE BERABER DİKİLMESİ GEREKİR YOKSA CEVİZ ve BADEM FİDANLARI MEYVE VERMEZ..

Projelere Ceviz ve Badem fidanı verilir

SİPARİŞİNİZ İSTER BİR İSTER BİN OLSUN TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM FİDAN GÖNDERİLİR. YETER Kİ DİKİLEN FİDAN OLSUN...

Mustafa Kurnaz
EMİR FİDANCILIK
0 538 933 62 12

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.cevizfidanifiyatlari.com]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.emirfidancilik.net]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
Yeni Üye16 yazı
HER CİNS AŞILI CEVİZ ve BADEM FİDANI BULUNUR.

KENDİ ÜRETİMİMİZ OLAN AŞILI SERTİFİKALI CEVİZ ve BADEM FİDANLARIMIZI ARACILARA,TÜCCARLARA KOMİSYON VERMEDEN;BİZ KENDİ ÜRETTİĞİMİZ FİDANLARIMIZIN İLK ELDEN SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.AÇIKKÖKLÜ ve TÜPLÜ OLAN CEVİZ VE BADEM FİDANLARIMIZ GARANTİLİ ve TARIM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKALIDIR.

FİDANLARIMIZI ADEDİNE GÖRE KENDİ ARACIMIZ İLE YADA ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ KARGO ŞİRKETLERİ İLE (%80 İNDİRİMLİ OLARAK) TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM GÖNDERİYORUZ.GÖNDERDİĞİMİZ FİDANLARI ÇOK ÖZEL AMBALAJLAYIP,PAKETLEYİP KAPALI BİR ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİMİZİN İSTEDİĞİ ADRESE GÖNDERMEKTEYİZ.

BİZİM İŞİMİZ SADECE CEVİZ ve BADEM FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPMAKTIR.HER BÖLGEYE AYRI CİNS CEVİZ ve BADEM FİDANI DİKİLMESİ GEREKİR TOZLAYICILARI İLE BERABER DİKİLMESİ GEREKİR YOKSA CEVİZ ve BADEM FİDANLARI MEYVE VERMEZ..

Projelere Ceviz ve Badem fidanı verilir

SİPARİŞİNİZ İSTER BİR İSTER BİN OLSUN TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM FİDAN GÖNDERİLİR. YETER Kİ DİKİLEN FİDAN OLSUN...

Mustafa Kurnaz
EMİR FİDANCILIK
0 538 933 62 12

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.cevizfidanifiyatlari.com]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.emirfidancilik.net]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf