Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kredi Çekip Halı Saha Açmayı Düşünüyorum.

Başlatanyilmaz35Tarih11/03/2012 23:10:06Yorum9

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
Herkese merhaba.

Bulunduğum ilçede 2 tane halı saha var. Gördüğüm kadarıyla iyi iş yapıyorlar. Biz de arkadaşlarla toplanıp haftada 2-3 kere maç yapmaya gidiyoruz.
Başlıkta yazdığım gibi kredi çekip ben de bu işe girmeyi düşünüyorum. Evimi ipotek göstericem. Arkadaş çevrem de benim sahaya gelirler diye düşünüyorum.

Bir iki yerden halı saha için teklif aldım. Zemin soyunma odası, konteyner vb komple malzemeler için ortalama 80 bin lira fiyat verdiler. Bu hafta da arsa bakmaya gidicem.

Nelere dikkat etmem gerek, nasıl hareket etmeliyim yardımlarınızı rica ediyorum. Bu iş hakkında fikirlerinizi öğrenmek istiyorum.

Sağolun.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
9 yorum
Üye162 yazı
çok riskli iş çok iyi düşün hele kredi çekerek yapmak bence mantıklı değil..
yer kirası--elektrik su giderleri-vergileri-dizayn masrafları vs..
aman haa dikkat arkadaşımmm
Saygı Ve sevgi Sadakat ve Dürüstlük

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye301 yazı
Yer senın se korkma gır
ALTAY KIRTASİYE

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye410 yazı

kredi ile iş olmaaaaaaaz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye345 yazı
80 000 çok iyi bir rakam bu fiyata nasıl halı saha kuruyorsunuz kaba inşaat maliyeti bu kadar tutar
eses

Yerleşim Türkiye / Eses
Yeni Üye2 yazı
Arsam yok açıkçası, olursa arsa kiralayacağım. İlçeye 1 tane daha saha kurulmaya başlanmış. Bu beni düşündürdü açıkçası. Ben de kurarsam 4 olacak. Aylık ödemem gereken kredi borcu da gidere ekleneceğinden rekabet imkanım da zor gözüküyor diğerleriyle. 80.000 evet düşük diğer aldığım fiyat teklifleriyle arasında 50-60bin fark var. Kendimiz üretiyoruz malzemeleri diyorlar ama bakalım gidip yüzyüze görüşmek lazım.
Söylediğiniz gibi araştırdıkça riski daha da ortaya çıkıyor.

Paint ball aklıma geldi birde onu araştırmaya başlıyacağım.

Paintball yaparsam bağlı olduğumuz şehirde üniversite var, ondan şehre kuracağım.

Paintball nasıl sizce?

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye155 yazı
Kamu oyu yoklaması yap diyeceğim ama bu işlerde özellikle keyfi yapılan işlerde bunlar geçerli değil. Ben konyada selçuklu kampüsü yakınında niyetlendim, sonradan öğrendim ki kampüsün içinde var ve iş yapmıyor =)
Öğrenciden medet umma, aşağılamak için söylemiyorum ama ciddi manada aç geziyor çoğu.
Paintball işinde reklam önemli, 2-3 büyük firma bağlarsan o yeter bolca da reklamın olur zaten. Maliyeti çok fazla değil halı sahaya göre çok daha mantıklı, ayrıca iş tutmazsa malzemelerini 2. el olarak satma imkanın var.
İletişim;
ahmeterencihan@gmail.com
0505 843 6789

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye89 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - adalı1
kredi ile iş olmaaaaaaaz

ben kredi çektim dönerci açtım kredimi 1 yılda ödedim normal ödemesi 3 yıldı. Krediyle nie iş olmaz ki? ne yani parası olmayan okumuyan insan ömür boyu asgari ücretlemi çalışsın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye29 yazı
Krediyle iş olmaz diyenler yanılıyorlar. Asıl krediyle olur. Ama kredinin büyüklüğüne bağlı biraz da. Eğer yüksek bir meblağ ise çekeceğin kredinin %70-80'i kadar bir sermayen olursa kafan rahat olur. Yani 200.000 TL kredi çekeceksen en az 140.000 - 150.000 sermayen olmalı. Çünkü işler rast gitmediği zaman borcunu kapatabilesin. Genelde yeni iş kuranlar peşin ödeme yaparlar. O yüzden banka kredisi çekerek peşin ödeme yerine taksitli ödeme yaparak borcu bölmek en mantıklısıdır. Holdingler bile parası olmasına rağmen adam kredi çekip iş yapıyor. Ama arkası sağlam olduğu için kredi kullanabiliyor.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Y?siz