Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sektörel Dergi Çıkarma Fikri

Başlatanskypower123Tarih06/03/2012 16:09:14Yorum5

İlk mesaj
Üye134 yazı
MERHABA ARKADAŞLAR,
Bir süredir aklımda olan fakat neresinden başlayacağımı bilmediğim bir konu hakkında fikirlerinizi almak istiyorum.
Ben Biyoteknoloji veya bilim alanında dergi çıkarmak istiyorum. Bu konuda bazı sorularım var.
1. Öncelikle dergi çıkarmanın maliyeti nedir.
2. Ne gibi kar beklentisi oluyor, yani bu tarz yayıncılıkta para nereden kazanılıyor.
3. Hangi tarz altyapım olmalı veya ne gibi ihtiyaçlarım olacak.
4. Bu işi nerelerde yaptırabilirim.
İçinde bulunduğum akademik çevre ile röportajlar yapıp bunu dergimde yayınlatmak gerekirse dergiyi cüzi bir fiyata satmak veya online dergi şeklindede yayın hayatına atılmak istiyorum.
Bu sektörde olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.
herkese kolay gelsin....

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğretim görevlisi / Asistan
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
5 yorum
Üye377 yazı
e-dergi daha mantıklı ... bilimsel yayınları okuyan insanlar genelde internetten okurlar gibime geliyor.hem maliyeti daha düşük olur.e-dergine reklam alabilirsin...

e-dergi için: bilgi@fulltasarim.com
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye355 yazı
iyi günler;

türkiye ***** dergisi her sayısında 3 vali ve 7-8 adet belediye başkanlarını bünyesinde barındıran, 81 ile dagatımı olan ve 18 ilde temsilciliği bulunan turizm ve iş dünyası ağırlıklı bir dergidir.
www.*****.com.tr adlı web sayfamızdan 6 sayımızın tüm sayfalarını görme şansına sahipsiniz...

bölgenizde dergimizin temsilciliğini yürütebilecek arkadaşlar arıyoruz... yani bulunduğunuz ilde kendi müşteri portföyünü oluşturcak, elit firmalardan randevular alınarak dergimize tam sayfa reklamlar toparlayacak saha elamanı deneyimi olan arkadaşlar arıyoruz...

1 tam sayfa reklam ilan bedellerimiz 1500 tl'den 8000 tl'ye kadardır... yapılan işlerden ise yüzde 40 gibi ciddi bir pirim verilecektir (1500 tl de 600 tl prim)... genelde prim denilince insanlar bir adım geri atıyor... ancak bağımsız ve özgür iradesi dogrultusunda çalışacağı için, iş yaptığı kadar kazanç sağlıcak olması da kendine bir avantajdır diye düşünüyorum...

detaylarıyla bilgilendirdim kasınındayım... gerçekten kendinize güveniniz var ise ve yapabilirim diyorsanız 0.531 *******nolu telefonumuza çağrı atmanız yeterli olacaktır...
Bu bana gelen bir iş teklifi mektubuydu.Bazı dergilerin arka kapak ilanından 300.000 aldığını varsayarsak paranında nerden kazanıldığını açıklarız herhalde.Bana cevap veren dergi daha 5 sayı çıkarmış yeni bir dergi.Size bol şanslar,saygılar.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Yeni Üye10 yazı
dergi çıkarma fikri mükemmeldir. fakat çok zordur. zorluğundan daha çok keyiflidir.ben antalyada 4 aydır alışveriş dergisi çıkarıyorum. henüz tam anlamıyla amatörüm.bir işte çalışıyorum. aldığım maaşı buraya yatırıyorym . ctesi pazar ek iş yapıyor buradan kazandığım parayı da dergiye harcıyorum. fikrim güzel arkasında duruyor çalışıyorum. çevremdeki bütün insanlar bana gülüyor. arkadaşlarımdan yardım alıyorum. dergi tasarımını bir arkadaşıma şimdilik bedavaya yaptırıyorum. reklamları şimdilik bedavaya yayımlıyorum. dağıtımını kendim yapıyorum.arabam yok yalın ayak... dergimi ücretsiz dağıtıyorum.matbaanın bazı işlerine yardım ediyorum. ara sıra iddaa dan para kazanıyor onu bile dergiye yatırıyorum. aylık 500 adet dergiyi( 32+4, 115gr parlak kuşe tel dikiş 1250 tl ye bastırıyorum ki bu fiyat ta yardım için ) aylık dergi harici çalışmalarımdan 1500 tl kazanıyorum ve hepsini dergiye harcıyorum va daha en az 1 yıl daha harcamayı düşünüyorum. bunları yazıyorum çünkü dergi çıkarmak isteyen arkadaşlar varsa şu sözü onlara söylemek istiyorum. elinizde hangi imkanlar varsa kullanın, hayalinizi kimse sizin yerinize gerçekleştirmez.herşeyinizi kaybederseniz, denemiş olacaksınız. bu mutluluk size ömür boyu yetecektir.....

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek