Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Süt Üretim Çiftliği Açmak İstiyorum

Başlatankaragoz1532Tarih18/09/2012 19:00:20Yorum28

İlk mesaj
Yeni Üye30 yazı
herkese selamlar
başlıktan da anlaşıldığı gibi süt üretim çiftliği açmayı düşünüyorum ama sermayem yetermi bilmiyorum.Benim elimde nakit olarak 140000 ve yetmezse satabileceğim bir dairem var bunuda yatırbilirim ama başlangıç olarak çiftliği kiralayayım mı yoksa tarım köy müd.gidip çiftlik içiin yer mi isteyeyim verirlermi yönetmelikte öyle bişey varmı onuda bilmiyorum işin daha başındayım ne yapmam gerekiyor emin değilim hayvan tanesi ne kadar araştırmadayım bu işi yapan bir çiftliğe gidip birkaç gtün tecrübe edinmeyide düşünüyorum ileri ki günlerde ama ilk önce çiftlik yeri nasıl yapayım tavsiyelerinizi almak istiyorum ve bu işte beni yönlendirebilecek birine ihtiyacım var.yorumlarınız için allah razı olsun sizden

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Otomotiv
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Yeni Üye19 yazı
kardeşim başka bi iş bulamadınmı.canlı ile uğraşılmaz.insan olsa dolapta bişeyler var al ye dersın .yer.ama ağzı yok kı derdını anlatsın.24 saat ilgilenmen lazım artı anlaman lazım.samanın kılosu olmuş 75 kuruş.sütün kilosu 70 kuruş.he hayvan fiyatları dıp yapmış durumda.çok ucuz.ama hayvan yıyeceği yokkı.hayvan bakalım.ben kendım süt ürünleri imalatı yapıyorum.peynır.tereyağı kaymak vs.çesitlerim var.peşin ve peşin e yakın sattığım halde sermayem yetmediğinden dönemıyorum.bırak hayvana koylu baksın.sen al sat tıcaretını yap.paranı hayvana bağlayıpta derdıne duşme.illede yapcam diyorsan yardımcı olurum.kendım sakaryalıyım.ama afyonda mandıracılık yapıyorum.imalatım afyonda.hayvan çok.yer cok.hersey paraya bağlı.s.a
mustafa

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Gyda
Yeni Üye30 yazı
daha çok öncedende bir iki yıl kadar kapalı alanda hayvancılık(hancılık) yapmıştım zorluk konusunda size katılıyorum 24 saat ilgilenmek gerek çok kazndırması da gerekmiyor batırmasın, Allah kimseye muhtaç etmesin yeter 16 yıl kendi oto yıkamam ve büfe vardı çalıştırdığım insalara hizmet edyordum insanlara hizmet etmekten çok yoruldum,hayvan yapmış olsa nasıl olsa hayvandır dersiniz.bu yüzden az olsun ama dürüst olsun
bu iş hakkında fazla bilgim yok bana özel mesaj ile teliniz yollarsanız yardımcı olabileceğiniz konular var

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye62 yazı

hayvancılık yapcaksan koyun al koyun bak

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye43 yazı
2 sene de bişi beklemiceksen yeter ..
ÇAylak

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Di?er
Yeni Üye30 yazı
be esnada ihtiyaçlarımı karşılası ekstra para kazmayı beklemiyorum

Üye242 yazı
karagoz1532 kardeş. hayvancılık yapılacak bir iştir. bugünler ise sektörün en sıkıntılı dönemlerinden birini yaşıyoruz. süt ucuz yem ve özellikle saman çok pahalı. yeterli yem-saman yonca vs.stoğu olan için ise bugünler hayvancılığa girmek için en uygun günler çünkü damızlık hayvan fiyatı çok ucuz. bundan 2 yıl önce 7.000-8.000 gibi satılan damızlık düveler şimdi 3500-4.000 civarında. Bu zor günlerde hayvancılık yapmaya devam eden ve elindeki damızlıkları satmayıp sabredebilenleri ise çok güzel günler bekliyor. "sabreden derviş muradına ermiş" olacağına inanıyorum . ama ben yine de hayvancılığın her türle yetiştiriciliğini yapmış biri olarak gebe düve işinin karlı olduğunu düşünmekte devam ediyorum ve Allaha şükür ki 27.000lik etlik tavuk kümesimden gelen gelirden daha yüksek gelir elde ediyorum. selamlar...

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Veteriner
Üye192 yazı
Eğer istanbul dışında bir yerde yapmayı düşünüyorsanız bu işi IPARD desteklerini araştırın. %65'e kadar hibe desteği verilmektedir.
Türkiyede 42 ilde bu destekler verilmeye başlanıyor. şu an 20 ilde veriliyor diğer 22 ilde bir seneye verilmeye başlar.
Bir proje hazırlayacaksınız ya da danışman firmaya hazırlatacaksınız => kuruma sunacaksınız => eğer kabul edilirse projenizi yapmaya başlaycaksınız => bitirdikten sonra %65e kadar hibenizi alacaksınız
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Yeni Üye30 yazı
günceldir

Yeni Üye8 yazı
sayın yatırımcı
bu isi yapmak istıyorsanız her buyuk bas ıcın en az 3 donumluk ekılebılrı arazının olması lazım kı yem ıhtıyaclarını karşılayabilesiniz yoksa bu iş hazır yem alıpda uretım yapım dersenız zor dur .bu ısle ılgılı bursa karacabeyde uretım yapan fırmalar var gorusebılırsınız .bende arasdırma sonucunda olumsuz ynler oldugu ıcın bırakdım .paranız varsa ıthal edın satın daha ıyı.al sat herzaman ıcın karlıdır

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye75 yazı
3 dönüm 1 ineğe yetmez daha fazla arzi ve sulu veya sulanabilir olmalı.

Yerleşim Türkiye / TürkMeslek Memur
Yeni Üye16 yazı
sayın karagoz1532
Hemen büyük sermaye ile bu işe girişmemenizi öneririm.Küçük bir işletmeyle başlayıp zamanla büyütürseniz daha iyi olur diye düşünüyorum.

HayVancılık konusu olduğunda bir sürü olumsuz cevap gelmekte.Olumsuz cevap yazan arkadaşların kaç tanesi hayvancılıkla ilgileniyor merak ettim?

sayın fayik
Eğer yalnış hatırlamıyorsam 1 ineğe 5 dönüm sulu arazi gerekiyormuş.

Yerleşim Türkiye / HatayMeslek Di?er
Yeni Üye75 yazı
bizim burada 2 çeşit dönüm var 1dönüm 1600 m2 1 dönüm 2000m2 dir

resmi alan ölçüsü ise 1000 m2 =1 dekar olarak geçer

lütfen alım satımlarınızda dönümle dekarı karıştırmayın....

sayın karagöz 20 inekle başlayıp hem hayvancılığı hem piyasayı öğrenirken işinizide hem dağum yapan hayvanların buzağıları ve çevreden 3-5 adet arasıra alım yaparak büyütebilirsiniz.
kendi tarlanız olmasa bile çevrede ekilebilen alanlara yonca fiğ arpa v.b. bitkileri kirala**** yada ürünlerini çiftçilerden satın alarakta temin edebilirsiniz. süt ineği için varsa çevrede bol otlu mera kullanabilirsiniz yoksada açık besi olacağı için pekde önemli değil....

Yeni Üye30 yazı
dedikleriniz doğru olabilir bir büyük baş hayvan için birkaç dönüm arazi gereklidir arazi ne kadar büyürse o kadar para lazım demek oda bende yok düşüncem en fazla 5 dönümlük bir yer içinde 50 büyük başlık ahır
artı böyle bir yere devlet kaç hayvan teşfik verir bu işin fizibilitesini nasıl çıkarırım nerden başlayacam
gireyim mi bu işe krkuyorum yanlış yaparsam

Yeni Üye75 yazı
hayvancığın dip yaptığı seviye gir derim ben 20-30 adetlik herkes kredi ile hayvan aldı şimdi para etmiyo
herkes ya battı y batacak ya nerden dönersen kar anlayışında.

sermayeni hep yatırma halihazırda sağılan inek alki sütü hemen pazarlarsın 20 inekten 15-20 buzağı bunlardanda ne kadar dişi doğarsa lehine...
sayını kendi ineklerinin yavrusu ile artırırsın....

Yeni Üye62 yazı
hayvancılıkta en karlı hayvan koyundur yılda 2 yavru veren merinoslardan al 1 senede paranı 2 ye 3 e katlarsın

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Gyda
Yeni Üye30 yazı
aslında süt üretimi yapan bir çitliğe ortak olabilirm teklif gelirse konuşabilriz

Yeni Üye30 yazı
faik arkadaş düşüncene katılıyorum
öncelikle çiftliği kurmam lazım hazır bir yer bulabilsem başlamam lazım kış gelmeden

Üye145 yazı
benim kardeşim 100 adet keçi aldı silivride 7 dönüm arazi kiraladı 5 senelik 20 000 tl keçi sütü ve peyniri üretecek.sanem keçisi. bunu bir araştır

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye30 yazı
arazi mi kiraladı çiftlik mi

Yeni Üye16 yazı
bu hayvancılığı kötüleyenleri anlamıyorum..sütünden para kazanma hayvanlara baksın bunlar her sene doğuruyor kardeşim yavrular sana kalsın yeter..biraz daha paran varsada gümre kurutma yeri kur her sene onuda sat daha ne istiyorsun...
football is life

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Ticaret
Yeni Üye30 yazı
kırklareli,babaeski tarafında 5 dönümkadar bir arsa almayı düşünüyorum çiftlik yapımına uygun acaba çiftliğin yapımına ne kadar masraf gider süt sağım odası dahil

Yeni Üye19 yazı
erbilde satılık ayran yoğurt fabrikası tüm izinler alınmış pazarı hazır devretmek istiyoruz.
erkan 0532 680 85 12 / erkan12uzun@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / Adana
Yeni Üye15 yazı
sayın karagöz,böyle karadüzen dalmayın derim ben,hayvancılıktan anlamıyorsan girme derim çabuk batarsın,yok illede yapacam dersen,size tavsiyem bir çiftliğe girin 7-8 ay çalışın,girdisini çıktısını anlayın,hayvancılıkta 140 bin çok para değil,ayrıca bir kenarda enaz 50-60 bin "ne olur ne olmaz"paran olmalı,hastalığından falan iyi anlamalısın,birde en önemlisi pazarlamayı kime nasıl kaça yapacaksın,yoksa üretmek kolay önemli olan pazarlamak ve tahsilat derim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye63 yazı
karagöz kardeşim ne yapacan o ne dedi bu dedi olayını sutaşın siyesine gir Turkiyede 2 yerde cifci egitim seminerleri var 5 gun sabah 9 dan akşam 6 ya kadar hayvan yetiştirme buzagı bakımı sut ürünleri pazar payı hayvan hastalıkları hayvan dogumu hayvan islahı mandıra yönetim sistemi yem olayının baştan sonuna kadar sureci hangi cins hayvan ne kadar yem tuketir ne kadar sut verir banka kredi şartları devletin verdigi teşvikler inek buzagı barınakları sekli şemali en uygun en ucuz yolu ve aklına gelebilecek butun soruların cevablarını bulabilirsin mart ayında bursa karacabeydeki derslere katıldım cok memnun kaldım. dersler ucretsiz üstüne üstükte öglen yemekleri ucretsiz 5 gun içinde yedigin yemek bir daha önune gelmiyor :) daha ne istiyorsun eger bu işi kafana taktıysan ciddiysen mutlaka katılmanı tavsiye ederim. karacabeyde ögretmen evi var temiz sade bir yer geceligi 35 tl orada kalabilirsin universiteden işin uzmanı prof. ögretmenler ders veriyor. zaman inanki yetmeyecek.

Yerleşim Kazakistan / AlmataMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye56 yazı
Ben bir veteriner hekim olarak öncelikle hayvan yemi elde edip onu satmanızı tavsiye ediyorum. Örnek vermek gerekirse 100 dönüm yer kiralayın oraya hayvan yemi olarak kullanılabilecek ürünler ekin. Bu kısımda kendinizi denemiş olacaksınız. Kaç dönüm yerden ne kadar ürün elde ediyorum diye. Kesinlikle elinizde hiçbir mal kalmaz. 1-2 yıl yem konusunda bilgi sahibi olduktan sonra bu işe girmenizi tavsiye ederim. Aksi halde o parayla sonunuz sadece hüsran olur. Süt hayvancılıgı yerine koyun yapabilirsiniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Veteriner
Yeni Üye10 yazı
antalyada teneke peynir, kova köy peyniri ve tuzsuz taze sepet lor dağıtım yapmaktayım. ürünlerinizin fiyat listesini ve antalyada kontrol yapabileceğim bir yeri tarif ederseniz sevinirim.iş hacmim haftalık 30 teneke peynir, 50 kova köy, 2 ton lor. ödemeler 45 günlük çek. ayrıca her türlü iade peynirler değerlendirilir.(necatiara@hotmail.com)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Serbest meslek