Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Zeytinyağı Butiği

BaşlatanzeycanTarih06/03/2012 15:46:10Yorum7

İlk mesaj
Yeni Üye2 yazı
merhabalar,ailemin edremitte zeytinliği var bu zeytinliklerden yaklaşık 500 lt kadar çok kaliteli 0 asit oranlı zeytinyağı çıkıyor ama zeytinyağı ne kadar kaliteli olsada toptancılara satarken çok ucuz fiyatlara gidiyor.Son dönemde zeytinyağı butikleri açıldı iyide iş yapıyorlar bende küçük bir dükkan açıp butik zeytinyağı işine başlamayı düşünüyorum.Ancak iş dünyasıyla ilgili tecrübem yok,yani bir marka yaratmam bir dükkan açmam lazım ama nasıl nerden başlamam gerek bu konuda fikir verirseniz çok sevinirim.Örneğin ucuz fiyata kaliteli şişeleme nerde yaptırırım,zeytinyağlarım için bir marka oluşturacağım bunun için neler yapmam lazım vs.Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbul
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
7 yorum
Üye223 yazı
Bu konuda perakende tecrüben olması lazım.Ayrıca markaların açtığı her butiğinde kar amacıyla açıldığını sanma.Piyasada var olan markalar reklam ve tüketicideki kalite algısını yukarı çekmek amacıyla bu tip ufak butikler açıp işletebilirler.
Senin perakendeye başlayabilmen için piyasayı çok iyi bilmen lazım ki onunda yolu bence toptancılıktır.
Bu işi toptan kanaldan yaparsan tüketici tercihlerini çok kolay ölçersin ve adımlarınıda ona göre atarsın.
Ayrıca butiğin açılışınıda çok kolay ve maliyetsiz sanma.kira ve hava parasına göre değişebilir ama min 100 bini gözden çıkarmalısın.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye2 yazı
yorum için teşekkürler,yani ben elimdeki zeytinyağını toptan halde firmalara satıp ilerleyim öylemi dersin?

Üye377 yazı

netten sat.organik ürün video çek toplanması ezilmesi vb işlemlerini.mis gibi internetten sat! ben bugun gökçeada şarabı bulsam ev yapımı hemen alırım! ki zeytin yağını hayli hayli alan olur! şişe yaptır toptan.bitti gitti.toptancıya niye satasın ucuza mı gitsin.kendin demişsin ucuza gidiyor diye?
Full Organizasyon
Tasarım | Temin | Teknoloji Hizmetleri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye301 yazı
Bence siselerı heryerden alabılırsın marka olmana gerek yok herturlu satarsın gerekırse toptan fıyatına parakende sat 3 5 ay sonra zaten kendılıgınden markasın varsa bırkac kg de bız alalım bol kazanclar
ALTAY KIRTASİYE

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye223 yazı
Ürün iyiyse ona göre restaurant,butik otel,otel veya gurme marketlere satabilirsin.Sade hazır bir şişeyle paketleyip verebilirsin.Toplu tüketim olan yerler belki kazandırmaz ama işi çevirmene yardımcı olur.
İstanbuldaysan restaurant sektörü çok hızlı gelişiyor.Bunun yanında gıda toptancılarıda gelişiyor.Yerinde olsam zeytinyağı yanında bi kaçkalem ürün daha bulup pazarlamaya çalışırım.
Ama bu konuda herşeyden önce sabırlı olman gerekir tabii.

Yeni Üye1 yazı
degerli girisimci ben uretici bir firmayım evet toptn satıslar piyasada cok ucuza gitmektedir parekende satıs için marka tescil artık eskisi gibi işlememktedir tavsiyem eger butik dukkan dusunuyorsanız yagınızı sıktırdıgınız firma ile anlasıp onların markaları ile satıs yapabilirsiniz yukarıda yorumlarını paylasan arkadasların da dedigi gibi her sekilde en az yuz bin tl sermaye gerekmektedir iyi bir yerde iyi bir işletme kurmanız sadece zeytin yagı degil zeytin cesitleri vs mallarda bulundurup satıs yapmanız gerekmektedir kolay gelsin iyi calısmalar
ogztmr

Yerleşim Türkiye / Yalova
Üye324 yazı
Hala zeytinyağı üretimi yapıyorsanız Çin'e göndermek için zeytinyağı arıyoruz..
www.jovenmedya.com

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ythalat / Yhracat