Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çorap Ve Peçete Üretimi

Başlatanhaibka21Tarih12/01/2008 23:58:12Yorum24

İlk mesaj
Yeni Üye5 yazı
arkadaşlar yaklasık 20 mil. civarı sermayem var çorap makinesi veya peçete makinesi alıp üretim ve pazarlama işine girmek istiyorum.

fakat su gbi sorularla karşı kaşıyayım

1-bu makineler için uzman personele ihtiyaç var mıdır varsa aylık n kadar ücretle istihdam edilebilmektedir.

2-bunların üretim izin belgeleri ve diger prosüdürler için n kadar gereklidir.(duydugum kadarıyla baya yüklüymüş )

3-bunları sizce kendim mi pazarlama yapmalıyım 1(magaza magaza dolaşarak) tabi bunun için araça eleman vs. gerekli yoksa disbiritör ve bayi modeline mi gitmeliyim..

birde çorap veya peçeteden hangisi tercih etmeliyim sizce artı ve eksileri neler ?

ilgilendiginiz için simdiden teşşekkür ederim...

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
24 yorum
Yeni Üye20 yazı
13.01.08 tarihli Hürriyet gazetesinde çorap sektörüyle ilgili bir haberi yeni okudum. Bu sektörde hakim olan bir ülke olarak, dünya pazarında ikinci sıradaymışız. Karlı bir iş olarak anlatıyordu, ancak zorlukları, yada sorduğunuz sorulara net yanıt verecek birikimim yok.
M.Hâzım Açanal

Yerleşim Türkiye / ?anlyurfaMeslek Mühendis
Yeni Üye5 yazı

evet ark.görüşeriniz benim için önemi daha aydınlatıcı olacabilecek ark. var mı ?

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
peçetede olabilir güzel alan

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Üye1714 yazı
Arkadaşlar bu iş konusunda tecrübem var. Recard isimli İtalyan firması ile temaslarım oldu. Dünya'da sayılı bir makina üreticisi. Makinalarından biri 50 milyon dolar. Tam bir tesis. Selilözden kağıt oradan peçeteye kadın bezine kadar herşeyi üretebiliyor. Neyse bunu bilgi amaçlı anlattım. Ama koca fabrika 6 mühendisle idare ediliyor. Tam otomatik makinalar.

Üretimde mutlaka makina bakımcınız olması gerekiyor. Sipariş aksaması şirketlerdeki en büyük sorunlardan biri. tam ayrıntı için benimle irtibata geçerseniz size bilgi sunabilirim. r.terzioglu@gmail.com.

Soru ve cevapları daha sonra sitede derleyerek yayınlayacağım.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye5 yazı
güncel...

Üye176 yazı
arkadaşım istanbulda çorap sektöründe benim hemshrilerim bu işin ucunda gidenler..azbuçuk bildiğim kadarıyla sana şöyle tavsiyede bulunabilirim..
senin 20 milyar kadar sermayen varsa bununla 1 tane bilemedin 2 tane makina alırsın..ve günlük üretimini sadece kendin pazarlayabilirsin yani 1-2 makinayla kamyon kamyon mal çıkmaz..hem böylece olayı daha toptandan daha perakendeye çevireceğin için kar marjın yükselir bazı firmalardan direk talep alıp ona göre azar azar üretir 20 milyara göre çok çok kazanırsın..ama sana tavsiyem böyle bir tesisin kurulu olduğu bir yerde yap bu işi çünkü çorap imalatı da entegredir..imalatı,dikimi,ütüsü, paketlenmesi vs..sen sadece imalat makinasını alıp kalan işi diğer tesisin atölyelerinde ücret karşılığı yaptırabilirsin..hem o atolyenin ustalarına kendi makinalarının bakımı konusunda kullanırsın yoksa çok zorluk çekersin..ama bunlar gerçekleşirse 20 milyar sermayeyle çok tatlı para kazanırsın..makinalarınada piyasada satarken hep alıcı bulabilirsin.bu işin kalbi istanbull
istisnayım,,kaideyi bozarım

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ticaret
Üye113 yazı
Arkadaşım eğer bu işi yapacaksan önce o işi öğren derim. Makina işi kolay alırsın ve ustayıda bulusun, senin paran kısıtlı ve az. İşi öğrendikten sonra başlaman daha doğru. Bilmediğin işe girme. İstersen bir çorap fabrikasını gez ve sistemi öğren. Halil kardeş İstanbulda bu işi yapanların çoğu çorumlu hemşerimiz Alaca ve sungurlulu. İstersen uygun zamanda gelip incelersin öğrenirsin aldığın 2.el makinalarla Çorum'da bu işi yaparsın. İşini iyi yapanın çok kazanadığı bir sektör. Selam ve sevgilerle.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Yeni Üye1 yazı
kağıt piyasası hakkında bilgi edinmek istiyorsun bunun için sana telefonumu veriyorum ararsan yardımcı olmaya çalışırım 0506 393 22 65
fatih

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Yeni Üye54 yazı
çorap üretimi; 1.şirket kurulumu yapılır adi şirket kurulur gerekli teferruat aşaması geçilir. 2. makina alınır (marka; lonati, sangiacomo, busi, dakonk vs. yenisi lonati 17500 euro dakonk 15500 dolar ikinci eli minimum gidersek sangiacomo 96 model 2500- 3000 euro lonati 96 model 5000 euro 2000 euro yada makineler var bilgisayarlı, manuel makineler var 2000 liradan başlıyor piyasada çok var bunlardan yapan.3. yer kirası 700 ytl 4. 1000 liraya makina operatörü çalışıyor usta biraz daha maliyetli olur her 8 - 10 makineye makine operatörü. en az 10 makina ile yapılabilir eski makinalarla çalışılırsa teknik servisle bağlantılı olunur , burun dikimi, formalama, etiketleme fasona verilir 10 makine günde 250 düzine üretir bayrampaşa, güngören , ikitelli gibi yerlerde yapılabilir.
üretim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye193 yazı
20 milyarla çorap işine girilmez.
Peçete olabilir, ama senin işin değilgibime geldi doğrusu. En iyisimi; illede ticaret yapmak istiyorsan ticareti bilen birine (güvenebileceğin birine, hatta çok çok güven duyabileceğin birine) ortak ol.

Yazdıkların bana bu izlenimi verdi.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yeni Üye71 yazı
Çorap üretimi yapmak yerine ayak kokusu ve mantar yapmayan ürünlerimizin bayiliğini almak istermisiniz.
www.dolichetekstil.com
turan

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Kimyager
Yeni Üye1 yazı
selam aklında bu iş varsa kendine guveniyorsan yap işi bilmiyorsanda ikielle sekiz parmakla sarıl atılım yap korukma para ya gelince paran az olsada elinde bir sermaye var.değerlendir derim
güven

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda
Yeni Üye5 yazı
arkadaslar yorumlarınız için tşk ederim.iletişim kardeş ticaret çok büyük bir havuz daha önce al-sat işi çok yaptım hatta babamın esnaf olması sebebiyle 8-9 yasından beri bu işlerin içindeyim ama dogrudur üretim işinden hiç anlamam hele çorap ve peçete üretiminden.. fakat bu ticaret anlamadıgım anlamına gelmez sanırım..bence yorum yaparken tesvik edici olmamız lazım ...arkadaşlar tekrar tesekkür ederim.......

Yeni Üye1 yazı
Peki bir düzine çoraptan elde edilen kar nedir acaba? Ve bir düzine çorabın maliyeti. İpliğin durumuna göre değişiyor sanırım. Orta kalite yazlık çoraplardan biri olarak düşünürsek maliyeti ne olur bilen var mı?

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Medya
Yeni Üye54 yazı
1 düzine çorap fason çalışılırsa 1.50-2.25 bitmiş olursa kalitesine göre 3.50-5.00 ytl sadece çıkan ürünle maliyet hesabıda doğru değil makinalar çok yer tutmuyor 10 makinaya 1 eleman bakıyor makina sayısı arttıkça maliyette düşer.
üretim

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye1714 yazı
o sermaye ile corap uretimine girilmez arkadaşım. Pazarlamasını yap bence. üreticeksinde sana cok para mı kalıcak zannediyorsun. İstanbulda bir çorap üreticisi tanıyorum. 35 kuruşa ihracat yapıyor iç piyasaya 50 kuruş. Günde 360.000 çorap üretimi var. Yani her gün 1 konteyner. Bence pazarlamasına başla sen şimdiden.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşım bence çorap üretimi yapacaksan iyi şekilde araştır. En başta üreticilerden destek al. Bu işler fasonculukla başlar. yoksa çok fazla detayda boğulursun. Piyasaya girişte önemli. Bende bir zamanlar çorap üretim işine girmeyi düşündüm. Oldukçada fazla aratırma yaptım. Ancak sonradan başka bir işe başlamak zorunda kaldım. (Sermaye yetersizliğinden)
Önce çorap üreticileri ile sıkı dialoglar kur derim. Sana yol gösteren siparişlerini sana gönderebileek bir ortam pazar payı bul kendine. Piyasada güven kazanabilmekte çok öenmlki bunu da sakın unutma derim.

Benim irtibata geçemk istersen ( Çorap konusunda : husnu_ilhan54@msn.com)

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye381 yazı
bu konu hakkında bilgisi olan varsa, bizimle paylaşırsa sevinirim. özellikle peçete konusunda kar marjı ve makineleri hakkında?
158

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye131 yazı
çorap piyasası yerlerde sürünüyo şu anda.daha doğrusu tekstil yerlerde ancak çorap zaten son yıllarda çok kötü durumda.yapan o kadar çoğaldıki öyle rekabet varki.ayrıca çok karmaşık bi iş yani yıllardır bu işin içinde olmayan biri asla üretime falan girmeyi düşünmesin beceremez çünkü

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye8 yazı
:)
aspuzu.makina

Yerleşim Türkiye / MalatyaMeslek Yöneticilik
Üye381 yazı
up
158

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye437 yazı
güzel bir konu,bilgisi olan arkadaşlar yorum yapabilirler....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye57 yazı
Plastik geri dönüşüm işini düşünebilirsiniz.
......

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek