Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Dış Ticaret (özelikle Arabistan Bölgesi) Önerileri

Başlatanaaron_88Tarih23/01/2012 18:12:44Yorum11

İlk mesaj
Yeni Üye14 yazı
Arkadaslar selam,

Alttaki ülkelerde saglam kontaklarım var:

Arabistan, US, afganistan bölgesi, ırak.

Cok iyi derecede yabanci dilim var. Ufaktan bir seyler alıp satayım diyorum bu ülkelere. ne tür ürünler önerirsiniz?
Sirketim yok ancak yakınımın üzerinden alıp satabilirim. yasal anlamda sıkıntı olmaz.

özellikle arabistan tarafından ucuza alıp TR'de satabileceğim neler olabilir ya da buradan oraya gönderebileceğimiz? su an buradan insaat malzemeleri ve büro malzemeleri saglayabilecek durumdayım.

Daha önce hic dıs ticaretle istigal etmedim. yasım genc.
bu ülkelerde bulunduysanız yardımcı olur musunuz? nasıl isliyor sürec?
ben kontaklarımı kullanarak bir seyler yapabileyim diyorum. sadece öneri ürünlere ve sürecin isleyisine ihtiyacım var. ek olarak buradaki dagıtımcılarla nasıl iletisime gecerim?

cok spesifik olarak örneğin ben arabistandan diyelim ki top kagıt getirdim. onu burada piyasada nasıl eritiriz? eminim bu isin dagıtıcıları vardır. bunlara ulasabileceğim ortak bir nokta var mıdır?

dıs ticaret konusunda biraz bilgi verebilir mi buradaki büyüklerim? vergiler? örn. yaklasık tasıma maliyetleri?

saygı ve sevgilerimle..

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Yeni Üye22 yazı
selam benimle irtibara geçersen bir görüşelim. yol gösterebilirim sana bu konuda. bende uzun zaman suudiarabistanda bulundum. türkiyeden verilebilecek ürünler ve arabistan gelebilecek ürünler hakkında seninle paylaşacağım bazı konular var. kontaklarına güven duyuyorsan bazı işler çıkabilir.ben

ets iletişim ithalat ihracat san.tic.ltd.şti.
harun totan firma sahibiyim.
0532 156 03 42

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye23 yazı
çocuk bezi ile ilgilenirseniz yardımcı olmaya çalışırım.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye9 yazı

Merhabalar. İstanbul'da Ofis, Cafe, Okul mobilyası üretim ve pazarlamasını yapmaktayız. Ayrıca isteğe göre adetli olması kaydıyla ev mobilyası ( mutfak dolabı, yatak odası takımı, yemek odası takımı ) vs. imal etmekteyiz. Ürünlerimizin ihracatını yapmak istiyoruz. İlgilenen arkadaşların bizimle irtibatını bekliyoruz.
Şimdiden teşekkürler .. Prestij Ofis Mobilyaları ..

Firmamızın online satış sitesi: www.ofismobilyacim.com/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
şuan dondurulmuş tavukla ilğili olarak suud pazarı açıldı vede ciddi bir pazar bunu değerlendırmek istersenız görüşebiliriz
__HATUZE İÇ VE DIŞ TİCARET___
E-MAİL : hatuze@gmail.com / hasan@nimbusfood.com
GSM : +90 538 275 65 80 / 0532 152 93 05
www.nimbusfood.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye33 yazı
Merhaba, kozmetik ve temizlik ürünleri yapı kimyasalı üretmekteyiz. Ortak iş yapabileceğimizi düşünüyorsanız çalışabiliriz. sermaye ve ürünleri karşılayabiliriz.
Semih

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Üye433 yazı
o bölgeler güneşi daha dik alıyor dolayısı ile yeni trend ısı yalıtımlı boyalar için iyi bir pazar inşaat da ön planda zaten yardımcı olalaım üreticiyiz.

Yerleşim Türkiye / MarmaraMeslek Emekli
Üye127 yazı
aaro_88 size mesaj gönderdim iki defa, lütfedip dönmediniz, cevaplamadınız.
Nezaketende olsa ilgilenmiyorum v.s. denebilir.
BAVER GRUP
beslen-ankara@hotmail.com
0507 544 46 33

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye8 yazı
medikal malzeme üretiyoruz ilgilenirseniz 05415794508

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Sa?lyk hizmetleri
Üye762 yazı
bır sirkete ise gir ve dış ticaret kısmında çalış.ilk önce nasıl olduğunu anla.her ülkenin kendi farklılığı var.LOI,LC gibi belge isimlerini ezberlemekle dış ticaretçi olunmaz.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye52 yazı
OTEL,RESTOURANT,BAR,CAFE , BAHÇE VE EV SÜSLEMELERİNDE VE HEDİYELİK EŞYA SATAN MAĞAZALARDA ÜRÜNLERİMİZLE SİZLERE HİZMET VERİYORUZ EŞSİZ ZERAFET EL İŞLEMESİ BONCUK İŞLEMELİ IŞIKLI KABAKLARIMIZLA TAMAMLANIR.
suzinak-@hotmail.com
PAZARLAMACI YADA TOPTANCILAR ARANMAKTADIR.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sanatçy
Yeni Üye41 yazı
exportsrvce e katılıyorum. Kursa git, kitabını oku bu iş olmaz. yaparak en kolay şekilde ögrenebilirsiniz. fakat bu da zaman alacaktır.
1-2 yıl gibi bu tip bir iş tecrübesi kendi işinize çok yönlü bir katkı saglayacaktır.

Irak dediğiniz yerden paranın gelmesi, malın gitmesi, gümrükleme , belgelendirme vb işler öyle pek de tek hamlede yapılabilecek şeyler değil.

Sadece görmek için bile gidin bir Gümrükçünün yanında evraklarına bakın, neler yapılıyor. Kısa bir süre bir nakliyeciye gidin bir bakın bakalım ne gibi aşamalardan geçiyor.

Bir çok konuda oldugu gibi ihracat / ithalat işleri de Elinizdeki malın özelliğine, nakliye şekline ve ülkelere göre farklılaşan işlemler ve bunlarla ilgili evraklar vardır. Bunları kitaptan görerek öğrenemezsiniz. Kafanızdan uçar gider... Fakat yaparak çok daha kısa sürede sürece hakim olursunuz. Bu da pazarlama ve satıştaki becerinize katkı olur. Çünkü Çoğu zaman karşınızdaki yabancı sizin mevzuatlarınızı ve hatta kendi ülkelerindeki mevzuatları da bilmeden bu işlere girer ve sonra mallar gümrüklerde takılır kalır.
Nerede karşılıklı Sevgi ve Saygı varsa, Orda itimat ve itaat vardır.
İtimat ve itaatin olduğu yerde, Disiplin vardır.
Disiplinin olduğu yerde Huzur, Huzurun olduğu yerde Başarı vardır.

M.KEMAL ATATÜRK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat