Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Seyyar Araç Köfte,kokoreç,sucuk,balık Ekmek Satmak

BaşlatanesteragonTarih22/01/2012 12:15:38Yorum45

İlk mesaj
Yeni Üye42 yazı
Herkese merhaba ;
100.000 nüfuslu bir ilçede içi özel olarak bu iş için dizayn dizayn edilmiş Peugeot J9 panelvan araç ile Ekmek arası Köfte, Kuzu ve Dana Kokoreç, Sucuk ve balık satmak istiyorum. Belediye ve sağlık müdürlüğünden den gerekli izinleri almak için hafta başında başvuruda bulunacak. Maliye'yede başvurumu yapacağım. Aracımın içi Gezici satıcılık'da istenen kriterleri karşılıyor herhangi bir sorunu yok. Çok çeşit yapmamın sebebi; tek ürün olsa herkes yemez düşüncesinden. Bu sebeple bol çeşit yapmayı düşünüyorum. ayrıca araçta çay ocağı da mevcut insanlara beklerken çay ikramında bulunacağım hafta içi akşam 18 den gece 01 e kadar hafta sonu ise öğlen 14 den gece 02 ye kadar durmayı düşünüyorum.Bu işi 2 arkadaş yapacağız. ilçede bu işi yapan en az 15-20 seyyar var herkesin rızkı ayrıdır. Kimsenin bulunduğu bölgeye yakın olmayacağız. Temizlik konusunda taviz vermeyeceğiz insanların temizliğe dikkat ettiklerinin bilincindeyiz.Şimdi sormak istediklerim şunlar;
Fiyatımızı onlardan düşük tutarak bu işe başlamamız herkesin rızkı ayrı düşüncesiyle çelişirmi? Aslında benim fikrim yiyecek konusunda fiyatları aynı seviyede tutup ayran,su,kola vb. ürünleri çok az bi kâr ile vermek. Sizlerin bu konuda tavsiyeleri nelerdir. bahsetmiş olduğum konular hakkında veya başka fikri olanlar yardımcı olurlarsa memnun olurum.

Yerleşim Türkiye / TekirdağMeslek Serbest meslek
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorum
Yeni Üye93 yazı
İnsanlar hürmet gördükleri yere devamlı giderler.
*Ve son tavsiyem.Sanırım benim en önemli kriterim.Bu işi özellikle akşam yaptığını düşünürsek senin için çay çok önemli bence.Dünyanın en güzel yemeğinide versen sonunda vereceğin çay bayat veya kalitesiz olursa emeklerine yazık olur.Çünkü müşteri her zaman damağındaki son tadı aklında tutar.
bravo.
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye193 yazı
sn esteragon işler nasıl.ruhsat alabildiniz mi?
İşleyen demir ışıldar

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı

köfte işinin kar marjı nedir,1 kg.köfte den kaç adet ekmek arası çıkar,bu konuda detaylı bilgisi olan ,paylaşırsa sevinirim.selamlar
bülent

Yerleşim Ukrayna / VinnitsyaMeslek Ticaret
Yeni Üye71 yazı
solon44,

Porsiyon olarak

Kaşarlı Izgara Köfte çiğ 100 gr., pişmiş 70-80 gr
Izgara Köfte çiğ 80 gr., pişmiş 70-75 gr.

gelmektedir..

Yani 1 kg köfte hamurundan 14 porsiyon çıkartırsınız.

6.6.2012 tarihi itibarı ile EBK parekende köftelik satış fiyatı 18.5 lira üzerinden hesaplarsanız

Köftelik ekmek 0.5 krş, ilave ürünler için 0,25 krş ekleyip, üzerine 0,25 krş genel gider koyarsanız:

18.5/14=1.3 lira köfte maliyeti

1.3+0.5+0.25+0.25=2.3 lira/porsiyon
İade/Atık Ekmek, bisküvi-kraker, unlu mamüller, cips, Çekirdeklik Ayçiçeği, ayçiçeği fosu-kabuğu alım ve satımı

Yerleşim Türkiye / Adana Ve AksarayMeslek Mühendis
Üye360 yazı
gündüz kendi işinde gece kokoreçte. cevap yazmaya vakit mi bulamıyor acaba. ama hepimiz merak ettik şimdi. gelişmeler ne alemde ki.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
hepiniz süpersiniz...:)
ben de yıllardır bir araçla köfte+ekmek satma hayalleri içindeydim ve sanırım bu fikrimi hayata geçirmeye çok yakınım..."insan yaptıklarından değil,yapamadıklarından pişmanlık duyar" felsefesi yürüye yürüye bu noktaya anca taşıyabildi beni...:) herneyse, hayırlısı bakalım.....
gezici işyeri açmak ve işletmekle ilgili yönetmelikleri ve gereklilikleri epeyce kurcaladım...bu konuda yol almış ve paylaşımda bulunmuş birileri mutlaka vardır diyerek bu siteyi ve sizleri buldum, hepinize ayrı ayrı merhaba ve teşekkürler...
allah herkesin yolunu açık etsin ve emeklerini karşılıksız bırakmasın diyerek, hayalimi hayata geçirebilmiş tüm arkadaşlara kolaylıklar ve bol kazançlar diliyorum...
bu iş için gerekli araç ve iç teçhizatı halledebilecek kadar birikim yaptım...hepsi bu...bismillah diyerek yola koyulacağım...benim hayalimi gerçekleştirmek için zamanım olduğundan, şimdilik herhangi bir sorum yok ama mutlaka tecrübelerinizden faydalanabileceğim şeyler olacak...
siteyi takip eden tüm büyük kalabalığa hayırlı ramazanlar dileyerek noktalıyorum "merhabalar metnim" i...
şansa ihtiyacı olan herkesin allah yardımcısı ve destekçisi olsun...
zdn

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye57 yazı
esteregon un uyumaya vakti kalmamis..baksaniza 7 ay gecmis tik yok..oysaki basta ne hevesli yaziyormus:))

böle sonu gelmeyen konulara da gicik oluyorum.."to be contined" gibi, bekle bekle..
E-Posta yada (MSN): hasanyazan@live.de Lütfen bilgileri (Resim, Fiyat vs.) bu adrese yollayin.Tesekkürler !

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye135 yazı
adam yolunu bulmuş demekki bidaha niye uğraşınki buraya. burayla işi kalmadı

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye6 yazı
mrb arkadaşlar bende kokoreççi dükkanı açmak istiyorum bi starex alıp gezici kokoreç aracına dönüştürmeyi planlıyorum şimdilik, kokoreç ve adana-urfa-tavuk dürüm satışı için çift ızgara koymayı düşünüyorum, ama bu belediyeler bu araçlar için gerekli şartları yerine getirdiğimiz zaman ruhsat vermek zorundamı yoksa kıllık yapıp vermiyoruz diyebilirlermi ettiğim onca masrafla kalmıyim ortada. bide diyelim ruhsatı aldık istediğimiz sakin bi yere çekip satış yapabiliyomuyuz yoksa satış yaptığımız yer için tekrar kira bedeli gibi bedel ödermiyiz. MAİL ADRESİM cello.6443@gmail.com BURDAN CVB YAZARSANIZ SEVİNİRİM GÖRÜŞLERİNİZİ ÖNERİLERİNİZ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Ö?renci
Üye711 yazı
benim görüşüm starex almamandan yana kardeş diğer sorduklarını bilmem ama sakın starexe bulaşma modelli olması ve fiyatı aldatmasın

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Üye658 yazı
Hayırlı olsun Tekirdağ'a yolum düşerse gelecem
İşimiz insanların en güzel ve en zor günlerinde yanında olabilmek.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye18 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - cello4343
mrb arkadaşlar bende kokoreççi dükkanı açmak istiyorum bi starex alıp gezici kokoreç aracına dönüştürmeyi planlıyorum şimdilik, kokoreç ve adana-urfa-tavuk dürüm satışı için çift ızgara koymayı düşünüyorum, ama bu belediyeler bu araçlar için gerekli şartları yerine getirdiğimiz zaman ruhsat vermek zorundamı yoksa kıllık yapıp vermiyoruz diyebilirlermi ettiğim onca masrafla kalmıyim ortada. bide diyelim ruhsatı aldık istediğimiz sakin bi yere çekip satış yapabiliyomuyuz yoksa satış yaptığımız yer için tekrar kira bedeli gibi bedel ödermiyiz. MAİL ADRESİM cello.6443@gmail.com BURDAN CVB YAZARSANIZ SEVİNİRİM GÖRÜŞLERİNİZİ ÖNERİLERİNİZ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

Yasal olarak gezici satıcılık yapmak istiyorsun, şu şartlar aranıyor:

1- Et veya tavuğun pişirilmesini sağlamak üzere özel ızgara kasası bulunacaktır.
2- Kasa paslanmaz çelikten imal edilmiş olacaktır.
3- Araçta, yeterli büyüklükte buzdolabı ve jeneratör bulunacaktır.
4- Standartlara uygun 200 litreden fazla hacimli çift tanklı gaz tesisatı bulunacaktır.
5- Sıcak ve soğuk su tertibatı bulunacaktır.
6- Aracın yemek hazırlama ve satış yeri hijyenik olacaktır.

Bunlara ek olarak belediye aylık cüzi bir işgaliye ücreti alır. Onların gösterdiği yerler ve izin verdikleri saatler dışında satış yapamazsın. Ayrıca halk sağlığı merkezlerinde hijyen eğitimi almak zorunlu.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Di?er
Yeni Üye96 yazı

Allah kolaylik versin umarim beklentilerinizi bulursunuz .

Eger 15-20 araba bu isi zaten yapiyorsa , neden izgara harici bir secenek uzerine dusunmediniz ?

Erdener Abi

Yerleşim Yngiltere / NottinghamMeslek Serbest meslek
Yeni Üye91 yazı
bu işin akibeti ne oldu acaba bir bilen varsa haber verede merak edip durmasak.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye14 yazı
Şarküteri katagorisin de alım yapcaksanız Trakya sucuklarının pazarlamasını yapmaktayız. Toptan fiyatımız 30 TL.
ELİMİZDE SOYA KAVURMASİDA BULANMAKTADİR KG FİYATİMİZ 30 TL.
e.r.m

Yerleşim Türkiye / KyrlareliMeslek Gyda