Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çay Dükkanı Açmak Hakkında?

Başlatanbaki00Tarih09/05/2017 06:36:16Yorum3

İlk mesaj
Selamlar , bulunduğum şehirde bir çay dükkanı açmak istiyorum kafamızdaki kaçak çay paket tiryaki çay vb. satmak merkezi bir yere açarsak tutar mı bu iş acaba?
Çay haftalık veya aylık olarak alınan ve çok tüketiliyor ülkemizde.
Bu dükkanda hem çay hem tütün de satılabilir mi ikisi bir arada?
Fikirleriniz nelerdir bu konu hakkında?

Herkese hayırlı işler dilerim.
- Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Kardeşim ben kayseriliyim çay dediğin şey en ufak bakkaldan ekmek en büyük markete kadar heryerde satılan birşy. Ve senın büyük marketlerle rekabet şansın sıfır. Tütün konusunu bilemem hiçbi fikrim yok ama çaya güvenerek bi adım atmanı tavsiye etmem

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Esnaf
@seyyah ck teşekkür ediyorum yorumun ama ben markette 25 liraya satılan çayı 20 liraya satmayı düşünüyorum 4 tane alımda 80 lira verirken markette 100 lira vermiş oluyor :)
ve aynı marka paketi içinde. Ve kaçak çay markette satılmıyor. Kaçak çay ve özel bitki çayları diyet çay vb. bi tarzı düşünüyorum. Fiyat konusunda daha uygun satacagımız ve çogunlugu çay satılan dükkanda bitki çay vb. daha güvenilir gözükecegi için satılacagını düşünüyorum.
Belirli sayıda sabit müşterim olsa yetmez mi bana acaba :)
- Fırtınalar kopuyorsa beyninde bir gün başaracaksın.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Esnaf

Tüketiciler çayı, alışverişlerinin bir parçası olarak mı görüyor yoksa ayrı, özel, ihtisasa tabi bir ürün olarak mı?
Belirttiğin iş modelinde çay, özel olarak alınan bir ürün gibi kabul edilmiş sanıyorum.

İnsanlara sağlayacağın faydalar önemlidir, kabul. Ancak tüketici alışkanlıklarını değiştirmekten bahsediyorsun burada.
Ortaya koyabileceğin tek şey fiyat avantajı. Bunun da mevcut, kemikleşmiş satınalma alışkanlığını değiştirmeye gücü yetecek mi emin değilim.

Çevrimiçi (online) satışın, üstelik daha maliyetli olmasına rağmen yükselme eğilimi içinde olduğu, getir.com gibi mobil uygulamalara devasa yatırımlar yapıldığı göz önüne alınırsa; insanların ayda 5 tl gibi fark için alışveriş alışkanlığını değiştirmesini, marketten yolunu değiştirerek senin dükkanına gelmesini beklemek çok da gerçekçi olmayacaktır.

Tütün konusunu ise tamamen yokmuş gibi farz edip, yorum yapmamayı tercih ediyorum. Çünkü iki ürün arasında tutarlı bir bağlantı olmadığını düşünüyorum.

Peki, bu düşünce nasıl başarılı olabilir?

Çay konusunda uzmanız diyeceksin; early grey'den oolong'a kadar her çeşit çayı, bunların yanında envaitürlü bitki çaylarını da bulundurmalısın.
Deneyim imkânı sunmalısın; çay dükkanı içinde çay evi konseptini de barındırmalı. İnsanlar gelip, rahat bir ortamda oturup çayları deneyimleyebilmeli, sohbet edebilmeli. Günümüzün yaygın kahve zincirlerini incele. Ayrıca kişiye bardak, gruba semaver veya benzeri sunumlar mutlaka olmalı.
Yenilikler üzerine düşünmelisin; karaktere göre çaylar, burçlara göre çaylar, yaşa göre çay, cinsiyete göre çay... Bu tip konseptler oluşturup, müşterilerin hoşlanacağı sunumlar geliştirmelisin.
Geleneği korumalısın; Barış Manço'nun tarifini verdiği soğuk algınlığı çayına bugüne kadar hiçbir kafede rastlamamış olmama hep şaşırmışımdır. Bunun gibi geleneksel çay tariflerimiz var.
Zann ile yakin zail olmaz. - Mecelle'den

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk