Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Girişimcilere : Dış Ticaret Ofisi

BaşlatanrterziogluTarih09/02/2008 04:41:02Yorum37

İlk mesaj
Üye1714 yazı
Arkadaşlar gerek ticaret aşamasında gerek çevremde en büyük sıkıntı ticareti yapmak değil de ticareti yapılacak ürüne sağlıklı erişimde olmuştur.

Projemin ismi Dış Ticaret Ofisi

Her dilde profesyonelce çalışacak elemanlar ve yöneticiler. Kobiler bu şirkete üye olacaklar ve mallarını pazarlamak için adres belirlemiş olacaklar. Ürün ve ambalajında bunu ufak bir logo olarak belirtmelerini sağlayacağız. Böylece marka oluşturmuş olunacak.

Abone olan şirketler aylık cuzi bir rakam ödeyecekler. Satış üzerinden cuzi bir rakamda da yüzdelik alınacak. Şirketin dış ticaret / ihracat aşamasında ki herşeyi danışmanlar yapacaklar.

Fuarlara katılım, reklam, alacak verecek, nakliyat, gümrük gibi konularda da danışmanlık verilmiş olunacak. Şirket hazır ofis kiralama işi de yürütebilicek. Yabancılar geldiklerinde onları agırlayabilicek. Onlara ofislerinde yer kiralayabilicek. Yani bir anmalda turizm acentası bölümü de olacak.

Şirket kendisi dünyanın farklı yerlerinde benzeri şirketlerle bağlantılı çalışabilicek. Ticaret odalarına bağlantılı çalışabilicek.

Proje başlama aşamasında İsanbulda merkez olacak şekilde şirket ve ofis kurulacak.

Gerekli ön çalışma yapılacak. Ben Bulgaristan'da aktif olduğum için kendi şirketimi kurulacak şirkete bağlayacağım. Yani bir anlamda ikinci ofisi açılmış olacak.

Fikir nasıl ?
Geliştirmek isteyen arkadaşlarını yorumlarını bekliyorum.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Yeni Üye92 yazı
Hocam benim iş yerim tahtakalede.çinde de ofisimiz var.çinde alacağın her hangi bir ürünü oradan takip edip size istanbuldaki adresimize kadar sağ salim yollayabiliriz.Yani birnevi takipçiniziz.
Malınız sağ salim gönül rahatlığıylan teslim edilir.

asiapazari@hotmail.com
0536 602 56 14
0542 325 11 37
ayhan

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı
ewet bende rterzioglu nun fikirlerine katılıyorum bende çok kapsamlı birşekilde çalışıyorum 13 sene önce tekstilden 250 bin tl zarar ettik onun sıkıntıları daha yeni yeni geçiyor tek iş yaptığımız için zarar oldu ama çok kapsamlı bir şiket olsaydık diğer yerlerden gelen işlerle diğer hasarını onarabilirsin şuan bende işi bilen kişileri bir araya toplayıp b şirket açıp çok kapsamlı işe giricez nasipse malımızı avrupaya satabilecez bg bizim için zıplama tahtası olucak onun için rterzioglu nun ufku çok geniş kendine güveni sonsuz bende pes etmedim inş beraber çalışmakta nasip olur elaman sıkıntımız yok almanca ingilizce yurd dışında yetişmiş dış ticaret müdürlerimiz var şuan medikal-ambalaj-tekstil-gıda- işlerimiz mevcut yeni şirketimiz açıldığında baya ses getireceğine inanıyorum çünki siyasi çevrem çok geniş. rterzioglu size nasıl ulaşabilirim bilgilendirirseniz sevinirim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat
Üye1714 yazı

İşte size anlatmaya çalıştığım örneklerden biri: (Hala işlerden vakit buldukça üzerinde çalışmama rağmen hala tam olarak hayata geçirememiş olmama rağmen en yakın zamanda üzerinde yoğunlaşacağım girişim)

KOBİ'lere dış ticaret ve danışmanlık hizmeti vermek adına bu yıl 3 ortak tarafından kurulan Aldera, uluslararası network ağı kurma yolunda ilerliyor. Henüz 7 aydır faaliyette olmalarına karşın 5 ülke ile bağlantıya geçen firmanın hedefi 3 yılda bu rakamı 15'in üzerine çıkarmak. Şu anda Çin, Rusya, Mısır, İngiltere ve Bangladeş'te aynı işi yapan dış ticaret firmaları ile ortak çalışmalar yürüten firma, bu sayede ürün satılan ya da alınan firmanın güvenirliğini kontrol ediyor. Böylece Türkiye'de kendisiyle çalışan firmaların ithalat yapıyorsa gelecek ürünün kalitesinden; ihracat yapıyorsa parasını alabileceğinden emin olarak yola çıkmasını sağlıyor.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) tarafından düzenlenen Dış Ticaret Koçları ve Expo 333 programlarına katılarak dış ticaret konusunda uzmanlaştıklarını kaydeden Aldera Dış Ticaret ve Danışmanlık Limited Şirteti ortaklarından Deniz Sarı; Rasim Tansu ve Ali Yalçın ile birlikte dış ticaret şirketi kurduklarını ve 5 aydır faaliyette olduklarını açıkladı. Mersin'de çok sayıda KOBİ bulunduğunu ve büyük bir bölümünün yurtdışına açılmak istemesine karşın takip edecekleri yolları bilmediklerini kaydeden Sarı, "Böyle bir eksiği görerek dış ticaret şirketi kurmaya karar verdik. Amacımız yalnızca şirketlere yol göstermek değil onların tamamen dış ticaret departmanını üstlenmek. Mersin'de benzer işi yapan firmalar var ancak onlar yalnızca alıcı ile satıcıyı bir araya getiriyor ve belirli bir komisyon alıyor. Biz ise firma elemanı gibi firmanın tüm dış ticaret çalışmalarını üstleniyoruz. Bu anlamda kentimizde faaliyet gösteren ilk firmayız" şeklinde konuştu.

Birlikte çalıştıkları sigortacıları, gümrük müşavirleri, uluslararası hukuk müşaviri, lojistik firmaları gibi çözüm ortakları bulunduğuna değinen Deniz Sarı, "Firmalar kendi bünyelerinde maaş vererek bir dış ticaret elemanı çalıştırdıkları zaman bu kişilerin maaşını ödemek, sigortasını yapmak, yemek ve yol masraflarını karşılamakla mükellef oluyor. Ayrıca çalışan kişi nasıl olsa maaşını alıyor gerekçesiyle işe gerektiği kadar konsantre olamayabiliyor. Ancak bizimle anlaşma yapılması halinde bizim kendi işimiz olması nedeniyle çalışmayı daha çok sahiplenmemizin yanı sıra firma ekstra masraflardan da kurtuluyor. Ayrıca çözüm ortaklarımız aracılığıyla tüm hizmeti tek elden verme imkanımız da bulunuyor" diye konuştu.

5 ülke ile bağlantıya geçti

Aynı zamanda dış ticarette güvenin büyük önem taşıdığını vurgulayan Sarı, Aldera Dış Ticaret olarak halihazırda 5 ülkeyi kapsayan bir network bağlantısına başladıklarını ve bu bağlantının birlikte çalıştıkları firmalara büyük güven verdiğini söyledi. Çin, Rusya, Mısır, İngiltere ve Bangladeş'te aynı işi yapan dış ticaret firmaları ile ortak çalışmalar yürüttüklerini kaydeden Sarı, "Bu firmalar bizim adımıza kendi ülkelerinde pazar araştırması yapıyor. Ürün satacağımız ya da alacağımız firmanın güvenirliğini kontrol ediyor ve bu nedenle Türkiye'de bizimle çalışan firma ithalat yapıyorsa gelecek ürünün kalitesinden; ihracat yapıyorsa parasını alabileceğinden emin olarak yola çıkıyor" dedi. Sarı hedeflerinin 3 yıl içinde network bağlantılarını 15'in üzerinde ülkeye ulaştırmak olduğunu kaydetti.

"Özellikle gıda ve inşaatta uzmanlaştık"

Kriz nedeniyle KOBİ'lerin kendi kabuklarına çekildiklerini, dışa açılmaya çekindiklerini kaydeden Deniz Sarı, pazarın genişlemesi için de yurtdışı ile çalışmanın kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. Mevcut durumda ağırlıklı olarak gıda ve inşaat sektörlerinde uzmanlaştıklarını dile getiren Sarı, tarımın sulama koluyla ilgili araştırmalarının da bulunduğuna değindi. Firmaların yalnızca yurtdışındaki pazar arayışlarında yardımcı olmadıklarını, kurumsal kimlik çalışmalarından pazarlayacakları ürünün Ar-Ge çalışmasına kadar her konuda destek verdiklerini belirten Sarı, "Bizler tamamen o firmanın elemanı gibi düşünüyoruz hatta yurtdışı ile yazışmalarımızı dahi çalıştığımız firmaların mail adreslerini kullanarak gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye2 yazı
çok köklü ve olgun bir fikir, umarım hayata geçirme şansı bulursunuz. fikrin yapılabilirliğine inanıyorum, tabi her zaman olduğu gibi bu iş fikrinin de belli bir rizikosu var.
http://www.devturk.org
İş, Girişim ve Ticaret

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye68 yazı
bence çok güzel bir fikir.
ben gümrük danışmalığı konusunda projenize katkıda bulunmak isterim.
emine köse

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye47 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - rterzioglu
Tabii ki garanti iş diye birşey yoktur. Ama işe bunu dusunerek girersen guvensizsin demektir. Bu başlıca bir şirket. İthalat ve İhracat yapmak isteyen kobilere hizmet amacıyla kurulacak. Herkesin sorunu bu değil mi sitede iş kurmak. İş kurmak demek pazarlamak demek. Ne pazarkayacaksın peki.

Bir de öyle düşünün. Elimde bu kadar param var ben ne ithal ederim diye kime gidebilirsiniz ?
Böyle güvenilir bir şirket olsa ticaretin her aşamasında müşterisine destek sağlamış olsa. İthalatında gümrük işlemlerinde, ürün hakkında, genel piyasa şartları hakkında... vs vs.

Çok dallı bir iş bence bu.

Örneğin geçen yıl rusyadan iki hurda gemi işim oldu. Ben buna alıcı koymadan yaptım. İlk once kaptan demir çeliki aradım sonra Denizciler Odasını. Biz herkesle bağlatılı çalışabiliceğiz. Hangi malı kim alır bilicez. O an sadece danışmanlık değil aracılık yapacağız. Benim bağlantılarım çok.

Geçen yıl Bulgaristan'da un sıkıntısı yaşandı. Kapımı çok çaldılar. Yok kriz var. Bende kendim ***ürdüm çokta kolay satabildim. Bura örnekteki bir avantaj daha var. Eğer unu kendi şirketim üzerinden gönderseydim buğday ithal etme için özel izin alabilicektim. Bu izinle gümrüksüz buğday ithal etme şansım olacaktı. Bugun %20-30 ile bu iznimi satabilirdim de.

Kendini kanıtlayan böyle bir şirkete devlet yardımları mutlaka gelecektir. Yurtdışı fuarlarında aktif olacağız. Fuar düzenleyebilme şansızım olacak.

agrimayan basini agritma derim adam yurt disindan gelecek yemegini yedir oteline gotur sutunu icir altini bagla :))) adam anlasma yapmiyacak bizim milletle ugras tercuman ara bi kere senin dunya kadar calisanin olamasi lazim alacagin para bu masraflari karsilayacakmi bu isden %40 kazanmasan cektigin sikintiya degecekmi dunyanin en zor isi insanlarla ugrasip onlari mutlu etmek madem bu ise atiliyorsun sana bi abimi dersin kardesmi dersin yoksa arkadasmi ozelden yaz sana bi is fikri vereyim daha az elemanla daha fazla para kazan yuzdelik veya aylik calis otur keyfine bak o kadar acilma toplayamazsin aslen ben yapacaktim ama sana bi kiyagim olsun aksam aksam :)))
kor atin kor alicisi olur

Yerleşim Yngiltere / Nottingham
Yeni Üye29 yazı
Arkadaşlar, Dış ticaret baglantınız var ama finansman sıkıntısı mı çekiyorsunuz. bankalar dan ihracat kredisi kullanamıyormusunuz o zaman gelir paylaşımı karşılığında gelin size portfoyümüzdeki teminatları kullandıralım finans imkanı oluşturalım exportt@accountant.com

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bankacylyk-Finans