Ana içeriğe geç

Dış Ticaret

Girişimcilere : Dış Ticaret Ofisi

BaşlatanrterziogluTarih09/02/2008 04:41:02Yorum37

İlk mesaj
Üye1714 yazı
Arkadaşlar gerek ticaret aşamasında gerek çevremde en büyük sıkıntı ticareti yapmak değil de ticareti yapılacak ürüne sağlıklı erişimde olmuştur.

Projemin ismi Dış Ticaret Ofisi

Her dilde profesyonelce çalışacak elemanlar ve yöneticiler. Kobiler bu şirkete üye olacaklar ve mallarını pazarlamak için adres belirlemiş olacaklar. Ürün ve ambalajında bunu ufak bir logo olarak belirtmelerini sağlayacağız. Böylece marka oluşturmuş olunacak.

Abone olan şirketler aylık cuzi bir rakam ödeyecekler. Satış üzerinden cuzi bir rakamda da yüzdelik alınacak. Şirketin dış ticaret / ihracat aşamasında ki herşeyi danışmanlar yapacaklar.

Fuarlara katılım, reklam, alacak verecek, nakliyat, gümrük gibi konularda da danışmanlık verilmiş olunacak. Şirket hazır ofis kiralama işi de yürütebilicek. Yabancılar geldiklerinde onları agırlayabilicek. Onlara ofislerinde yer kiralayabilicek. Yani bir anmalda turizm acentası bölümü de olacak.

Şirket kendisi dünyanın farklı yerlerinde benzeri şirketlerle bağlantılı çalışabilicek. Ticaret odalarına bağlantılı çalışabilicek.

Proje başlama aşamasında İsanbulda merkez olacak şekilde şirket ve ofis kurulacak.

Gerekli ön çalışma yapılacak. Ben Bulgaristan'da aktif olduğum için kendi şirketimi kurulacak şirkete bağlayacağım. Yani bir anlamda ikinci ofisi açılmış olacak.

Fikir nasıl ?
Geliştirmek isteyen arkadaşlarını yorumlarını bekliyorum.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Girişimci Editör544 yazı
Fikrinizi çok beğendim, bahsettiğiniz noktaların tamamı da bana olabilir geldi.

1. Abone olan şirketler aylık cuzi bir rakam ödeyecekler. Satış üzerinden cuzi bir rakamda da yüzdelik alınacak. Şirketin dış ticaret / ihracat aşamasında ki herşeyi danışmanlar yapacaklar Logonun üye firmalarca kullanılması, marka bilinirliğini yükseltir.

2. Abone olan şirketler aylık cuzi bir rakam ödeyecekler. Satış üzerinden cuzi bir rakamda da yüzdelik alınacak. Şirketin dış ticaret / ihracat aşamasında ki herşeyi danışmanlar yapacaklar. Yüzde konusu da mantıklı diye düşünüyorum. Katılmak isteyenlerin gözünde, daha ilk baştan büyük miktarlar talep etmek korkutucu gelebilir. Pay/yüzde alınırısa önce siz kazanın, biz kazanalım fikri verecektir. Burada zaman zaman okuyorum, pek çok alanda danışmanlar bulunabilir. Muhasebeden, psikoloji, dış ticaret, kutum kültürü vs. Bunların tek bir çatı altında yapılması, hizmeti alan küçük işletmeler yada girişimciler için maliyetlerin düşmesi anlamında iyi olacaktır.

3.Fuarlara katılım, reklam, alacak verecek, nakliyat, gümrük gibi konularda da danışmanlık verilmiş olunacak. Şirket hazır ofis kiralama işi de yürütebilicek. Yabancılar geldiklerinde onları agırlayabilicek. Onlara ofislerinde yer kiralayabilicek. Yani bir anmalda turizm acentası bölümü de olacak. Yine süper bir fikir

4. Şirket kendisi dünyanın farklı yerlerinde benzeri şirketlerle bağlantılı çalışabilicek. Ticaret odalarına bağlantılı çalışabilicek. süper fikir

Sorum şu, projenin hayata geçirilmesi için ne kadarlık bir bütçeden bahsediyoruz?

İnşallah başarılı olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye639 yazı
İnşallah.Gerçekten güzel fikirler oluşmaya başlıyor sitemizde:)
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Üye1714 yazı

Tam bir bütçe söylemek şuan yanıltıcı olur. İş planı hazırlanması ile bütçe de ortaya çıkacaktır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye503 yazı
merhabalar
ben dış ticaret eğitimi aldım,ithalat-ihracat sertifikam var,avusturyaa okudum liseyi,iyi derecede çok iyi derecede almanca ve ingilizce biliyorum,pazar bulma ve iihracat prosedürlerini iyi bilirim,yardımcıolabilirim

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Üye1714 yazı
Gerçekten yurtdışı bağlantısı olan, ticareti bilen, en az bir dil bilen arkadaşlarla bu işin kurulması ve globalleşmesi mümkün. Sermayesi yüksek olmayan bir girişim bu ve tamamen bilgi ve tecrübeye dayalı.

Yeni Üye54 yazı
Sayın terzioğlu anladığım kadarıyla bu türkiye merkezli bir şirket ve siz bu şirketin Sofia,daki tüzel kişiliğini üstleneceksiniz .Peki ,anlamadığım siz şirketi kuracak özel kişiyi mi arıyorsunuz .Ben bulgaristana sık sık girip çıkan çift vatandaşlılardanım ,yani Bulgaristanda yapılacak işleri araştırıyoruz.Fikriniz gerçekten çok ilginç.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Veteriner
Yeni Üye4 yazı
bende sizinle olmak istiyorum bankacılık tecrübem var ve piyasadaki müşteriyi çok ii tanıorum ne kadar sermaye gerekior

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Üye1714 yazı
eranusis : Türkiye merkezli bir iş olacak ilk etapta. Sofya ayağında ben olmayacağım ama ofisi ve çalışanları olacak. Zamanla bunu diğer ülkere de yayayıcaz. Şimdi ihracatla başlayan iş daha sonra ithalat yapabilicek. yani tamamen global bir şirket olabilicek. Bulgaristan'da yapılabilicek iş çok. Sektör nedir sizde ?

Firkim konusunda KOSGEB ve TOBB ile görüşmeler içindeyim.

sude : Sermaya konusunda bir araştırma yapmadık henüz. Şirket kuruluş masrafı, ofis kirası. mobilya vs.
Sermayeyi biraz yüksek tutmak istiyorum. İstanbulda ufak bir ofis binası kiralamak yada büyük bir ofis. İş kulelerindekiler şuan hosuma gidenler.

Yeni Üye54 yazı
Sayın terzioğlu ,bizdeki sektör inşaat.Sizin yazılarınızın çoğunu okudum .Anladığım kadarıile ,bir çok sektör den haberiniz var.Merak ettiğim ,dediğiniz şekilde Türkiye de çalışan başka şirketler ,muhakkak vardır .Peki bizim şansımız,yani bizi tercih etmelerinin oranı ne.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Veteriner
Yeni Üye78 yazı
terzioglu kardeş fikrin güzel ama ben şahsen tutacak birşey olacagını zannetmiyorum. barter sistemine azda olsa benziyor . barter siztemine adamlar çok buyuk paralar yatırdılar ama sonu gelmedi. sizin söylediginiz iş için en az 1 yılhiç iş yapmazsa,dayanacak gücün olması lazım. eleman,ofis,sigorta,tanıtım ,reklam masrafı derken çok büyük meblglar ortaya çıkacaktır.
onun için sizin ince eleyip sık dokumanız gerekiyor.

biz sizin işe yakın bir iş yapmak istedik
100 ortak .500 yuro topladık ama baktıkki şirketler herkes kendi işini kendi yapmak istiyor. kendim arapça bilen biri olarak arap ülkelşeri ile ilişkiye girmek ve onlara aracı olmak istedik ama olmadı. şirketler bizimle çalışabilirsin diyorlar,ama sadece benim şirketime diyorlar. yani insanlarımıza güven vermek biraz zor kardeş.

azminizi gayreti nizi yıkmak için degil yazdıklarım ama çok dikkatli olmak lazım. bu konuda allah muhafaza hepten elinde olanıda kaybetmek var ama allah kimseye göstermesin.

Yerleşim Türkiye / GaziantepMeslek Tekstil
Yeni Üye23 yazı
SAYIN RTERZİOĞLU FIKRINIZE MUHALEFET DEĞİLİM FAKAT UZAK İHTİMALLİ BİR İŞ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM,DIŞ TİCARET İLE İLGİLENDİM İNTERNET ERİŞİMİ ZATEN FİRMALARIN ÜRÜN ALIMINI VEYA SATIMINI KOLAYLAŞTIRIYOR EĞER İŞ DIŞ TİCARET İSE,VE ŞUNA İNANIYORUM BİZZAT KENDİ MÜŞTERİN YOKSA HERHANGİ BİR MALI SATMAN VEYA UZMANLARINA SATTIRMAN ZOR OLUYOR ,YA ALICI (SENİ VEYA KURUMU) EKİYOR YADA SATICI ZORLUK ÇIKARIYOR YADA UZMANLAR ???. BENCE HERKEZİN TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYABİLECEĞİ İŞ OLMALI VE ÜRÜN BAZINDA UZMAN OLUNMALI HER MAL SATILMAZ, İÇİMİZDE (DEMİR ÇELİK)TE UZMAN VARSA DEMİR OLMALI (GIDA) VARSA GIDA OLMALI NE İŞ OLSA YAPARIM ABİ MİSALİ OLMAMALI VEYA ZOR OLUR ZAMAN KAYBI YADA MADDİ KAYIP OLUR.BU KADAR ARKADAŞ BİR ARAYA GELMİŞ BENDE BİR FİKİR ORTAYA ATMAK İSTİYORUM,ZATEN HER BİRİMİZ AYRI AYRI YERLERDEYİZ VEYA EN AZINDA HERKESİN BÖLGESİ AYRI NEDEN BİR (KARGO İŞİ OLMASIN)SAKIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN KARGO İŞİNDEN HİÇ ANLAMAM AMA ELBET UZMANI BULUNUR.NEDEN KARGO DEDİM ÇÜNKÜ HERKEZİN DEPOSU ELİNİN ALTINDA OLUR HERKEZ MEVKİSİNDEKİ POTANSİYELİ BİLİR ,GİDER PUSULASINI DAHA GERÇEKÇİ OLUŞTURABİLİR.YİNE DE ÖZÜR DİLİYORUM KİMSENİN KEYFİNİ BOZMAK İSTEMEDİM. MNG,YURTİÇİ,ARAS MÜKEMMEL BİR HİZMET İLE BÜYÜMEDİ HERŞEY MARKA OLMAK VE REKLAM DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ÇÜNKÜ KARGO'MU DİĞER FİRMALARDA ADRESİMDEN ALIYOR AMA 3/1 FİYATINA DAHA UCUZ ***ÜRÜYOR.FRANCHISING İLE BÜYÜYEBİLİRİZ MARKA OLMUŞ FİRMALARIN HEPSİ GİRİŞ BEDELİ ALIYOR BİZ NEDEN ALMAYALIM.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Üye1714 yazı
Tabii ki garanti iş diye birşey yoktur. Ama işe bunu dusunerek girersen guvensizsin demektir. Bu başlıca bir şirket. İthalat ve İhracat yapmak isteyen kobilere hizmet amacıyla kurulacak. Herkesin sorunu bu değil mi sitede iş kurmak. İş kurmak demek pazarlamak demek. Ne pazarkayacaksın peki.

Bir de öyle düşünün. Elimde bu kadar param var ben ne ithal ederim diye kime gidebilirsiniz ?
Böyle güvenilir bir şirket olsa ticaretin her aşamasında müşterisine destek sağlamış olsa. İthalatında gümrük işlemlerinde, ürün hakkında, genel piyasa şartları hakkında... vs vs.

Çok dallı bir iş bence bu.

Örneğin geçen yıl rusyadan iki hurda gemi işim oldu. Ben buna alıcı koymadan yaptım. İlk once kaptan demir çeliki aradım sonra Denizciler Odasını. Biz herkesle bağlatılı çalışabiliceğiz. Hangi malı kim alır bilicez. O an sadece danışmanlık değil aracılık yapacağız. Benim bağlantılarım çok.

Geçen yıl Bulgaristan'da un sıkıntısı yaşandı. Kapımı çok çaldılar. Yok kriz var. Bende kendim ***ürdüm çokta kolay satabildim. Bura örnekteki bir avantaj daha var. Eğer unu kendi şirketim üzerinden gönderseydim buğday ithal etme için özel izin alabilicektim. Bu izinle gümrüksüz buğday ithal etme şansım olacaktı. Bugun %20-30 ile bu iznimi satabilirdim de.

Kendini kanıtlayan böyle bir şirkete devlet yardımları mutlaka gelecektir. Yurtdışı fuarlarında aktif olacağız. Fuar düzenleyebilme şansızım olacak.

Yeni Üye0 yazı
Sayin Koniks uyeleri

Bulgaristan,Turkiye ve Avrupa ülkeleri arasında turizm basta olmak uzere, yatırım alanlarınin takibi, projelendirilmesi ayrica Bulgaristanda sirket kurulumundan itibaren tum alt yapi organizasyonu alanlarinda hizmet veren danışmanlık ofislerimiz bulunmaktadir...
(Sofya - Plovdiv - Varna - Shumen - Ruse)

Almanya Frankfurt'ta, Isvec stokholm'de ve Romanya Bukrest'te Partner ofislerimizle ortaklasa calismaktayiz

mg-bulgaria_ltd@hotmail.com
silindi

Yerleşim / SilindiMeslek Turizm
Üye1714 yazı
Merhaba. Siz su bulgaristanı terkedenlerin arsalarını toplmaya calışan şirket sahibisiniz sanırım. Varna da sizi ziyaret etmek isterim. Yada siz gelin sl. briaga. Bölgenin en kapsamlı inşaat şirketiyiz. Perfect International ile bir baglantız varmıydı ?

Yeni Üye14 yazı
ben bu konuda cok ilan verdim gazetelere ama tutmadı oysa bir sürü işsiz ingilzce bilen aylak aylak dolaşan işsiz var bende ilanı verdiğimde bu iş tutar bir dış ticaret firmam var ister evinizden ister büromdan beraber calışalım karı bölüşelim dedim ama bir allah kulu aramadı oysa bu iş yapan bir sürü parababası var bizde paramız yok ama işyerimiz var 3 katlı ana caddede faks var internet var dış ticaret şirketimde var sadece alanla satanı buluştutup komisyon almak ama yabancı dil şart böyle bir arkadaş bulamadık buldugumuzda maaş istiyor bende ise maaş vercek imkan yok ben ortak olalım kar ortagı calışalım diyorum kimsenin işine gelmiyor

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye14 yazı
arkadaşlar bu fikirle ilgili tam 5 yıldır calışıyorum ceşitli defalar ilan verdim bu konuda calışmak icin iş cok yönlü bu iş tambir iş fırsatı bakın nasıl işliyor dış ticaret ofisi mal almak satmak isteyenler ülkemizi ziyarete geldiğinde bunlara danışmanlık yapacak yabancı dili olan güvenlik şöför otel bulcak gezdirecek elemanlazım olacak yani tam anlamıyla süper bir iş ama tek dezaavatajı iş oturana kadar bu işde calışacak insanlar hemen maaş istiyorlar oysa biraz sabredecek arkadaşlar olusa bu iş bence cok büyük ve ülkemizde bir sürü yabancı dil bilen işsiz var ve cok da zor bir iş degil ben canı gönülden katılmaya hazırım

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye992 yazı
selmlar hepinize : yaziyi ve yazilanlari okudum fikir iyi akilli ve bilincli kisilerin yurutebilecegi ozellikle universite mezunu ve super kendini yetistirmis kisilerle ,olabilecegine inanirim,ben ispanyadayim ve burda o kadar cokki ondan ona atliyorsun.
benim fikrim su:
az sermayeli olur
hukuk danismani olacak
tercuman olacak
pazarlamaci olacak
yabanci ulkelerden kisiler olacak
gumruk icin danisman
yurt ici ve disi seyahetler olacak
tecrubesi olan ithalat ve ihracat
ders calismayi sevenler
web sayfalarinda uzman kisi
vb gibi daha cok kisilerle
fikir yuruyusu icinde

ofis ve yer onemli degil senin oficine kimse gelmez guzel bir bos dukkan buyukce toplanti yapilacak herhangi bir yer olabilir daire olabilir sadece masa sandalye ve bir kac bilgisayarla yonetebilinirisci sayisi yokki bir sekreter yeter
kendi isini kendin gor ortaklar ne yapacak hazir parami istiyolar. a.s gerek yok 1 den 50 ye kadar ortakli ve dagilmis durumda kisiler olacak aklima simdilik bu geldi isterseniz daha da yazim

Yerleşim Yspanya / Tarragona
Yeni Üye13 yazı
Sevgili arkadaşlar bu konuda bende yaralı olabilirim düşüncesindeyim, ahşap menşei'li ürünler konusunda uzmanım. Yani ahşaptan mamul üretimini ve pazarlamasını iyi bilirim bu konuda ihracata yönelik bir oluşum içinde olmak isterim saygılarımla bostasyapi@gmail.com

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Mimar
Yeni Üye71 yazı
Merhaba, Dış ticaret ofisi ile ilgili yazınızı okuyunca siteye üye olarak bende birşeyler yazmak istedim. Öncelikle zaten İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerde ticaret danışmanlık ofisleri bulunuyor. Şu aralar özellikle Çin için pekçok dış ticaret ofisi bulunmakta. Google'da "Çin ithalat" yazarsanız ilk sayfa zaten komple bu firmalarla dolu. Ben şu an İzmir'de böyle bir firmada çalışıyorum. Müşteri bulma kapasitenize göre kazancınız da gelişecektir. Yukarıda armandotr rumuzlu arkadaşın yazdıkları tamamen doğrudur. Bazı konular azaltılabilse de eğer alım yapılacak ülkede eğer bir aracınız var ise bu elinizde çok kuvvetli bir koz olmaktadır. Eğer bu bulunmuyorsa sizinle iş yapan birkaç firmayı referans olarak göstermeniz iyi olabilir. Zaten kurulum için sermayaniz çok çok azdır. Firmalarla konuşmalar MSN üzerinden yapılıyor. işletme masrafınızda elektrik ve internetten ibaret. Ama burada en önemli nokta müşteri bulmak... Sorusu olacak arkadaşlar var ise cevaplamaya çalışırım... Bu arada siteyi takip ediyorum. Belki bende birşey bulup girişimciliğe soyunabilirim. Bakalım artık, kısmet... :)
İthalat Danışmanı...
www.ugurdisticaret.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye1714 yazı
Arkadaşlar, yazılarınız okudum. Kolay iş demek az para demektir. Şuan kereste, küspe ve kepek. İş o kadar dallı mesela.
1. Maden direği ithal ediyorum bunu ocaklara veriyor ve yüksek karlarla karşılığında kömür alıyorum. Aynen kömürü satıyorum bayilere.
2. Düşük kalite çam ithal edip anlaştığım bir işletmeyle bunları palet olarak yok satıyorum. İşte bunun gibi örnekler.
3. Malı getiren tırlara tuğla yüklüyorum ve peynir ekmek gibi tuğla satıyorum. Tırlar hiç boş dönmüyor. Nakliye azalmış oluyor.

Burada ben tamamen aracıyım. Çinden mal almak kolay artık. Atla uçağa git öde paranı gelsin mallar. Piyasa takip edilecek. Zamanlar bağlantılar kurulacak. Herşey değerlendirilecek. Şuan yaptığım işleri 100 milyar sermaye ile çok rahat döndürebiliyorum.

Yeni Üye46 yazı
ithalat ihracat işlerini bilen aracılık etmesini bilen arkadaşlar var ise almanya dan spot ürünler var ödemeleri peşin olmak kaydıyla almanya daki arkadaş ürünlerin içeriklerini ve resimlerini yolluyor bende arzu eden arkadaş olursa ona yollıyabilirim.mesela inşaat yapan firmalar için çok uygun fiaata
mesela gelen maillerden birinin içeriği şöyle almancası olan arkadaşlar
bu fiatlara aracılık eden arkadaşın %10 komisyon ücreti ilavesi var mala aracılık etmek isteyen arkadaş olursa bizde onunla bir %10 daha ilave edip kırışabiliriz.
bununla birlikte parfüm,giyim eşyası,elektronik eşyalar,lcd tv ler,laptoplar,ev iç dış kapı,batarya,gibi ürün çeşidi çok almancası olan dış ticareti bilen malları pazarlıyabilecek arkadaşlar olursa resimli bilgileri yollıyabilirim.
mallar için numune gönderimi yapılmıyor mallar avrupanın değişik ülkelerinden çıkabiliyor,belçika,ispanya,almanya,hollanda gibi

Hallo, guten Tag, sehr geehrter Geschäftsfreund,

Wir haben wieder Küchenmöbel bekommen die wir preiswert abgeben
können.!!!!!!!!

Die Abbildungen entnehmen Sie bitte dem alten Angebot,

Hier die cirka Bestände:

Tvilum, weiß : 200 Stück , je 10,00 € !!!!
Tina, weiß : 320 " , " " "

Westfalen,weiß : 150 " , je 18,00 € !!!!
Taunus, Buche : 250 " , "
Thüringen, blau : 150 " , "
Pisa Ahorn/Silber: 1900 " , "

Diverse Dekore, : 300 " , "

Ausserdem haben wir am Lager:

15000 Möbelfronten in verschiedenen Dekoren , ab 1,50 € pro Stück,
30000 Möbelgriffe " Qualitäten ab 0,25 € pro Stück
1000 Möbelfüsse, 4 er Set ab 1,50 € pro Set
200 Küchenarbeitsplatten ab 10,00 € pro Stück
60 Doppelspülen Edelstahl rostfrei 29,00 € pro "

600 Mineralguss-Waschbecken,
Baumarktpreis ca. 300 € nur 25,00 € pro Stück,
Abbildung im Bad " Capuccino ", Liste EVP_ Tiamo
4500 Handbrausen mit Schläuchen nur 1,90 € pro Set

3200 Waschbecken und Toiletten, aus Keramik
Gute deutsche Qualität nur 11,50 € pro Stück
300 Granith Platten , diverse Grössen und
Dekore, 1,00 bis 2,50 m nur 50,00 € pro Stück

200 Geschirrspüler, neu ab 130,00 € " "

und vieles andere mehr,

Alle Ware befindet sich in unseren Lägern , hauptsächlich in Duisburg !!

Bitte besuchen Sie uns doch einmal,

Unsere 100 m2 Küchenausstellung ist fertig !!

Lieferzeit ca. 3 Tage nach Auftragseingang. Zahlungsweise per Vorkasse

Delivery time ca.3 days after the order intake. Methods of payment in advance

Ödeme yapildiktan 3 gün sonra teslim alabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emekli
Yeni Üye2 yazı
ARKADASLAR BIZ "EK UKTOV UKRAYNA" FIRMASI OLARAK YAKLASIK 1.5 YILDIR UKRAYNADAN HURDA,DEMIR,CIMENTO VE KERESTE IHRAC ETMEKTEYIZ.
UKRAYNADA COK SAGLAM BAGLANTILARIMIZ VE HUKUK DANISMANLARIMIZ VAR.
BIZ UKRAYNADAN HER TURLU URUNU BULUP IHRAC EDEBILECEK CEVREYE VE SAYGINLIGA SAHIBIZ.
BENCE BU FIKIR BASKA ULKELERDEN CESITLI IS ORTAKLIKLARI KURMAK YONUNDEN COK FAYDALI AMA UNUTULMAMALIDIR KI PARTNERLERIN SAGLAM REFERANSLARI OLMALIDIR.
BIZ HERGUN BIRCOK FIRMA ILE GORUSME YAPIORUZ AMA COGU TABELA SIRKETI OLDUGU ICIN SIKINTILAR YASANIYOR. BIZDE DAHIL OLMAK UZERE BIRCOK ARKADASIMIZIN L/C LERI YADA ULUSLARARASI ARENADAKI GUVENILIRLIGI TABELA SIRKETLER YUZUNDEN TEHLIKEYE GIRIYOR.
BUKONULARIN ONLENMESI ICIN SAGLAM BAGLANTILAR KURMAK GEREKTIGINE INANIYORUM VE BUYUZDEN BU OLUSUMU DESTEKLIYORUM.
BIZ CIDDI DUSUNEN VE PROFESYONEL HAREKET EDEN FIRMALARA UKRAYNA KONUSUNDA DANISMANLIK YAPABILIR,URUNLERINI UKRAYNADA PAZARLAYABILIR YADA UKRAYNADAN ISTEDIKLERI URUNU TEMIN EDEBILIRIZ.
HEPINIZE BASARILAR.
EK UKTOV UKRAYNA DANISMANLIK-ULUSLARARASI TICARET

Yerleşim Ukrayna / KievMeslek Dany?manlyk
Üye581 yazı
RTERZIOGLU, BU YAZI NASIL GERI GELDI BILMIYORUM AMA, IYIDE OLMUS.
BENIM YORUMUM: 30 KASIM 2008'DE BIZ BIR TOPLANTI YAPTIK. BUNU YAZILARIMDN TAKIP EDENLER BILIR. RESMEN HIC TANIMADIGIMIZ KISILER OLARAK BIR PAZAR GUNU KALKIP GITTIK BULUSMA YERINE. 8-9 KISI OLDUK, TANISTIK, KONUSTUK, BU TOPLANTININ SONUCUNDA BIRKACIMIZIN ORTAK YURUYEREK COK SEYLER YAPABILECEGIMIZ FIKRINE INANDIK. SIMDI GELELIM ISIN PRATIK BOLUMUNE.

BEN BU DEDIKLERINIZIN COGUNA SU AN SAHIBIM. USTELIK PARANIN SORUNSUZ VE EN BOL OLDUGU BOLGEDE, ORTADOGU VE ARAP EMIRLIKLERINDE. ISTANBUL VE BAHRAIN'DE KURULU SIRKETIM, 6 ELEMANLI EKIBIM, HATTA HER KONUDAN MUSTERIM BILE VAR. BURADA, ISTANBUL'DA MALINI GERCEKTEN SATMAK ISTEYEN ESNAF YOK HOCAM. SATMAYA DEGIL, ADETA AKSINE UGRASIYORLAR. HER KONU BASLADIGINDA ILK SORU PARA HAZIRMI? PARA HAZIR OLMASA BILE; SEN GUVENMIYORSUN, MALINI KENDI ULKENIN VATANDASININ TAMAMEN KANUNI YOLLARDAN CALISTIGI BIR SISTEMDE YOLLAMIYORSUN, ELIN ARAP'I SANA NIYE GUVENIP PARANI AL SANA DESIN? ONCE KENDINI KANITLAMALISIN, GUVEN KAZANMALI, VERDIGIN TAAHHUTLERI YERINE GETIRMELISIN. OktayIlter ISIMLI YAZARIN BUGUN IKI YAZISI VARDI, OKUYUN. nE GUZEL ACIKLAMIS HERSEYI. KALITELI VE PAHALI HIZMET VEREREK MARKALASIRSIN. BUDA CIDDI PARA VE ZAMAN YATIRIMI GEREKTIRIR. BU TUR SEYLERIN SADECE KONUSULMASI ARTIK ISIN RENGINI DEGISTIRDI. ICRAAT ZAMANIDIR BEYLER.
TANIMADIGINIZ INSANLARLA BIRARAYA GELIP CALISACAKSINIZ. OLMAYABILIR. EN AZINDAN DENEYIN BARI. ONDAN SONRA DAHA COK SAGLAM BIR FIKRE VE DENEYIME SAHIP OLURSUNUZ. YKSA BURDAN KOLAY YAZMASI. BENDE YAZARIM. SU OLSUN BU OLMASIN.

BEN 4 LISAN BILIYORUM, 3 TANESINI MUKEMMEL OKUR YAZARIM. BIRCOK ULKE GEZDIM GORDUM, YASADIM. HEP TICARETTE OLDUM. KRIZ ZAMANI DEGIL HER ZAMAN BIRLIKTEN GUC DOGDUGUNU SAVUNDUM. SIMDI SAVUNMAYI BIRAK, SOYLEMEYE BILE GEREK YOK. BIRLIKTE HAREKET ETMEYI OGRENEMEZSEK, OLDUGUMUZ YERDE SAYMAYADA DEVAM EDERIZ.

MALIM VAR SATAMIYORUM DIYEN COK INSANLA BIZZAT KONUSTUM. SARTLARI SOYLEDIM. OLMAZ DEDI CIKIP GITTI ISIN ICINDEN. KENDI ONERISI BELLI: PARA PESIN, MAL PESIN... BENDENDE BU ZIHNIYETE TEK SOZ SOYLEMEK KALIYOR GERIYE: "HAYIRLI ISLER!"

Murat Gocmen

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye503 yazı
Hallo, guten Tag, sehr geehrter Geschäftsfreund,

Wir haben wieder Küchenmöbel bekommen die wir preiswert abgeben
können.!!!!!!!!

Die Abbildungen entnehmen Sie bitte dem alten Angebot,

Hier die cirka Bestände:

Tvilum, weiß : 200 Stück , je 10,00 € !!!!
Tina, weiß : 320 " , " " "

Westfalen,weiß : 150 " , je 18,00 € !!!!
Taunus, Buche : 250 " , "
Thüringen, blau : 150 " , "
Pisa Ahorn/Silber: 1900 " , "

Diverse Dekore, : 300 " , "

Ausserdem haben wir am Lager:

15000 Möbelfronten in verschiedenen Dekoren , ab 1,50 € pro Stück,
30000 Möbelgriffe " Qualitäten ab 0,25 € pro Stück
1000 Möbelfüsse, 4 er Set ab 1,50 € pro Set
200 Küchenarbeitsplatten ab 10,00 € pro Stück
60 Doppelspülen Edelstahl rostfrei 29,00 € pro "

600 Mineralguss-Waschbecken,
Baumarktpreis ca. 300 € nur 25,00 € pro Stück,
Abbildung im Bad " Capuccino ", Liste EVP_ Tiamo
4500 Handbrausen mit Schläuchen nur 1,90 € pro Set

3200 Waschbecken und Toiletten, aus Keramik
Gute deutsche Qualität nur 11,50 € pro Stück
300 Granith Platten , diverse Grössen und
Dekore, 1,00 bis 2,50 m nur 50,00 € pro Stück

200 Geschirrspüler, neu ab 130,00 € " "

und vieles andere mehr,

Alle Ware befindet sich in unseren Lägern , hauptsächlich in Duisburg !!

Bitte besuchen Sie uns doch einmal,

Unsere 100 m2 Küchenausstellung ist fertig !!

Lieferzeit ca. 3 Tage nach Auftragseingang. Zahlungsweise per Vorkasse

Delivery time ca.3 days after the order intake. Methods of payment in advance

Ödeme yapildiktan 3 gün sonra teslim alabilirsiniz

kardeş bu firmanın web sitesi varmı

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Otomotiv
Yeni Üye73 yazı
Öncelikle selamlar...
Siteyi 1 haftaya yakındır çok aktif şekilde takip ediyorum. Forumda göze çarpan en önemli şey
gerçekten ne yapıcağını bilen kişiler ve birşeyler yapmak isteyip ne yapıcağına bir türlü karar veremeyen 2 farklı grubun olduğu.
Ben büyük ihtimalle bir çoğunuzdan yaş olarak küçük durumdayım. 25 yaşındayım üniversite öğrencisiyim.
11 yaşından beri bir çok sektörde çalıştım. İzmir'de ikamet etmekteyim, Babam 2009 yılının ilk çeyreğine kadar
Işıkkent ayakkabıcılar sitesinde 30 yıla yakın faal çalışan küçük çaptaki ayakkabı imalat fabrikasının (son yıllarda atölye seviyesine kadar küçülmüştü)
işletmeciliğini yaptı. Hiç unutmam 2001 yılında balkanlara yaptığı bir ihracat sebebiyle 135.000€ zarara uğradı.
İşte o tarihten itibaren benim hayatımdaki herşeyde değişti, değişmek zorunda kaldı.
O döneme kadar hiçbir gün okulu bitirip memur olmayı düşünmedim çünkü ticareti seviyorum, ama babamın düştüğü durumda yapılan ticareti gördüğüm için aynı konumada düşmek istemiyorum.
Kimsenin kafasını şişirmekte istemiyorum fakat bunlar biraz farklı psikolojiler olduğu için kime anlatsam bu durumu kesin arkamdan amma sallıo neymiş ne olmuşmuş diceklerini bildiğim için sizlerle paylaşmak istedim...
Geçen yılın nisan ayında Yorktrade Dış Ticaret kursunu bitirdim. Bu kursu bitirmemin amacı sertifika falan değildi.
Eğer ithalat-ihracatla ilgilenilcekse bunun kuralları, bunun avantaj ve dezavantajlarını, teşvikleri, aracıların sizi hangi şekilde dolandırabilcekleri
siz malın üzerine "Made in Turkey" yazarken burdan gelicek teşviki imal eden kişinin alması gerektiğini (nasıl ki vergiyi kim ödüyorsa) bilmesi gerekli.
Ben şu an hem örgün öğretimde okuyorum, hem açık öğretimde 2. üniversiteyi okuyorum , bunun dışında İstanbul merkezli bir şirkette bölge sorumlusu olarak çalışıyorum. Bu kurslara, sertifika programlarına inanın bana çok zor şartlarda kayıt olup çok imkansızlıklarda bitirdim. Bitirdiğim için çok mutluyum çünkü
en azından burda bir konu açıldığında daha önce benimde herkes gibi kafamda oluşan soru işaretlerini aştığımı görüyorum.
Hiçbirşeyin reklamını yapmıyorum, fakat benden daha genç arkadaşlarıma yada gerçekten dış ticaretle uğraşmak isteyen potansiyel iş adamlarına
tek tavsiyem eğitiminizi alın. Paranızmı yok 3 gün sigara içmeyin , hafta sonu sinemaya gitmeyin yada yemeğinizden kısın ve bu konuyla ilgili kitapları eski kitapçılardan toplayın ve okuyun.
İlk okuduğunuzda anlamıycaksınızdır muhakkak, fakat Will Smith'in "Asla Umudunu Kaybetme" adlı filmini seyredenininiz varsa bu söylediklerime daha fazla katılcaklarına eminim.Bu arada sen öğrendinde ne oldun diye soranınız olacaktır :)
ben öğrendiğim için hiç birşey olmadı tabiki. Çinden yada ebay den bir saat yada parfüm getirterek kimse para kazanamaz arkadaşlar. Dış Ticaret içerisine biraz sermaye,biraz risk ve bunlardan çok daha önemlisi tecrübe katılarak yapılan bir ticaret şeklidir.
Ama eminim ki bu ticarette sıra banada gelicek ve ben umarım ozaman başarırım...

Şimdi hemen konuya dönüyorum;
yukarıda yazdığınız şekilde bir planı bizlerde eğitime dewam ettiğim yerde planlamıştık. günlerce gece uyumadan, isveçteki arkadaşlarımızdan internet sitemizin veritabanı hakkında, singapurdaki okuyan arkadaşlarımızdan uzakdoğudan ithalat durumda desteklerini nasıl verebilcekleri, İstanbuldaki arkadaşlarımızdan orda nasıl bir stratejiyle kobilerin dikkatini çekebilceğimizi düşündük.
Elimde hala sayfalarca müsvette kağıtlar birikmiş durumda:)
Ama dediğim gibi bunlar tecrübeyle yürütülebilcek olaylar. Başımızda belkide bir gümrük müşaviri abimiz bize öncülük etse şu an
aktif biçimde çalışıyo olabilirdik. Umarım ki herkesin dilekleri bu yıl bu krizin tam ortasında gerçekleşir...
Tüm forum takipçilerine sonsuz saygılarımı sunarım.
Sinan Başlar

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye89 yazı
ii günler ben mermer ve seramik işleri yapmak tayım yurt dışı tercübemiz vardır inşaat işlerinde bize yardımcı olacak arkadaşlar arıyorum ortak yüzdeci fark etmez yapması bizden 00905368896076
22081975

Yerleşim Türkiye / ÇorumMeslek Di?er
Üye291 yazı
Bu işe girmek için illaki en az bir dil bilmek gerekli mi?Heyecanlı olmak,girişimci olmak ve hatta böyle bir işe gönül vermek yetmezmi?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sigortacy
Yeni Üye47 yazı
Selam;
Ben beğendim.
Fikir güzel. Uygulanabilirlik mümkün.
Bu uygulama ile herkes birbirinin network'ünü kullanabilecek. Malı olan malını satabilecek, bağlantısı olan bağlantısını değerlendirebilecek. Birikimi, tecrübesi ve yeteneği olan bunları paylaşarak değerlendirebilecek.

Zorluğu emek, zaman ve para gerektiriyor. Riski var. Bütün işler gibi.

Böyle bir oluşumun içerisinde olmak isterim.

Böyle bir oluşuma ben Türkiye'deki farklı sektörlerdeki bağlantılarımı, yurtdışı firma bağlantılarımı ve kurumsal finansman bağlantılarımı ekleyebilirim.

Mekan olarak benim ofisim (İstanbul'da) bu işler için kullanılacak mekanlardan birisi olabilir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Yeni Üye2 yazı
merhaba,

bence güzel bir fikir,dağınk biraz onu toprlamak uğraştırabilir sizi
Fakat özöünde iyi ve herkesin arayabileceği bir sistrm düşünmüşsünüz.
Ben gümrük müşavir yardımcısıyım size bu konuda destek olabilirim.
emine binicioğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye1714 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - osmnylmz
Selam;
Ben beğendim.
Fikir güzel. Uygulanabilirlik mümkün.
Bu uygulama ile herkes birbirinin network'ünü kullanabilecek. Malı olan malını satabilecek, bağlantısı olan bağlantısını değerlendirebilecek. Birikimi, tecrübesi ve yeteneği olan bunları paylaşarak değerlendirebilecek.

Zorluğu emek, zaman ve para gerektiriyor. Riski var. Bütün işler gibi.

Böyle bir oluşumun içerisinde olmak isterim.

Böyle bir oluşuma ben Türkiye'deki farklı sektörlerdeki bağlantılarımı, yurtdışı firma bağlantılarımı ve kurumsal finansman bağlantılarımı ekleyebilirim.

Mekan olarak benim ofisim (İstanbul'da) bu işler için kullanılacak mekanlardan birisi olabilir.

Tam olarak hazır olduğumda sizi de dahil edeceğim.

Risk konusunda ben aynı şeyi düşünmüyorum. Çünkü projede yer alacak şahıslar zaten bu işle uğraşan kişiler olacağı için var olanı genişletecektir.

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - zeloş

merhaba,

bence güzel bir fikir,dağınk biraz onu toprlamak uğraştırabilir sizi
Fakat özöünde iyi ve herkesin arayabileceği bir sistrm düşünmüşsünüz.
Ben gümrük müşavir yardımcısıyım size bu konuda destek olabilirim.

Proje aktif olarak hizmet vermeye başladığında sizi de projeye dahil edebiliriz.

İlginizden dolayı teşekkür ederim.