3-4 ay önce haberlerde ekapici.com ile ilgili haberleri duyanınız olmuştur. Olmayanlar için ben buradan onlara kısaca bahsedeyim. Bu siteyi kuran 2 genç şimdilik sadece İzmir/Balçova'ya hizmet vermekteler. Orada oturanlara nohut pilav, kahvaltı tabağı, abur cubur, ders notları ve bunun gibi şeyleri kapısına kadar gö türmekteler. Yani bir kişi, bu dediğim siteye girip yada telefon numaralarını arayıp, işte biz şu adreste oturuyoruz, bize şunu şunu getirir misiniz diyorlar, onlarda max. 30 dk. içerisinde söylenilen adrese siparişi gö türüyorlar. Geçenlerde yine bu gençlerle ilgili bir habere daha rastladım, o da şu, 6 ayda hedefledikleri ciroya 2 ayda ulaşmışlar.
Şimdi benim düşündüğüm şey ise, bu kapıcılık olayını biraz daha genişletmek. Benim bulunduğum şehir yaklaşık 200.000 kişilik ve belli bir öğrenci nüfusu bulunmakta. Her küçük şehirde olduğu gibi buranında toplanmış olduğu tek bir merkez var. Yani devlet dairelerinin çoğunun, bankaların çoğunun ve iş yapan yerlerin çoğunun bulunduğu bir cadde, kısacası mecburiyet caddesi. Bunu niye söylüyorum, çünkü hani insanlar o caddeye çıktıklarında istedikleri yerlere kısa sürede ulaşabiliyorlar, bu durum bu iş için bir yönden dezavantaj aslında. Neyse işin kapsamına tekrardan döneyim, benim düşündüğüm şey, kuryecilik ve kapıcılığın daha gelişmişi. Yani örneğin organize sanayide bulunan(merkeze 15 km) bir kişi, merkeze bir şey göndermek isteyecek yada merkezden bir şeyler almak isteyecek, bu herhangi bir şey olabilir dosya olur, yemek olur, şu olur, bu olur. İşte burada biz devreye gireceğiz ve o kişinin işini bir yerden bir yere biz taşıyacağız. Tabi belli bir ücret karşılığında olacak bu. Ayrıca örneğin merkezden uzak bir yerde yaşayan bir insan akşam acıktığında ve bir şeyler yemek istediğinde, belli başlı yerlerden sipariş verebiliyor, onlarda hemen hemen her istenileni her zaman getiremeyebiliyorlar, heleki küçük esnaflar dükkanını bırakıp kolay kolay uzak bir yere sipariş gönderemiyorlar, çünkü güçleri yetmiyor. İşte yine bu durumda biz devreye gireceğiz, verilen siparişi oradan oraya gö türeceğiz, tabi üzerine belli bir ücret koyaraak.
İlk başlarda bu fikir aklıma yatmıştı, çokta fazla bir sermaya gerekmiyor ilk başlarda ve işi tutturabilirsen oh ne ala diye düşünmüştüm. Ama sonra 5-6 kişiye sordum, onlarda çok sıcak karşılamadılar bu fikri. İnsanlar 5 liralık bir şeye kalkıpta 6 yada 7 lira vermezler dediler, bu şehir bunu kaldırmaz dediler, kazanacağın 3 kuruşla bu işi çeviremezsin dediler ve nitekim bende bunların neticesinde soğudum diyebilir. Ama yinede buraya yazmak istedim, belki başkasına ilham kaynağı olurum yada başkalarının fikri bana kaynak olur dedim.
Dediğim gibi bu bir düşünce, henüz bebek aşamasında, yani üzerinde belli başlı oynamalar, değişiklikler yapılabilir. Belki kimine çok saçma gelecek belkide kimine çok mantıklı gelecek bu düşünce. Ama ben hepsini dinlemeye razıyım (: