Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Yaş Sebze Meyve İhracatı

BaşlatanyagizogluTarih21/01/2012 16:08:14Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Merhaba ;

Ben Bursa'da yaş sebze meyve ihracatı yapmak istiyorum.İngilizce biliyorum ve internetten yurtdışıyla bazı yazışmalarım oldu.Çok yakın üretici tanıdıklarımda var.

Bu iş hakkında görüşleri olan,bu işin içerisinde olanlardan bilgi,yorum ve görüş almak istiyorum.
teşekkürler...

Yerleşim Türkiye / bus
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Yeni Üye26 yazı
arkadasım slm bende bu işi yapıyorum ama sermayem yık varsa sermaye kafa kafaya verelim bu iş yapılır 10 yıllık deneyimim var antalya merkez 0507 953 68 60

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ticaret
Üye160 yazı
Sayın Yagızoğlu ben İngiliz edeb.mezunuyum yıllarcada yutdısında kaldım itha.ihracat mevzuatınada sahibim gecen senelerde bir yas meyve işi yapalım diye arastırdık çevremizde üretici dostalrımız vardır,çevremizde müsaitti.

Baktık ki bu işler öyle yabancı dille veya sırf internet bilmekle mevzuata sahip olmakla olmuyor
İşletmen olacak ,hadi onuda aştık anlastık bır yerleki bu işletmelerde ihracata haiz belgeleri olması lazım(Hccp-ıso-)avrupaya ihracat yapacaksan eurogap sretifikası olacak mallarına analiz yaparcaklar mallarda en ufak sorun oldumu gerisisn geriye gönderiyorlar...
iyi bir gümrükçün olacak en ufak eksik evrakta mallar kalır elinde

Çalısma seklin peşin olmalı aslında ama öyle bir piyasa olmuski bu iş nasıl yapıyorlar nasıl ediyorlar eremedim ben mal gidiyor 3 5 ay sonra paran geliyor. tabi birçoğu bu konuda kazık yiyor. yani cok yüksek sermayen olmalı dayanabilme gücün olmalı ilk tırda(1 tır 18 ton mal alır)yani bu kadar malın toplanması işletilmesi analizi sertifikaları Cooler tırlara verilecek para -FOB-CIF nasıl yollayacksan transferi tırcı ona göre alır parasını o beklemez cunku) ve saglam bir alıcı bulabilir bunları saglayabilirsen yap ama değilse daha ufak bir işten basla derim ,çünkü çok yüksek paralar döner bu işte ve gercekten bu piyasa oldukca kötü bir piyasa..
ben sana yasadığım tecrübelerimi anlatıyorum yani 2 senelik bir arastırmanın yüzyüze görusmelerin bir neticesini paylasıyorum..
kolay gelsin

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk