Dükkan açmanın resmi kısmı aşırı kolay. Dükkanınaçılacağı semtin vergi dairesine gidip bir dilekçeyle başvurmak tek yapılacak iş. Bir iki cilt fatura bastırılacak ikinci el bir yazarkasa alınacak. Hepsi 1000 lira tutmaz. Ancak dövmede insan sağlığı var. Mutlaka bir belge istenecek. Belediyeden işletme ruhsatı almanın başka yolu yok. Bu işin makyaj, güzellik uzmanlığı , berber kuaförler odası gibi bir dalda bulunması gerekir. izmirde dövmeyi kapsamına alıp belge vermiş bir oda mutlaka vardır. Kalıcı makyaj konusuna hangi oda bakıyorsa o odaya kayıt olmalısınız. Ancak elinizde bir belge yoksa oda sizi kayıt altına alıp belediye de işletme ruhsatı veremeyebilir. Çıraklık eğitim merkezine gidip kurslara katılmanız gerekebilir.
İlk yapacağınız iş işletme ruhsatı için önünüzde bir engel varmı diye araştırmak. Bir çıraklık eğitim merkezi bulun ve sorun. Ya da yeni adıyla mesleki eğitim merkezi. İzmirde Birlik mahallesine gideceksiniz. Güzellik dalı var.
Kredi çekebilmeniz için bankaya gösterecek bir bordronuz (her ay bu kişiye şu kadar para ödenir işten çıkarılması da kolay değildir belgesi) , adınıza kayıtlı tapusunda sizin adınızın yazdığı bir ev arsa tarla olmalı. Esnaf kefalet bile bu tip şeyler ister kredi vermek için. Tabi bir de size kefil olabilecek en azından bir sağlam gelirli kişi de lazım. Ben size kredi verecek kurum olsa idim bunlara bakardım.
dükkanı açacak olan Brandon Bond olsa bu ne maliyeyi ne belediyeyi ne esnaf sanatkarlar odasını ne de kredi verecek kurumu ilgilendirmez. Krediyi verecek olan dükkan batarsa bu parayı fazlasıyla geri alabilirmiyizin hesabına bakar. Diğerleri ellerinde bulunan mevzuata.
Vücut bakımı, güzellik konusunda elinizde bir ustalık belgesi yoksa işletme ruhsatı da yok demektir. işletme ruhsatı yoksa zabıta size ister habire ceza keser ister dükkanı mühürler kapatır.
Sermayeyi nasıl bulursunuz ? Bu konuyu epey bir senedir bu sitede irdeliyoruz. Çalışmalarımız binlerce üye ile beraber sürmekte ise de halihazırda net cevabı bulabilen biri çıkmadı. Ama çalışıyoruz.
İnşallah ruhsat almaya koşullarınız zaten uygundur ve inşallah üç beş kuruşun lafı mı olur diyecek bir seveniniz vardır.
Başarılar diliyoruz.