Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Finike Portakalı Satış Büfesi Açmak İstiyorum

BaşlatanliveanTarih16/12/2011 22:24:17Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
Arkadaşlar ben Antalya Finike'de yaşıyorum ve Ziraat Mühendisiyim. Malum Finike ilçesi portakalıyla ünlü bir yöremizdir ve bu ünü fazlasıyla haketmektedir. Benim düşüncem şu İstanbul da işlek bir yerde sadece Finike Portakalının satıldığı büfe tarzı bir işyeri açıp üreticiden doğrudan tüketiciye gerçek Finike portakalı satmak. Şu bir gerçek ki Finike portakalı diye satılan portakalların çoğu Mersin, Adana ve Antalya nın diğer bölgelerinden gelen portakallardır. Bu durumda vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu gerçek Finike portakalını tatmamıştır. Finike portakalını yiyen bir kişi başka portakal yemez ve benim önce yediklerim portakal değilmiş der, bundan eminim. Acaba bu fikir mantıklı mı? Bu tarz bir işyerinin kira maliyetleri ne civardadır?
livean

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye22 yazı
ne yazıkki ülkemizde içerikten çok fiyatı ve caf cafı (paketleme popülerliği orjinalliği) önemli o yüzden işletmenizin manavdan çok portakal hakkında değişik şeylerin bulunabileceği biryer olmasını öneririm portakal suyu otomatları bir ara bayağı iş yapmıştı mesela cezerye olabilir reçel olabilir okulda pazarlama hocamız aklına geldiğinde gece televizyon karşısından kaldıracak şeyler üretin derdi

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Memur
Yeni Üye18 yazı
Bu konuda istanbulda epeyce bir tecrübelerim var.uzun yıllar istanbulda sadece narenciye satılan yerler çalıştırdım.dediğin iş konusunda istanbulda çok büyük potansiyel var,işin en büyük kısmı kalite ve maliyet ayağı,yani üretici ile olan kısım.problem mal tedarik kısmında,her zaman kaliteyi bulamıyorsun,her zaman normal fiyatı bulamıyorsun..üretici sana 1 liraya vermediği portakalı,1,5-2 liraya nasılsa para ödemeyeceği için yüksek fiyatlar veren tüccarlara veriyor..sonrada param battı diye ağlıyor,bu düzenin içinden çıkmak çok zor...mal tedarik kısmını ayarlayabilirsen,istanbulda 2 veya 3 tane perakende satış yerinde her gün bir kamyon portakal rahat satabilirsin...ama bence sakın üreticelere güvenipte bu işe soyunma,cebinde paran varsa ekibini kur,finike portakalını tanıtana kadar sıkıntı yaşarsın,sonra her gün bir kamyon normal karlarla portakal satabilirsin.....soruların olursa bana email yazabilirsin..
Kesinlikle yalan söyleme

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye147 yazı

bende finike /hasköy lüyüm.
bu iş olurda uzunca bi süre seninde bahsettiğin gibi orjinal finike olduğunu kanıtlaman gerekir.. ki portakal mevsimlik meyvedir. mevsimi haricinde yine unutulup gideceksin..sıkıntılı olur..istanbula mal saranlara 750 den verirler sen 1 ton portakal alacam nakit dersin 1 tl isterler.. memleketimin adamını bilirim yani :D

Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf