Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Arkadaşlar Akvaryum Balık Yetiştiriciliği Hakkında

BaşlatanfevziTarih05/12/2011 13:37:06Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye66 yazı
arkadaşlar ben akvaryum balıkları hakkında bilgi istiyorum sitede bilgisi olan yada bu işi yapan varsa
lütfen bana bilgi versin hangi cins balık daha iyi yavru
verir yetiştirince fiatları nasıl belirlenir ve toptan kilere satabilirim

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek İmalat
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye150 yazı
Bu iş için öncelikle işin hobi kısmından başlamalısın, yazdıklarından yola çıkarak akvaryum dünyasına yabancı olduğunu anlıyorum, ben 2 yıl kadar akvaryum hobisiyle ilgilendim, hatta akvaryumcu açmayı bile düşündüm, 1 yıl kadar akvarum hobisiyle ilgilenirsen, birazda meraklıysan, araştırısan akvaryum dünyasıyla ilgili çok şey öğrenirsin, fakat işin ticari olarak düşündüğünde özellikle üretim düşündüğünde işin şekli değişir, Bu işin çok riski vardır, örneğin akvaryumuna bir hastalık bulaşırsa bütün balıkları bir anda kaybetme riskin var, yada elektrik kesilirse, jeneratör devreye girmezse balıklar havasızlıktan ölebilir,

bence şunu yapabilirsin,
bazı az bulunan ırk balıklar var, piyasada çok iyi paralara satılıyor örneğin (şimdi ismini hatırlayamadım) bir balık cinsi var, 1 kolonisini (1 koloni 6-8 balıktan oluşuyor) 1,5 - 2 milyardan satıyorlar, arkadaşımın dükkanında çok büyük bir akvaryumu var, sadece o balıklardan besliyor, ve internetten o balıkların yavrularını satıyor (1 yavru 50-75 tl arası satılıyor ortalama)

yani bu şekilde bişeyler yaparsan ilerisi için daha net düşünebilirsin.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
Yeni Üye65 yazı
discus galiba bahsettiğiniz balık

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Ö?renci
Editör5590 yazı

Canlı doğuranlardan üretip tanesini 1 liradan satarak işe başla. Lepistes plati gibi mesela. 1 metrelik birkaç akvaryumdan sayamayacağın kadara çok balık alırsın. Japonu discusları üretmek pek kolay değildir. Dişli balıklardan en kolay sarı prensesi üretirsin. Yavrularını ağzında taşır.

Akvaryum işleri kesinlikle hobi işidir. Bu hobiden para kazanabilmek için önce işin hobi kısmını geçmen gerekir. Para çok pahalı balıklardan değil sürümü çok olan kolay üreyip çok satılan balıklardan kazanılır. Aslına bakarsan evde yapılabilecek karlı bir iştir. Ama yeni başlayan birinin işi asla yolunda gitmez.

Kime satılır ? çevrendeki bütün akvaryum dükkanları alır. Çok satılanlardan sağlıklı ve sürekli balık temin edersen tereddütsüz alırlar. Hangi ilde olursan ol sorun yaşamazsın. Ama yıllardır akvaryumun olmadıysa yeniysen en dayanıklı balığı bile bırak üretmeyi yaşatamazsın bile.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye66 yazı
akın bey bilgiler için çok teşekkür ederim balık lar hakkında bilgim biraz var

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ymalat
Üye196 yazı
wordsman arkadaşın bahsettiği yavrusu 50 tl olan balık muhtemelen frontoza olabilir tabiki diskus ta olabilir. frontoza besledim çok güzel balıklar. insana bir süre sonra alışıp elinden yem bile yiyebiliyorlar. frontozanın en orjinalini beslersen para kazanırsın (frontoza blue zaire ) bu balık oldukça değerli. onlarında kendi içinde çeşitleri çok. birde son zamanlarda chilid türlerinden sarı prensesle yunuslar çok revaşta onlarda oldukça iyi para bırakır fakat türkiye şartlarında biraz zor kazanırsın bu tür balıklardan. Çünkü elektrik ,su ,yem baya bi masrafı olur balıkların. sormak istediğin bişeyler olursa balıklar hakkında yardımcı olurum. azda olsa tecrübem var sayılır. ama ben üretici değil hobiciyim 5 yıldır.
eses_serdar

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Yeni Üye25 yazı
hobicilik ile ticari boyut çok çok farklı. damızlık tanklarınızın büyük olması gerekli 150*50*60 gibi. tabi bu sadece bir koloni için ve bir koloni 2-20 yada 3-20 den oluşmalı. ve balıklarınızı sadece tek yemle besleyemezsiniz 7-8 çeşit yem kullanmalısınız. üretim yapacağınız yerin sıcaklığı ve sıcaklığın sürekliliği de önemli 1-2 derecilik fakrlılıklar bile sorun yaratabiliyor. çok nadir türler üreticem derseniz alıcısını bulmanız zor akvaryumculara değilde direk hobicilere ulaşmalısınız.
sen önce ne kadar yatırım yapacağını düşün mesela frontosa blue zaire damızlık tanesi 400-700 tl arası discus çifti 400tl- 2000euro bide tropheus var f0 belgeli olanlar para eder oda 120 tlden başlar.
dediğim gibi yada akvaryumculara çalışacaksan prenses varyeteleri ve canlı doğuranlar olabilir. ama aklında nasıl bir rakam var bilemem ama yavru doğduktan sonra 3,5-4cm kadar büyütmelisinki petshoplara veresin buda en az 3 ay demektir karşılığında da 1,50-2,00 tl arasında satarsın ben hepsini toptancıya vericem dersen 0,75-1,00 arası.
geldik üretim kısmına
şimdi sadece bir tür ele alalım sarı prenses diyelim
damızlık tankın alacak yaklaşık 350-400litre sonra yavru tankın olacak burada yeni doğan yavruları yemliyecen 0-30 gün sonrasında alıştırma tankı var 30-60 günleri sonrasında yine damızlık tankı kadar boylandırma tankın olacak. yemlemeye dikkat edeceksin en az 2 günde bir %20 su değişimi sıcaklok çok önemli sürekli sabit tutmalısın kışın ısıtmalı yazlarıda soğutmalısın.
e tabi bu işin birde hastalık boyutu var ki akşam yemleyip seyrettiğin balıkları sabah ölü bulabilirsin. bu olay çok kolay olmaz ama yine de dikkat etmelisin. valla ben bir aralar yaptım bu işi şimdi yine bir merak sardı fayat araştırmaya başladım valla konu hakkında konuşmak istersen 544 721 59 82 ferdi

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Üye112 yazı
bu iş sevgiden ve tecrübeden geçer . 33 yaşındayım, dayımın sayesinde 7 yaşında tanıştım akvaryumla. sizde en az 5 sene hobi olarak yapınız çeşitli ırkları ve tecrübe edininiz .ondan sonra üretime başlayınız derim.
DENİZLİDEN SEVGİLER...

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Yöneticilik
Üye390 yazı
En az 5-6 tür balığı üretmeyi bilmiyorsanız bu işe girmeyin.Üretimhane tecrübeniz yoksa bu işe girmeyin,Akvaryumcu çevreniz yoksa bu işe girmeyin.
Gerçek anlamda üreticilik çok büyük kapalı alanlarda ve havuzlarda yapılıyor.O yüzden buzdağının görünen kısmı sizi sadece cezbeder.Akvaryumcular net karı malzemeden kazanır(2 petshopum vardı kapadım)balıkta ise öleni kalanı elk yem derken bazen karmı zararmı edilir belli olmaz.Balığın toptancıdan geldiği ilk 3 gün içinde satış kardır sonrası 15 günü geçerse sıkıntı.
Para kazandıran balıklar az yavru veren malawi yada diskuslar değildir.Para kazandıran balıklar yumurta döken ve her seferinde 1000 civarında yavru veren balıklardır.Bunlarda melek,zebra,tetrazon,gromi,beta gibi balıklardır.Bunların yanında diğerleri yapılarak kar sepeti artar.

Yapılmaz demiyorum sadece her işte olduğu gibi ciddi yatırım yapmak sabırlı ve bilgili olmak satış kanalınızı geniş tutmak gerekir.

Kolay gelsin.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye7 yazı
İş konusunda pek kötüleyip umutlarını kırmak istemem ama yıllardır akvaryum ile uğraşıyorum, hobi olarak tatlı suda beslemediğim tür kalmadı diyebilirim. Tuzlusu akvaryumu tecrübem de oldu resif akvaryumu da kurdum. Diyeceğim şudur ki canlıyı çoğaltarak para kazanamazsın, harcadığın yem, elektrik, su, kira vs. giderlerini ancak karşılarsın. Bu işi yapacaksan ithalatını yapmaya çalış. Aylarca çoğaltıp gözün gibi bakıp sattığın canlı fiyatı şu anda satılan akvaryumculardakinin onda bir fiyatıdır. Ülkemizde ithalatını yapan birkaç büyük firma nedeniyle fiyatları çok yüksektir. Bende zamanında ithalat için çok araştırma yapmıştım ve şu anda işimden memnunum ancak birgün olurda işimden ayrılmak zorunda kalırsam şu anda aklımda olan ilk iş sağlam bir gümrük müşaviri bularak ithalata girerim. Hem sevdiğim işi yapmış hemde inanıyorum ki çok kar elde etmiş olacağım. Canlılar hakkında soru sormak istersen cevaplayabilirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye125 yazı
balık beslemeyi bilmese üretip satma hayallerine kapılmazdı birincisi bu üretim işine gireceksen büyük gireceksin eger küçük girecegim diyorsan en az 10akvaryum koymalısın çok doguranlar degil bakımı zor olup az doguranlar tercih etmelisiniz ama en az 2 3 akvaryumunuzu kafalı yunuslara ayırırsanız gittiginiz her akvaryumcu yawruları alacaktır en güzel bir arkadaşınızla güzel bir dükkan kiralayıp hem üretim hem satış yapmak eger pet shop açarsanız kuş üretimide yapmanızı tavsiye ederim özellikle sultan ve cennet papaganı şuan petshoplarda en az %100 ekliyorlar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek