Bu iş için öncelikle işin hobi kısmından başlamalısın, yazdıklarından yola çıkarak akvaryum dünyasına yabancı olduğunu anlıyorum, ben 2 yıl kadar akvaryum hobisiyle ilgilendim, hatta akvaryumcu açmayı bile düşündüm, 1 yıl kadar akvarum hobisiyle ilgilenirsen, birazda meraklıysan, araştırısan akvaryum dünyasıyla ilgili çok şey öğrenirsin, fakat işin ticari olarak düşündüğünde özellikle üretim düşündüğünde işin şekli değişir, Bu işin çok riski vardır, örneğin akvaryumuna bir hastalık bulaşırsa bütün balıkları bir anda kaybetme riskin var, yada elektrik kesilirse, jeneratör devreye girmezse balıklar havasızlıktan ölebilir,
bence şunu yapabilirsin,
bazı az bulunan ırk balıklar var, piyasada çok iyi paralara satılıyor örneğin (şimdi ismini hatırlayamadım) bir balık cinsi var, 1 kolonisini (1 koloni 6-8 balıktan oluşuyor) 1,5 - 2 milyardan satıyorlar, arkadaşımın dükkanında çok büyük bir akvaryumu var, sadece o balıklardan besliyor, ve internetten o balıkların yavrularını satıyor (1 yavru 50-75 tl arası satılıyor ortalama)
yani bu şekilde bişeyler yaparsan ilerisi için daha net düşünebilirsin.