Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Sermayesiz İş Olmaz.

BaşlatanmuratyasayanlarTarih19/01/2008 16:06:56Yorum23

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Arkadaşlar ben sermayesiz olarak birçok işe kalkıştım.Şunu sizinle samimi olarak paylaşmak isterimki,sermayesiz iş olmuyor.Onun için sermayesiz iş hayali kuranlar boşuna heveslenmesin.Çünki hiç akıllarına gelmiyecek tuzaklara düşebilirler.Boşu boşuna zaman kaybı ve çaba.Eğer sermayesiz iş yapmak isteyen varsa vaz geçsin.Kendi alın teri ile bildiği bir işte çalışsın.Ben şu anda dede mesleğine geri döndüm.Çünki bildiğim en iyi iş bu.Her nekadarbaşka iş yapayım diye direttiysemde,sermayesizlikten olmadı.Şimdi kendi işimde bedenen tam 9,10 saat çalışıyorum.Birkere ne iş yapmaya kalkarsanız kalkın,en az 1 yıl işyapamayacakmışsınız gibi düşünmelisiniz.Hişbirşey insanın hayal ettiği gibi olmayabilir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
23 yorum
Yeni Üye65 yazı
Sermayesiz iş olmaz demek tamamen yanlış olur,sebebine gelince anamal ya da para semayedir ancak günümüzde en önemli sermaye bilgi ve fikirdir...burada sermayesi olan bir çok arkadaşımız sermayesi olmasına rağmen herhangi bir iş fikrine sahip olmadığı için maalesef ticaret yapamıyor.....BEN CE EN İYİ SERMAYE ÖNCELİKLE İYİ BİR FİKİR...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Üye113 yazı
Evet sermayesiz ve bir iki yıl dayanmadan iş rayına oturmaz. Arakadaşıma katılıyorum. Herkes en başarılı bildiği işte başarılı olur. Fikir en iyi sermayedir ancak onu uygulayacak güç paradır. İşin diğer tarafıda parası olduğu halde iş yapamayan beceremeyenlerde var. Çünkü anlamadıkları iş yapmaya ve başkalarına güvenerek yada boş vererek iş yapmaya kalkıyorlar. Ticaret cesarettir, cesarette bilgi ve para ile olur.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Reklam
Üye1714 yazı

Sermayesiz iş olmaz haklısın. Bazen sadece bilgi de bir sermayedir. Bazıları makinaya yatırım yapar bazıları bilgiye para harcar.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye3 yazı
Terzigoldu dedigi de dogrudur...

ama Bilgiye de para yatar diyorsun, sonucta o da bir sermaye :=)
>>>>>> www.evdenpara.com <<<<<<

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Üye1714 yazı
Ticarette öğrenilecek şeyler hiç bitmez. Kazandığın sürece öğreniyorsun, Öğrendiğin sürece kendinden birşeyler vermek zorundasın. Bilgi bakkaldan alınmaz.
Bu işte para var! - https://buisteparavar.com

Yeni Üye7 yazı
Arkadaşlar elbette fikirlerde sermayedir.Ancak muallim arkadaşımında dediği gibi ,önemli olan ofikirleri hayata geçirebilmek .Tabi bunun içinde para şart.Bende müthiş fikirler var.Amma velakin,sermayem olmadığı için gerçekleştiremiyorum.Bu zamana kadar birçok iş yaptım,arkadaşlarında dediği gibi tecrübede edindim.Yinede tecrübenin sonu olduğunu düşünmüyorum.her konuda tecrüben olmasada ticaret mantığını kavrayabilirsen ozaman başarılı olabilirsin.Hani derler ya!tecrübe hayatta yenen kazıkların bileşkesidir. diye.Asıl olan kazık yemeden tecrübe sahibi olmak.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye639 yazı
SELAMLAR!!!
BİRİNİN PARASI VARDI,BİRİNİN FİKİRLERİ.BİRİ PARASINI YATIRDI,DİĞERİ FİKİRLERİNİ.ŞİMDİ İKİSİDE KAZANIYORLAR.
SAYGILAR
gursoybalo
ya tozu dumana katarsın,yada tozu dumanı yutarsın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye1 yazı
bakın kardeşlerim,
bir iş 4 unsurdan oluşur. 1.sermaye 2.emek 3.toprak(yer) 4.girişimci....... Bir işi yapabilmekiçin 4 unsurda bir arada olmalıdır.girişimci dediğin diğerlerini bulup bir araya getiren insandır. kendi emeğini ortaya koyabilirsin yada dükkanını yada paranı...Kendin koyamıyorsan genede bulup ortaya koymak ve ücretini ödemek zorundadır. Sadece iş için gereken şartlar bunlar. Sadece fikirle vs. iş olmaz.burada bahsettikleriniz genelde işin bu yanını bilmiyorlar yada fikir cazip diye düşünmüyorlar veya atlıyorlar.
Benden size bir nasihat. yukarda saydıklarım olmadan işletme olmaz.onları bulup parasını ödemeniz gerekir. bu şekilde planlama yaparsanız- fikrinizde iyiyse- mutlaka yaparsınız.
inancınızı yitirmeyin........................

Yeni Üye23 yazı
SELAMLAR ARKADAŞLAR,BENİM FİKRİM VAR DİYENE, KİMSE AL SANA PARA DEMİYOR. AMA PARASI OLANA FİKİR VEREN OLUYOR.BU SİTEDE DAHA ÇOK FİKİR PAYLAŞILIYOR AMA KİMSE PARA PAYLAŞMIYOR SANIRIM.YANILIYORMUYUM ACABA PARA FİKİRDEN ÖNCE GELİYOR HERHALDE DİYECEĞİM.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye13 yazı
Saygıdeğer arkadaşım ben Sermayesiz iş olmaz fikrine katılmıyorum.Akıl herşeyin anahtarıdır.Önemli olan hangi iş olursa olsun işinin en iyisi olmaktır.Bak mesela ben çok eski bir Trafik müşaviriyim ve işim sayesinde Türkiye nin dört bir yanında iş yapıp paralar kazandım.İflas ettiğim hayata 0 dan başladığım günlerde pazar köşelerinde 3-5 karton yumurta satarak şarküteri açacak parayı buldum.Tanıdığım yaşlı bir dostumun yanında emlak işini öğrendim ne yerler sattım.Okumadığım için 28 yaşımda hırs yaptım okudum Üniversiteli oldum,Avukatlara kızdım hukuk öğrendim bana inanan insanlarla sadece mağdurların haklarını koruyan ve alan büyük bir şirket kurdum 4 avukatı yanımda çalıştırıyorum.Sakın olaki yılma, yılmayın.Dostun arkadaşın belli olmadığı bir dönemde az ama öz gerçek dostlar edinin.Güven sağlayın,asla vazgeçmeyin,İnandığınız insanlara faydalı olabileceğiniz işlerle uğraşın bol bol dua edinki bu sizi rahatlatır manevi huzura kavuşursunuz gerisi kolay.Benim gibi insanların bile sizler gibi akıllı,cesaretli,tuttuğunu koparmayı bilen,idealist insanlara ihtiyaç duyduğunu asla unutmayın.Sırf para kaznıcam çok zengin olacağım hayalleri kurmayın ,işiniz ve kendinizi sevin..Sadece kendinize inanın.Burdan tekrar tüm arkadaşlara sesleniyorum sermayem yok ama iş yapmak istiyorum inançlarım var hedeflerim var diyorsanız bende hepinize iş imkanı mevcut.Saygılarımla.
@ Rüyalarını gerçekleştirmenin en iyi yolu;Uyanmaktır!..@
Şeniz_77

Yeni Üye57 yazı
Elinize sağlık seniz_77 çok güzel yazmışsınız. Ancak bir gerçek var ki siz bu zorlukları yaşamış ve bunları aşmayı bir şekilde başarmışsınız. Yani yolun sonuna ulaşanlardansınız belki ama benim gibi henüz yolun başında olanlar ve bu yolun bir sonunun olup olmadığını bilmeyenler bazen endişe ve karamsarlığa kapılmakta ancak sizlerin bu güzel yazıları gösteriyor ki, ne şekilde bilmiyorum ama bir şekilde o yolun sonuna ulaşabilenler var. Tabi ulaşamadan yolda heder olanlarda.

Sonuçta bu yolun sonuna ulaşmakta var, yolda toz duman olmakta, hayallerimizi yüksek tutalım ama gerçekleride gözardı etmeyelim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Üye193 yazı
Sermayesiz iş olurmu? Neden olmasın... Neyi sermaye olarak gördüğünüze bağlıdır bu.
Güzel yorumlar , fikirler, özellikle seniz_77 tşklr.

Herkesin kendince bir fikri var ve hayat tecrübesi sayesinde kazandıkları, edindikleri yanlarındaki asıl olan sermaye.

Maddi anlamda, ticari kazanç sağlamak amacıyla kulanıla bilecek sermaye nedir?
1-Para, çevre
2-Tecrübe, zamanı şu anki hali ile algılayabilem

Ticari platformda günümüz itibari ile paranın sermaye olduğunu düşünen insan eğer parası yoksa kesinlikle ticarete atılmamalıdır. Çevre faktörü önemlidir, destek anlamında ama buda yine paraya bağlıdır. Paran yoksa çevrende yoktur. İstisnalar hiç bir zaman hiçbir şekilde kaideyi bozmaz, ve kesin bir kuraldır; paran yoksa çevren yoktur.

Sermayeyi tecrübe olarak değerlendiren kişiler istedikleri zaman istedikleri işe atılabilirsel. Her yeni atılımları ve her batışları yeni sermayeler edindirecektir. Var olan sermayeleri diğerleri tarafından sıfırlandı sanılsada o büyüdüğünü fakr edecektir.
Tecrübe anlayışlı sermayelerle işe girişenlerin bazı kuraları çok iyi bilmeleri gerekiyor. Bunlar bilinmiyorsa bizzat yaşamaları ve anlamaları için ufak çaplı işlere kalkışmalarında fayda var. Çünkü sonuçda batışın, iflasın olacağı kaçınılmazdır. Ufak çaplı işlerden sonra gelen iflasın aşılması kolay kolay olur. Bu iflas inanılmaz tecrübeler kazandırır insana ve bu kazançlar bir anda sermayeye dönüşür. Tirilyonların yapamayacağı işi sana çok basit gelen fikirler yaptırabilir. (nasip...)

Hayat acımasızdır, acımasız olduğunun farkında bile değildir. Çünkü hayat düşünmez, çizilen rotada sapmadan devam eder ve önüne çıkarsan gözünün yaşına bakmadan ezer geçer, ezdiğinin farkına bilevarmaz, varsada umrunda olmaz. Hayatın işi umursamak değildir. İstediğini sana istediğin şekli ile vermektir. Nasıl istersen aynen o şekilde verecektir ve verdiği her şey için eksiksiz karşılığını isteyecektir. Almadan etmez muhakkak ki alacaktır.
İsteklerimizin karşılığını vermeyi, verebilmeyi göze almak lazım.
Hayat son nefesin verilişi ile biter, öyleyse bu ana kadar bitiş yoktur, bitti sanılan anların aldatmaca ve aşılası gereken engeller olduğu bilinmeli. Nasıl aşılacağı bilinmese dahi muhakkak ki bir yolunun olduğu unutulmamalı.

Kin, nefret, hırs vs. gibi duyguların tecrübe anlayışlı şermayenin içerisinde var olmadığı; bu duygularla bu sermayenin kulanılamayacağıda bilinlemi. Bu duygularla bu sermayeyi kulanmaya çalıştığımız an içinden çıkılamayacak bataklıklara sürüklendiğimiz andır.

Tecrübe anlayışlı sermayelerde dost beklentisi yoktur, fakat sen herkesin dostusun. Tek beklenti vermektir, kesinlikle almak değildir. Burdaki kazancımız vermiş olduklarımızın getirisidir. En büyük kazanç da verilenin getireceği kazançtır. Vermeyi getirisi olacak anlayışı ile vermem...

Sıryılmak lazım, bitti sanılan sınıra gelindiğinde bitmediğini bilmek lazım. Yanlız bu sınır tehlike arzeder. Bitmediği fark edilemezse, bitmeyenin bitti sanılacağı ve birmemişken bitişin sunacağı anlamsız bir hayata yelken açarsın. Zor bi dönemeç... geçilebilirse hayatınızdan bir şey çıkar. Zorluk. Hayatınızda artık zorluk kavramı yoktur. Geçilemezse hayatınızdan hiç çıkmayacak olan bir şey kalır. zorluk.

Saygılarımla.

Yerleşim Türkiye / RizeMeslek Ticaret
Yeni Üye32 yazı
seniz_77
Yazıların dikkatimi çekti.Profilindeki yazanlarla forumda yazdıklarına bakıyorumda senin şuan yaşın 75-80 arası olması gerek ama 30 yaşındasın.
Ama forumda geğerlendirmelerin çok iyi o yönden tenrik ediyorum ama diğer konularda şaşırıyorum sadece.
Çalışmak Satmak Kazanmak

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Yeni Üye13 yazı
SuzalGiyim
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.30 yaşında hayatın çeşitli aşamalarından geçmiş ve geçiyor olan küçük yaşta babasının yanında ticarete başlamış bir bayanım.Aslına bakarsanız ruh yaşım bir çok arkadaşımızda olduğunu tahmin ettiğim gibi bende de70-80!..
Malesef yaşadığımız hayat hiç kolay değil bizler zengin insanlar olarak dünyaya gelmedik.Çalışmadan çabalamadan önümüze hiçbir nimet getirlmedi.O yüzden ben sadece önce Allah'ü Teala ya sonra kendime güvenerek düşe kalka bugünlere geldim.Her zaman dediğim gibi de tek birşeye güvendim gerçek dostluğa ..dürüstlüğe...Kimi gün geldi 5 parasız kaldım,ağladım,sızlandım sonra şu sözle kendime geldim Kazanmanın iki yolu vardır ; Kendi aklından faydalanmk yada Başkalarının akılsızlığından faydalanmak...(Yanlış anlaşılmasın insanları kandırmak dolandırmak değil)ve o gün adım attım..En iyi bildiğim işle başladım yola ama en iyi olarak!Başkalartının aklının ermediği yapamadığı işlerei ben yaparak başladım merdivenleri tırmanmaya ...Yüzlerce kez düştüm yeniden başladım..Bu yazıyı buraya yazmam konusuna gelince arkadaşlarımızın tecrübe edinmesi için dir sadece....Kimi zaman param olmadığı için kimliğimi bırakarak 0 dan başladım birşeyler alıp satmaya ..Dürüst oldum insanlara açık,riyasız,yalansız, hilafsız hep güleryüzlü kendimi sevidrmek en büyük sermayemdi daima...Lütfen unutmayın aramızda hala çok güzel insanlar var birilerine yardım elini uzatabılecek hadi sizde ayağa kalkın yürüyün diyebilecek.Her insanın kalbinde mutlaka iyi şeyler yatmakta önemli olan onları bulup çıkarabilmeniz...Nereye gideceğinizi bilmiyorsanız,Hangi yoldan gideceğinizin hiçbir önemi yoktur.. Saygılarımla...
Şeniz_77

Yeni Üye32 yazı
Rica ederim arkadaşım.
İnşallah yorumuma kızmamışsındır arkadaşım.
Dediklerine katılıyorum.Küçük yaşta esnaflığa başlamak ve karşında sana öğreten birisinin olması daha iyidir.Allah Babam'dan razı olsun 50-100 Milyar'a değişilmez bana öğrettiği esnaf olmak çok zor bir meslektir birde birebir satış yapıyo iseniz.Ben 10-11 yaşlarımda başladım.Ticaret'e pazarcılık yaptık babamla babamla iflas etmeyi gördük ama arkadaşın dediği gibi bir şeyi yapmak isteyin o zaman yaparsınız.
Mesela bir yere çıktınız aklınızda oradan atlamak var ise kafanıza onu yerleştirmişseniz atlarsınız kim gelse döndüremez sizi .
Herşey sermayeden geçmez bunu diyeyim size arkadaşlar.
Ben şuanki işime başladığımda bir panelvan aldım onu kredi ile aldım ve peşinat vermedim.Ve şuannın parası ile cebimde ise 1000 Ytl vardı.Sonra 2. panelvanı aldım birisi babamda idi diğeri bende idi mahalle aralarında perakende yaptım.Baktım sonra Fuso kamyonet aldım Toptancışığa başladım şuan ise Allah'a çok şükürler olsun çok iyi durumum ve şuan 70 metrekarelik birde Babam için bir dükkan açtım.Bu yaz ayındada düğün yapmak istiyorum yani diyeceğim.
Sıfıra geldik iflas ettik evimiz elimizden gitti.Ama şuan Binlerce kez Allah'a Çok çok şükürler olsun çok iyiyim.
İstemeyi unutmayın isteyince oluyo...
Herşey Gönlünüzce Olsun Dileğiyle...
Çalışmak Satmak Kazanmak

Yeni Üye54 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - seniz_77
Saygıdeğer arkadaşım ben Sermayesiz iş olmaz fikrine katılmıyorum.Akıl herşeyin anahtarıdır.Önemli olan hangi iş olursa olsun işinin en iyisi olmaktır.Bak mesela ben çok eski bir Trafik müşaviriyim ve işim sayesinde Türkiye nin dört bir yanında iş yapıp paralar kazandım.İflas ettiğim hayata 0 dan başladığım günlerde pazar köşelerinde 3-5 karton yumurta satarak şarküteri açacak parayı buldum.Tanıdığım yaşlı bir dostumun yanında emlak işini öğrendim ne yerler sattım.Okumadığım için 28 yaşımda hırs yaptım okudum Üniversiteli oldum,Avukatlara kızdım hukuk öğrendim bana inanan insanlarla sadece mağdurların haklarını koruyan ve alan büyük bir şirket kurdum 4 avukatı yanımda çalıştırıyorum.Sakın olaki yılma, yılmayın.Dostun arkadaşın belli olmadığı bir dönemde az ama öz gerçek dostlar edinin.Güven sağlayın,asla vazgeçmeyin,İnandığınız insanlara faydalı olabileceğiniz işlerle uğraşın bol bol dua edinki bu sizi rahatlatır manevi huzura kavuşursunuz gerisi kolay.Benim gibi insanların bile sizler gibi akıllı,cesaretli,tuttuğunu koparmayı bilen,idealist insanlara ihtiyaç duyduğunu asla unutmayın.Sırf para kaznıcam çok zengin olacağım hayalleri kurmayın ,işiniz ve kendinizi sevin..Sadece kendinize inanın.Burdan tekrar tüm arkadaşlara sesleniyorum sermayem yok ama iş yapmak istiyorum inançlarım var hedeflerim var diyorsanız bende hepinize iş imkanı mevcut.Saygılarımla.

Siz gibi tecrübeli büyüklerim varken bana laf düşmez, kusurum olursa affedin lütfen.
Sonuna kadar size katılıyorum.Bir insanın elindeki en önemli unsurlar beyni ve kendine olan inancıdır.Küçüklüğümden beri tek hayalim işadamı( moda tasarımı alanında ) olmaktı.Babam bir devlet memuru, annemse ev hanımı. Bu zamana kadar pek çok kişinin işinde çalıştım. En son üniversiteyi kazandıktan sonra 1 yıl boyunca çalışmadım fakat bu süre içerisinde birşey farkettimki aslında bize okulda pekte birşey öğretmiyorlar. Bunların yanında belliki babam ve annemdende birşey kalmayacak. Tüm bunları düşününce bir şeyler yapmalıyım dedim. 3 yıldır websitesi yapımı üzerine yazılar okuyordum ve kendimce denemeler yapıyordum.Özelliklede web tabanlı yazılımlar. Hatta birkaç yere iş yapmışlığımda vardı freelancer olarak fakat kurumsallığım olmadığından dolayı ya az para alabildim yada aylarca bekletildim. Kafam sürekli bir şeyler yapmak fikriyle meşgulken caddede öğrencilere kefilsiz kredi kartı veren bir bankaya denk geldim. 500 YTL limiti vardı ve yarısını nakit çekebiliyordum. Kredi kartından bir tane istedim ve gelir gelmez kalktım istanbula gittim. Yarısını nakit çekerek renk renk ve kaliteli bayan çorapları aldım yaklaşık 500 adet. Kendimce her birini 1 ytl den satsam bile %100 kar ediyordum. Evdeki hesabım pek çarşıya uymadı bu konuda tecrübesiz olduğum için ama kar edebildim ve önemli olanda temel amacımdı yani bir ofisin kirasını ilk ay ödeyebileceğim parayı çıkarabilmek. Nitekim elimde bir miktar parada oluştu ve hemen harekete geçtim. 1 hafta boyunca ara**** kendime aylık kirası 150 ytl olan bir ofis buldum işlek bir cadde üzerinde fakat 3. katta, ama internet firması açmak istediğim için pekte önemi yoktu. Konuyu çok detaylandırmadan bu şekilde ofisi ( son 12 yıldır depo olarak kullanılan bir yer ) buldum kendime boya aldım, inatla her köşesini düzenledim ofisin. Ardından borçla bir tanede masa aldım ve evdeki bilgisayarımı getirdim koydum. Tamamen parasız olarak işe başladım, koşturdum, çalıştım, bazen 2-3 saat uyudum.Sonuç olarak 3 ay geçti bunların üzerinden ve hala ayaktayım. Belki konuşmak için çok erken ama herhalde 0 a insem bile yeniden çıkış yapabilirim, bunu yaptıktan sonra kendinizi çok güçlü hissediyorsunuz.Sanki hiçbirşey sizi yıkamazmış gibi..Başınızı ağrıttıysam özür dilerim..
BASİTLEŞTİR, SADELEŞTİR, EKONOMİKLEŞTİR

http://www.tekbisey.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye964 yazı
tunahanakcay: Anlattıklarınız çok güzel e çarpıcı. Çıkan anafikir ise bir şeye kara vermek, o iş için kafa patlatmak. O işe giden her yol mübahtır diyebilmek, geceyi gündüze katarak çalışmak, çalışmak, çalışmak.

İş Sahibi olmayıda çok beğendiğin, aşık olduğun özlediğin Sevgiliye kavuşmakla özdeşleştirmek gerekli. Ona kavuşmak için Dağları delen Ferhatlar, Çöllerde yollara koyulan Mecnunlar bizlere rehber olmalı.
Örnek girişimci ruhunuz anlatan bu güzel yazınız için teşekkür ederim
Büyüklük odur ki, hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır, kendini büyük değil küçük, zayıf, vasıtasız, hiç telâkki ederek, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana büyüksün derlerse, bunu diyenlere de güleceksin.( 1908 )

Bir adam ki büyük olmaktan bahseder, benim hoşuma gitmez. Bir adam ki memleketi kurtarmak için evvelâ büyük adam olmak lâzımdır; der ve bunun için bir de örnek seçer, onun gibi olmayınca memleketin kurtulamayacağı inancında bulunur, bu, adam değildir. ( 1908 )

Mustafa Kemal Atatürk

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye32 yazı
tunahanakcay
Asıl Mesleklerimden birisi ise Webmasterlıktır.
Ama çok iyi yapmışsın.3 katta tutmak için hiç değilse bazı konularda fazla para ödemezsin.
Sana tavsiyem işin gelmesini bekleme.
Kendine iyi bir katolok ve katolok Cd ler yap fazla maliyet gerektirmiyor.
Mesela Oto Sektörüne gidiyo isen oto ile ilgili bir Cd ver müşterine.
yani ben sana sadece fikir veriyorum ve seni Azminden dolayı tebrik ediyorum...
Bol Bol Kazançlar.
Herşey Gönlünce Olsun dileğiyle...
Çalışmak Satmak Kazanmak

Yeni Üye54 yazı
Siz büyüklerimin bu desteği olduktan sonra zaten benim sırtım yere gelmez ! herkese çok teşekkür ediyorum..

Yeni Üye13 yazı
Bu kadar azimli ,dürüst ve hayata benim gibi ne olursa olsun yeniden başlamayı bilen insanlar olmasından ve onları burada da olsa tanımaktan gurur duyuyorum..Anlattıklarınız bizimle paylaştığınız içten duygular için kendi adıma teşekkürler...
Çok ama çok ümitsiz olupta hatta intiharı düşündüğüm geçmiş günlerde Her doğan yeni güneşin birçok mucizeye,gülümsemeye ve belkide acıya gebe olduğunu bana enjekte eden ayakta durmayı öğreten sayın Ender O.'a da burdan teşekkürler...
Hayatım boyunca misal aldığım ufak bir hikaye sizlere...
Bir zamanlar ülkenin birinde çok zxengin bir adam yaşarmış.Kapısına geleni kucak dolusu altınla olmasada öğünüyle aşıyla uğurlarmış..Gün gelmiş ülkenin kralını (dilenci kılığındaki) evinde yine aynı insan sevgisiyle misafir etmiş ve dilenci sandığı kraldan en son şu sözleri işitmiş...-Birgün olurda başın sıkışırsa dara düşersen ben falanca ülkenin kralıyım çekinme lütfen kapımı çal...
Gün gelmiş devran dönmüş,bizimkinin rızkı bir anda kesilmiş ne elinde beş kuruş parası ne malı nede akar tek bir suyu kalmamış..Günlerce oturup düşünmüş ben ne yapacağım diye derken birgün kapısını çalan karnını doyurduğu dilenci kılığındaki kral gelmiş aklına..
Düşmüş o kralı bulmak için yollara.Kralı bulmuş durumunu anlatmış..Kral ise dudağındaki çarpık bir gülümseme ile bizimkini süzmüş..Ve o an vezirlerine emir vermiş falanca köydeki değirmeni bu delikanlıya verin...Ve delikanlıya şu sözü söylemiş sana kuru suyu bile akmyan bir değirmen veriyorum ne zaman o değirmen eski haline dönerse bana tekrar gel .............Bizimki sevinçle ve o kadar hüzünle şahsına verilen yere gitmiş...Yılmamış üzülmüş ama şükretmiş...Önce bir su kuyusu açmış kendi ekip biçtiklerine yetmesi için...Yetiştirdiklerini belkide aylar sonra yemiş kıt kanaat geçinsede şükretmiş günler günleri aylar ayları böylece kovalamışş ...Aradan tam 7 kıt kaanat ancak karnını doyurabildiği 7 sene geçmiş...Bizimkinin sabrıda tükenmiş eski zengin güzel günlerini özlemekteymiş hep... ve o gece tekrar oturup belkide ilk defa Allah'a kendisine bu yaşattırdıkları için isyan etmiş ağla**** uykuya dalmış...
Sabaha karşı inanılmaz bir gürültüylr uykusundan fırlamış...Kendini dışarı atmış..Oda ne görsün 7 yıldır akmayan kurumuş nehir azgın bir nehre dönmüş...Çalışmayan değirmen gümbür gümbür çalışmakta...O an isyanından utanmış..Ertesi günde ilk iş kralın söylediklerini hatırlayıp yanına koşmuş..Büyük bir heyecanla olanları anlatmış...Akmayan değirmenin suyu akıyormuş artık ve o çok sevinçliymiş artık kıt kaanaat geçinmeyecek parada kazanacakmışş...Ne mi olmuş...
Kral ilk defa gülümsemiş ve delikanlıya bakmış ve şunları söylemiş-Bak oğul yıllar önce sana krallığımı versem ellerinde kururdu çünki Allah tarafından rızkın kapalıydı...Ama sabrettin şükrettin ve yılmadın çalışdın.. Şimdi artık rızkın açıldı hadi bakalım al bu 1000 altını yürü git işinin rızkının başına daha fazla var olmaya.............
İşte böyle arkadaşlar önce sabır sebat ve çalışmak gerisine zaten Allah kerim...
Unutmayınızki Para zaten yaşamın içindedir Zengin ise bunu orada bulup çıkarabilendir... Saygılarımla..
Şeniz_77

Yeni Üye54 yazı
Söz beni gerçekten çok etkiledi; "Para zaten yaşamın içindedir Zengin ise bunu orada bulup çıkarabilendir..." . Ayrıca yazı için çok teşekkür ederim..

Yeni Üye3 yazı
arkadaşlar benim 2000 ytl param var dükkan açacağım. yapacağım iş mal satma değil tamamen hizmet üzerine burdan kazandığım parayla büyük bir yetkili servislik almak istiyorum. şimdi siz demişsinizki sermaye büyük bir etken sizce benim bu yapacağım olmazmı
:-)

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye32 yazı
seniz_77
Paylaşımın için teşekkürler...
Çalışmak Satmak Kazanmak