Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kurma

Başlatantrader.istanbulTarih24/10/2011 17:59:04Yorum4

İlk mesaj
Üye121 yazı
Merhabalar,

Foruma üzün süredir üye olmama rağmen bu ilk mesajım.Birbirinden güzel iş fikirleri ve yaratıcılık örnekleri mevcut.

Bu bölümde ağırlıklı gözlemlediğim herkes ek gelir peşinde.Anladığım olay herkes çalıştığı ortamdan (maaş hariç) memnun.

Öncelikle şunu belirteyim (gene kişisel fikrim) oturduğu yerden kimse para kazanamaz ( ek gelir) ,bir işte başarılı olabilmek için o işe etüd harcamanız,fizibilite yapmanız ve en önemlisi işin kurulum aşamasından sonra tam zamanlı sarılmanızdır.

Geçmiş tecrübelerime baktığımda eğer bir kişi bir iş kolunda yatırım kararı almış ise ya o daha önce yaptığı çalıştığı işletmeyi kopyalama yolu ile ( en sağlıklısı ) yada gene daha önce çalıştığı tedarikçilerden izlemlediği sonucudur.

Bünyesinde çalıştığınız firmalar hangi alanda faaliyet gösteriyor? hangi ürünleri pazarlıyor bence bunları yazar isek daha geniş düşünüp daha seçenekli iş kurma yolu güdülebilinir.

Ben bir metal işleme firmasında çalışıyorum.Çalıştığım bir firmayı isim vermeden örnekleyeceğim.İşlenmiş metal son olarak koruma amaçlı kaplanır.Çalıştığım metal kaplamacının aylık geliride 35000-40000 civarlarında. Ben şahsen bu işi öğrenip yapmak istiyorum ama 2 sene sonra ama 5 sene sonra.

Sizin bunun gibi örnekleriniz varmı?

Saygılar

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Yöneticilik
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
4 yorum
Üye121 yazı
evet arkadaşlar yokmu?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye2659 yazı
Demekki yokmuş:)
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye121 yazı

way be :) forum amacından çıkmış

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye50 yazı
var arkadaşım :))))
ben reklam organizasyon tanıtım işleri ile uğraşıyorum bizim sektörde eğer farklı projeler üretebiliyorsan ve çok çok koşturabiliyorsan inanılmaz kazançlarda sağlıyabiliyorsun!!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek