Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Çay Ocağı İşletmek

BaşlatanxanaokuluTarih21/10/2011 21:58:04Yorum12

İlk mesaj
Üye170 yazı
18 bine günde 500 çay satışı olan bir çay ocağını devralmayı düşünüyorum çok bilgim olan bir konu değil ama bunun için çok da bilgiye ihtiyaç yoktur herhalde bu işle uğraşan arkadaş var mı aranızda
tecrübesi olanların yorumunu bekliyorum
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
12 yorum
Üye170 yazı
cevap yok mu
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Üye816 yazı
orda esnaflara satılan çay fiyatı nedir.. kirası nedir.. yaz kış ortalama satış ad. nedir. çünkü yazın esnaflar kendisi kola tang vs.. yapar içerler...

günde 500 as. olduguna göre işlek bir pasaj yada işhanı olmalı çünkü bizim burda çaycı 150 ad. satıyor O da 2 esnafa 70 civarısatıyor.. arkadaş oldugunadn soruyorum yazın 100 adete kadar düşüyor 40 işyeri oldugu halde hatta yazın 15 gun dükkanı kapatıp bodruma gidiyor:) kışları çay satışı 200-230 civarı satıyor çay tanesi 30 kuruş işçi çalıştırmıyor kirada ödemiyor vergide vermiyor ayrıca suyada para vermiyor caminin musluklarında suyu dolduruyor:) sadece şeker çay ve tüpe para veriyor..

sen 500 çay diyince şaşırdım .. gelir gider tablosunu iyi yap burda yaz kardeş tam bir yorum yazayım
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye8 yazı

benin tanıdığm bi arkadaş var günlük çay satışı yaklaşık 700 civarında, bence hiç kaçırma al derim çok güzel para kazanırsın, ama bi şartla işini herzaman temiz ve kaliteli yapçaksın, bu iş tamamen damak zevkidir müşteri çayını beğenirse katla**** kazanırsın. bir kez daha söylüyorm hiç düşünmeden al.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Serbest meslek
Yeni Üye37 yazı
ben sadace bir anımı paylaşmak istiyorum; okmeydanı perpada çalışırken bizim kattaki çaycı eldeğiştirmişti. Gel zaman git zaman yeni işetmeci (birde hemşehri çıkmıştırk) ile aramız iyi olmuştu. fakat adam satışlardan memnun değildi; bir gün ocak önündeki masada oturuken hikayeyi patlattı;
bir önceki ocak sahibi ile satıştan önce bir gün ocakta birlikte olmak istemişler o da kabul etmiş ; gün boyu adan çayları dağıtıp geliyormuş; şimdi yalan söyelemeyeyim 5-6 yıl geçti üzerinden yanlış hatırlamıyorum 200 civarı çay dağıtmış; bizim saflar bu adam günde ikiyüz satıyorsa biz 300-350 rahat rahat satarız diye ocağı devralmışlar fakat ogünkü satışa bile yaklaşıyorlarmış, sağda soldakiler konuşunca işin gerçegini bulmuşlar;

meğer eski ocak sahibi çayları doldurup doldurup bugün benden abi deyip dükkanlara veriyormuş :)

kıssadan hisse bence karşı taraf bir işle ilgili istatislik veriyor güvenmemek lazım :) araştırmada ve teyit etmede fayda var...

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Dany?manlyk
Yeni Üye8 yazı
herkese güvenilmz bence git bir iki hafta otur izle çalışma temposunu. insan kendine güvenip inandığı zaman her işin üstesinden gelir. örnek verdiğim kişi bu işe 10 yıl önce başladı aynen senin gbi bu işte hiç tecrübesi olmayan biriydi, bu çay ocağı ozamanlar öyle ölü bi noktaydı ki günde en fazla 150 çay bi ihtimal satışı vardı. ama gelen kişi yapçam başarcam dedi kendine inandı güvendi ve yaptı. ilk yaptığı şey çayı değiştirip kendi kalitesini yakaladı şimdi akıl almaz derecede iş yapıyor. anlatmak istediğim ilk msjda yazdığım gbi herzamana kaliteli iş yapçaksın bu sadece çay değil yanında birçok sıcak içecek var çeşit çok önemli akla gelen herşey olmalı yani müşteriye yok demeyceksin bunların yanında sabahları poğça simit falan koy ya tost yap yaz gelince limonata vişne suyu yap ama tang değil kendin hakiki el yapımı yani dediğim gbi insan yapçam dedikten snra yapar herşey kalitede, damak zevki çok önemli onu yakaladın mı hiç korkma ve son olarak o dediğim kişi dükkanı ilk devir aldığında bir paket şekeri zor alıyodu birtek kendisi vardı ve zar zor 100 çay falan satıyodu, ama çayı değiştirp damak zevkini yakaladı ve inanmaycaksın ama şu an 3 eleman çalıştırıyo ve bütün gün hiç oturmuyolar günlk yaklaşık 700, 800 çay satışı var tabi birde yüce rabbim yürü kulum deycek ama inan bana arkadaşm eğer kendine güveniyosan al derim ama gerçektn ben bu işi yapçam dersen. 100 çayı 700e çıkaran biri üstelik hiç anlamadığı bir işin şimdi ustası sen 500 çay diyosun ben bile düşünüyorum. iş çok ağır yorucu sabah en erken sen açarsın akşam en geç sen kaparsın ama dediğim gbi yapçam yaparım dersen al çok çok güzel paralar kazanırsın herzaman kalite bunu sakın unutma. günlük 500 çay satan bi yerde bayat çay asla olmaz çünkü sürekli dönüşüm vardır birde bunun yanına kaliteyi ve çeşitliliği eklersen gerisini sen düşün arkadaşım...

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Serbest meslek
Üye816 yazı
bak yukardaki 2 arkadaşın yorumunuda okudun ikisini akıl süzgecinden geçir orta bir yol bulursun artık..

damak tadı ve hijyen çok önemlidir birde diyalog kurman yararına olur..

damak tadını bulamazsan zamanla negatif sesler çıkar ama en önemlisi ocağın temizliği bardakların temiz olmasıdır ve senin üstün başının düzgün olmasıdır bunlar damak tadına benzemez tüm esnaflardan veto yersin. ayrıca esnaflarla bazen esnafın kötü günü olur yine de idare etmesini bileceksin tatlı dille konuşacaksın..,

ayrıca günde 500 çay satan esnaf neden devrediyor sorunu nedir askerlik ise bunun yalan oldugu yıllar önce tescillendi. saglık sorunu ise adam birine ayda 600 lira verir orayı işletir yine de devretmez yani her koşulda akrabası olur oan devreder.
ve sana gelir-gideri kirayı yaz dedim yaazarsan sana detaylı yazacagımı söylemiştim..

ayrıca o arkadaşın anlattıgı anısı bizim kaldıgımız cadde de yaşandı adamın biri kahvede sırf çay ocagıyla rekabet için 3 gun çayları bedava dagıttı esnaflara .. esnaflara benden diyip ayda akşam para toplayacagı zaman ben 3 gun almıyorum diyerek günde 1000 ad. bedava dagıttı.. ama devredemeyince kapattı.. uyanık olmanızı istiyorum
dortler

Üye170 yazı
çok teşekkürler. çaylar 40krş ve burada ayakkabıcaların imalatının yoğun olduğu bir yerde
kirası:250
evet haklısınız daha önce dilim yandı yeni iflas ettim hiç ummadığım anda ummadığım bir para kazandım çok borcum var ve çalışarak bu borcumu ödemek istiyorum açıkçası rizikoya girecek lüxüm yok gidip yerinde tespit edeyim bu pc başından ancak sizlerin değerli yorumlarını alabilirim. çok teşekkür ederim çok faydası oldu
herkeze bol kazançlı fikirler yatırımlar

Üye816 yazı
bakın imalatçıların oldugu yer ise süper çünkü normal bakkal ayakkabıcı vs.. işleri oldugu caddelerde işyapamazsınız kiranızda normal ama satılan çay 300 ün dibine düşmemeli çünkü 25 ad. kiraya gidiyor..
dortler

Üye170 yazı
sayın lasillas neden devrettiğinizi öğrenebilir miyim teşekkürler

Yeni Üye1 yazı
gunde 1200 cay garantili yillik 150.000 tl kar garantili... arayiniz goruselim 05315105841
dincer al

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye844 yazı
çay ocagı sanayilerde güzel işlio. işi bilen kazanır. tost poğca sigara, sürekli müşteri.
fakat tek sorun veresiye :( sanayide esnaflık yapacaksanız biraz çakal olmalısınız mecbur. yoksa hep deftere çalışırsınız.
toptan Tesettür giyim
http://instagram.com/butik_inegol

iİletişim:
0 530 274 94 93

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ythalat / Yhracat