Öncelikle forumda yeniyim ve eskilerden kalan patent konularına göz gezdirdikten sonra aradığımı tam bulamamış olduğum için bu konuyu açıyorum.
Benim patentini almak istediğim fikiri açıklamaya çalışayım, ardından da bu tarz bi patentin nasıl alınacağı, alınan patentin nasıl kullanabileceği ile ilgili uzman fikirlerine başvurayım.
Fikrimi direk olarak söyleyemeyeceğim için bir örnek üzerinden anlatayım. Fikrim arabalar üzerine eklenebilecek, ek bir donanım getirmeden sadece yazılımsal olarak yapılan değişikle etki gösterecek bir güvenlik ürünü olduğunu düşünün. Fikrim tam olarak böyle birşey. Yani fikrimin üretilmiş ve üretilecek tüm otomobillere uygulanması çok basit ve şu anki araçlarda yok. Fikrimin öğrenilmesiyle markaların bunu güncelleme olarak araçlarına eklemesi dev markalar için çok basit bir durum. Ancak ben faydalı güvenlik özelliğini barındıran fikrimi hiç bir markaya bedavadan sunmak istemiyorum.
Fikrini kendin yap diyecekler çıkabilir ancak fikrim sadece bir otomobil üreticisi tarafından uygulanabilir, ben de otomobil üreticisi olmadığımdan fikrimi hayata geçirmem pek mümkün değil. Belli araçlar için prototip yapabilirim ancak alın bunu arabalarınıza yükleyin diyemem son kullanıcıya, yani dolayısıyla fikrimin paraya dönüşmesi için otomobil üreticilerine muhtacım.
Bahsettiğim gibi bir güvenlik konseptini sağlayan bir yazılıma(yazılımsal özellik de denilebilir) patent almanın yolu nedir?
İyi günler dilerim
manifestho.blogspot.com.tr