Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Devir Dükkan Hakkında

BaşlatanZIPKIN22Tarih20/10/2011 10:22:34Yorum11

İlk mesaj
SELAM ARKADAŞLAR.BENDE EDİRNEDE BİR KURUYEMİŞ DÜKKANI DEVRALMAYI DÜŞÜNÜYORUM.VAKIFLARA AİT BİR DÜKKAN.10-15 GÜNDÜR DÜKKANA TAKILIYORUM,MÜŞTERİSİ VAR SATIŞI İYİ GÖRDÜM.GÜNLÜK CİROSU BİN TL NİN ALTINA DÜŞMÜYOR.DÜKKAN 15-20m2 şu anda faal KAVURMA MAKİNESİ VE ŞEKERLEME MAKİNESİ VAR.İŞİN SAHİBİ İŞİ VE İNCELİKLERİNİ ÖĞRETME GARANTİSİ VERİYOR.DEVİR İÇİN 50 BİN İSTİYOR. SİZCE DEVRALSAM BUİŞTEN VE BU İŞ YERİNDEN VERDİĞİM PARAYI GERİ ALABİLİRMİYİM,KAR YAPABİLİRMİYİM.FİKİRLERİNİZİ BEKLERİM.SAYGILAR.
ZIPKIN22

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Memur
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
11 yorum
Günlük cirosu 1000 TL den aşağıya düşmüyor diyorsunuz. En kötü ihtimalle %25 kar marjı olsa demek ki günlük 250 TL kazandırıyor bu dükkan.(sanırım kuruyemişte kar marjı daha da yüksek olabilir, tam bilmiyorum)
Bu durumda 50000 TL yi 200 günde yani 1 sene dolmadan amorti etmiş oluyorsunuz.Hadi süprizler filan oldu tam 1 senede amorti ediyorsunuz.
Bence makul bir teklif geliyor.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
edirnede merkezi bir yerde ise işler bence.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yleti?imci

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bulnes
Günlük cirosu 1000 TL den aşağıya düşmüyor diyorsunuz. En kötü ihtimalle %25 kar marjı olsa demek ki günlük 250 TL kazandırıyor bu dükkan.(sanırım kuruyemişte kar marjı daha da yüksek olabilir, tam bilmiyorum)
Bu durumda 50000 TL yi 200 günde yani 1 sene dolmadan amorti etmiş oluyorsunuz.Hadi süprizler filan oldu tam 1 senede amorti ediyorsunuz.
Bence makul bir teklif geliyor.
BENİM KORKUM YAPABİLİRMİYİM ACABA DİYE. GERÇİ 8 SENEDEN BERİ PAZARLARDA HANIMADINA KAYITLI OLARAK,HANIMLA BERABER AYAKKABI SATIŞI YAPMAKTAYIZ AMA YABANCI BİR SEKTÖR ÇEKİNCEM ONDAN .NE DERSİNİZ.
ZIPKIN22

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Memur
Bu işte güzel karlar olduğunu söyleyebilirim, çünkü sürekli taze kuruyemiş olduğunu bildiğim bir kuruyemişçiye ne kadar uzakta olursa olsun gider ordan alırım. Marketler bakkal, manav, kasap vb. küçük esnafa büyük sekte vurmuş olabilir ancak kuruyemiş hala küçük esnaf olarak yapılabilecek nadir işlerdendir. Marketlerin kuruyemiş reyonu oluyor yada paketli kuruyemiş var zaten diyebilirsiniz. Ama taze taze sıcacık bir kuruyemiş almak istiyorsanız illaki gidip kuruyemişçiden alacaksanız. Ben size bildiğim kadarıyla işin inceliklerini anlatayım. (6 yıl yaz aylarında kuruyemişçide çalışmış birisi olarak)

*Küçükte olsa bir depon olacak ve çok sürümlü giden ürünlerden ( ayçekirdeği, sarı leblebi (kavrulmamış olarak), beyaz leblebi, kabak çekirdeği, iç fıstık, antep fıstığı aklıma gelen bunlar ) bizzat bağlantılarını kurup topluca getireceksin.
Misal en iyi sarı leblebi kütahya tavşanlıda bulunur (herkes çorum leblebisini bilir ama tavşanlı daha iyidir bence)
Yada antep fıstığını Gaziantep yada Siirt'ten getirteceksin
Ayçekirdeği ve Kabakçekirdeği'ni sezonunda civar ilçelerde yetiştiren çiftçiden alıp stok yapacaksın. İncir kuruüzüm vb. ürünler için İzmir,Manisa,Aydın vb. şehirlerden bağlantılar bulacaksın. Buralardan tonlarca almana gerek yok. 1-2 ay yetecek kadar olan stoğunu ambarlarla yollarlar, yeterki paran peşin olsun.

* Özellikle sarı leblebi ve kuru kahve gibi dışarıya koku veren ürünleri işlerin yoğun olduğu saatlerde kavurup içeri giren bir müşterinin almadan çıkamayacağını garanti edeceksin

* Kuruyemişin sattıktan sonra uzun süre tazeliğini korumasını sağlamak her nekadar senin görevin olmasada müşteri memnuniyeti adına naylonlu kesekağıtları kullanacaksın. İnsanlar kesekağıdını açmadığı sürece kuruyemişler taze kalacak

* Isıtıcılı dolabın yoksa mutlaka bir tane ısıtıcılı dolap edineceksin, Çok sürümlü satılmayan dolayısı ile her daim sıcak olması mümkün olmayan malları yoğun saatlerde müşteriye sıcak ikram etmenin tek yolu bu

* Kuruyemişte müşteri gördüğü ürünü alır, gelirken aklında karışık çerez alırım diye bir fikirle gelir, senin vitrinin 10 çeşit ürün alıyorsa 4-5 çeşit karışık alır, 20 çeşit ürün alıyorsa 7-8 çeşit karışık alır .Bu nedenle azar da olsa çok çeşitli vitrin yapacaksın

* Cevizli pekmez sucuğu, Şeker sucuğu, Pestil vb. Malatya pazarı ürünlerinden mutlaka görünür bir yerde bulunduracaksın

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, başka sorun olursa bildiğim kadar cevaplamaya çalışırım

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
1000 lira ciroyu sadece kuruyeşten mi yapıyr ? Sanmıyorum bunun içinde sigara da vardır vb. de. Bunu iyi öğrenmelisiniz. Kuruyemişden günlük 1000 lira ciro yapan bir yer 50,000 tl ye dükkanını devretmez. Eğerki 1000 lira ciro sigara hariç ise düşünmenize gerek yok.
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
kuruyemiş işinde kar oranı çok iyidir en az % 100 hatta çok daha fazladır benim bildigim kadarı ile,günde 1000 tl cirom var diyorsa çok dikkatli davran günde 1000 tl cirolu biryer 50000 tl ye verilmez iyi araştır derim ,ayrıca kuruyemiş işinde dükkanını çok erken açmak ve çok geç saatlere kadar işin başında olmalısın ,çok yıpratıcı agır bir iştir ,yapmaya gelince yaparsın zor bir iş olmasa gerek

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
yıpratıcılığı eve gidemememek, o da tabi insana koyar..
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
arkadaşım çok ii yazılardan olumlu parlak bir iş gibi duruyor ama vakıflara ait demişsiniz kiracı olarak sizi alıp almayacaklarına dair sözleşmenizi herşeyden önce imzalayın
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
neden devrediyor birde bu işler akşamcıların cirosunu arttırdığı işler akşamları bunlara katlanabilir misin can güvenliği önemli tinercisi de var alkoliği de bu tür insanlar akşamları başıboş dalmasınlar dükkana artı mafyasını falan sen hemen devralma 1-2 hafta git gel aynı sahibiymiş gibi her gün ve akşam tam mesai takip et sadece karı değil çevreyi de bak vakıfla da görüş sonra fikirlerini tekrar paylaş 50bin çok büyük riske atılmayacak bir para amorti etsen de risklerini gözlemle kolay gelsin hayırlısı olsun
saygılar
Dost için sırtımı köprü yapmaya hazırım ben; yeter ki beni satmayacak yürekleri taşıyan ayaklar geçsin üstümden.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
yukardaki yoruma aynen katılıyorum.
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Bu işin mafyasıdamı var ? Haraçmı alıyorlar sanki dükkandan, yapmayın Allah aşkına...
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret