Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

E-ticarette Nasıl Fark Yaratılır?

BaşlatanonurwebTarih12/10/2011 07:28:18Yorum10

İlk mesaj
Yeni Üye16 yazı
Herkese merhabalar,
Bildiğiniz gibi ülkemizde son yıllarda e-ticaret'e olan ilgi son derece arttı.Her alanda binlerce e-magaza açıldı,dolayısı ile rekabet artmaya başladı.Sektörde tutunmak zorlaştı.Bu nedenle artık tutunmak için fark yaratmak gerekiyor.
Peki fark yaratmak ve bir adım öne geçmek için neler yapabiliriz?

1.Kendine özel ambalaj malzemesi(baskılı koli bantı,kutu vs..)
2.Promosyon ve kampanyalar(2.ürün yarı fiyatına vs..indirim kuponları,hediyeler)
3.Süper hızlı kargo
4.Erişilebilirlik(her koşulda iletişim sağlamalısınız)
5.Para kazanmayı değil,Müşteri memnuniyetini ilke edinmek
6.Geri iade ve değişim garantisi
7.Ürünlerin videolu tanıtımları
8.Sitede sesli rehber, yani sesli sunum(bakınız www.seslisunum.com)

Evet arkadaşlar bunların haricinde farklı olabilmek ve rakiplerimizin bir adım önüne geçebilmek için neler yapabiliriz?
Lütfen konuyu okuyup geçmeyin,zira herkesin yazacağı birşeyler vardır.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gıda
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
10 yorum
Üye310 yazı
Bu saydıklarınızı çok çok iyi yapsanız bile, çok sağlam reklam bütçeleriyle bu işe başlanmazsa başarı ve para hayal olarak kalır gibi geliyor bana.
Bu konuyu iyi araştırdım. Site altyapısı, hizmet, müşteri ilişkileri,satış sonrası destek, iade işlemleri, tahsilatlar, ödeme seçenekleri vs. ne kadar iyi olursa olsun, reklam fark yaratmada birinci derecede önemli bence.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye107 yazı
onurkoniks arkadaşa kesinlikle katılıyorum. bu işi denemiş ve halen faaliyette olan biri olarak reklam yoksa ne kadar farklı olursanız olun yerinizde sayarsınız. reklam için ise gerçekten büyük bütçeler ayırmalısınız. normal bir cadde üzeri dükkan da nasıl yüksek kiralarınız oluyor ise bu sanal mağazada da yüksek reklam harcamalarınız söz konusudur. saygılar.

Yerleşim Türkiye / istanbulMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı

Evet şüphesiz ki en önemli unsur reklam için bütçe ayırmak.Fakat reklam dışında başka ne gibi farklılık yaratılır onu merak ediyorum.Müşteri sizin sitenize girdiği zaman ,diğerlerinden hangi farkınızı görmeli ki ,bir daha ki sefere sizi tercih etsin?

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Gyda
Üye277 yazı
Bence, sadece yaşadığınız il sanırım Bursa üzerine yoğunlaşmalısınız. Yani kendinizi tüm Türkiye'ye hizmet vereceğim diye uğraşmaktansa, Bursa üzerine yoğunlaşın. Müşterileriniz işyerinize ulaşabilir hale gelir, o zaman 4,5,6. maddeleri yapmış olursunuz. Güvenilirlik sağlarsınız. Yüksek alımlarda elden mobil pos cihazları hem de taksitli satış yaparsınız ki, kredi kartını internetten vermek istemeyenlere bile satış yaparsınız. Reklam harcamalarınız da buna göre düşer. Reklamınız ile yoğunlaşr ve insanlar sizi FARK EDER.

Misal ben bir üründe önce kalite, sonra garantisi ve enson fiyata bakarım. Fiyatı ucuz, kalitesi berbat ve hele garantisi yoksa hiç yanaşmam. Buradan bir çıkarım yapabilirsin.

Bir yerde okumuştum, belki bu sitededir. Bir işyerinde 3 unsur vardır. Bu 3 unsurdan 2 sini mükemmel yapacaksınız. Kalanı ise sallayacaksınız.

1)Ucuz mal satacaksınız.
2)Kaliteli mal satacaksınız
3)Müşteri desteğiniz ve iletişiminiz çok iyi olacak.

Örnek Mercedes:
Alman otomabil firmasının araçları tartışmasız çok kalitelidir ve servisleri vs. çok iyidir. Ama araçları PAHALIDIR.

Örnek Wall Mart:
Amerikan market zincirinin ürünleri çok ucuzdur, amerika da kasabalara kadar yayılmıştır. Ama ürünlerinin kalitesi düşüktür.

Örnek Dell:
Amerikan Bilgisayar firmasının ürünlerinin kalitesi iyi ve fiyatları uygundur. Ama müşteri desteği berbattır, call centeri Hindistan dadır.

Şu da bir gerçektir ki, Türk insanı internetten yapılan satışlarda hep işkillenir. İlla bir telefon, illa bir ofis, illa kurumsallaşma ister. Kredi kartını vermek istemez ki, anca çok büyük alışveriş sitelerine güvenip alışveriş yapar. Onlarda milleti kazıklar. Önce güven sağlıyacaksın, sonra kurumsal yapın olacak, ulaşılabilir bir sabit telefonun, bir sabit adresin olacak. Yoksa mal falan satamazsın. Bursa büyük bir il ve bu ilde kral olabilirsin. Ama yok tüm Türkiye hedefim dersen, o zaman baya baya bir sermayen olacak ki reklam veresin, tanınasın. Önce Bursadan başla, sonra diğer illere yayıl derim ben.

İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye816 yazı
arkadaşlar onurkoniks ile ayhan a tşkler ederim..

ben e-ticaret sitesi kurdum inanın ki istediğiniz kadar malı ucuza satın hızlı kargoya verin boş işlerdir önemli olan reklamdır .. dün bir haber üzerine dolandırıcılık sitesinde 100 kişi hemen siparş verdi hemde 4 saat içinde haberi yazmayacagım bilen bilir. ayrıca bugun gazetelerde ve internette okudum ünlü bir şahıs bir fırsat sitesi açmış reklamı sadece 2 spot geçmiş 4000 civarı bir satış yakalamış hemde 1 saatte hemde 1milyon kusur TL lik satış yapmış...

biz e-ticaret açsak yıllık 50 bin lira satsak vayy başarının ilk adımı deriz ama ama adamlar malı 1 saatte ***ürüyor.. ayrıca bende aynı konunun benzerini açtıms agolsun arkadaşlar hızlı kargo güvenirlik dediler ama kimse bizim gibi o zaman bana fikir vermedi..

ben 300 e aldıgım malı inanki kargo 309 a verdim ama bir başka firma garantisiz olanı 250 e alıp 280 e yüzlerce sattı adam hem bin liralık karşılaştırma sitelerine reklam verip onbinlerce lira kaldırdı bende hevs meves bitti..

kardeş google mış facebokmuş boş işler malı ucuza satıp karşılaştırma sitelerine reklam vereceksin ama büyük paraları gözden cıakracaksın
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Üye305 yazı
dortler ürün karşılaştırma sitelernden tavsye etsen ılk aklına gelen hangısı olur sence
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye816 yazı
ucuzu.com dan serkan ı ara.. idealindirim.com dan ugur tavsiye etmiş söylersin hızlı dönüş ve birebir ilgileniyorlar
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye11 yazı
selam arkadaşlar bence kozmetik ve bitkisel ürünlere agırlık verin örenk olarak www.pembemaskeguzellik.com ve www.dermasbitki.com gibi siteler ger gecen gun daha fazla prım yapıyor yapmak ısteyen olursa urun konusunda ben yardımcı oluruz saygılarla..
ali

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye215 yazı
internetten satışta fark yaratmak istiyorsan insanlara güveneceksin..nasıl?..malı göndereceksin..1 yada 2 hafta içinde faturanızı adresinize göndereceğiz, ödemeyi 15 gün içinde şu hesaba yapabilirsiniz vs. buna benzer şeyler söyleyeceksin..türkiyede kimsenin kimseye güveni kalmadı..ancak gözüyle görecek öyle alacak..tabi parayı öder mi? :) dedimya kimsede güven yok..onada senin sermaye yapın karar verecek..avrupada sistem böyle işliyor..

not: orada devlet var, herkesin yeri yurdu belli vs demeyin..bende biliyorum..zaten o yüzden onlarda i.net satışları çok fazla..

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Tekstil
Yeni Üye29 yazı
Merhaba
Ben özel bir bankadan ayrıldım kendi işimi kurmak istiyorum ve E-Ticaretle ilk adımımı atmak istiyorum,ancak araştırmalarımda okadar çarpık fiyatlar yönlendirmeler tedarikçiler varki çok karıştım daha başında.sizlerden ricam E-Ticaret yapan bu işte pir olmuş uzmanlaşmış dürüstçe bu işte ilerleyen arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunmak isterim.başlangıç piyaza müşteri ve satılacak ürün analizi,sektörler tedarikçiler kurulum aşaması kiralamakmı satınalmakmı vb konularda istişarede bulunmak isterim.bu konlarda yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden tş ederim.
Saygılarımla

NİYAZİ DEMİRÖZ

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er