İlk mesaj
İş Kurma Ve Girişimcilik
İşimi Bırakacagım
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
29 yorumE
Üye117 yazı
A
Yeni Üye8 yazı
A
Üye235 yazı
Sayın advisor KOÇ nasıl koç olmuş bence onu okumalısın. Rahmetli Koç Ankara da sadece 2 teker kaşar satarak başladı ticarete! ! ! Akıl almıyor nasıl yaptı nasıl etti de bu seviyeye geldi ! Öncelikle ticarette çok kalem var deneyim sermaye piyasa vs. bunları oturup saatlerce araştırın öğrenin yerinde adımlar atmayı kavrayın.Bence her zaman olduğu gibi rızkın 10 da 9 u halen ticarette . . Aklınızı kullanın öyle hareket edin . Mesela Dünya Kupası zamanında vuvuzela denilen aletten 5000 tane getirtip 2 günde piyasada erittiler ve köşe olup gittiler . Bizde yapmak istedik ama yapamadık neden peki onların bizden farkı neydi ? Onlar bizden daha çok uğraştı araştırdı bağlantı kurdu getirtti bizimkisi fikir olarak kaldı. Yolun açık olsun hiç korkma bu ülkede açlıktan kimse ölmüyor tek fark yemekte et değil de sebze yersin en kötü ihtimalle
A
Yeni Üye8 yazı
hdan
R
Yeni Üye97 yazı
vee riske atacagin para yoksa kazanacagin parada yok demektir.ticaret cesaretliktir :) ilk ticaretinizi bizlerle paylasirsiniz umarim ...kolaygele...
İbrahim KIZILIRMAK
A
Yeni Üye8 yazı
alkollü ürünlerle ilgili yorumlarınızı bekliyorum belki şarap ? ben pek sıcak bakmıyorum ama..
hdan
B
Üye1359 yazı
plan, proje, araştırma olmadan direk işi bırakmaktan bahsediyorsunuz bence baştan kaybedersiniz. ne iş olursa yaparım mantığıyla ticaret olmaz. önce kendinizi tanıyın sonra sektörü. acele de etmeyin.
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
A
Üye410 yazı
arkadaşım paran yoksa ve yapacagın iş konusunda bilgi sahibi degilsen kendini kandırma asla başarılı olamazsın ,bana kalırsa işini bırakma ve ileriye dönük birikim yap ve ileride yapacagın işi tasarla
A
Yeni Üye8 yazı
ne satabilirim ? sıfır olacağım için zarara tahammülüm olmayacak azda olsa kesin kazandran ne yapabilirim ?
hdan
B
Üye1359 yazı
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
K
Yeni Üye6 yazı
Valla kardeş evet rızkın9 ticarette ama önce birde cesaretini tart,Bu güne kadar hiç mal alıp sattınmı bir kerede olsa o tecrübeyi tattınmı veya bir mala para bağlayıp bekledinmi veyada bir yere tezgah açıp saatlerce bekleyip siftah yapamayıp heyacanını kaybettinmi.Eğer ticaret yapmak istiyorsan hiç tecrüben yoksa ve de yaşın 40 ın üzerindeyse maceraya gerek yok eğer illede ticaret yapmak istiyorum diyorsan ilk önce iki işi birden ***ürmeyi dene kendini bir tart ticareti becerebiliyormusun insanlarla diyaloğa girebiliyormusun eğer becerbiliyorsan vede sermayen varsa atıl yoksa işinde takıl.
KOMPEDAN
A
Yeni Üye8 yazı
yaş otuz altı ve 20 binim var
K
Yeni Üye59 yazı
Arkadaslarin dedigi gibi, oncelikle yeyenegini ve kapasiteni bir olcmelisin.
Sana tavsiyem; haftasonu calismiyorsan ctesi veya pazar gunu iyi bir semt pazarina, sadece bayanlara yonelik, surumu cok olacak,ucuz ,bir kac urunle basla, sabirli ol, sakin yilma, azar azar degisik urunler dene, tutturdugun urunlere yuklen.
Bu arada isini sakin birakma, devam et. Boylelikle kapasiteni olcmus olursun, duruma gorede devam edersin,
Sunu da hic unutma, ticarette yerine gore sabir tasi olmalisin, cok onemli, kolayliklar dilerim
Sana tavsiyem; haftasonu calismiyorsan ctesi veya pazar gunu iyi bir semt pazarina, sadece bayanlara yonelik, surumu cok olacak,ucuz ,bir kac urunle basla, sabirli ol, sakin yilma, azar azar degisik urunler dene, tutturdugun urunlere yuklen.
Bu arada isini sakin birakma, devam et. Boylelikle kapasiteni olcmus olursun, duruma gorede devam edersin,
Sunu da hic unutma, ticarette yerine gore sabir tasi olmalisin, cok onemli, kolayliklar dilerim
A
Yeni Üye8 yazı
teşekkür ederim karaelmas
B
Üye1359 yazı
komisyonculuk yap herhangi bir iş kolu olabilir..tarladan 10 kuruşa al domatesi diğerine 15 kuruşa sat...böyle böyle gelişirsiniz hemen her iş kolunda vardır aracılık araba/ev/ vs
Satılık Ziftin Olsun,
Selanik'ten Kel Gelir
Selanik'ten Kel Gelir
N
Üye352 yazı
02/10/2011 : 12:09:50#16
Web sitesi
Alıntı
rızkın 10'da 9' u ticarettedir. ancak ticaretten uzak insanların ilk seferde çok paralar kazanması imkansız. Ticaret yapanlar mutlaka dibe vurup sonra çıkış yapmışladır.
şimdi ticaret yapmak zor diyorlar..aslında zor değil. şimdi yapılan ticaret gerçek ticarettir. Önceki yıllarda ticaret yapanlar, enflasyon ve faiz ticaretinden kazandılar. aldıkları malı satmadan, malın fiyatı zaten zamlanıyordu. dolayısıyla malı elinden çıkarmadan mal değer kazanıyordu.
ve sıkıştıklarında parayı faize yatırıp, istihdam yerine faizden para kazanıyorlardı. risk yok. az sermaye bol para :))
ancak şimdi ticareti gerçek anlamda yapanlar para kazanıyorlar. ve şu an ticaret yapabilen insanlar gerçekten başarılı insanlardır.
ticareti hiç yapmamış olan insanlar mutlaka zarar edeceklerdir. ancak ticarette bunlar kaçınılmaz. kazanç oranından fazla risk vardır.
İnş. herşey gönlünüze göre olur. allah yolunuzu açık etsin...
şimdi ticaret yapmak zor diyorlar..aslında zor değil. şimdi yapılan ticaret gerçek ticarettir. Önceki yıllarda ticaret yapanlar, enflasyon ve faiz ticaretinden kazandılar. aldıkları malı satmadan, malın fiyatı zaten zamlanıyordu. dolayısıyla malı elinden çıkarmadan mal değer kazanıyordu.
ve sıkıştıklarında parayı faize yatırıp, istihdam yerine faizden para kazanıyorlardı. risk yok. az sermaye bol para :))
ancak şimdi ticareti gerçek anlamda yapanlar para kazanıyorlar. ve şu an ticaret yapabilen insanlar gerçekten başarılı insanlardır.
ticareti hiç yapmamış olan insanlar mutlaka zarar edeceklerdir. ancak ticarette bunlar kaçınılmaz. kazanç oranından fazla risk vardır.
İnş. herşey gönlünüze göre olur. allah yolunuzu açık etsin...
Nevateks Tekstil
www.nevatextile.com
Email: info@nevatextile.com
www.facebook.com/neva.tekstil
twitter: @nevateks
instagram: nevatextile
www.nevatextile.com
Email: info@nevatextile.com
www.facebook.com/neva.tekstil
twitter: @nevateks
instagram: nevatextile
A
Yeni Üye8 yazı
aktiftir
O
Üye306 yazı
10/10/2011 : 00:31:08#18
Web sitesi
Alıntı
advisor içindeki girişimci ruhuna sahip çıkmalısın her daim. bu kadar istekli olman çok güzel. şanslı olduğunuzu belirtmek isterim.
şuan da nerede, hangi işle meşgulsünüz. çalıştığınız iş yeri ticarethane sanırım. işinizin alanında bildiğiniz konuda bir şeyler düşünmüyor musunuz?
kalabalık ortamda çalışıyorsanız eğer tek başınıza işe kalkışmanız size zor gelebilir. ekip olarak büyütülebilecek işler düşünmelisiniz işinizi bırakmadan.
ticaret sabır işidir. acele etmemelisin her şeyden önce. acele ederseniz değil elinizde para, paranızın yansımasıyla kalabilirsiniz. yani 20 bininiz varken - 20 binlere gidebilirsiniz. sabırlı araştırarak geçirin günlerinizi tavsiyem budur. doğru zamanı geldiğinde fark edeceksiniz şüpheniz olmasın.
ticaret en güzel şeydir bence. hevesini kırmak değil amacım. bütün kalbimle yeni birinin daha ticari hayata adım atmış olmasına sevinirim. ama emin adımlarla gidiyor olmasına daha çok sevinirim.
şuan da nerede, hangi işle meşgulsünüz. çalıştığınız iş yeri ticarethane sanırım. işinizin alanında bildiğiniz konuda bir şeyler düşünmüyor musunuz?
kalabalık ortamda çalışıyorsanız eğer tek başınıza işe kalkışmanız size zor gelebilir. ekip olarak büyütülebilecek işler düşünmelisiniz işinizi bırakmadan.
ticaret sabır işidir. acele etmemelisin her şeyden önce. acele ederseniz değil elinizde para, paranızın yansımasıyla kalabilirsiniz. yani 20 bininiz varken - 20 binlere gidebilirsiniz. sabırlı araştırarak geçirin günlerinizi tavsiyem budur. doğru zamanı geldiğinde fark edeceksiniz şüpheniz olmasın.
ticaret en güzel şeydir bence. hevesini kırmak değil amacım. bütün kalbimle yeni birinin daha ticari hayata adım atmış olmasına sevinirim. ama emin adımlarla gidiyor olmasına daha çok sevinirim.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.
http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com
Olur böyle şeyler.
http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com
M
Yeni Üye2 yazı
azmı cok. yokmu cok. sence hangısı daha buyuk. bu soru senın ticarete atılmanda yardımcı olacaktır.
H
Yeni Üye82 yazı
yurt disinda yasamayi ve isyapmayi dusunurmusun?......
H
Üye2981 yazı
17/10/2011 : 22:44:50#21
Web sitesi
Alıntı
Hangi mal veya hizmeti, herkesten daha iyisini daha iyi fiatla ve ödeme kolaylığı ile bulabilirim diye düşün . Ve bulduğun bu malı nasıl pazarlayacağını tasarla. İş kurulmuştur. Vaya hangi malı herkesten daha çok ve daha karlı satabilirim diye düşün , buldun ise iş tamamdır. Bunlar yoksa, o zaman da herkesin yaptığını yap. Moda iş ne ise onu yap. Çevrendeki tüketicilerin eğilimlerini incele. En kolay satabileceğin işi yap.Kendi becerilerini analiz et. En iyi yapabildiğin veya satabileceğin şeyleri listele. Ona göre bir uygun bir iş kolu tespit edebilirsin .
ismail karagülle
C
Yeni Üye5 yazı
CEP TELEFONU İŞİ YAP KARDEŞİM NUMARA TAŞIMA YAP OPARETÖRLER ARASI CEP TELEFONU TAMİRİ YAP
A
Yeni Üye24 yazı
Selamün aleyküm,
Benim naçizane dikkate alman gereken uyarılarım olacak.
* İnsanlar sınırlı olarak yaşadığı tecrübeleri genel gibi anlatabilirler. (belki ben de böyle yapıyorum..)
* Ticaretin kendine has kuralları, raconu var.. Özellikle yerleşmiş sektörlerde bu kurallar belirgin. Kaba tabirle herkes bir köşe kapmış ve iş yapmasa da bu köşeyi pazarla**** geçim sağlıyor..
* Yerleşmiş sektörlerde içeri sızacak veya kendini kabul ettirecek dostların çevren yok ise çok para yedirmen gerekiyor..
* Ne iş yaparsan yap devleti asla göz ardı etme zira haracını almadan iş yaptırmaz. Ve gizli ortağın olacaktır..
* Bu gün bakkal bile tek başına işletemiyor, yürütemiyor.. Ortak veya yakın çevrenin desteği gerekli..
* Tecrübe denen şey yaşa**** olur.. Acemi olduğun bir anlaşılsın.. vay haline..
* Ticaret adamının yapısı kendine hasdır. Utanması, gururu, anlayışı, yaşaması bir yetenektir.
bunların hepsi sorun gibi gözüksede "çocuğun uzanamadığı elektrik düğmesine yetişkinlerin kolayca erişmesi" meselesinde olduğu gibi duruma bakar herşey.. Kimine kolay kimine zor..
Bence ne yapacağını nereye gideceğini bilmeyen ve haritası elinde olmayan adam kaybolacaktır. Ama ısrarla yürüyen devam eden düşe kalka sora sora illaki yolunu bulur varacağı yere varır.. Ya evden sokağa çıkarken bile amaçsız çıkılmıyor ki..
Biri kalk gidelim der biri otur halt yeme der.. Tekkeyi bekleyen çorbayı içer.. Maceraya girme..
Benim naçizane dikkate alman gereken uyarılarım olacak.
* İnsanlar sınırlı olarak yaşadığı tecrübeleri genel gibi anlatabilirler. (belki ben de böyle yapıyorum..)
* Ticaretin kendine has kuralları, raconu var.. Özellikle yerleşmiş sektörlerde bu kurallar belirgin. Kaba tabirle herkes bir köşe kapmış ve iş yapmasa da bu köşeyi pazarla**** geçim sağlıyor..
* Yerleşmiş sektörlerde içeri sızacak veya kendini kabul ettirecek dostların çevren yok ise çok para yedirmen gerekiyor..
* Ne iş yaparsan yap devleti asla göz ardı etme zira haracını almadan iş yaptırmaz. Ve gizli ortağın olacaktır..
* Bu gün bakkal bile tek başına işletemiyor, yürütemiyor.. Ortak veya yakın çevrenin desteği gerekli..
* Tecrübe denen şey yaşa**** olur.. Acemi olduğun bir anlaşılsın.. vay haline..
* Ticaret adamının yapısı kendine hasdır. Utanması, gururu, anlayışı, yaşaması bir yetenektir.
bunların hepsi sorun gibi gözüksede "çocuğun uzanamadığı elektrik düğmesine yetişkinlerin kolayca erişmesi" meselesinde olduğu gibi duruma bakar herşey.. Kimine kolay kimine zor..
Bence ne yapacağını nereye gideceğini bilmeyen ve haritası elinde olmayan adam kaybolacaktır. Ama ısrarla yürüyen devam eden düşe kalka sora sora illaki yolunu bulur varacağı yere varır.. Ya evden sokağa çıkarken bile amaçsız çıkılmıyor ki..
Biri kalk gidelim der biri otur halt yeme der.. Tekkeyi bekleyen çorbayı içer.. Maceraya girme..
aldemir
M
Yeni Üye45 yazı
şarap işi için 20.000 tl sermaye çok az çünkü bir içerde bir dışarda veresiye satmak gerekir dayanma gücün lazım onun dışında sigara ve alkollü bir çok içkinin zamlanmasında şarap en az nasibini almış bir içkidir hala piyasada 7 tl ye satılması mümkün sofralık şaraplar mevcut
Küçüktüm, küçücüktüm,
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.
Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.
Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.
Oltayı attım denize;
Bir üşüşüverdi balıklar,
Denizi gördüm.
Bir uçurtma yaptım, telli duvaklı;
Kuyruğu ebemkuşağı renginde;
Bir salıverdim gökyüzüne;
Gökyüzünü gördüm.
Büyüdüm, işsiz kaldım, aç kaldım;
Para kazanmak gerekti;
Girdim insanların içine,
İnsanları gördüm.
Ne yârdan geçerim, ne serden;
Ne denizlerden, ne gökyüzünden ama...
Bırakmıyor son gördüğüm,
Bırakmıyor geçim derdi.
J
Yeni Üye34 yazı
20/10/2011 : 19:17:41#25
Web sitesi
Alıntı
Merhabalar,
Yeni bir iş modeli mevcut risksiz bir iş modeli.
Özel mesaj iletirseniz detaylı bilgi verebilirim.İsterseniz büromuza gelebilirsiniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Yeni bir iş modeli mevcut risksiz bir iş modeli.
Özel mesaj iletirseniz detaylı bilgi verebilirim.İsterseniz büromuza gelebilirsiniz daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
İş kurmak isteyenler eklesinler.
denizli@denizlijenerasyon.com
( Ciddi iseniz iletişim kurunuz ! )
Hazır web sitesi kurulumu, alan adı ve hosting hizmeti verilir.
S
Yeni Üye15 yazı
14 yaşında ilk ögretimi bitirdim babam 43 yaşında emekli oldu abim askerden geldi bi pazar yerinden başladık çalışmaya tezgahlar aldık yavaş yavaş büyüttük yani ama hiç bi zaman umudumu yitirmedim hep şükür ettim şimdi yaş 27 pazarı bırakalı çok oldu peynir fabrikamı kurdum ayreten yurt dışında iki tesis kurduk bunları anltmammın sebebi bi işe başlamak eger dürüstsen akıllıysan potansiyelinde varsa içki kumar zina yapmassan kurban oldugum allah verir RIZKIN 10 DA 9 ZU TİCARETTEDİR DOSTLARIM BU LAFI SÖYLEYEN KAİNATIN EFENDİSİDİR ... allah herkesin yardımcısı olsun dogru iş dogru zaman
4455
Z
Yeni Üye21 yazı
mesleğin varsa onu dene sanırım yok o zaman ufak işlerden başlaman lazım mesela bulunduğun semtte bir komagene çiğ köfte bayi açabilirsin günde 300/400 ciro yapsan 2500/3000 tl net kazanırsın iyi bir yerse emin ol çiğköfte deyip geçme günde1000/1500 ciro yapan ufak yerler var 1000 tl kiran olsun 200 elektrik su
75 muhasebe gideride fazla yok alacaksan böyle başla
hem kolay bi iş sadece öğlen açarsın gece 01:00 ekadar beklemen lazım
75 muhasebe gideride fazla yok alacaksan böyle başla
hem kolay bi iş sadece öğlen açarsın gece 01:00 ekadar beklemen lazım
beşiktaş
M
Üye173 yazı
bir ağabey tavsiyesi;
İşini ayarlamadan işini bırakma !
İşini ayarlamadan işini bırakma !
J
Yeni Üye34 yazı
21/10/2011 : 12:43:06#29
Web sitesi
Alıntı
| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - mould bir ağabey tavsiyesi; İşini ayarlamadan işini bırakma ! |
Gerçekten çok doğru söylemişsiniz.
Eğer işinizi bıraktıktan sonra iş ayarlamaya başlar iseniz maddi sorunlar meydana gelecektir ve bu maddi sorunlar sizin ilerlemenizde size engel olacaktır.
O yüzden işinizi bırakmadan yeni bir işinizi ayarlayıp düzene sokun herşey gayet güzel dediğiniz anda işinizi bırakın.
İş kurmak isteyenler eklesinler.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz