Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kısa Vadede İcralık Otombil Satışı 100%100 Kar'mı?

BaşlatankajmeramTarih23/05/2011 19:46:52Yorum28

İlk mesaj
Üye537 yazı
arkadaşlar öncelikle saygılarımı sunar hepinize iyi çalışmalar dilerim.
internetde kesinlikle icra sitelerini görmüşşünüzdür
rekalm olmasın diye adres vermiyorum

bu sitelerde icralık araç,taşınmaz vb ilanlar var

bu ihalelere katıldığımızda gerçekdende o rakamlara yakın bir fiyatdan alış veriş yapılıyormu yoksa rakam vergi vb unsurlarla normal rakamlarına ulaşıyor mu=?

elimde 60 bin tl var bu iş için kullanmak istiyorum

8 bin tl ye 2007 model bir cilio var
24 bin tl 2011 ford mondeo var
38 bin tl x3 bmw var

alış satış sonrası kar inanılmaz gözüküyor

bu konu hakkında bilgisi olanlar detay paylaşırsa çok sewinirim şimdiden teşşekkür ederim

Yerleşim Türkiye / Ankara
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Üye762 yazı
60 bin YTL parayı daha mantıklı işler için kullan.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - kajmeram
arkadaşlar öncelikle saygılarımı sunar hepinize iyi çalışmalar dilerim.
internetde kesinlikle icra sitelerini görmüşşünüzdür
rekalm olmasın diye adres vermiyorum

bu sitelerde icralık araç,taşınmaz vb ilanlar var

bu ihalelere katıldığımızda gerçekdende o rakamlara yakın bir fiyatdan alış veriş yapılıyormu yoksa rakam vergi vb unsurlarla normal rakamlarına ulaşıyor mu=?

elimde 60 bin tl var bu iş için kullanmak istiyorum

8 bin tl ye 2007 model bir cilio var
24 bin tl 2011 ford mondeo var
38 bin tl x3 bmw var

alış satış sonrası kar inanılmaz gözüküyor

bu konu hakkında bilgisi olanlar detay paylaşırsa çok sewinirim şimdiden teşşekkür ederim

kajmeram bu iş bu kadar kolaymı? 8000 tlye 2007 model clio icrdan okadar kolay alınabilse bu millet oto pazarı yerine icra dairelerine koşar:)) En azından teorikte basit görünüyor fakat pratikte sanmam
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2981 yazı

Aracın durumu hakkında bilgi veren satış şatnamesi ile birlikte verilen dosyayı alınca araçların durumunu hasar oranını görebilirsin . Ayrıca sundurmaya gidip aracın durumunu gözlerinle de görmen gerek . Ayrıca araç orada ne kadar kalmışsa onun park ücreti var .Bazen inanılmaz miktarlara çıkabiliyor. Ne kadardır orada olduğuna bağlı olarak. Satış esnasında fiat artırma olacak açık artırmadır. Büyük ihtimalle . Ve tellaliye, kdv gibi vergileride vardır. Satış konusunu şartnameyi alırsan bu bilgilerin çoğu vardır.
ismail karagülle

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ymalat
Üye167 yazı
bu tip ihalede aracı ihae sırasında görmediğinizi duymuştum..
yani size araç ile ilgili dökümanlar veriliyor ve siz o dökümanlardan aracın durumuna bakıyorsunuz..Eğer kazanırsanız aracı teslim aldıgınızda birebir görüyorsunuz.

gibi duymuştum yada okumuştum biyerde..ne kadar doğrudur bilemiyorum.

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye147 yazı
devlet icra dairelerinden aldığın arabanın kdvsini sen ödüyorsun..ruhsat işlemleri senin.. aracı kullanmak içine dışına bakmak gibi lüksün yok.süpriz borc cıkarsa oda senin.. 8 bin liradan başlayan ihale senin gibi 5 kişi daha girse 15 bin e kadar çıkar..

ben denedim 3,250 olan 98 model şahin ihalesinde ,şahin 8bin e gitti :D üstüne kdv falan fıstık eklenince kaça satacak adam bunu ? zaten piyasası 7500-8500 arası..
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Üye762 yazı
bu fiyatlara sadece yurtdışından araç alınır.TR de mümkün değil.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye1 yazı
slm arkadaşlar her şeyden önce herkese önce akıl bilgi biraz çevre ve çalışmak çalışmak çalışmak ve başarı gelir
kopuz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Hazyr giyim
Yeni Üye5 yazı
Kesinlikle uzak dur derim ben. En son icra memuruna neden bu kadar düşük fiyat açıklıyorsunuz diye sordum , açık yüreklilikle, Bu kadar insanı buraya nasıl getirip araç satarız dedi. Ihalede bazı insanlar kontrollerini kaybedip sürekli arttırıyor. En son girdiğim 10 ihalede aracın ana fiyatı piyasa fiyatına ulaşmıştı ayrıca daha neler çıkacağını bilmiyorsun.Kapalı kutu satın alıyorsun. Bi arkadaş binmek için yüksek fiyata rağmen aracı aldı, aracın şanzumanı dağınık çıktığı için yaklaşık 3 .000 tl zarar etti.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Otomotiv
Yeni Üye6 yazı
ihalelere daha önce girmiş biri olarak söyleyeyim bütün ihaleleri internette bulamazsınız bazı avukatlar yada banka vs ihaleleri tam olarak duyuramıyor bölgendeki otoparkları icra dairelerini sürekli yoklaman lazım bazen komik rakamlara araç satışlarına şahit oluyorum özellikle 40 bin ve üzeri araçlarda çok düşük fiyatlar çıkabiliyor bide ticari araçlarda, ama binek araçlarda öyle acayip insanlar geliyorki 30,40 kişi bunların yüzde sekseni çorba parasına kalabalık etmeye insanları korkutmaya gelir en fazla 4 kişi kapışır.gireceksen sakın düşük fiyattan başlama 10 binlik araca maximum 8 bin vereceksin kafadan 7,5 bin fiyat çek ikinci turda 7,750 üçüncüde 8 dersin olursa olur.ihale uzadıkça millet gaza geliyo ufak artışlarda.bu iş biraz pis iştir kaskolardan çıkan kazalı araba işi daha kolay birini bağlarsan araç başına sabit fiyatla alabilirsin iyi bir servisin olsun yeter yap sat.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Y?siz
Yeni Üye24 yazı
Ben Ankara'da bu icra ihalelerine girdim.2005 yılında bu iş çok kârlıylı.Şimdilerde kâr biraz düştü.Tabi bunda ihalelerin artık internetten yayınlanması da etkili.
Ama tüm ihaleler internette yayınlanmıyor.İcra dairelerini ve otoparkları gezmen lazım.eğer otomobil düşünüyorsan kesinlikle 40bin TL ve üzeri arabalara bak derim.Ucuz arabanın alıcısı çok oluyor.Bir de Ankara'da ihale şöyle oluyor.
Mesele Renault Clio 2008 model.Aracın ihale bedeli 10bin TL.
Bu arabaya en az 10kişi teminat koyuyor.Sen bunu görünce bize düşmez bu diyorsun ve çekiliyorsun.Ama arabayı bu 10 kişiden biri alıyor.Çünkü buradaki adamlar hep birbirinin akrabası.Yani anlaşmalı.
Ama araba 2007 model BMW 5.20d ve fiyatı 46bin TL olunca bu sineklerin büyük bölümü yok oluyor.İşte o zaman parası olan konuşuyor.
Bunun için küçük arabalara girme.Büyüklere teklif ver.Ayrıca arabaları hiç üşenme, git otoparkta gör.Hatta araba boyalımı, pert kaydı var mı hepsini kontrol et.
Bir de ihale salonlarının bazı ağır abileri olur.Bunlar bazı zamanlar ortaya çıkarlar.Bunlara da dikkat et.
Hayırlı kazançlar...
M.P.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Kimyager
Yeni Üye24 yazı
Sayın kajmeram
Daha önce araç ihaleleri ile ilgili yorum yazmıştım.
Şimdi de biraz emlak ihalelerinden bahsedeyim.
Aslında emlak ihaleleri daha güzel.Ama otomobil insanlara daha hoş görünüyor.Mesela bir apartman dairesi icraya çıkacak diyelim.İlk ihalede bu daire için biçilen değer ne ise, o fiyatın %60'ında ihaleye çıkar.Mesela daire 100bin TL.İlk ihaleye 60bin TL bedelle çıkar.
Eğer satılmazsa ikinci ihaleye 40bin TL den çıkar.
Mesela 2 ay önce bir arkadaşım, ihale ile bir daire aldı.Dairenin piyası fiyatı 60bin TL imiş.İkinci ihalede bu arkadaş 35bin TL ye evi aldı.Biraz da tapu v.s. masrafı olmuş.Hepsi bu.
Kolay gelsin
M.P.

Üye114 yazı
ağlıyanın malı gülene yar olmaz
Asil Nacar

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye147 yazı
gülene yar olmayacak.. devlet adama aracın satılmadı al gerimi diyecek.. ağlamaya devam edecek..
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Üye351 yazı
Kardes adAmin arabasi icraya dusuyoyo ya adam bunu yediremiyo "bana yar olmadi kimseye yar olmasin diyerek benzin deposuna salliyo sekeri sen aliyosun 40.000 e 15 gun sonra bi masraf en saglamindan geliyo piyasasina

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye537 yazı
arkadaşlar aranızda çok ciddi cvp ve yorumlar var ancak bu işin sıkıntı cıkartacak noktaları yai üç kağıtları neler olabilir?

Üye147 yazı
üç kağıt ne olur mesela otoparkta parçası çalınmış olur. motor numarası falan değiştirilmiş olabilir. bunun gibi şeyler olur..
Fatih A. ZORLU / Antalya

Yeni Üye28 yazı
İcra ihalelerinden sakın ucuz arabalara girme!Pahalı arabaların alıcısı az oluyor ve para kazanma olasılığın daha fazla...Bence de emlak ihaleleri daha karlı bir iş...Saygılar...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Yeni Üye8 yazı
alma kardeşim, git elindeki para ile küçük bir işyeri aç, insan çalıştır yanında, helalinden bak ekmeğine.

ama yok illa ben bir koyup üç alacam dersen, tefecilik yap.

ama bir şey söyleyeyim, dünyayı insanların çıkardığı kanunlar değil, doğa kanunları yönetir, ölmeden ne kötülük yaptıysan aynısını ve daha fazlasını görürsün, ne iyilik yaptıysan da öyle.

kimsenin malına göz dikme, üç kazanacağına bir kazan.

çıkar.

ilk önce iş sonra para

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ynternet
Üye118 yazı
Bende bir süredir icralık arabaları takip ediyorum. 8-10.000 tl param var. Yeni bebeğimiz oldu araba lazım.Ama iyi bişey alacak paramız yok. Bir arkadaşım söyledi,uygun araçlar düşüyor takip et diye,ondan ilgileniyorum.Henüz bir ihaleye gitmedim.Vaktimde yok fazla... Bize kalmazmı diyorsunuz yani sonuç olarak ??? 10.000 tl ile ne yapayım o halde ??
(POPULERSTORE)
0533 766 03 64

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye59 yazı
Bu ay bende katılmak istiyorum ihalelere.Daha önce beyoğlu vakıflar müdürlüğünün ihalelerinde bulunmuştum. Net 45bin tl ile araba ihalelerine katılmayı düşünüyorum.Eğer daha fazla param olsaydı gözüm kapalı daire ihalelerine katılırdım.Başlığı açan arkadaşa çok teşekkür ederim çünkü icraalar hakkında detaylı bilgiyi bedava alamıyoruz.Katılanlar yada gözlemleme şansı bulanlar da düşüncelerini ve fikirlerini paylaşırlarsa hepimiz için faydalı olacağı kanaatindeyim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye105 yazı
bu işin içinde ne çakallklar dönüyo bilsen o kadar kolay olmadıgını anlardın)) mesela kalite bi araba var ortada eeee alıcısı çok fakat bu işin de kabadayıları varya onların alması lazım arabada ufak tefek çizikler var fakat senin görecegin arabanın kaportası bitik darbeli ihaleye çıkar arabayı kimse almaz alan vatandaşlar arabayı aldıkdan sonra gerçek parçaları yerine takar yani ihaleye girmeden dolaplar başlıyo ( ben 2008 bmw x5 in 28 milyara satıldıgını gördüm bu yöntemle arabada fabrikadan çıkmış gibi temizdi ) burada neler dönüyo anlatsam saatler alır yazmaya sen illa icralıklara göz diktiysen sana tavsiye ev işine gir ayda 1 ev alıp satsan 10 15 cebe koyarsın bankalar resmen gayrımenkul zengini oldu evi almanda kolay sıkıntı yok
smcyln

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mobilya
Yeni Üye20 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - FZORLU
üç kağıt ne olur mesela otoparkta parçası çalınmış olur. motor numarası falan değiştirilmiş olabilir. bunun gibi şeyler olur..

bu çok doğru ben araç aldım. motorun üzerinden numarası kazınmış. ancak 7 ayda sorunu çözebildim. yenisini 15 tl ye taktırdığım ön hoparlörlerini bile söküp almışlardı.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Muhasebe
Üye537 yazı
ben tekirdağ ihalelerine bakıyorum burada o şekilde usulsüzlük yapan bi kaç baş varr ama aman aman kabadayılar değil

Yeni Üye24 yazı
Bu ayki Genç Beyin dergisinde www.icralik.com web sitesinin sahibinin açıklamaları var.Bu dergiyi almanı tavsiye ederim
M.P.

Üye537 yazı
çook tesekkür ederim

Yeni Üye45 yazı
% 135 ile % 185 arası masraf çıkıyor. araçtan anlayan biri olması lazım ama iş sadece kaporta ile bitmiyor bilmiyorsun arba darbeli motoru bitikmi yani biraz riskli

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Gyda
Yeni Üye1 yazı
siteye bugün üye oldum nacizane bende fikrimi yazayım. bende bu işin karlı olduğunu düşünerek 1 yıl önce bir icra sitesine yıllık 200 küsür tl ye üye oldum ve başladım icralık araç ve gayrimenkul takip etmeye.ancak durum hiçte öyle gerçek değerinin % 60 ına falan satılıyor değil. bir kere ihaleye kaç kişi girerse girsin mutlaka bankanın avukatı da giriyor.onun dışında 1 kişi bile girse banka avukatı değeri gerçek fiyatına kadar (araç ta da gayrimenkulde de aynı) yükseltiyor. yani öyle düşeş araç ev falan yok.ayrıca aracı dıştan sadece ihale günü görüyorsunuz yani aldığınız aracın motorunun olmaması ihtimali bile var. diyelim ev ihalesine girdiniz ve evi aldınız ihaleye girenlerden birisi ya da diyelim o evde oturan kiracı ihaleyi fesh davası açsa en az 3-4 yıl sürüyor ve paranız bağlanıyor. yani aman diyim uzak durun. bu işten en iyi parayı kim mi kazanıyor.ilk cümlemde demiştim 200 küsür tl ye üye oldum diye işte parayı o sitelerin sahipleri kazanıyor...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Doktor
Yeni Üye44 yazı
Kiracının ihaleyi fesh etmek için dava açma yetkisi yok.sadece daire sahibi yani borçlu dava açar diye biliyorum

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Mobilya