Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Topraksiz Seracilik İle İlgili Bilgi

BaşlatanteoshakerTarih27/12/2007 02:52:27Yorum34

İlk mesaj
Üye238 yazı
Merhaba,

Siteye yeni uyeyim. Uzulerek goruyorum ki sitenin 2/3 si bos, anlamsiz, dayanaksiz mesajlarla dolu. Buyrun size ici dolu bir fikir.

Bir arkadasimizin mesajinda topraksiz seracilik olmaz, ise yaramaz diyordu. Boyle mesnetsiz, dar goruslu ilanlara bakmayin. Habere tiklayin

http://www.hurriyet.com.tr/pazar/7909147.asp?gid=59&sz=37303

Mugla Universitesinin 2003 senesinde bu konuda calismasi olmus ponza madeni ile ilgili. Topraksiz olan baska yontemlerle uzun yillardir yurtdisinda zaten uygulaniyor. Talep de var bu urunlere..Genel olarak organik urunlere talep cok. Kaynak isteyene kaynak gosterilir.

Ben Yuksek muhendisim. Alanim malzemeler ama yuksek lisansim muhendislik ve teknoloji yonetimi uzerine. 7 aydir 170 uzerinde isletmeye is basvurusunda bulundum, bir tane is gorusmesine cagrildim. 31 yasindayim ve kendi isimi yapmaktan baska carem yok.

Izmir bolgesinde olan ve bu haberdeki olculerde veya olusturulacak sermayeye gore topraksiz sera kurmak icin ortaklik dusunen arkadaslarla konusmak isterim.

Bilginin temini icin bu haberdeki beyden, Ege Universitesinden bilgi alinabilir.

Buyukler zaten yapiyor, kucuk sermayelerle is yapilmaz diyenlere de ornek teskil edecek bir haberdir bu. Bos konusacagimiza is yapmamiz lazim.

Saygilarimla

Yerleşim Türkiye / IzmirMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
34 yorum
Yeni Üye52 yazı
Forumda boyle tartismalar hic yakismiyor
Bilgi malumat değildir. Bilmenin tek yolu deneyimlemektir.

Yerleşim ALMANYA / FrankfurtMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Selam Theo,

Koniks'te topraksiz tarimla ilgili post'lara yeni bakmaya basladim. Fikirlerin hosuma gitti ve seninle hemen hemen ayni sartlar icindeyiz. Kanada'dayim, ama burada hayat baydi, ben de artik yalnizca kendime calismak ve mumkunse tarimla, dogayla ilgili bir isler yapmak istiyorum (Turkiye'ye donerek tabii). Ama 2010 mayis itibari ile 10-15 bin YTL civari bir birikimim var ve tarlam yok (en onemlisi herhangi bir tarim tecrubesi de yok, ama bu isleri ogrenmek icin de sInIrsIz bir istek var), yani tek olarak bu isleri yapmam imkansiz. Ama dedigin gibi bir yerden gozu karartip baslamazsan da hicbirsey olmuyor, sanirim onemli olan ilk basta kucuk yatirimla ufak baslayip yavas yavas buyumek ve boylelikle maddi risk kontrol altinda tutulmus olunur diye dusunuyorum, arti diyelim ki girilip de bu isten ekmek yenmeyecegi gorulurse de (ki sanmiyorum oyle birsey olacagini) cikmak cok pahaliya patlamaz.
Ben de kendim gibi kanaatkar, bu islerden oyle cabucak zengin olma hayalleri gutmeyen, ama varolan potansiyeli bilerek alin teri dokmeye hazir insanlarla isbirligi ariyorum. Son post'undan bu yana bir hayli zaman gecmis, son durum nedir, neler yaptin, girebildin mi bu islere? Neyse umarim islerin rast gitmistir son yazdiginizdan beri, saglicakla.

Yerleşim Kanada / TorontoMeslek Di?er
Yeni Üye21 yazı

son posttan bu yana 2 yıl daha gecmiş bende merak ettim teo neler yaptın yazarmısın?
Bilgi paylaştıkça çoğalır..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye229 yazı
3 yıl desek :)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er