Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bir Konu Hakkında, Paletli Ekskavatör. .

Başlatandortler21Tarih22/10/2011 10:35:30Yorum26

İlk mesaj
Üye816 yazı
Arkadaşlar 2012 başlarında paletli ekskavatör alıp kiraya vermeyi düşünüyoruz.. bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olabilirmi.

1. hangi markayı önerirsiniz.
2. fiyatı ne olur.
3. yıllık ne kadar bırakır.
4. yıllık gideri ne olur.
yani kısacası sizce karlı bir işmidir kendini ne kadar sürede amorti edebilir. ne gibi yerlere kiraya verilir ve nelere dikkat etmeliyiz.
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakırMeslek İletişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
26 yorum
Yeni Üye53 yazı

1-volvo 30 tonluk
2-2 el ise 100-150 arası
3-yıllık hesaplanmaz, ya günlük kiralama yada aylık kiralama (günlük saat 250- 400 arası kırıcı dahil) aylık ise;mazotu kiraladığın firma karşılar diğer masraflar sana aittir 8000,10000 tl +kdv dir
4-eski makina alırsan tamirden cıkamazsın kazancını bırakırsın parça ve servis masrafın yüksek çıkar,
ve son not:
evet iyi bakımlı makina ise operatörün helal adamsa çok para kazanırsın aylık kiraya vermekle yok değilse iyi makinada olsa batarsın bilmiş ol

Yerleşim Türkiye / BalykesiristanbulMeslek Esnaf
Üye816 yazı
tşkler.. dünde aynı yorumu bu işi bilenden duydum.. operatörün mutlaka saglam adam olması lazımmış..
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
Yeni Üye5 yazı
Marka olarak kesinlikle Hyundai ya da Volvo öneririm kafan asla ağrımaz ve yedek parça sıkıntısı yüzünden bakımlarda bekleme yapmamış olursun. İş makinasında en önemli faktör bakım masrafları ve süresidir.

tekgüç arkadaşım aylık kazanç yönünde iyimser rakamlar vermiş. Bu rakamlar aslında piyasanın olması gereken rakamlar fakat rekabet şartları yüzünden ne yazıkki %30 civarında düşebilmektedir.

Eleman konusu gerçekten çok önemli kullanan operatör işinde ne kadar uzman olursa bakım masrafın o kadar düşük olur. Operatörün kesinlikle işinde uzman olsun emin ol yıllık fazladan vereceğini asla düşünme bakımdan fazlasıyla kar edeceksin.

Sana tek bir ticari tavsiyem olur asla ve asla yerli malı eskavatörü tercih etme bu konuda sana 2 önemli noktayı belirteyim.

1: ) Yerli üretim 14-27-37 vb... modellerin özellikle paletli serisi gerçek gücünü asla veremiyor kullanılan motorların (Isuzu veya Mitsubishi) Avro bölgesinin emisyon şartlarına uyum sağlamadığı için uzun vadede satışta sıkıntı olacağı kesin. Bu yüzden daha çok 3.dünya ülkelerine pazarlanmakta.

2:) Ayrıca SSH hizmetlerine yakanı birkere kaptırırsan masraflardan kaçamazsın makinaya çalışmış olursun sadece.

Bu konuda sana tavsiye edeceğim bilgiler bunlardır.
Bu iş gerçekten hızlı ticareti yapılırsa çok tatlı bir iştir.
Doğru zamanda doğru işlerle çok kısa zamanda amorti edersin sermayeni.

Hayırlı kazançlar dilerim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek
Yeni Üye83 yazı
100-150 bin arası düzgün makina bulamazsın.oparatöre aylık 1750 lira minimum para vermen lazım benm makinam var şuan kendi işimde çalışıyorum kendi işimde kullandığım için sorun yok geçen sene 2 ay kiraya verdim para alamadım...makina yatınca oparatörü çıkaraym dersin yenisini bulmak zor bulursun verim alamazsın...en iyi makina paletlide cat tir yakıtı yüksektir yedek parçası pahalıdır şuanda alacaksan yerli malı hidromek al servisbakımı yedek parçası ucuz makina fiyat olarak daha cazip 10 bin saatten yukarı makina alma bomlarda veya ana gövdede çatlak olursa parayı çöpe atarsın.daha birçok dezavantajı var yazmaya üşeniyorum...

bu işin avantajına gelince...iş alabilirsen ekmek yersin tabi işi alıp paranı tahsil edebilirsen

Yeni Üye5 yazı
nzh06 arkadaş yerli bir makina olan hidromek tavsiye etmiş. Herkes makinasını kullanır sever.

Ben sadece bir profesyonel olarak bu işin içinde olan tüm arkadaşların ortak fikri olan hidromekten kesinlikle uzak dur.

Bom ve Arm ile ilgili hiçbir makinada sıkıntın olmaz bu yerli bile olsa çünkü tüm makinaların bu tesisatları ultrasonik muayene ile yapılır yıllar geçer makina çürür fakat o tesisat tamamen sağlam kalır bunun sebebi kullanılan malzeme ve kaynak şekilleridir. Çok istisnai durumlar hariç.

Ben olaya şu şekilde yaklaşmanı öneririm yıllardır bu alanda uzmanlaşmış kullanılan hidrolik hortumlara kadar belirli bir kaliteye arge ile ulaşmış şirketleri tercih et VOLVO , Hyundai , Cat vs... sayılabilir.

En basit bir örnek vereyim işin profesyoneli olarak Hidromekte kullanılan demonte İtalyan malı hidrolik hortumlar kaç bin esnemeye yada kaç bar basınca kadar dayanır ve diğer emsallerine göre fiyatı nedir ?

Servis yani SSH işi tam bir para aldatmacası ve fiyasko bu işin profesyonelleri asla zaten SSH'ta servise girmezler fakat Hidromek gibi firmalar dışarıya fahiş fiyatta yedek parça vererek insanları ssh'a bağlamaya çalışıyorlar ve bir nevi seni makinaya çalışmaya muhtaç ediyorlar.

Motor emisyonu konusunda açıkça bir bilgi belirtmiştim. Yerli makinada kullanılan Mitsubishi motor Avro standartına uymamakta. Isuzu motor ise gerekli gücü sağlayamamakta ve yakıt masraflarını katlamakta.

Sakın yanlış anlaşılmasın ben diğer markaların satıcısı asla değilim sadece eskavatör ayağında bu markada söylüyorum.

nzh06 arkadaşın söylediği gibi cat işin profesyonellerinin vazgeçilmez tercihidir fakat bakım giderleri ve yedek parçası ülkemizde çok pahalıdır.

Son söz

Doğru zamanda doğru işler her zaman para kazandırır...

Üye171 yazı
sakın ha

Yerleşim Türkiye / AksarayMeslek Di?er
Üye816 yazı
Arkadaşlar yorumlarınız için tşkler...

kısacası bu işten vazgeçtim çünkü burdada sordum herkes ya operatörlüğünü sen yapacaksın yada vazgeç dediler.. baktık ki dogrudur sizinde yorumlarınız destekelr vaziyette o zaman bu işten vazgeçtim..
dortler

Yeni Üye29 yazı
s.a bugrakaya arkadasa katılıyorum 5 yıllık operatörüm hayatımı verdim ben bu işe 5 yıl yağcılık yaptım kullanmadığım makina yok sol ayagımı kaybettim bu iş yüzünden yakıt diyosan kardeş kore malı doosan tavsiye ederim dx300lc emin ol kiradan gelmez ama dayanıklılık güç diyosan hani tuttugunu koparacak diyosan cat330 ikiside 30 ton ama cat çok yakar piyasa işine pek gelmez hidromek alırsan tavsiye etmem sıfır alsan dahi tavsiye etmem tabi volvo ve son zamanlardada hitachi zaxis serisi çok tutuluyo piyasaya kendim çalışırım dersen de ben sana beko loder tavsiye ederim kazancı gayet makul ben su işe geçtim ve çok memnunum inşallah yardımcı olabilmişimdir.....
SeMiH

Yerleşim Türkiye / KarabükMeslek Ymalat
Üye816 yazı
a.s son yorumlarınız için tşkler.. anlamadıgımız işe girmeyecegiz yani kurulu düzeni bırakıp o tür iş bize uymuyor yazılanlara göre..
dortler

Yeni Üye69 yazı
bir işe girmeden önce o işi bilmek lazım.Ondan sonrası ise Allah'ın takdiridir, Allah rızkı istediğine bol verir istediğine az verir.

Yerleşim TürkiyeMeslek Grafiker
Yeni Üye28 yazı
alacağın makina iki sene sonra hurdaya çıkar kendin kullanacaksan sıkınt yok el adama para kazandırmaz ill alacam dersen cat veya volvo hidromeklerinde yedek parçası ucuz
kadir öz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye10 yazı
Hidromek mi aman aman diyim bugrakaya arkadaş yeterince açıklamış olayı uzak durulması gereken bir firma.
Ucuz etin yahnisi hesabı alan tüm dostlarım satmak için can atıyorlar.

Adamlarda zaten teknoloji yok çalma çırpma yöntemiyle anca 3. dünya ülkelerine mal üretiyorlar.
Hiçbir kalite standartları yok.

Fabrikanın arka tarafı başka firmaların Volvo , Cat , Hyundai ürünleri ile dolu adamlar onlardan teknolojiyi kopyalayıp Türk işi uydurup ürün çıkartıyorlar siz siz olun uzak durun.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Yöneticilik
Yeni Üye42 yazı
kule vinç kiralama işine ne dersiniz dostlar???türkiyede inşaat sektörünün önemi zaten ortada??varmı bu konu ile ilgilenen

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Di?er
Yeni Üye5 yazı
şu an bulunduğum yerde iş makinaları çalışıyor. operatörün biri sürekli bakım yapıyor, inanmazsınız belki palet aralarındaki çamuru bile yıkarken gördüm.
-adama maşallah iyi bakıyosun araca dedim, muhabbet başladı.....
sonra adam açıldıkça dediki : aracın yüzde 30 u benim.....
yani diyceğim şu operatörü ortak edersen kardada bakımdada makineye iyi bakar yoksa umursamaz..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Di?er
Yeni Üye81 yazı
ben mermerciyim uzun yıllardır bu işi yapıyorum makina alacaksanız operatörü ortak yapmak saçmalık olur bi makinanın artı yağcısı olur
aylık ortalama 10.bin ila 15bin arasında kira bedeli almalısınız.
saygılar
Ramazan ERSAN
A PLUS MARBLE

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye81 yazı
cat ve sumitomo öneririm
Ramazan ERSAN
A PLUS MARBLE

Yerleşim Türkiye / BurdurMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye6 yazı
makine aliyim kiraya veriyim!!!!!!!! ben bu isi yillarca yaptim aileden dolayi sonra biraktim simdi amerikada ticaret yapiyorum .eger sektorun icinde degilsen hic girme derim gireceksende yukarda arkadasin dedigi gibi operatoru ortak yap aksi takdirde makinenin bakimsizliginda dolayi oyle paralar odersinki 1 senelik operator maasina denk gelir, kule vinc isi cok daha iyi.

Yerleşim ABD / ColoradoMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye19 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bugrakaya
nzh06 arkadaş yerli bir makina olan hidromek tavsiye etmiş. Herkes makinasını kullanır sever.

Ben sadece bir profesyonel olarak bu işin içinde olan tüm arkadaşların ortak fikri olan hidromekten kesinlikle uzak dur.

Bom ve Arm ile ilgili hiçbir makinada sıkıntın olmaz bu yerli bile olsa çünkü tüm makinaların bu tesisatları ultrasonik muayene ile yapılır yıllar geçer makina çürür fakat o tesisat tamamen sağlam kalır bunun sebebi kullanılan malzeme ve kaynak şekilleridir. Çok istisnai durumlar hariç.

Ben olaya şu şekilde yaklaşmanı öneririm yıllardır bu alanda uzmanlaşmış kullanılan hidrolik hortumlara kadar belirli bir kaliteye arge ile ulaşmış şirketleri tercih et VOLVO , Hyundai , Cat vs... sayılabilir.

En basit bir örnek vereyim işin profesyoneli olarak Hidromekte kullanılan demonte İtalyan malı hidrolik hortumlar kaç bin esnemeye yada kaç bar basınca kadar dayanır ve diğer emsallerine göre fiyatı nedir ?

Servis yani SSH işi tam bir para aldatmacası ve fiyasko bu işin profesyonelleri asla zaten SSH'ta servise girmezler fakat Hidromek gibi firmalar dışarıya fahiş fiyatta yedek parça vererek insanları ssh'a bağlamaya çalışıyorlar ve bir nevi seni makinaya çalışmaya muhtaç ediyorlar.

Motor emisyonu konusunda açıkça bir bilgi belirtmiştim. Yerli makinada kullanılan Mitsubishi motor Avro standartına uymamakta. Isuzu motor ise gerekli gücü sağlayamamakta ve yakıt masraflarını katlamakta.

Sakın yanlış anlaşılmasın ben diğer markaların satıcısı asla değilim sadece eskavatör ayağında bu markada söylüyorum.

nzh06 arkadaşın söylediği gibi cat işin profesyonellerinin vazgeçilmez tercihidir fakat bakım giderleri ve yedek parçası ülkemizde çok pahalıdır.

Son söz

Doğru zamanda doğru işler her zaman para kazandırır...

bugra kardeş ultrasonik muayene yapılıyor demişsin volvo 210 290 b olmayan serilerinde kaç tane çatlak bom gördüğümü söylesem inananazsın
hortum konusunda en problemli makinada volvodur. hortum delmesine bayılır avantajı nedir diğer markalara göre yakıtı düşüktür servis hizmetleri iyidir.

makina alacak arkadaşım 2 el alacaksan gerçekten bu işi bilen biri ile 1 tam gün süren exspertiz çıkartacaksın. en basitinden bom arm kova pistonlarında iç kaçak olduğunu öyle dışarıya yağ verip vermediğinden göremezsin onun yöntemi vardır.
hidrolik pompasının ki kalbidir aynı zamanda revizyonlu olup olmadığı yükte ne tepki verdiğini anlamak ve daha ne kadar ömrünün kaldığını bilmek uzman işidir. salla pati yapılacak bir expertizde çıkmaz.

iş makinası sektörü acaip derecede hileli sektördür sen iyi paraya kiraya verdiğini sanırsın 3 ay kira alamadın mı yada ocak battımı içerden yersin makinada bir arıza çıkar kirana mı yanarsın verdiğin parayamı yoksa işinden olduğuna mı
tecrübeliyim çünkü 4 defa iş batırdım :)

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Otomotiv
Yeni Üye7 yazı
dostum eger kendin çalışmıyacaksan ve başında durmayacaksan hele bide ortaklı kesinlikle yapmaderim ben 6 sene zarar ettim şimdi yeni yeni kar etmeye başladım buda zamanla tecrubeden kaynaklanıyor saglam oparator olacak çevren iyi olacak bide her yerde makina var şimdi eskiden güzeldi ama şimdi her kez alabiliyor lesıngle falan ayrıca mutahiitden paranı hiç bir zaman alamazsın onun yerine bekoloder al derim küçük ama çok iş yaparsın birde şu ayrıntı var eskiden makinayı alırdın 100 tl ye hem makinan kazandırırdı hem fiyatı 125 tlolurdu şimdi ise alacagın makinayı ilerde satsan bile zarar edeceksin.yapacagın yerde önemli ama ben tavsiye etmem

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye17 yazı
CAT 330. Öneririm. ortalama yükte 32-36 lt/saat yakıt tüketir. Filtre ve yedek parça konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
k_e_M_a_l

Yerleşim Kazakistan / AstanaMeslek Di?er
Yeni Üye28 yazı
Volvonun elektronik arızaları her zaman kafa karıştırmış ve mal sahipleri herzaman magdur olmuştur. SSH de ucuz maliyet ve hızlı kaliteli servis hizmeti hangisindeyse onu tercih etmek mantıklıdır. Bende JCB JS200 var yakıt sarfiyatı iyi, parcası pahalı biliyorum fakat şuana kadar arıza açmadı ve 10000 saate dayandı. Bir makina arıyorum ve bu kesinlikle Hyundai 210LC olacak
Daha iyisini görmediniz...

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Di?er
Yeni Üye1 yazı
Önemli olan makine kalitesi , SSH , ve yedek parça bulunabilirliğidir.Herkes her markayla ilgili sıkıntı yaşar ve ya çok memnun olur binlerce makine var piyasada en nihayetinde.Kaliteli makine istiyorsan New Holland Kobelco , Cat , Komatsu ve ya Hitachi yi öneririm.Bunların içinde en az yakanıda NH Kobelco dur.30 tonluk makinesi 16 17 litrelerle çalışır , muadillerine ciddi fark atar ve kova hacimlerinde , serilikte Komatsuyla dünyada başı çeker.Bu 4 makineninde kendine ait teknolojileri vardır.Cat dahil hepsi japon menşelidir ( cat = mitsubishi ) .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye3 yazı
20 25 sene kadar yaptılar ailem burdan şunu söylemek istiyom sakın bu işe girme rezil olursunnn...
gerçi yazıyı yazanı epey olmuşş inşalla almamışsınıdır makineyi :D
şu bu ne olursa olsun kiraya verdiğin müddetçe anasını ağlatırlar onun
bügün en kral manikne bıle 1 hafta kırıcı ile çalışsınn ayvayı yıyor
one piece

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er