Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

T-shirt Ve Aksesuar Ağırlıklı Dükkan

BaşlatancruenTarih21/08/2011 07:08:20Yorum2

İlk mesaj
Yeni Üye7 yazı
Esprili ve komik t-shirtler satmak için bir dükkan açmak istiyorum. T-shirtlerin tasarımını kendim yapacağım, birkaç soru var aklımda bunlara yardımcı olursanız sevinirim;

1- Kendi tasarımım olacağı için bu tasarımları tescil etmek istiyorum, bunu nasıl yapabilirim.

2- Şuan için az bir bütçem var ama yakın zamanda biraz daha artacak. İstanbulda ufak bir dükkan için ne kadar gereklidir?

3- Bu t-shirtlerin baskılarını kaliteli ve uygun olarak yaptırabileceğim neresi var? (İstanbul içi)

4- T-shirt dışında esprili ve komik kitap ayracı, bileklik, değişik gözlük veya aksesuar tasarlayıp satmak istiyorum, bunları nerede yaptırabilirim ?

5- Ben yurtdışında olacağım için dükkana ailem bakacak ama söz konusu İstanbul olunca çökme olayından korkuyorum, bu tarz dükkanlara mafya veya türevleri çöker mi ?

6- Amerikadan değişik ürünler getirip dükkanda satmakta fikirlerim arasında, bu bir sıkıntı yaratır mı ?

İlk işim olacağı için sorularım biraz fazla oldu kusura bakmayın. Teşekkürler.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Öğrenci
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
2 yorum
Üye241 yazı
Özellikle öğrencilerin yoğun olarak bulunduğu muhtitte bir yer açarsan güzel olacağı düşüncesindeyim.

Başarılar...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye1 yazı
Yeni üyeyim, sorularının cevapları için değil fikir amaçlı yazıorum.
1) tecil etmen gereksiz...senin tasarımını başka birinin t-shirtünde gördüğünde "nerden aldın bunu" deyip mahkeme mi açacaksın?
2) net karşılığı değil ama bence sormadığın bir soru var...t-shirtleri nereden ve ne kadara alacaksın? sonuçta bu iş için hammadden t-shirt... ben bursalıyım..tekstil; biliyorsundur... kaliteleri de önemli...
3) t-shirtü ve baskıyı dışardan aldıktan sonra sana kar kalabileceğini sanmıyorum... eğer toptan satmayacaksan... kaldı ki dükkandan bahsediyorsun... baskı kalitesinde 2 konu var biri görünüm kalitesi, ikincisi dayanım kalitesi...bence 2.si mantıksız bir gider olur..kimse esprili bir t-shirtü 5 yıl giymez... kendi baskını yapabileceğin makinalar var, araştırabilirsin...
4) mümkün olduğunca handmade çalışmaya bak...çünkü örneğin bir gözlük tasarımını kimse 50 tane için üretmeyebilir...kaldı ki bu sonraki safha...
5) yurtdışındaysan hiç girme...çökme olsa bile sen burdayken de çökebilirler sonuçta...demek istediğim bu tarz t-shirt mağazasında bu tarz bi adam durmalı...tasarlayan olarak senin durman müşteri gözünde apayrı bi tat bırakacağı gibi, anne yada babanın 2 saatliğine bile dükkanda duracak olması o saatlerde gelebilecek müsterinin kafasındaki "dükkanın imajı" açısından farklı şeyler doğurabilir...
6) bence en matıklısı bu...bence sen bu kısma yoğunlaş...madem ki böyle imkanın var bunu kullan...kendi tasarımın olan t-shirtler yan ürün olsun dükkanında...
bunlar benim naçizane fikirlerim tabi, kusura bakma..

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Memur