Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Hasarlı Araç Toplamak

Başlatanlacos86Tarih22/08/2011 01:55:02Yorum6

İlk mesaj
Merhabalar hasarlı araç işine girmeyi düşünüyorum ama aklıma takılan noktalar oluyor işin içinde olmadığım için benim düşüncem şöyle

2008 Bmw 3.20d 48 bin lira hasar yok toplanmış hatasız olarak sadece airbagler açık sağ sol satıcı 4 bin lira civarı yapılabileceğini sölüyor 52 bin liraya malettik diyelim piyasası full boyalı kaza kayıtlıları falan 65 binliradan başlıyor

52 binlira malettim 70 binden ilan açtım

30 binliralık aracıyla takas teklif etti birisi diyelim + 40 binlira veriyor üzerine 52-40 = 12 bin liraya 30 bin liralık araç sahibi oluyoruz

Aklıma takılan nokta satıcı niye benim yapacağım işlemi yapıp daha çok kar etmiyor sahibindende görmüşsünüzdür hep galericilerden satılık bu tür araçlar

Bu şekilde alım satım takas

Bu işi yapan arkadaşlar detaylı bilgi verirse sevinirim

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
6 yorum
bu iş yapılır ama bmw mersedes falan değilde daha uygun araçlarla başla piyasada cok bulunan aracın parçasıda çok olur uygun fiyatla alma şansın olur..

bu konuda dikkat edeceğin husus iyi kaportacı ve boyacı..
boyayı beğenmezsen tekrar boyatırsın ama.. başa dönüp kaportayı elletemiyorsun. masraf çok oluyor.
bide ustalarda şöyle bi zaafiyet var.. aracıu verirken usta kaç günde çıkar diyorsun 20 günde teslim diyor. ama 1 ay belki daha fazla yattığı oluyor aracın..bunada dikkat et çünkü satarsan para kazanacaksın..

detaylı bilgi istersen ara beni.
------------------
satıcı senın yapacağın işlemi nedenmi yapmıyor.. uğraşması zor yukarıda anlattığım hususlar adamı sinir ediyor. geç çıkar , kötü çıkar,parça çalınır,parça bulunmaz. bi araba en aşşa 20 günde falan çıkıyor.
ama adam al sat yaparak 20 gunde 5 araba satıyor.. 1 er milyar bıraksa 5 milyar kazanıyor.

sen satarken edebiyat yapıcaksın.. allayıp pullucaksın.boyalı olduğu için vazgeçen olacak.oto pazarına gidip geleceksin vsvs belki 2 ayda satacaksın belki 2 günde..

ama adamın sattığı mal ortada olacak kazası belli durumu belli yalan atmasındada gerek yok..
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
kardeşim 1 yıl içinde 5 hasarlı araba alma hakkın var.kaldıki bu işi benim berberim dahi yapıyorrr iyi aracı yedirmezler sana alsanda pahalıya alırsın aynı kapıya çıkar hevesini kırmıyayım ama büyük hayallerde kurma...işin içindeyim biliyorum...ayrıca arabaları yaptırdığım insanların hepside akrabam cebimdede param var buna rağmen ben kazanamıyosam yada az kazanıyosam başkaları kazanamaz die düşünüyorum...bi dene anlarsın zaten;)

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek

nzh06 doğru söylüyor benimde parçacılar hepsi akrabam ama şuan bu iş kolu bitik durumda. nzh pusatlılımısın acaba ?
webmaster...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
BEN YAPTIM HEPSİ ARKADAŞIMDI(KAPORTACI,BOYACI) İLK İŞİMDE ÇAKILDIM. MODELLİ ARABADA ADAMLAR CİVATASINA KADAR İNCELİYORLAR GİRME YANARSIN BU İŞİ 15 SENE EVEL YAPANLAR GEMİ DOLUSU PARA ***ÜRDÜLER . BKZ ENKA AKSAN BU İŞİ BÜYÜK YAPANLAR PARKLARINDA 100 LERCE ARABA VAR SİGORTADAN ALIP DİREK SATIYORLAR. BU ARADA ESKİ İŞİM OTO KURTARICILIGIYDI. SERMAYEN VARSA SİGORTADAN ALIP DİREK SATMAYI DENEYEBİLİRSİN. YAPTIRIP SATİM DERSEN 2 AYDA KAPORTA BOYADAN ÇIKMAZ. SONRA SAT SATABİLİRSEN SON SÖZ SENİNDİR SAYGILARIMLA

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Serbest meslek
arkadaşım yaklaşık 1 ay önce 16250tl ye 2011 fiat albea premio multijet 13000km aldım masraf olarak 3500tl gosterılıyordu ancak kaportacı boyacı mekanıkcı ve parçaçı cevrem genıs oldugu ıcın 1900 tl ye hallettım ısı ancak sunuda belırtıyım yaklasık olarak babam 25senedır bende 4 5senedır taksı plakaları ısletıyoruz gırmedıgımız kaportacı mekanıkcı kalmamıstır cogu aılemız gıbı cunkü hiç çıkamıyoruz tamirhaneden malesef:) ılk defa hasarlı arac aldım ama dusuncem satamazsam taksıye koyarım rahatlıgı vardı 4 günde toparladık aracı sahıbınden com ılan verdım 1 hafta ıcınde aracı sattım 23000 tl gıbı bır rakama sana tavsiye edeceğim modeller kmsi düşük albea clio accent dizel araçlar yada dizel otomatik fluence megane astra golf polo gibi piyasası canlı olan mekanik sorunu olmayan araçlardır ama 3 4 haftadır araştırıyorum kafama yatan araç bulamadım bırazda kısmet işi sormak ıstedıgın sorular varsa ozelden msj atabılırsın kolay gelsın.
Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız,vardığınız yerin önemi yoktur

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
1 yıldır bende toplayıp satıyorum babamla

suan bi aracımı daha cıkardım sanayıden 4 ay yattı.. (nie yattı derseniz ustalar yüzünden)
21 liraya maal ettim aracın kendisiyle birlikte.piyasası 25-26 lira 24 e falan vermeyi dusunuyorum.

hasar kaydı olan araclara bakmamaya calıs.
plakalı sahibinden olan araçları almaya calıs.

ufak yollu bi araçla dene olmadı kendın binersin.
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf