Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Playstation Cafe İşletmeciliği Yardım

BaşlatanBlackmack77Tarih16/08/2011 09:20:08Yorum37

İlk mesaj
Yeni Üye36 yazı
slm arklar şu anda çalışır vaziyette olan bir playstation cafeye ortak giricem dükkanın aylık cirosu 3000-3500 arası
2 adet play station 3
4 adet play station 2
1 bilardo
10 pc var
ortaklık olarak 10.000 ytl istiyo 1300 ytl aylık gideri var
yani aylık 1000 ytl geçicek elime
birde bu ortaklıkda nasıl bi anlaşma yapılıyo noterdenmi bi işlem gerekiyo nasıl bi yol izlemem gerekiyo yardımlarınızı bekliyorum.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Muhasebe
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
37 yorum
Yeni Üye36 yazı
arklar bilgisi olan yokmu değerli yorumlarınızı bekliyorum

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye68 yazı
bu işyeri işlemiyor o zman 10 pc 6 tane ps 1 bilardo salonu var ayda 2000 liramı kazanıyor ???girme derim nacizane görüşüm
KAZANMAKTA KAYBETMEKTE SENİN ELİNDE !!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye81 yazı

girmek için iyi düşün. eğer gireceksen muhasebeciden adi ortaklık kurup yeni vergi levhası alın. vergi dairesine cihazları yazdırıp deftere işletin. bir muhasebeciye danışırsan seni daha iyi yönlendirir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Editör5590 yazı
3000-3500 lira cirosu var. Aylık 1300 lira gideri var. Yani geriye kalan 1700-2200 lira kalıyor. kişi başı 850-1100 lira para kalır. Çok güzel Allah bereket versin. 10.000 liran 10-12 ayda çıkar sonra elinde karlı bir işyerinin yarı hissesi var olarak aylık bin lirayı cebine atmaya devam edersin. Mükemmele yakın.

Elindeki 10.000 lirayı ver hemen ortak ol. Bakalım ne olacak ?

Daha birinci ayda kasada o kadar para birikmeyecek. Dükkan masrafını çıkaracak olan 1300 lirayı bulursa sevinin. 12 ayın sonunda kaybettiğin 10.000 lirana ilave olarak 3,-5 bin lira daha kendini borça batmış bulacaksın.

Otur hesap et. 6 makine, 10 bilgisyar, 1 masa yani saati para eden 17 unsur var. Saati ortalama kaç para bu aletlerin ?

20 mi 30 mu ? Saatleri ortalama 2 lirayı anca bulan aletlerden bahsediyorsun. Bir iş yeri ayda 3000 lira ciro yapıyorsa ( ki emin değiliz doğru olduğunu kabul ediyoruz ) günde 120 lira kasasına para giriyor olmalı. Sabah 10 akşam 10 çalışsa saatte 12 lira kazanmalı. Yani unsur başına saatte hiç durmadan 12 saat boyunca 70 kuruş alınmalı.

Bu küçük işletme bir ayda tatil günleri hariç her gün hiç boş kalmadan 12 saat çalışıp bu parayı kazanamaz. Bu dükkanın aylık kazancı giderinden bir kaç yüz lira fazladır en iyi ihtimalle.

Bir dükkan günde bir kaç yüz liradan az kazanıyorsa kapatılmalıdır. (200-300 lira ciro günlük mesela.)

Bir kişiyi tatmin etmemiş bir dükkan ikinci kişi olacaksın.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yeni Üye11 yazı
editöre kesinlikle katılıyorum

Yerleşim Türkiye / TokatMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye42 yazı
Bildiğim kadarıyla bilgisayar ile ps3 e aynı dükkanda izin vermiyorlar. Onuda bir araştırın bence. Ps3lerin adedini çoğaltırsanız belki bir derece ama şu an ki tablo hiç iç açıcı değil

Yerleşim Türkiye / Kyrklareli
Yeni Üye36 yazı
ÇILDIRMIŞ OLMAYASIN !KAZANÇ BUNUN NERESİNDE?

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Serbest meslek
Üye385 yazı
arkadas bu işin hiç vergisi yok mu kdv si geçici vergisi stopajı vs...
10000 tlye git kendine 5 makinelei ps 3 salonu aç daha iyi hiç olmazsa ortak derdin yok kendş amlın.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye36 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
3000-3500 lira cirosu var. Aylık 1300 lira gideri var. Yani geriye kalan 1700-2200 lira kalıyor. kişi başı 850-1100 lira para kalır. Çok güzel Allah bereket versin. 10.000 liran 10-12 ayda çıkar sonra elinde karlı bir işyerinin yarı hissesi var olarak aylık bin lirayı cebine atmaya devam edersin. Mükemmele yakın.

Elindeki 10.000 lirayı ver hemen ortak ol. Bakalım ne olacak ?

Daha birinci ayda kasada o kadar para birikmeyecek. Dükkan masrafını çıkaracak olan 1300 lirayı bulursa sevinin. 12 ayın sonunda kaybettiğin 10.000 lirana ilave olarak 3,-5 bin lira daha kendini borça batmış bulacaksın.

Otur hesap et. 6 makine, 10 bilgisyar, 1 masa yani saati para eden 17 unsur var. Saati ortalama kaç para bu aletlerin ?

20 mi 30 mu ? Saatleri ortalama 2 lirayı anca bulan aletlerden bahsediyorsun. Bir iş yeri ayda 3000 lira ciro yapıyorsa ( ki emin değiliz doğru olduğunu kabul ediyoruz ) günde 120 lira kasasına para giriyor olmalı. Sabah 10 akşam 10 çalışsa saatte 12 lira kazanmalı. Yani unsur başına saatte hiç durmadan 12 saat boyunca 70 kuruş alınmalı.

Bu küçük işletme bir ayda tatil günleri hariç her gün hiç boş kalmadan 12 saat çalışıp bu parayı kazanamaz. Bu dükkanın aylık kazancı giderinden bir kaç yüz lira fazladır en iyi ihtimalle.

Bir dükkan günde bir kaç yüz liradan az kazanıyorsa kapatılmalıdır. (200-300 lira ciro günlük mesela.)

Bir kişiyi tatmin etmemiş bir dükkan ikinci kişi olacaksın.

şimdi sayın editör cafe tam evimin önünde şu anda çalıştıran kişi yabancı birisi işletmecilikten zerre kadar anlamıyor daha önce bizim mahalleden bi abi işletiyodu ayda 5-6 bin ciro yapıyodu ben şu an her gün gidip dükkanda duruyorum günlük cirosu 100 ytl nin altına düşmüyor kirası,elektrik,stopaj,eğlence vergisi,muhasebecisi aylık 1300 ytl toplam gideri
mesela dün akşam yine gözlemliyordum ps3 lerde kol olmadığı için gelen geri gitti okul zamanı yazıcıdan sadece günde 30-40 lira ciro yapıyo adam yazıcıya kartuş almıyo böyle bi işletmeci yani
şimdi ben bu işletmeye girdiğimde ikiye bölüp yarısını int yapıcam ayrı ruhsatını da alıcam büyük bi potansiyel var ve semtte başka int cafe veya play station yok
şimdi değerli yorumlarınızı tekrar bekliyorum

Yeni Üye36 yazı
benim hedefim günlük ciroyu 150 nin altına düşürmemek ve bunu başaracağıma inanıyorum
ayrıyetten 2 tane daha play station 3 koyup saatinide 2.5 yapmayı düşünüyorum

Yeni Üye37 yazı
10.000 tl sermaye koyup işletmecilikten anlamayan bir ortakla çalışmak yerine kendin bu işi yapabilirsin diye düşünüyorum.
Barış Ç

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Muhasebe
Yeni Üye41 yazı
arkadaşım bence iyi düşün ,
madem semtte internet cafe yok sen 10.000 tl ile aç bir tane. madem işletmeciliğine güveniyorsun , onu da silersin hemen kapatır gider.
AMMMMAAAAAAAA git 1-2 int. cafe ile konuş derim. hiç de iç açıcı konuşmayacaklardır. ortaklık zaten ayrı bir dert. işi bu kadar iyi bir cafe (3500 tl ciro) niye 10.000 tl için ortak alsın. sen olsan yapar mısın. 3 aylık cirodan az.
şaka gibi.

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Di?er
Üye241 yazı
Arkadaşım merhaba, öncelikle bu ortaklık pek kayda değer değil gibi geldi bana...
Eğer bir işletmem varsa ve buna 10,000 tl ile ortak alıcak ve ayda 1000 yt gelir garantisi vericeksem bu açıkçası ***lık olurdu...
Eğer ihtiyacım olan 10,000 lira ise zaten aylık 1000 lira garanti ödeme imkanım varsa faizsiz kredi çeker o ihtiyacımıda karşılardım.

Bence iyi araştır derim gerçekten...

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye245 yazı
Bende bir atasözü ile yaklaşıcam olaya. Ortaklık iyi birşey olsa bi kadını iki kişi alırdı. Gel gelelim işin maddi boyutuna 'pazarda limon sat daha çok kazanırsın' gibisinden yaklaşmak zorunda kalır insan bu fikre. Hiç ticaret yapmamış bir insan gibi geldin gözüme ama işletmede ufak tefek de olsa gider giderdir. Yani önünü alamazsın. (stopaj,kdv,muhasebe,vergi,bağkur,elektrik,kira,varsa aidat,su vs say say bitmez) Sizin kazancağınız parayla ki iki olarak bide mümkün değil para kazanılmaz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Yeni Üye36 yazı
şimdi arklar o arkadaş gece çalıştığı için işin başında duramıyo ortak aramasının sebebi o yüzden daha önce arkadaşı vardı oda ayrıldı kendine iş kurdu. ayrı bi yer tutmayı bende düşündüm ama başka dükkan yok kafam iyice karıştı allak bullak oldu ne yapıcağıma karar veremiyorum

Editör5590 yazı
Sen işin içinde isen ve bu parasal gözlemleri kendin yaptıysan sorun yok. Ancak bahsettiğin şartlarda o dükkanın yürümeyeceği anlaşılıyor. Sen alıp başında duracaksan yani kasada bütün gün sen duracaksan açık açık konuş. Ya 10bini ver ama şart koş yada daha az para ver. 5-6bin mesela.

Koşacağın şart günlük yevmiye istersin. Dükkanı sen çekip çevireceksen eğer. Hem ciroyu arttıracaksın yani işletmecilik yapacaksın hemde 10bin koyacaksın. En azından 5binini çıkaracak şekilde fazladan bir kazancın olmalı. Kasada duran yani eli paraya değen kişidedir güç. Güvenmek ayrı şey kasayı ortağa külliyen bırakmak ayrı şey. Mesela bir günlük ciro belirleyin. 120 lira gibi. Üzeri ilk bir yıl benimdir sonra eşit paylaşırız diyebilirsin. 120 nin altında kalmak durumu için bir risk kabul etmezsin zaten 10 bini ortaya koymus bir risk almışsın.

Yazıcısına kartuş almayan biri senin almana da ses çıkaracaktır. Ele geçen 10bin dükkanda değerlendirilecekmi yoksa hava parası gibi verip unutacak mısınız ? Bir kaç ay sonra işler kötü gider müşterinin ayağı bir anda kesiliverirse senin buradaki güvencen nedir ? Tek güvencen kendinsin. İşleri arttırır paramı çıkarırım diye umut ediyorsun. Üç ay sonra ben bu işi bırakacağım derse senin ortak nasıl ayrılacaksınız ? Elleriyle alıp kurduğu makineleri sana bırakacak mı ?

Para yatıracağına akşamları dükkana bak ya da bütün gün, üç beş kuruş harçlık alarak idare et. Bugün 100 gr altın hesabı açtırsan 6 ay sonra 15bin liran olur hiç bir riske girmeden 6 ay boyunca dükkandan aldığın üç beş kuruşla da geçinir gidersin. Ama iş sahibi olmak güzel şeydir. Ben bu şartlarda bu işe para yatırmazdım.

Bu işe girilebilir ama 10bin iyi para. O rahatlayacak sen riske gireceksin.

Sevgilerimle....
tamnland.com

Yeni Üye36 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Sen işin içinde isen ve bu parasal gözlemleri kendin yaptıysan sorun yok. Ancak bahsettiğin şartlarda o dükkanın yürümeyeceği anlaşılıyor. Sen alıp başında duracaksan yani kasada bütün gün sen duracaksan açık açık konuş. Ya 10bini ver ama şart koş yada daha az para ver. 5-6bin mesela.

Koşacağın şart günlük yevmiye istersin. Dükkanı sen çekip çevireceksen eğer. Hem ciroyu arttıracaksın yani işletmecilik yapacaksın hemde 10bin koyacaksın. En azından 5binini çıkaracak şekilde fazladan bir kazancın olmalı. Kasada duran yani eli paraya değen kişidedir güç. Güvenmek ayrı şey kasayı ortağa külliyen bırakmak ayrı şey. Mesela bir günlük ciro belirleyin. 120 lira gibi. Üzeri ilk bir yıl benimdir sonra eşit paylaşırız diyebilirsin. 120 nin altında kalmak durumu için bir risk kabul etmezsin zaten 10 bini ortaya koymus bir risk almışsın.

Yazıcısına kartuş almayan biri senin almana da ses çıkaracaktır. Ele geçen 10bin dükkanda değerlendirilecekmi yoksa hava parası gibi verip unutacak mısınız ? Bir kaç ay sonra işler kötü gider müşterinin ayağı bir anda kesiliverirse senin buradaki güvencen nedir ? Tek güvencen kendinsin. İşleri arttırır paramı çıkarırım diye umut ediyorsun. Üç ay sonra ben bu işi bırakacağım derse senin ortak nasıl ayrılacaksınız ? Elleriyle alıp kurduğu makineleri sana bırakacak mı ?

Para yatıracağına akşamları dükkana bak ya da bütün gün, üç beş kuruş harçlık alarak idare et. Bugün 100 gr altın hesabı açtırsan 6 ay sonra 15bin liran olur hiç bir riske girmeden 6 ay boyunca dükkandan aldığın üç beş kuruşla da geçinir gidersin. Ama iş sahibi olmak güzel şeydir. Ben bu şartlarda bu işe para yatırmazdım.

Bu işe girilebilir ama 10bin iyi para. O rahatlayacak sen riske gireceksin.

Sevgilerimle....

sayın editör kasada tüm gün ben durmayacağım gündüz çalışıyorum 1200 ytl maaşım var ek iş olacak banada hemde ek gelir olucak saat 6 ya kadar o duracak 6 dan 12 ye ben teklifimi 7.5 olarak yapıcam bu parayı hava parası ve dükkandaki mallara istinaden istiyo ama dükkandaki mallar toplasan 9-10 bin anca eder yorumların için sağol

Yeni Üye30 yazı
Sen girdiğinde ayrı ayrı ruhsat alıcaksan yani doğal olarak . Peki bu adam şimdi ruhsatsız mı çalıştırıyor burayı ? Bunun cezası ne acaba tam bilemiyorum . Bilen arkadaşlar yarımcı olurlarsa iyi olur . Benim sana başka bir tavsiyem var ortak olma da adam teklif et dükkanı devren tamamen al . Hem kendi dükkanın olur hem kendi dükkanın olduğu için ayrı bir özen gösterirsin ve cironu arttırırsın . İnşallah başarılı olursun . İyi akşamlar .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye277 yazı
Kardeş bu iş olmaz gibi gözüküyor. Başında durmadığın işten hayır çıkmaz. Ya da çok güvenilir kardeşin falan varsa dükkanı komple devir al ve başınada kardeşin vs. koy. Yoksa dediğin şekilde bu iş olmaz. Olan parana, sonra da sağılığına olur.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye36 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - bysago
Sen girdiğinde ayrı ayrı ruhsat alıcaksan yani doğal olarak . Peki bu adam şimdi ruhsatsız mı çalıştırıyor burayı ? Bunun cezası ne acaba tam bilemiyorum . Bilen arkadaşlar yarımcı olurlarsa iyi olur . Benim sana başka bir tavsiyem var ortak olma da adam teklif et dükkanı devren tamamen al . Hem kendi dükkanın olur hem kendi dükkanın olduğu için ayrı bir özen gösterirsin ve cironu arttırırsın . İnşallah başarılı olursun . İyi akşamlar .

şu anda play station cafe ruhsatı var sadece int cafe için ruhsat alıcam oda 3000 ytl dükkanı devren alsam bile gündüz başında duracak kimse yok bende çalışıyorum gündüz işimi bırakamam 1200 ytl maaşım var saat 16.30 da mesai bitiyo işimde rahat yani
bakalım bu gün aylık ilk bir ay 1.000 ytl sabit isticem ciro 120 nin üstüne çıkarsa onuda isticem ona ne diyecek

Yeni Üye2 yazı
arkadaşlar mrb ben size bise danışacam şuan elimde 40 bin tl civarında bir param var bu parayla uzun vadeli bir arsa almak istiorum fakatt arsa alım konusunda tecrubem yok nerden arsa alabirlim uzun vadeli içinn vede arsa alırken nelere dikkat etmem gerekirr bilmiyorum biliyorsunuzki emlakcılar birazz sahtekalrlar o yzden onlara pek guvenymiyorum arsayı nerden alabilrim vede alırken nelere dikkat edeyim bilen arkadaşlar yardımcı olrlarsa sevirim.
bedo

Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - Blackmack77 yorumların için sağol

Ne demek. Sizler için buradayım. : )
tamnland.com

Yeni Üye31 yazı
internet cafe işi artık bitti. bilgisayar sayısını azalt. eğer daha fazla yatırım yapabilrim diyor ve yer varsa ps3 sayısı sabit dursun, microsoft xbox ve nintendo wi-fi al. farklı ol diğerlerinden, kazan. kaç tane salonda xbox ve nintendo var. senin salonunda olsun günlük 200 TL den aşağıya düşmez ciron. bilgisayarlara ilgi azaldığındada var olan bilgisayar sayısını az ama sabit tutmak şartıyla popüler olan konsollara çevir. biraz da teknoloji haber sitelerini takip et. ps,nintendo ve xbox ile ilgili haberleri kaçırma.

Yerleşim Türkiye / IzmiraydynMeslek Ticaret
Yeni Üye36 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ticaretadam
iyi bir bilgisayar : 1.000 TL
10 bilgisayar : 10.000 TL
Koltuklar ve iç hatlar ortalama : 1.000 TL
Toplam 11.000 TL

1 playstation 3 , televizyonu , koltuk dahil vb ortalama : 2.000 TL
6 tane ps 3 : 12.000 TL

Açılış masrafları ortalama ( belediye , karakol , vergi dairesi , yazarkasa ıvır zıvır ) : 1.500 TL - 2.000 TL

Aylık sabit giderler
dükkan kira ise yerine göre değişir. Ortalama : 500 TL
Elektirik faturası ortalama : 150 TL
Su faturası ortalama : 50 TL
İnternet bağlantı ortalama 8 mb : 110 TL
Bağkur ortalama : 250 TL
Muhasebe ücretleri : 100 TL
Bakım giderleri : 100 TL
Kiradan ve muhasebeden doğan stopaj aylık ortalama : 100 TL

Ortalama toplam : 1.500 TL

Gelirler

1 bilgisayar saati 1 TL dan günde ortalama : 5 TL
10 bilgisayar ortalama : 50 TL
1 playstation saati 2 TL dan günde ortalama 10 TL
6 playstation ortalama günlük : 60 TL

Toplam gelir günlük tahmini : 110 TL ( hafta içi , hafta sonu değişir )
Aylık tahmini gelir : 3.000 TL

Gelir : 3.000 TL
Gider : 1.500 TL
Kalan = 1.500 TL

1 kişiye anca yeter.

Bu dükkanın bu şekilde para kazanması için ise 1 kişi her gün sabah saat 10:00 da açması ve akşam saat 11:00 da kapatması gerekir.

Hafta sonlarıda dükkanda durması gerekir , hastalanırsa , bir yere gitmek isterse birilerini dükkana bırakması gerekir.

Şayet kendim rahat edeyim derse dükkana bakacak birisini daha alması gerekir.
Bu kişiye ya aylık maaş verecektir veya ortak olacaktır ki.
Bir kişinin bu dükkanda günde 8 saatten durması için aylık en az 1.000 TL + ssk + yemek vermesi gerekir.
Bununda maliyeti ortalama dükkanın kalan kârı 1.500 tl sına yakın olacaktır. İşverene bir şey kalmayacaktır.
İşverene boşuna gidip gelmiş olacaktır.

Sabah 10 da gelen eleman normal çalışma saatleri olan günlük 8 saatte
akşam 6 da işi bırakır gider. 6 dan sonrasına mesai işler.

Büyük bir insan böyle bir işyerinde sabah 10 akşam 11 çalışmayacağı
genellikle 16 ila 19 yaş arası gençler idealdir. Bu tür yaştakiler genelde aylık 600 - 700 e sabah 10 akşam 11 çalışırlar. Fakat düzenli olmazlar. Ne kadar güvendiğinize ve anlaştığınıza bağlıdır.

Her 1-2 senede bir eleman değiştirilmesi gerekir.

Çay , kola , tost vb fazla gelir getirmez. Onların dükkana katkısı aylık en fazla kâr olarak 200 tl sını bulacaktır.

Şayet makina sayısı arttırıldığında ciro artacak durumda ise aylık ciro ortalama 6.000 ı bulabilir ise ortaklık olabilir. Fakat ortaklar çalışma saatlerini iyi ayarlamak zorundadırlar.

Yukarıdaki kişiye ise tavsiyem hiç bulaşmamasıdır. Bu tür cafelerde anca kim dükkanı açmış ise o başında durur ve onu bile zor doyurur.

Ancak ben macera arıyorum , kendime eğlence arıyorum , Akşamlarıda canım sıkılıyor , dükkana ortak olur akşamlarıda otururum oyalanmış olurum ,zaman geçiririm , banada eğlence çıkar , böylede mutlu olurum diyorsa kendi bileceği iştir. Ona kimse bir şey diyemez.

Yukarıdaki arkadaşın tam durumunu bilmiyoruz ama 10 bin lira ile bir kimse ne çok zengin olur , nede iflas edip batar.

İyi çalışmalar.

dostum yorumun için çok sağol dükkan şu anda kurulu günlük ortalama cirosu aylık üzerinden hesapladığında 110 ytl aylık gelir 3000 gider 1500 kalan 1500
şimdi şöyle bi durum var ben zaten gündüz çalışıyorum 1200 ytl maaşım var diğer arkda gece çalışıyo sabah 11 akşam 6 o durucak 6 dan 12(24.00) ye kadar ben bu durumda bana aylık 750 ila 1000 ytl arası ek bi gelir olucak ilk bir senede yatırdığım parayı çıkartırım
bu şekilde bu işe girilmezmi

Yeni Üye31 yazı
Bence girilir ama adamı iyi tanıman gerek, Senin halihazırda bir işin olduğu için buraya resmiyette ortak olamazsın.(öyle sanıyorum emin değilim)
Adam yarın birgün sen kimsin kardeşim nerden ortağız biz buraya dese, yada bir gece tüm malları arabasına yükleyip ***ürse hiçbirşey yapamazsın, Bunun için resmiyette bir ortaklık olması gerekir. En azından noterden düzenleyeceğiniz bir sözleşme falan olmalı. Bu konuda bir avukattan fikir almalısın bence.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye36 yazı
ticaret adam yorumun için sağol şu anda yaklaşık 1 aydır cafedeyim gelire gidere bakıyorum son 1 haftadır ciroda gözle görülür artış var 150 nin altına düşmüyo günlük tabi benim orda durmamın etkisi var arkadaşlarım çok geliyo ve yeni yeni gelenler çıkıyo
şu an ki hesabıma göre
150*30 =4500
gider=1500
kalan=3000
bana kalan=1500
şu anki ciroya göre kalan bu şekilde oluyo yani böyle giderse ki ben bakmaya başladıktan sonra 150 nin altına düşürmem 10 ayda yaklaşık 10-15 bin arası elime geçmiş oluyo yatırdığım masrafı çıkartıyorum
akşamları çalışmaya alışkınım daha 2 ay öncesine kadar pazarlama işi yapıyordum gece 2 de 3 de geliyodum eve sabah 7 de kalkıyodum 6 ay böyle gitti sonra bıraktım bakalım hayırlı olcak inş.

Üye277 yazı
Eğer 10.000 Tl. ye her ay 1000-1500 Tl. alabileceğine inanıyorsan bence durma hemen gir. Çünkü bu ayda %10-%15 yapar ki altına yatırsan bu parayı kazanamazsın.

Ancak önceki mesajımda da dediğim gibi işin başında durmayacağın zamanlarda kasadan tırtıklar başlarsa işte o zaman halin yaman. Kasa da her daim GÜVENEBİLECEĞİN birisi olması lazım. Ortağım güvenilir, yapmaz öyle şeyler diyorsan o halde yolun açık olsun. Çünkü az bir sermaye ile çok iyi para kazanacak gibi görünüyorsun. Ayrıca ilerde bu işyerini tümden alabirsin ki, bence dediğin karları kazanırsan bir yıla kalmaz bu işyeri senin olur.
İnsan ol yeter !!

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye1359 yazı
ben olsam girmezdim !
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye515 yazı
10bin lirayı verdikten sonra günlük ciro zamanla azalışa girerse,
akşam patronlar yer değiştirirken bugün işler kesattı ortak diyalogları yaşanmaya başladığında

ver paramı geri ben çıkacağım
yok sen ver benim malın bedelini ben çıkacağım çekişmesi başladığında

belediye zabıtası, polis, maliyeci vs. den gelecek ilk cezada
yok kardeşim beni ilgilendirmez
ödesin ortak
fikri yeşerdiğinde

bugün gündüz çok yoruldum bu akşam ben gelemeyecem sen devam et ortak
yok ya günde 18 saat ben oturacam burda sen de kendini ortaktan sayacan he
çekişmesi yaşandığında

evde huzur bozulmaya başlayıp
çoluk çocuk eş dost yahu üstadım sen nerelerdesin yahu
gündüz iştesin akşam dükkandasın
ne zamana kadar bu böyle gidecek
bi eşinin yüzüne bak bi çocuklarını kucağına al bi dostlarınla evde iki kahve iç
dediklerinde
yook olmaaz
10bin lira para verdim o cafeye
verdiğim parayı çıkarmak için en az 10 ay tekmil böyle devam etmem lazım
unutun beni kendi hayatınızı yaşayın
dediğinde

geriye dönüp dersin
koniks.com da erokas diye biri vardı
bööylee bööylee yazmıştı diye

sonuç olarak
kendi paranla kendini paralama derim
otur ve düşün