Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kargo İşletmeciligi Sistemi

BaşlatankarabanTarih13/08/2011 16:21:19Yorum19

İlk mesaj
Yeni Üye1 yazı
arkadaşlar ben kargo da bayilik almak istiyorum ama bu kargocular hakkında tam bilgim yok bu sektör kargo gönderimler başına prim mi alıyorlar... bir de bayilik için nasıl şartlar istiyorlar bilgi verebilir misiniz ... cevap yazan arkadaşlar için şimdiden teşekkürler
girişimci

Yerleşim Türkiye / KilisMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
19 yorum
Yeni Üye18 yazı
Ben de bu konuyla ilgili bir başlık yaratmıştım. Aras Kargo bayiliği almayı planlıyordum. Sadece yapılmaz, olmaz, para kazanamazsın dendi. Bu işten çok iyi anlamam gerektiği söylendi. İyide bir işi yapmış ve çok başarılı olmuşsam zaten ancak o işten çok anlıyor olmam gerekmez mi? :) Ben şuna dikkat ettim. Bu kadar kötü bir işse eğer. Bu işi deneyip batanlar hiç yazı yazmaz mı? Ben internette onca araştırdım. Aras Kargo bayiliği açtım ve battım diye birşey bulamadım. Şahsen ben böyle bir işe girişsem ve batsam. Aras a veryansın eder. Sakın girmeyin bu işe. Mahvoldum der bas bas bağırırdım. Gerçi işler tutsada bunu yapardım ama :)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye300 yazı
Gerçekten bu işle ilgili detaylı bilgisi olan varmı arkadaşlar? Amann sakınnn demekten başka, biraz detayları,neler gerektiği, nasıl işletldiğini yazarlarsa sevinirim.. Düşünüyorum çünki.
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye2 yazı

Arkadaşlar buişi yaklaşık 6 yıl yaptım normalde jeoloğum ama bu alanda çalışmak kısmet olmadı.Halen kargoculuğu düşünüyorsanız detayları yazarım isterseniz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye7 yazı
Paranız varsa, ticareti seviyorsanız, sabırlıysanız, rizk almayı seviyorsanız yapılabilir bir iş. Ben şu anda farklı bir kargo şirketinde, personel olarak çalışıyorum. Bana böyle bir teklif gelse kabul etmezdim. Fakat kabul etmeme nedenim, ticaret yönümün olmamasıdır. Ticaret yönüm olsa zaten personel olarak çalışmıyor, bu işin acenteliğini yapıyor olurdum. Ayrıntılı bilgi ve hesaplama isteyen arkadaş olursa, mail adresine açıklayıcı bilgi gönderilir.
Saygılar

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye300 yazı
Sn. Eylül1978, bilgi verirseniz sevinirim. Buradan yazarsanız daha da sevinirim ki tüm arkadaşlar bilgilenmiş olur.
- Ticaret beceridir...

Yeni Üye9 yazı
Arkadaşlar merhaba;ben Aras kargonu 20 ay acentalığını yaptım,daha öncede yaşadıklarımı yazmıştım.Türkiyenin en yoğun şubelerinden birinin acentalığını almıştım.ve bulunduğum ilde 24 tane şubesini acentalık vermişti ben bıraktığımda sadece benden sonra 2 tane acenta kalmıştı diğerleri hep bırakmıştı.şimdi hadi ben bu işi beceremedim diğer 21 acenta 21 farklı kişi demi beceremedi tüm türkiyeye oranlarsanız onlardamı bu işi beceremedi.Bunların amacı belli bir yükten kendilerini kurtarmak ve sıcak para toplamak ve isim hakkı bedeli demirbaş bedeli gibi paralar topluyorlar ve onları geri almanız çok çok zor zaten faturasını kestiğiniz hak edişinizi alamıyorsunuz.Size önce süsleyip veriyorlar daha sonrada paramızı alamıyoruz o yüzden borçlarımızı
ödeyemiyoruz masraflarımızı karşılayamıyoruz dediğinizde size verilen cevap alacakla borç ödenmez oluyor.Ama ödemelerini düzgün yapan bir kargo şirketi bulursanız çok zevkli ve hareketli bir iş tavsiye ederim
Kolay gelsin.

Yerleşim Türkiye / Antalya
Yeni Üye8 yazı
Maille cevap vereceğinize şuraya yazsanız da herkes faydalansa...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci
Yeni Üye7 yazı
Arkadaşlar bu işle ilgili olarak sizlere tavsiyem, acentelikten ziyade, Yurtiçi Kargo veya MNG kargoyla görüşerek, uzun hat veya şehir içi hatlarda, firmaya araç kiralamak hem daha karlı, hemde siz kendiniz çalışırsanız daha zevkli. Diğer türlü, acentelik almak bana hiç mantıklı gelmemiştir. Tabii bu benim şahsi fikrim. Firma ne kadar sağlam olsada, paranı gününde ödesede, seni tatmin etmeyebilir. Çünkü şöyle düşünün, firma taşınılan bir kargodan sana pay veriyorsa, bunun karşılığını fazlasıyla alacaktır. Sadece bu sektörde değil, çoğu sektörde böyledir.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye11 yazı
Arkadaşım ben bu işi 2 yıl yaptım.Aras eskisi gibi değil artık ödemeler düzenli fakat hesabını kitabını iyi yapmalısın,mersinde pozcuyu (en yoğun şube) bana vermek istediler kabul etmedim çünkü elimde en az 150000 tl param olması gerekiyordu.hesapla işte 3 ay paran içerde kalır bedava çalışırsın eleman maaşları sigortaları elektiriği yakıt harcamaları pozcu için 150000 tlye tekamül ediyodu bu hesabı sende yapabilirsin haaaa 3 aydan sonrada eğer iyi elamanın varsa ve uyanık olursan alık ölüsü 2-3 bin para bırakır ona göree.....
mb

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Mühendis
Üye450 yazı
2-3 bin TL kazanmak için kargoculuk stresini çekmeye gerek var mı, bence çok düşük bir kar bu.
Makina Mühendisi/İstanbul

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Mühendis
Yeni Üye45 yazı
zamanının çoğunu bu işe harcaman gerek.akşam engeç 8 de malları teslim eder gidersin.sabah 8 de açman lazım mallar geliçek.bu tempoya hazırmısın?
para kazanmak sonra........
en az 4 personel............
kira..............
vergi.............
bi düşün..hazır isen devamını getireceğim...
kolay gelsin:)

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yöneticilik
Üye300 yazı
ßende bir arkadaşımla konustum bu konuyu, kendisi kurumsal bir marka kargo'nun 2 yıllık acentası, karı çok düşük boşa kürek çekiyoruz diyor...
- Ticaret beceridir...

Yeni Üye10 yazı
arkadaşlar kar nasıl düşük oluyor anlamıyorum bende istanbulda bir tanıdığa sordum kendisi kargo işi yapıyor cok güzel kar ediyorum diyor ama nedir nasıldır burda yazılanlar berbat bir işmiş gibi görünüyo gerçekte böylemi acaba

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye17 yazı
Arkadaşlar birde işin şu noktası var bir iş açacağım kuracağım derken işleyişi vs bilmiş araştırmış olmamız lazım mesela. Kurması kolay neden kolay şu zamanda okadar destek varki. Kosgeb vs. Bir sürü destek veriliyor işletme kuracaklar bu yüzden sorun iyi ce araştırmak işleyişi vs.

Yerleşim Türkiye / TrabzonMeslek Muhasebe
Yeni Üye10 yazı
arkadaşlar acil yardımlarınızı bekliyorum bir devlet kademesinde calışıyorum fakat bu kargo işi benim kafamı karıştırıyo güzel bir iş gibi geliyor banada muhasebeci bir tanıdığım bu işi yapıyor ve güzel kar ettiğini söylüyor fakat burda kar etmek hayalmiş gibi yazılar görüyorum detaylı birşekilde yazarsanız sevinirim kargo işini ve incelikleri hakkında bilgi verin lütfen..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Kamu sektörü
Yeni Üye6 yazı
arkadaşlar kargoculukla ilgili bildiklerinizi bizimle burda paylaşırsanız sevinirim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye2659 yazı
Arkadaşlar size tavsiyem sitedeki yorumları okuyun size bir fikir versin fakat sadece fikir versin. çünkü çünkü yorumlarımız bizim öznel, kişisel değerlendirmelerimizdir.
Başarılı olmak için Yetenek ,tecrübe , bilgi birikimi, gibi birçok etken var belki "sakın bu işe kalkışma" diyerek yorum yapan arkadaşların kendi yapabilirlikleri ile ilgili gözünden kaçırdıkarı noktalar olabilir
Bence işle ilgili objektif temel bir araştırma yapın Basit bir fizibilite yani:) en azından yapmayı istediğiniz iş ile ilgili şirket yetkilileriyle bir görüşün . Maddi ve Manevi olarak bu işi yapabilirmisiniz bunu sorgulayın.
BAŞARILAR
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye77 yazı
Selyam bu konuda size yardim edebilirim ben Bulgaristanda yasiyorum bulgarcam cok iyi tum kanunlari biliyorum girisimci birisi olursa benimlen iltibata gecin Email address andrei229922@gmail.com

Yerleşim Bulgaristan / ShumnuMeslek Ticaret
Yeni Üye3 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06
Arkadaşlar size tavsiyem sitedeki yorumları okuyun size bir fikir versin fakat sadece fikir versin. çünkü çünkü yorumlarımız bizim öznel, kişisel değerlendirmelerimizdir.
Başarılı olmak için Yetenek ,tecrübe , bilgi birikimi, gibi birçok etken var belki "sakın bu işe kalkışma" diyerek yorum yapan arkadaşların kendi yapabilirlikleri ile ilgili gözünden kaçırdıkarı noktalar olabilir
Bence işle ilgili objektif temel bir araştırma yapın Basit bir fizibilite yani:) en azından yapmayı istediğiniz iş ile ilgili şirket yetkilileriyle bir görüşün . Maddi ve Manevi olarak bu işi yapabilirmisiniz bunu sorgulayın.
BAŞARILAR

Aynen bence de bu işi ciddiye alan, teknolojiyi ve müşteri memnuniyetini esas alan kişiler başarılı olur.

Birçok kargo kargo müşteri memnuniyetini bir türlü sağlayamıyor. Adamlar hala elle rota planlaması yapıyorlar. Hiçbir dağıtım o gün yetişmiyor. Yeni teknolojilerden bihaber olan herkes eninde sonunda kaybeder. Rota planlama programları var. O gün kaç kargo kaç müşteriye gidecek, önce hangisine gitmek gerekiyor bunların hepsini yazılımlar yapıyor. Müşteri bilgilendirmesi var, rota optimizasyonu var. Metrobi rota optimizasyonu bunlardan biri.
Alın bakın.
https://metrobi.com/

İTÜ'de kurulmuş, adamlar yakında dünyaya açılacak. Ben Türkiye'de böyle bir şey kullanan kargo görmedim. Yarın yurt dışından bir firmadan yatırım alır giderler. Burada hala önem verilmiyor böyle teknolojilere, yapay zekalara...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?renci