İlk mesaj
Pazarlama Ve Satış
Pazarlama Ve Satışın Nasıl Yapıldığını Bilmiyorum
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
45 yorumE
Yeni Üye18 yazı
09/08/2011 : 02:11:16#1
Web sitesi
Alıntı
engin
O
Üye306 yazı
09/08/2011 : 02:49:03#2
Web sitesi
Alıntı
günde 10 15 görüşme yap. sonra gel bana bu soruyu bir daha sor.
o zaman aldığın cevap kitaplardaki okullardaki bilgilerden farklı olmaz belki
ama bu sefer ne istediğini bilen biri olarak sorarsın ?
pazarlama kolay iş değildir. bu dediğimde ciddiyim.
İstanbul da satış işi bulman 2 saatini alır sanırım.
bir yerde çalışırsan bu sayede şirketin eğitimlerinden yararlanmış olursun. tekrarlıyorum
1- tembel olma
2- eşim dostum yoldaşım yarınlarda ( Kemal Sunal'ı analım. ağlamak yok gülmek var yarınlarda yarınlarda :) ) espri bir yana. eşim, dostum, arkadaşlarım ailem, hakkımda şunu der bunu der deme direk işe koyul.
3-hedefini koy .
işinde nasıl bir durumda olmak istiyorsun bunlara her gün sor kendine beyin jimnastiği yap.
bu kadar. bir yerden başlaman lazım.
öneri olarakta
umudunu kaybetme filmini izlemeni tavsiye ederim. izlediysen tekrar izlemelisin duygulara değil, sonuca odaklanarak.
birde bir kitap vardı adını hatırlamıyorum yıllar geçti üstünden
rasim tanrıverdi diye bir adam zenginler nasıl yaşar tarzında bi kitabı var
onu kesinlikle bul. bakış açını değiştirir. işine yarar. ismine aldanma.
yazar gerçek hayatta iş adamı ve en zengin 100e girmek için çalışmaya devam eden biri .
beni takip edin diyor başaracağım diyor. o azim var o kişide. rasim tanrıverdi. araştır kesinlikle bulursun.
gecenin 3ünde 3 ipucu, 1 film , 1 kitap birde yapman gereken ilk şeyi söyledim.
bunlar baktığın pencereyi büyütür. bunları uyguladığın takdirde daha çok yardımcı olabilirim istediğiniz takdirde.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.
http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com
Olur böyle şeyler.
T
Üye305 yazı
09/08/2011 : 07:11:06#3
Web sitesi
Alıntı
kesınlıkle gır bı ıse çalş gunden gune kendını gelıstrdıgını goreceksın arada kıtaplardan ınternetten de bıseyler kapabılırsın mutlaka, arkdaşn dedıgı gıbı pazarlama hakkaten zor bı ıs, bu ısı en rahat yapan ınsanada zor, zorlanarak yapanada cunku ınsanlara bırseyer anlatmak ıkna etmek ınsanı bıraz yıpratıyo sureklı karsındakı ınsana göre frekans degıstırmek zorunda kalıyosun, velhasıl sen 6 ay 1 sene dene baktın yapamıyosun rutın bı ıs bul calıs, kolay gelsın...
Hediyelik Lezzetler - Cezerye, Kerebiç ve Lokum Çeşitleri
www.hediyeliklezzetler.com
Hızlı, kaliteli, online sipariş.
E
Üye115 yazı
M
Üye390 yazı
Neyin satış-pazarlaması yapılacak önce onu netleştirelim.sonrada bu konuda tecrübesi olanlara soralım.Sonrasında gerisi kolay.Türkiyedeki en basit satış mantığı bir ürün yada hizmetin sunulduğu kitleye gidip daha uygun fiyat ve içerik vermektir(bkz.Cep telefon reklamları).Çekirdek kitle oluşuncaya kadar fiyat,vade,extralar nakliyat vb konularda kar'dan taviz verilerek bir potansiyel oluşur sonrada genişleme çabasına gidilir.(Sizden sonra başlayanlarda sizin müşterilere daha uygun fiyat ve vade verir sonrada tüm esnaf ağlar para kazanamıyoruz-kar edemiyoruz diye :) )
metinmetin
E
Üye515 yazı
kitap vs. den pazarlama satış mı öğrenilir miş...
çık sokağa satama
pazarlayama
sonra otur düşün nasıl olsa daha iyi olur diye
ertesi gün kendi bulduğun yöntemleri dene
mutlaka en iyi çözümü kendin bulacaksın
eğer bulamazsan
ve hala daha satış yapamıyorsan
hiç boşuna uğraşma
yorulma
sen de satış yapma kabiliyeti yok demektir
başka bir iş yap
çık sokağa satama
pazarlayama
sonra otur düşün nasıl olsa daha iyi olur diye
ertesi gün kendi bulduğun yöntemleri dene
mutlaka en iyi çözümü kendin bulacaksın
eğer bulamazsan
ve hala daha satış yapamıyorsan
hiç boşuna uğraşma
yorulma
sen de satış yapma kabiliyeti yok demektir
başka bir iş yap
Y
Yeni Üye13 yazı
bırak bu işleri aşk yokmu sen ona bak.
M
Yeni Üye4 yazı
arkadaşlar benm elimde kaliteli ve ucuz çay ve şampuan var fakat pazar bulamıyorum çıkıp kendim de pazarlayamıyorm o ürünlerin satışlarını yapamıyorum bana da yardım eder misiniz acaba nasıl satabilirm bu ürünleri ?
T
Üye305 yazı
09/08/2011 : 22:15:15#9
Web sitesi
Alıntı
heyy allahm yaa yorumlara bak :)
A
Yeni Üye53 yazı
saygi en buyuk hazinedir,
O
Üye234 yazı
"pazarlama teknikleri eskisi gibi işe yaramıyor artık.sattığın ürün kaliteli ve ucuz ise bırak sen müşteriye gitmeyi o senin ayağına geliyor." ile Pazarlama ve Satışı iyi özetlemiş Ancak bu durum Internet ve her mahallede büyük bir market açılması sayesinde de mümkün oldu, çünkü ancak o sayede insanlar kaliteli ve ucuz ürünleri bu kadar kolay bulup alabiliyor.
Önceden çalıştığım büyük bir firma vardı, orada 18 yıldır satışta çalışan bir adam vardı. Adamın hakkaten hiç bi özelliği yok, (hani demişsin ya benden mühendis te olmaz, işçi de) onun gibi, ama adam birçok satış gerçekleştiriyor ve 55'i aşmış yaşına ve emeklilik sonrası aldığı onca maaşlara rağmen patron onu işte tutuyor. Sebebi ise adamın biçok sürpriz satış yapması. 2008-2009 krizinden sonra acaba o satıcının balonu söner mi diye merak ediyordum, geçenlerde bir yokladım adam hala daha bol satış yapmaya devam ediyormuş, ben bile takdir ettim adamın yeteneğini.
Onun gibi parlak satış kariyeri olan kişilere danışmak lazım aslında :)
Önceden çalıştığım büyük bir firma vardı, orada 18 yıldır satışta çalışan bir adam vardı. Adamın hakkaten hiç bi özelliği yok, (hani demişsin ya benden mühendis te olmaz, işçi de) onun gibi, ama adam birçok satış gerçekleştiriyor ve 55'i aşmış yaşına ve emeklilik sonrası aldığı onca maaşlara rağmen patron onu işte tutuyor. Sebebi ise adamın biçok sürpriz satış yapması. 2008-2009 krizinden sonra acaba o satıcının balonu söner mi diye merak ediyordum, geçenlerde bir yokladım adam hala daha bol satış yapmaya devam ediyormuş, ben bile takdir ettim adamın yeteneğini.
Onun gibi parlak satış kariyeri olan kişilere danışmak lazım aslında :)
D
Üye126 yazı
http://www.litera.com.tr/index.php?mid=54
Fazla Söze gerek yok...İlk etapta satış işi yüzünde maskeyle dolaşmaya benzer..Renk, mimik belli etiyceksin yeri gelince yüzündeki maske düşüncelerin doğrultusunda değilde yapmak istediklerin doğrultusunda hareket edecek.Ozaman İyi bir satış elemanı olursun..
Satış işi tecrübeye dayalı birşeydir fakat konuşma teknikleri ve ikna kabiliyetinin gelişmesi açısından eğitimlere gidebilirsin..
Yukarıdaki linki senin için buldum .incele istersen
Fazla Söze gerek yok...İlk etapta satış işi yüzünde maskeyle dolaşmaya benzer..Renk, mimik belli etiyceksin yeri gelince yüzündeki maske düşüncelerin doğrultusunda değilde yapmak istediklerin doğrultusunda hareket edecek.Ozaman İyi bir satış elemanı olursun..
Satış işi tecrübeye dayalı birşeydir fakat konuşma teknikleri ve ikna kabiliyetinin gelişmesi açısından eğitimlere gidebilirsin..
Yukarıdaki linki senin için buldum .incele istersen
Zambaklar_En_Issız_Yerlerde_Yaşar
T
Yeni Üye76 yazı
arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim. Biraz bende yorum yapmak istiyorum. Ben 24 yaşındayım okulda mezun olalı 2 sene geçti. İş çok buldum ama istikrar sağlayamadım. karşıma çıkan işler hep prim işleriydi benim için sorun değildi ama ailemin durumu hiç müsait değildi ekonomik olarak. zaten işlerde hep kullanılmaya çalışıldım branş alanı bile seçemedim şuana kadar. iki senem boşu boşuna geçti. satışın ''ş'' sini bile öğrenemeden öyle geçti. Allaha dua ettim ve kabul etti bir inşaat firmasında satış ofisinde satışçı olarak işe girdim 20 gündür çalışalıyorum ama satış hakkında hala bir şey bilmiyorum. Tezgah satışçılığı çok farklıymış ben genelde hep saha satışçılığına yönlendirilmiştim düşünüyorumda sahada satışı göremediğime göre tezgahta 400bin dolardan başlayan gayrimenkuller için nasıl bir satışçılık yapıcam açıkçası bilmiyorum ben bu işin erdemini çözmedim halkla ilişkilerim iyidir kendime güveniyorum ama satış hakkında çok zayıfım. Ben bu işin okulunu okudum ama ben okurken nerelerdeydim bilmiyorum. Arkdaşlardan bir tanesi 3 tane madde sıralamış. Ben bütün maddelerdeki hatayı yaptım. O yüzdende burdayım. Ben rol yaparım ama ben bu işin erdemini çözmedim kafamda denklem kurucak fikir yok bilgi yok. aklımı toparlayıp yürüyemiyorum. yorumlarınızı bekliyorum.
O
Üye234 yazı
Resmi eğitim kurumları (lise, ünv. vs.) hayatta öğrenilecek şeylere göre devede kulak gibidir, birçok şey sonradan öğrenilir.
Öğrenme ve bilme konusunda benim kendi izlediğim yol, kendimden daha akıllı, ve işlerinde çok başarılı olmuş kişi ve firmaların deneyimlerini okuyup anlamaktır. "Satış" la ilgili olarak aklımda kalan 2 ilginç şeyi aktarayım:
1. Örnek: Hepimizin bildiği dünya dolar milyarderi Bill Gates 'ten. Bill Gates, MS'in ilk kurulduğu 1975'li yılların sonları 1980 başlarında, yani henüz IBM'den köşe döndükleri MS-DOS işini almadan önce şirketin satışlarıyla çok yakından ilgileniyordu ki MS o zamanlar Apple ve Commodore gibi şirketlere Basic derleyici yazılımı satıyordu. 1977-1980 arasındaki o yoğun dönemde Bill Gates bazı firmalara satışın bir türlü ***yapılamadığını*** gözlemledi. Bill Gates o durumda ne yapıyormuş biliyor musunuz? Kendi yazılımını satabilmek için büyük fiyat kırmalar ve ekstra tanıtım, destek ve ilgi dahil her türlü imkanı devreye alıyormuş. Tüm bunları MS ile ilgili (Türkçeleştirilmiş) bir kitaptan okudum, bana ilginç geldi. Öyle yapmasının sebebi olarak, Bill Gates'in müşteri kaybetmeye tahammül edemediği ve müşterinin rakiplerden alım yapmasının Bill Gates'e dayanılmaz gelmesi gösteriliyor.
2. Örnek: 1999'ların sonlarında Internet 'in ilk kez patladığı sırada Internet üzerinden eTicaret sitesi yapan site geliştiren Harvard mezunu ve doktoralı bir bilgisayar mühendisinin şu sözleri: Teknik işlerle ilgilenen biri olarak müşterilerle temas kurmak ve satış işini gerçekleştirmek bana çok korkutucu gelmişti çünkü daha önce hiç yapmadığım bir iş bilmediğim bir alandı. Fakat satışın iyice içine girdikten sonra o işin de aynen teknik işlerde olduğu gibi çok iyi öğrenebildiğimi ve yaptığımı gördüm. Ve nitekim bunu diyen bu kişi, sonradan şirketini 1998'de 50 milyon dolara satarak Internet dünyasının en başarılı girişimcilerinden birisi ve iş geliştirme, satış gibi konular üzerine çok iyi makaleler yazan birisi oldu çıktı.
Ramazan geldi, ve reklamlara dikkat ediyormusunuz? Hemen hepsi Ramazan ve İftar temalı. Coca Cola reklamı mesela, eski iftarlara gönderme yaparak Coca Cola'nın iftarlarda en isabetli içecek olduğuna vurgu yapıyor.
Bak buradan ne çıktı: Coca Cola neden öyle ekstra Ramazan reklamı yapıyor olmalı, çünkü yıl boyu alkollü içki içen Türk insanı 1 ay boyunca alkol almıyor ya, yerini neyle dolduracak? Coca Cola gibi gazlı ve alkolsüz içecek işte o yüzden oluşan bu boşluğu dolduracak şekilde reklamları arttırıyor. Satışı gerçekleştirme sebebi "içecek boşluğunu doldurmak"
Sen 400 Grand 'lık (Amerika'da Grand, $1000 yerine kullanılan kısa ifadedir) mülk satmak istediğine göre, orada kesinlikle bir satış gerçekleştirme sebebi bulmalısın.
Öğrenme ve bilme konusunda benim kendi izlediğim yol, kendimden daha akıllı, ve işlerinde çok başarılı olmuş kişi ve firmaların deneyimlerini okuyup anlamaktır. "Satış" la ilgili olarak aklımda kalan 2 ilginç şeyi aktarayım:
1. Örnek: Hepimizin bildiği dünya dolar milyarderi Bill Gates 'ten. Bill Gates, MS'in ilk kurulduğu 1975'li yılların sonları 1980 başlarında, yani henüz IBM'den köşe döndükleri MS-DOS işini almadan önce şirketin satışlarıyla çok yakından ilgileniyordu ki MS o zamanlar Apple ve Commodore gibi şirketlere Basic derleyici yazılımı satıyordu. 1977-1980 arasındaki o yoğun dönemde Bill Gates bazı firmalara satışın bir türlü ***yapılamadığını*** gözlemledi. Bill Gates o durumda ne yapıyormuş biliyor musunuz? Kendi yazılımını satabilmek için büyük fiyat kırmalar ve ekstra tanıtım, destek ve ilgi dahil her türlü imkanı devreye alıyormuş. Tüm bunları MS ile ilgili (Türkçeleştirilmiş) bir kitaptan okudum, bana ilginç geldi. Öyle yapmasının sebebi olarak, Bill Gates'in müşteri kaybetmeye tahammül edemediği ve müşterinin rakiplerden alım yapmasının Bill Gates'e dayanılmaz gelmesi gösteriliyor.
2. Örnek: 1999'ların sonlarında Internet 'in ilk kez patladığı sırada Internet üzerinden eTicaret sitesi yapan site geliştiren Harvard mezunu ve doktoralı bir bilgisayar mühendisinin şu sözleri: Teknik işlerle ilgilenen biri olarak müşterilerle temas kurmak ve satış işini gerçekleştirmek bana çok korkutucu gelmişti çünkü daha önce hiç yapmadığım bir iş bilmediğim bir alandı. Fakat satışın iyice içine girdikten sonra o işin de aynen teknik işlerde olduğu gibi çok iyi öğrenebildiğimi ve yaptığımı gördüm. Ve nitekim bunu diyen bu kişi, sonradan şirketini 1998'de 50 milyon dolara satarak Internet dünyasının en başarılı girişimcilerinden birisi ve iş geliştirme, satış gibi konular üzerine çok iyi makaleler yazan birisi oldu çıktı.
Ramazan geldi, ve reklamlara dikkat ediyormusunuz? Hemen hepsi Ramazan ve İftar temalı. Coca Cola reklamı mesela, eski iftarlara gönderme yaparak Coca Cola'nın iftarlarda en isabetli içecek olduğuna vurgu yapıyor.
Bak buradan ne çıktı: Coca Cola neden öyle ekstra Ramazan reklamı yapıyor olmalı, çünkü yıl boyu alkollü içki içen Türk insanı 1 ay boyunca alkol almıyor ya, yerini neyle dolduracak? Coca Cola gibi gazlı ve alkolsüz içecek işte o yüzden oluşan bu boşluğu dolduracak şekilde reklamları arttırıyor. Satışı gerçekleştirme sebebi "içecek boşluğunu doldurmak"
Sen 400 Grand 'lık (Amerika'da Grand, $1000 yerine kullanılan kısa ifadedir) mülk satmak istediğine göre, orada kesinlikle bir satış gerçekleştirme sebebi bulmalısın.
G
Üye398 yazı
omero72 cok alakasiz yazmissin. ve konuyu cok dagittin. baslikla senin yaziklarin arasinda ne alaka diye dusunmekten kendimi alikoyamadim
S
Yeni Üye53 yazı
10/08/2011 : 23:43:45#16
Web sitesi
Alıntı
arkadaşım sana özelden de msj atmıştım yapman gereken ilk kural gülmesini bilmeyen dükkan açamsın ata sözününü unutmaman sonra insanlara güven verici bir karakter ol samimi ol ve içtren ol müşteriye ne olman gerekiyosa o şekilde ol hiç birzaman müşteriye yalan söyleme gerekt*inde otoriter ol gerektiğinde altan almasını bil ve kendine hedef koy günlk haftalık ve aylık bunları kayıt et ve incele dün nerdeydin bugün nerdesin yarın nerde olacağına bak inan ve başar ben ilk satışa başaldığımda iki kelimeyi bir araya getiremiyen birisiydim ama şuan yetiştirdiğim eğitim vberdiğim birçok personelim vardı sana tavsiyem satışla alakalı kitaplar oku oğzu saygın münir arıkan vb.kişisel gelişim butrarz kitaplar oku ama onların dediği değil kendine br stil belirle ve onu yap çünkü kitaplar hepsi ben biliyorum mantığı vardır sadece ordan kendine fikir edin zaten bakmışın zamanla en iyi satışcı olmuşun sormak istediğin birşey vqarsada msj atabilirsin
Şahin GÜR
Genel Koordinatör
Genel Koordinatör
T
Üye305 yazı
11/08/2011 : 00:28:45#17
Web sitesi
Alıntı
arkadaşm en ıyı satıscı kendını en ıyı bılendır burada bız sadece fıkır verıyoruz ama anladgm kadarıyla bısey anlamamıssın ama yınede tekrar yazıyorum, her urunun pazarlaması farklıdır ornegın coca colanın yada marlboro nun pazarlamacısıysanız bakkalı marketı hıc sallamadan pazarlamanızı yapar cıkarsınız ama pıyasada 3. konumdakı bır urunu satıyosan mesela cola turka o zaman pazarlama yetenegı devreye gırer bunada sureklı dolaştıkça kendı eksıklerını gordukce gelıstırebılırsın yanı bız sadece ızlemen yolu gosterebılırız yolu rayına sokacak olan sensın, gayrımenkul pazarlamasına basladıysan once bu ısı yapanlara bı dıkkat et hangı kilit kelımelerı kullanıyolar yada musterıyı nasıl cezbedıyorlar gozlemle sonra sende aynısını uygulamaya basla belkı basta basarısıxz olabılırsın ama ıyı gozlemle super bı satıscıda olabılırsın, bıde pazarlamada ozellkıle SABIR cok onemlı 1-2 denemede olmadı ben yapamıyorum dersen bıtersın hatta ılk 20 denemen bosa gıdebılır onemlı olan ondan sonrası, tabı bunların dısında kıtaplar oku, unıverstedekı bılgılerını kullan kesnlkle faydası olacktır bana sorack olursan pazarlamayı ılkokul mezunu bı adam da yapabılır 2 unıverste bıtrmıs bı adamda onemlı olan dogru ıletısım dogru yontemı kullanmak musterıye gore esneyebılen bı kısılık tabı unıverste okumanında kesnlkle faydası var bu ozellklerrın ustune bılımsel bılgılerıde ko**** cok daha ılerleyebılırsın...
M
Üye485 yazı
Merhaba. İyi bir satışçı olmak istiyorsan arkadaşalrında dediği gibi bir apzarlama satış işine girip tecrübe kazanman lazım. Sonrasında bi bakmışsın piysanın kurdu sun.
Mali Müşavir
T
Yeni Üye76 yazı
teşekkür ederim arkadaşlar sizler çok iyi yönlendirmeler yapıyorsunuz. Ben satışçılığın saha satışından geçtiğinin kanatindeyim yorumlarınızda bunu teğet ediyor zaten. Büyük konuşmak istemiyorum ilerisi ne olur ama şuan tezgahta gayrimenkul satışçılığı yapıyorum. Bu sektörü çok istememe rağmen açıkçası bütün gün oturup müşteri beklemek beni yoruyor(gelen müşteriyede tecrübeli bayan elemanlardan sıra kalırsa). Emlak danışmanlığı yapıyım dedim sahada insanlarla konuşarak tecrübe edinebilirdim ama prim sistemiydi dayanamadım. kitaplar, tecrübeler vs. bunlar hakikaten çok önemli. Yorumları okudukça tembel olduğumu söylebilirim tembellik aşılırda ben yukarıda da söyledim denklem kuramıyorum kafamda. Satış kalıbını yani matematiğini kuramadım. Etrafımdaki insanlar severler beni ve güvenirler benim bu konuda sıkıntım yok. müşteriye ne yapıcağımı ne diyeceğini nasıl yönlendireceğimi adım adım satışa nasıl ***üreceğim gibi konular ve bununla iligi bir çok konuda bilgim görgüm aklım yok... bunu nasıl elde edicem. Birinin bilgisi fikri olmadan kendisini yönetemez insan nasıl bi başkasını yönetsin. yoksa bu ben işi seviyorum. yorumlarınız için teşekkür ederim.
I
Yeni Üye2 yazı
ne satmak istiyorsun önce buna karar ver
sattığın ürün piyasadan daha mı ucuz
sattığın ütün Türkiyede şimdiye kadar satılmadımı ?
yuırt dışından getireceksen yurt dışında ne kadar ? gümrüke takılırmı
öncelikle bu sorulara cvp vermen lazım
sattığın ürün piyasadan daha mı ucuz
sattığın ütün Türkiyede şimdiye kadar satılmadımı ?
yuırt dışından getireceksen yurt dışında ne kadar ? gümrüke takılırmı
öncelikle bu sorulara cvp vermen lazım
internetten ticaret deneyimleri
T
Yeni Üye76 yazı
gayrimenkul emlak piyasasının içerisindeyim. İnşaat pazarlama ve satışçılığı
S
Üye126 yazı
Arkadaşlar yorum yaparken bi zahmet konuyu iyice okuyun.
Arkadaş zaten gayrimenkul satışında çalışıyor.
isfikri.org yazmış yok önce ne satacağına karar ver, yok yurt dışından getireceksen yurt dışında ne kadar ? gümrüke takılırmı
komik bir yorum olmuş
Arkadaş zaten gayrimenkul satışında çalışıyor.
isfikri.org yazmış yok önce ne satacağına karar ver, yok yurt dışından getireceksen yurt dışında ne kadar ? gümrüke takılırmı
komik bir yorum olmuş
A
Yeni Üye6 yazı
Merhaba;
Ben yıllardır kazandığım tecrübelerim sonucu çıkardığım sonuç satış işi kesinlikle doğuştan gelen bir yetenektir.
Fakat elbette bu yetneği olmayanların başarılı olamayacağı değil zorlanacağı anlamındadır.
Öncelikle kıyafetin çok önemli bakımlı olmalısın,parfümün kaliteli olmalı, kişisel bakımın tam olmalı tırnak,diş fırçalama vs. kısacası ziyaret esnasında kendini satmalısın yani müşterin ya da bayin seni üst düzey görmeli, bunu ona fark ettirmen gerekir asla çok fazla ısrarcı olduğunu belli etmemelisin bu hissi içinde yaşaman gerekli.
Ürün bilgin tam olmalı kimse bir soru sorduğunda karşısında dolambaç cevaplar veren ya da telefonla birilerine sorma ihtiyacı hisseden kişiden ürün almak istemez, kendi şahsım adına markette bile tecrübeli tanıdığım kasiyere ürünlerimi okutturuyorum.
Ben bir ürün satmak için bir müşteriye gittiğimde ilk yapacağım firmada ki konsepti inceler ve ortamda ki ruh haline göre konuşurum.
Ya da araştırma imkanım olmuşsa detaylı bilgileri toplayıp o şekilde görüşmemi gerçekleştirmişimdir.
Adam müzik tutkunudur ve örnek veriyorum Bon Jovi hayranıdır ona göre senin ona yakın müzikler hatta o konuda sohbet açman gerekir.
Ya da futbolu çok seviyordur vs. bir şekilde o adamın kafa yapısını anlayıp onun tarafında konuşman gerekir.
Muhakkak hobilerinin esintisi vardır bulunduğu ortamda, en kötü ailecek bir resmini görür ve aile önemini konuşursun.
Mutlaka dış görünüşü ile yanlış anlaşılmayacağın ve onu mutlu edecek yorumlarda bulunman gereklidir.
Örneğin, bayan ise saçlarınız gerçekten çok hoş yüzünüz ile muhteşem bir uyum içerisinde, erkek ise kravat,gömlek ya da ayakkabısı ile ilgili olumlu yorumlarda bulunabilirsin.
Satacağın ürün senin için ne kadar önemsiz olursa olsun senin oluşturacağın ortam, müşterinin bu ürüne ihtiyacı var ve sen ona sadece yardımcı oluyorsun algısını canlandırmalısın, sanki bir eşi dostu gibi, ayrıca uzun vadeli müşteri ziyaretlerinde mutlaka arkadaşlık,dostluk ilişkisi içinde devam ederek, sosyal hayatında da o kişilerle birlikte vakit geçirmelisin (maça gitmek,halı saha,deniz,mangal partisi,kahve içmek vs.)
Sattığın ürün ne olursa olsun bir şekilde onun ihtiyacı olmasa dahi ihtiyacı olduğunu düşündürmelisin.
Zamanın değerli olduğunu fark ettirmelisin ne kadar boş vaktin olması önemli değil önemli olan müşterinin öyle görmesidir.
Bunların dışında özgüvenin tam dik bir şekilde enerjin yüksek olmalı net yüksek sesle konuşmalısın.
Bir insanın ne konuştuğunun çoğu zaman önemi yoktur nasıl konuştuğu önemlidir.
Kurduğun cümleler anlaşılır heyecanlı olmalı adamı karşında anlattığın ürünün hayalini kurdurman gereklidir.
Cansız pasif bir şekilde karşısında durursan eğer etkileyici olmazsın.
Lakayıt olmaman gerekir özellikle ilk tanışmada asla her zaman bey kullan, sonrasında ilişkinizin durumuna göre abi diyebilirsin ya da kardeşim senin samimiyetine bağlı ama ilk sefer direk itici olur.
Arkadaşlar şimdilik bu kadar yazabildim sahur yaklaşıyor.
Kardeşim buraya bu konuyu açtığına göre isteklisin ve heveslisin inanıyorum ki başarılı olursun.
Ben yıllardır kazandığım tecrübelerim sonucu çıkardığım sonuç satış işi kesinlikle doğuştan gelen bir yetenektir.
Fakat elbette bu yetneği olmayanların başarılı olamayacağı değil zorlanacağı anlamındadır.
Öncelikle kıyafetin çok önemli bakımlı olmalısın,parfümün kaliteli olmalı, kişisel bakımın tam olmalı tırnak,diş fırçalama vs. kısacası ziyaret esnasında kendini satmalısın yani müşterin ya da bayin seni üst düzey görmeli, bunu ona fark ettirmen gerekir asla çok fazla ısrarcı olduğunu belli etmemelisin bu hissi içinde yaşaman gerekli.
Ürün bilgin tam olmalı kimse bir soru sorduğunda karşısında dolambaç cevaplar veren ya da telefonla birilerine sorma ihtiyacı hisseden kişiden ürün almak istemez, kendi şahsım adına markette bile tecrübeli tanıdığım kasiyere ürünlerimi okutturuyorum.
Ben bir ürün satmak için bir müşteriye gittiğimde ilk yapacağım firmada ki konsepti inceler ve ortamda ki ruh haline göre konuşurum.
Ya da araştırma imkanım olmuşsa detaylı bilgileri toplayıp o şekilde görüşmemi gerçekleştirmişimdir.
Adam müzik tutkunudur ve örnek veriyorum Bon Jovi hayranıdır ona göre senin ona yakın müzikler hatta o konuda sohbet açman gerekir.
Ya da futbolu çok seviyordur vs. bir şekilde o adamın kafa yapısını anlayıp onun tarafında konuşman gerekir.
Muhakkak hobilerinin esintisi vardır bulunduğu ortamda, en kötü ailecek bir resmini görür ve aile önemini konuşursun.
Mutlaka dış görünüşü ile yanlış anlaşılmayacağın ve onu mutlu edecek yorumlarda bulunman gereklidir.
Örneğin, bayan ise saçlarınız gerçekten çok hoş yüzünüz ile muhteşem bir uyum içerisinde, erkek ise kravat,gömlek ya da ayakkabısı ile ilgili olumlu yorumlarda bulunabilirsin.
Satacağın ürün senin için ne kadar önemsiz olursa olsun senin oluşturacağın ortam, müşterinin bu ürüne ihtiyacı var ve sen ona sadece yardımcı oluyorsun algısını canlandırmalısın, sanki bir eşi dostu gibi, ayrıca uzun vadeli müşteri ziyaretlerinde mutlaka arkadaşlık,dostluk ilişkisi içinde devam ederek, sosyal hayatında da o kişilerle birlikte vakit geçirmelisin (maça gitmek,halı saha,deniz,mangal partisi,kahve içmek vs.)
Sattığın ürün ne olursa olsun bir şekilde onun ihtiyacı olmasa dahi ihtiyacı olduğunu düşündürmelisin.
Zamanın değerli olduğunu fark ettirmelisin ne kadar boş vaktin olması önemli değil önemli olan müşterinin öyle görmesidir.
Bunların dışında özgüvenin tam dik bir şekilde enerjin yüksek olmalı net yüksek sesle konuşmalısın.
Bir insanın ne konuştuğunun çoğu zaman önemi yoktur nasıl konuştuğu önemlidir.
Kurduğun cümleler anlaşılır heyecanlı olmalı adamı karşında anlattığın ürünün hayalini kurdurman gereklidir.
Cansız pasif bir şekilde karşısında durursan eğer etkileyici olmazsın.
Lakayıt olmaman gerekir özellikle ilk tanışmada asla her zaman bey kullan, sonrasında ilişkinizin durumuna göre abi diyebilirsin ya da kardeşim senin samimiyetine bağlı ama ilk sefer direk itici olur.
Arkadaşlar şimdilik bu kadar yazabildim sahur yaklaşıyor.
Kardeşim buraya bu konuyu açtığına göre isteklisin ve heveslisin inanıyorum ki başarılı olursun.
O
Üye306 yazı
12/08/2011 : 11:34:34#24
Web sitesi
Alıntı
Turnam merhaba. gayrimenkul üzerine iş sahibi olman çok güzel. sevindim.
20 gün içinde hiç satış yapabildin mi ? sabit maaş mı alıyorsun?
İş hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu öğrenmek isterim.
ve çalıştığın şirket İnşaatı bitmiş konutlar mı satıyor yoksa ileri vade için mi satış yapıyor ?
Diyelim ki ben ev almak istiyorum sizin şirketten.
piyasada sizinle aynı işi yapan bir çok şirket varken çoğu alanında uzman yani örnek Ali Ağaoğlu'ndan almak yerine neden sizden almalıyım.
avantaj olarak neler sunabilirsiniz bana?
evin değeri kadar nakitim yok ise nasıl sizden ev sahibi olabilirim. kredi kullanmak istesem hangisi bana daha cazip gelir. ve en önemlisi sizden aldığım bir evde
mutlu olabilir miyim ? hangi bölgede satışlarınız var. istanbulun ıssız yerlerinden satmıyorsunuzdur sanırım ? eğlence tesisleri var mı? çocuklar için güvenli mi ?
fiyatlarınız nasıl ?
meraklı bir alıcı ile karşı karşıyasınız? istenen cevabı verdiğinizde satış gerçekleşir genelde. bizi bilgilendirseniz bu konuda seviniriz..
iyi günler dilerim.
20 gün içinde hiç satış yapabildin mi ? sabit maaş mı alıyorsun?
İş hakkında ne kadar bilgi sahibi olduğunu öğrenmek isterim.
ve çalıştığın şirket İnşaatı bitmiş konutlar mı satıyor yoksa ileri vade için mi satış yapıyor ?
Diyelim ki ben ev almak istiyorum sizin şirketten.
piyasada sizinle aynı işi yapan bir çok şirket varken çoğu alanında uzman yani örnek Ali Ağaoğlu'ndan almak yerine neden sizden almalıyım.
avantaj olarak neler sunabilirsiniz bana?
evin değeri kadar nakitim yok ise nasıl sizden ev sahibi olabilirim. kredi kullanmak istesem hangisi bana daha cazip gelir. ve en önemlisi sizden aldığım bir evde
mutlu olabilir miyim ? hangi bölgede satışlarınız var. istanbulun ıssız yerlerinden satmıyorsunuzdur sanırım ? eğlence tesisleri var mı? çocuklar için güvenli mi ?
fiyatlarınız nasıl ?
meraklı bir alıcı ile karşı karşıyasınız? istenen cevabı verdiğinizde satış gerçekleşir genelde. bizi bilgilendirseniz bu konuda seviniriz..
iyi günler dilerim.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.
Olur böyle şeyler.
D
Üye167 yazı
konu pazarlamayken bende bir soru sormak isterim.
sattığım üründen daha iyisini aynı fiyata, veya aynı fiyata daha kalitelisini alan bi müşteriye..
veya aynıdenklikteki başka bir ürünü alan müşteriye.. kendi ürünümüzü nasıl satarız?
ben şahsen kendimde diğer ürünü elimdeki ürüne tercih ederim..düşüncesindeyken.. karsı tarafa haklısınız demekten başka birşey gelmiyor elimden.. sonuc olarak ürün satılmıyor!
Ömer beyin dediği gibi, Turnam arkadasın müşterisi gelse dese; "Az ileride daha cazip bir ev fırsatı var"
Turnam arkadaş ne diyebilir? Haklısınızdan başka ?
sattığım üründen daha iyisini aynı fiyata, veya aynı fiyata daha kalitelisini alan bi müşteriye..
veya aynıdenklikteki başka bir ürünü alan müşteriye.. kendi ürünümüzü nasıl satarız?
ben şahsen kendimde diğer ürünü elimdeki ürüne tercih ederim..düşüncesindeyken.. karsı tarafa haklısınız demekten başka birşey gelmiyor elimden.. sonuc olarak ürün satılmıyor!
Ömer beyin dediği gibi, Turnam arkadasın müşterisi gelse dese; "Az ileride daha cazip bir ev fırsatı var"
Turnam arkadaş ne diyebilir? Haklısınızdan başka ?
K
Üye236 yazı
Bu konuda acizane bende birşeyler eklemek isterim.
Pazarlama ve satışını yapacağınız ürün, sizin pazarlayıp satabileceğiniz ürün mü onu değerlendirin. Kuyumcu ile limoncunun satış yöntemi asla aynı değildir. Dürüst olmak yeterli bence. Başka bir bilgi birikimine de gerek yok. Buraya nasıl samimi olarak kalbinizi koyduysanız, satışta da aynını yapın. İyi niyet ve ince düşünmek hedefinize ulaşmayı sağlar. Örneğin, Somaliye ilaç göndermek ihtiyacını gördünüz, bu güzel, ama gerçekten de büyük ihtiyaç. Heycanlandınız ve size de bir yol göründü, başladınız hazırlıklara. Türkiye'den sadece siz gönderecek de olsanız, tırlarla gönderecek de olsanız, sonucunda hayal kırıklığı yaşarsınız. Neden : İlaçların üzerinde TOK KARINA kullanılması gerektiğini yazıyor. İlaçtan daha öncelikli olarak gıda ihtiyacını görebilmelisiniz. Ben satayım, gerisinden bana ne diyebilirsiniz, böyle düşünürseniz, sadece 1 kere satış yaparsınız, o da size yaramaz zaten. Mühim olan, parası ile o insanın kalbini de kazanabilmektir. Memnun kalabilmesidir. Paranın satın alamadığı hedefleri hedef edinirseniz, para zaten gelir. Tıpkı, güneşe önünüzü dönmek gibi. Para gölge gibidir. Siz onu asla yakalayamazsınız, ama glge arkanıza düşerse, o sizi hep takip eder. Benim acizane fikirlerim de bunlar. Tüm kardeşlerimize hayırlı ve mutlu alışverişler diliyorum. Saygılarımla (kalemcay)
Pazarlama ve satışını yapacağınız ürün, sizin pazarlayıp satabileceğiniz ürün mü onu değerlendirin. Kuyumcu ile limoncunun satış yöntemi asla aynı değildir. Dürüst olmak yeterli bence. Başka bir bilgi birikimine de gerek yok. Buraya nasıl samimi olarak kalbinizi koyduysanız, satışta da aynını yapın. İyi niyet ve ince düşünmek hedefinize ulaşmayı sağlar. Örneğin, Somaliye ilaç göndermek ihtiyacını gördünüz, bu güzel, ama gerçekten de büyük ihtiyaç. Heycanlandınız ve size de bir yol göründü, başladınız hazırlıklara. Türkiye'den sadece siz gönderecek de olsanız, tırlarla gönderecek de olsanız, sonucunda hayal kırıklığı yaşarsınız. Neden : İlaçların üzerinde TOK KARINA kullanılması gerektiğini yazıyor. İlaçtan daha öncelikli olarak gıda ihtiyacını görebilmelisiniz. Ben satayım, gerisinden bana ne diyebilirsiniz, böyle düşünürseniz, sadece 1 kere satış yaparsınız, o da size yaramaz zaten. Mühim olan, parası ile o insanın kalbini de kazanabilmektir. Memnun kalabilmesidir. Paranın satın alamadığı hedefleri hedef edinirseniz, para zaten gelir. Tıpkı, güneşe önünüzü dönmek gibi. Para gölge gibidir. Siz onu asla yakalayamazsınız, ama glge arkanıza düşerse, o sizi hep takip eder. Benim acizane fikirlerim de bunlar. Tüm kardeşlerimize hayırlı ve mutlu alışverişler diliyorum. Saygılarımla (kalemcay)
_______/)______./¯"""/')
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯¯'\_„„„„\)
¯¯¯¯¯¯¯¯¯\)¯¯¯¯¯'\_„„„„\)
T
Yeni Üye76 yazı
ticaretadam ben bu işi yapıcam iki hafta sonra görüşürüz. omerseven teşekkür ederim belirtmek isterim ki gayrimenkul sektöründe konut işinde değilim. Sizlerde duymuşsunuzdur ki artık bina alıtındaki oto galeriler için yasak getirildi ve iç işleri bakanlığının denetimi altında yerlerinde çıkarılmaya başladı. Bunun üzerine Türkiye, Avrupa ve Amerikada eşi benzeri olmayan bir proje üretildi. Bu proje ile Türkiye bir ilk sahip oldu. Proje tam anlamıyla bir otomobil alışveriş merkezi olarak dizany edildi ve bir yaşam formu adı altında konsepti oluşturuldu. Projenin adı AUTOPİA'dır. Artık 365 gün araba fuarı 365 gün otomobil satın alma imkanını sunan bir projedir. Ben bu projenin satış ofisindeyim ve burada satışçı olarak çalışıyorum yani konut üzerine bir çalışma yapmıyorum. Bu benim emlak piyasındaki ilk işim sıkıntılıyım, pazarlama/satışı çözemedim. çok güzel bir mevkide çalışmaya başladım üstlerim beni sıkıştırıyor müşteriyi boğuyorum diye.. Projeyi sunumu yaparken çok fazla bilgi verdiğim içinmiş. onuda geçtim masada hesap yaparken müşteriyi okuyamıyormuşum ve onun nedemek istediğimi anlayamıyormuşum. Tabiki işe yeni başladığım için pek sesleri sert değil ama deneme süreci biticek ve ben o zman ne yapacağımı bilmiyorum. Cevaplarınız için teşekkürler. yorumlarınızı bekliyorum.
O
Üye306 yazı
14/08/2011 : 17:52:10#28
Web sitesi
Alıntı
Çok güzel bir proje olduğunu söyleyebilirim.
satış yaparken ne gibi sorunlarla karşılaşıyorsunuz ?
neden müşteriler gelip sizi dinledikten sonra gidiyor ve giderken ne diyorlar?
Düşünmek için zaman istiyorlar sanırım. ve sizinle birlikte satış yapan diğer ekip arkadaşlarınızın satışları neler.
size yardım etmek için veriler çok önemli yer teşkil ediyor.
Öncelikle belirtmek isterim ki ben İzmirde'yim ve böyle bir proje yıllardır mevcut. izmir bucada otokent bulunuyor.
sadece galericilerin olduğu devasa bir yer, binden fazla galerici vardır sanırım.
içinde vergi dairesi noter, karakol her şey mevcut. internetten araştırsanız detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bu sizin autopia projesi ne zaman bitecek.
ve bulunduğu yer neresi şehre çok uzak bir yer mi yoksa ulaşımı kısa mesafede mi ?
6 milyon kişi gelmesi var sayılıyor gerçeklere dayalı mı reklam için mi sadece böyle söz ediliyor.
gerçe proje çok iyi gelebilir.
Şöyle bir öneride bulunmalıyım size dediklerinize karşı. bir şey satacaksınız diye bir şey yok.
bunun olumsuz psikolojisine kapılmayın. satmak zorunda olduğunuzu düşündüğünüzde
ve buraya odaklandığınızda işinizde gözden kaçırdığınız bir çok nokta olur.
zihninizi sadece satış tekniklerine yönlerdir melisiniz.
bulunduğunuz süre zarfında orada yeni şeyler öğrenmeye bakmalısınız.
tabi ki satış önemli ama bu ilk önceliğiniz olmamalı.
bilgilenmek işin uzmanı olmak öncelik sıranız olmalı. zaten satış kendi gelir o zaman.
Öncelikle müşteriyi sıkmamalısınız. karşılaştığınız bir sorun olduğunu söylediniz.
çok bilgi vermek gereksizdir.
Örnek vermek gerekirse
istanbuldan antalyaya gitmek için araba arıyorsunuz. tek istediğiniz o.
sadece size gerekli özellik az yaksın rahat olsun. ve klimalı olsun. bilgini zde fazla değil bu konuda.
gittiniz bir galeriye. kiralayacak ya da alacaksınız.
size motordan girip egzozdan çıkacak, fren sistemleri anlatacak, lastiklerin tüm detaylarını dakikalarca anlatacak ne hissedersiniz?
fazla bilginiz olmadığı için motor hakkında anlatılan hiç bir şey aklınızda kalmayacaktır.
aynı şekilde diğer bilgilerde.
size fazladan bilgi anlatan satıcı sizi sıkacak öğrenmek istediğiniz bilgiyi en son ve karışık verecek.
kafa karışıklığı size güvensizlik yaratacak ve düşünmek isteyeceksiniz.
ve bu kadar anlattığına göre kesin bir bit yeniği var diye düşünebilirsiniz. ben düşünürüm : )
sadece satıcı size şunu anlatsaydı. bu arabayla şu kadar liralık yakıtla antalyaya gidersiniz. cebinizi yakmaz. klimasıyla dışarının kavuran sıcağından etkilenmez ve şahane ses kalitesinde klasik müziğinizi dinleyerek gidersiniz. servis ağı her gittiğiniz yerde var. sorun olursa ararsınız en geç 30 dakikada yanınızda olurlar.
güle güle kullanınız. memnun kalacaksınız. 5 10 dakika içinde iyi bir satış gerçekleşir. bu yöntemle.
anlatabilmişimdir sanırım. kısaca size gelen meraklı potansiyel müşteriyi dinleyin.
neden geldiğini ne yapmak istediğini, sorun. öğrenin. ve duymak istediği bilgiyi verin. para kazanmak için orada.
ben olsam sizden asla projeyi yapan firmayı tarihçesini ortaklarını filan anlatmanızı istemem.
güvence vermeniz yeter benim için. bir sorunda paramı geri alabilirsem ödeme yaparım size.
sonra fiyatlarını öyle afili bir şekilde anlatırsanız, üstünde uzun süre durursanız güvenim kaybolur.
çünkü önemli olan proje fiyat değil.
restrorantlardan uzun uzun söz ederseniz, dükakn camlarının kalitesinden, ondan bundan bahsederseniz sıkılrım bir süre sonra.
sizi dikkatle dinleyebileceğim ilk 10 dk dır. en önemli bilgileri vermelisiniz duymak istediğim. ve ilgimi son dakikalarda çeker.
Satış iki satırla anlatılacak konu değildir bunu önemle burda belirteyim. benim verdiklerim sadece örnek.
Ve duymak istediğim tek şey. ne kadar para ödeyeceğim.
karşılığında ne kadar sürede paramı amorti ederim.
ortalama kazancım günde ne kadar olur. gelecek insan sayısı için reklam kampanyaları olacak mı.
ulaşıma servislerle yardımcı olunacak mı ?
ve en önemlilerinden biri bunu bastırarak belirtmelisin müşteriye.
arabayı almak için saatlerce dolanmaya gerek bırakmayacak, noter vergi dairesi ve karakol içinde var mı ?
araba alıp vergisi için bi yere noter için ayrı bir yere gideceksem uğraşmam kolay kolay.
işlemleri anında halledebilir miyiz orada. yapılıyorsa. bunu anlatın müşterinize vurgula****.
ama önce dinleyin. ne istiyor niçin orada öğrenin.
ayağınıza kadar müşteri geliyor bu büyük bir avantaj. ya dışarıda müşteri arasaydın birde.
sürenizin dolmasına odaklanmayın. istekli ve kendini geliştiren biri olduğunuzda süreniz uzatılır.
saygılarımla.
satış yaparken ne gibi sorunlarla karşılaşıyorsunuz ?
neden müşteriler gelip sizi dinledikten sonra gidiyor ve giderken ne diyorlar?
Düşünmek için zaman istiyorlar sanırım. ve sizinle birlikte satış yapan diğer ekip arkadaşlarınızın satışları neler.
size yardım etmek için veriler çok önemli yer teşkil ediyor.
Öncelikle belirtmek isterim ki ben İzmirde'yim ve böyle bir proje yıllardır mevcut. izmir bucada otokent bulunuyor.
sadece galericilerin olduğu devasa bir yer, binden fazla galerici vardır sanırım.
içinde vergi dairesi noter, karakol her şey mevcut. internetten araştırsanız detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bu sizin autopia projesi ne zaman bitecek.
ve bulunduğu yer neresi şehre çok uzak bir yer mi yoksa ulaşımı kısa mesafede mi ?
6 milyon kişi gelmesi var sayılıyor gerçeklere dayalı mı reklam için mi sadece böyle söz ediliyor.
gerçe proje çok iyi gelebilir.
Şöyle bir öneride bulunmalıyım size dediklerinize karşı. bir şey satacaksınız diye bir şey yok.
bunun olumsuz psikolojisine kapılmayın. satmak zorunda olduğunuzu düşündüğünüzde
ve buraya odaklandığınızda işinizde gözden kaçırdığınız bir çok nokta olur.
zihninizi sadece satış tekniklerine yönlerdir melisiniz.
bulunduğunuz süre zarfında orada yeni şeyler öğrenmeye bakmalısınız.
tabi ki satış önemli ama bu ilk önceliğiniz olmamalı.
bilgilenmek işin uzmanı olmak öncelik sıranız olmalı. zaten satış kendi gelir o zaman.
Öncelikle müşteriyi sıkmamalısınız. karşılaştığınız bir sorun olduğunu söylediniz.
çok bilgi vermek gereksizdir.
Örnek vermek gerekirse
sadece size gerekli özellik az yaksın rahat olsun. ve klimalı olsun. bilgini zde fazla değil bu konuda.
size motordan girip egzozdan çıkacak, fren sistemleri anlatacak, lastiklerin tüm detaylarını dakikalarca anlatacak ne hissedersiniz?
fazla bilginiz olmadığı için motor hakkında anlatılan hiç bir şey aklınızda kalmayacaktır.
size fazladan bilgi anlatan satıcı sizi sıkacak öğrenmek istediğiniz bilgiyi en son ve karışık verecek.
ve bu kadar anlattığına göre kesin bir bit yeniği var diye düşünebilirsiniz. ben düşünürüm : )
sadece satıcı size şunu anlatsaydı. bu arabayla şu kadar liralık yakıtla antalyaya gidersiniz. cebinizi yakmaz. klimasıyla dışarının kavuran sıcağından etkilenmez ve şahane ses kalitesinde klasik müziğinizi dinleyerek gidersiniz. servis ağı her gittiğiniz yerde var. sorun olursa ararsınız en geç 30 dakikada yanınızda olurlar.
güle güle kullanınız. memnun kalacaksınız. 5 10 dakika içinde iyi bir satış gerçekleşir. bu yöntemle.
anlatabilmişimdir sanırım. kısaca size gelen meraklı potansiyel müşteriyi dinleyin.
neden geldiğini ne yapmak istediğini, sorun. öğrenin. ve duymak istediği bilgiyi verin. para kazanmak için orada.
ben olsam sizden asla projeyi yapan firmayı tarihçesini ortaklarını filan anlatmanızı istemem.
güvence vermeniz yeter benim için. bir sorunda paramı geri alabilirsem ödeme yaparım size.
sonra fiyatlarını öyle afili bir şekilde anlatırsanız, üstünde uzun süre durursanız güvenim kaybolur.
çünkü önemli olan proje fiyat değil.
restrorantlardan uzun uzun söz ederseniz, dükakn camlarının kalitesinden, ondan bundan bahsederseniz sıkılrım bir süre sonra.
sizi dikkatle dinleyebileceğim ilk 10 dk dır. en önemli bilgileri vermelisiniz duymak istediğim. ve ilgimi son dakikalarda çeker.
Satış iki satırla anlatılacak konu değildir bunu önemle burda belirteyim. benim verdiklerim sadece örnek.
Ve duymak istediğim tek şey. ne kadar para ödeyeceğim.
karşılığında ne kadar sürede paramı amorti ederim.
ortalama kazancım günde ne kadar olur. gelecek insan sayısı için reklam kampanyaları olacak mı.
ulaşıma servislerle yardımcı olunacak mı ?
ve en önemlilerinden biri bunu bastırarak belirtmelisin müşteriye.
arabayı almak için saatlerce dolanmaya gerek bırakmayacak, noter vergi dairesi ve karakol içinde var mı ?
araba alıp vergisi için bi yere noter için ayrı bir yere gideceksem uğraşmam kolay kolay.
işlemleri anında halledebilir miyiz orada. yapılıyorsa. bunu anlatın müşterinize vurgula****.
ama önce dinleyin. ne istiyor niçin orada öğrenin.
ayağınıza kadar müşteri geliyor bu büyük bir avantaj. ya dışarıda müşteri arasaydın birde.
sürenizin dolmasına odaklanmayın. istekli ve kendini geliştiren biri olduğunuzda süreniz uzatılır.
saygılarımla.
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.
Olur böyle şeyler.
T
Yeni Üye76 yazı
ömerseven gerçekten güzel şeylere deyinmişsiniz şuan müşşterilerimizle aramızdaki bizzat diyologu anlatmışsınız. Aynen bütün soruları sormuşsunuz. İş gerçekten anlattığınız kadarda basit zaten proje harika bir proje kendini satıyo. satışçı sadece etki bırakmak için orda ama işte sıkıntı şu ki ben çok boşluk bırakıyorum bilgimi pazarlayamıyorum denklemi kuramıyorum. sunum yapıyorken veya proje üzerinde anlatırken yada proje üzerinde yer belirlerken çok boşluk bırakıyorum. yatırımcının karşısında sorun olmuyor kötünün iyisi olarak toparlıyorum ama bu profesyonel olarak yapan galericiler onların karşısına çıkmak içimden gelmiyo açıkçası çünkü bu adamların karşında güven veren ve net olan bu işi bilen biri olarak çıkmak lazım. Eee benim kafamdaki bilgiler uçup giderken nasıl pazarlama yapabilirim ki.. kısacası sunum denklemini kurmasını beceremedim. Bu arada burada '''''' Örnek vermek gerekirse
ve bu kadar anlattığına göre kesin bir bit yeniği var diye düşünebilirsiniz. ben düşünürüm : ) ''''''' beni anlatmışsınız.
Böyle bir projede ticari anlamda yer almak gerçekten bende çok isterdim ama burada benim yapabileceğim iki şey var feastfood katında yatırımcıların yerini kiralama yaparak bir işletme açmak yada servis katında oto kuaförü açmak olur ama bunların hepsi sermaye işidir, iş bilmekle ilgilidir bende ikisede mevcut değil.
İlginiz için teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum.
ve bu kadar anlattığına göre kesin bir bit yeniği var diye düşünebilirsiniz. ben düşünürüm : ) ''''''' beni anlatmışsınız.
Böyle bir projede ticari anlamda yer almak gerçekten bende çok isterdim ama burada benim yapabileceğim iki şey var feastfood katında yatırımcıların yerini kiralama yaparak bir işletme açmak yada servis katında oto kuaförü açmak olur ama bunların hepsi sermaye işidir, iş bilmekle ilgilidir bende ikisede mevcut değil.
İlginiz için teşekkür ederim. Yorumlarınızı bekliyorum.
T
Yeni Üye76 yazı
yorumlarınızı bekliyorum.
Bu internet sitesinde, kullanıcı deneyimini geliştirmek ve internet sitesinin verimli çalışmasını sağlamak amacıyla çerezler kullanılmaktadır. Gizlilik Prensiplerimiz