Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kırtasiye Ve Oyuncakçı Açmak

BaşlatanEvocatiTarih23/07/2011 13:21:40Yorum3

İlk mesaj
Yeni Üye86 yazı
Daha öncede açtığım bir konuda sahip olduğumuz dükkanı anlatmış ve fikir istemiştim.Yazım şu şekildeydi;

Ana cadde üzeri olmayan ama gelecek vaat eden yeni aldığımız bir dükkan var.Dükkanın sokağında ve 20 mt. kadar ilerisinde oldukça büyük bir hem market hem de ucuzluk pazarı gibi bir yer var.Burada birçok ürün zaten satılmakta.

Dükkanın 10-15 mt. ilerisinde ise 1600 öğrencili ilk öğretim ve lise var.Ana caddeye çıkmak için ya da servise binmek için bu öğrenciler sürekli olarak bizim dükkanın önünden geçiyorlar.Tam karşısında küçük de bir etüt merkezi mevcut.Dükkana gelinceye kadar bir fırın, iki tane de ilaç bayisi var.

Şimdi bir bu dükkana raf yaptırdık ama ne satalım karar veremedik.Kız kardeşim işletecek.Kırtasiye,giyim,tesettür giyim, iç giyim vs... olabilir.Gıda işini düşünmüyoruz.

Şimdi bana en mantıklı gene kırtasiye ve oyuncakçı açmak geldi.Dükkan ikisini de kaldıracak büyüklükte.Kira ve işçi parası vermeyeceğimiz için sattığımız kar gözüyle bakıyorum.Herhalde o kadar öğrenciden de bişeyler kalır.Sonuçta bu işten çok para kazanıp zengin olmayı düşünmüyoruz.Hem kardeşim bir işle meşgul olsun hemde üç beş kuruş hayatını kazansın.Tüm meselemiz bu.

Bu düşünce hakkında görüşleriniz nelerdir?Ayrıca bir kırtasiye nasıl açılır?Tüm malları tedarik edebileceğimiz toptancılar var mıdır?Toptancılara nasıl ulaşabiliriz?Şimdiye kadar hiç ticaretle uğraşmadık o yüzden gelebilecek her türlü bilgi ve yardıma ihtiyacımız var.

Sağlıcakla...
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford
"Hayat gelecek için planlar yaptığımız sırada yaşadıklarımızdan ibarettir."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
3 yorum
Yeni Üye86 yazı
Yok mu fikri olan?
"Bir işi başaracağıma da inansam, başaramayacağıma da inansam hep haklı çıkarım" Henry Ford

Üye305 yazı
Yerinizin istanbulda olduğunu görüyorum. istoç ve tahtakaleden ürünleri tedarik edebilirsiniz. ilk etapta buradan toptan gidip alın... daha işyeri açıldığında sizi bulurlar zaten bu işi yapanlar.. Başarılar...
Ticaretin sadece iki basit işlevi vardır: pazarlama ve yenilik
Peter F Drucker

girisimci41@hotmail.com

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Emlakçy
Yeni Üye86 yazı

Dükkanımız Antalya'nın Kumluca ilçesinde.Şehir merkezi nüfusu yaklaşık 30-35 bin civarında.