Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kameruna Geldim

BaşlatanGökmen DemetTarih17/07/2011 22:05:30Yorum69

İlk mesaj
Üye434 yazı
Merhaba,
Eşimle beraber Kamerun'a zorlu bir yolculuk sonunda ulaştık. 2. gün pazar olması nedeniyle sadece gezdik herkesin merhaba demek için bir yarış içinde olması beni mutlu etti. Burada yapılacak çok iş olduğunu söyleselerde ben daha göremedim ama bir işyeri dahi yok. Öylesine yol başlarına kurulmuş tezgahlarda satılan basit şeyler veya meyveler. Burada bulunan aramızda arkadaşlar varmı? Kamerun yaundede kalıyorum görüşmek istediğim kişiler iş yapabileceğimiz veya buraları bana tanıtacak birileri var mı aramızda. Görüşmek üzere.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
69 yorum
Yeni Üye41 yazı

SELAM HERKESE ,

GÖKMEN DEMET BEY,

2.EL EŞYA İŞİ YAPILABİLİR DİYORSUNUZ . IHTIYAÇ VAR DİYORSUNUZ AMA SENEGALDEKİ DÜKKAN DA İŞLER PEK İSTENDİĞİ GİBİ DE DEĞİL ( YAVAŞ ) DEMİŞSİNİZ.

DÜŞÜNÜNCE FAKİR HALK..AMA FAKİR DE OLSA EVİNE EŞYA İSTER PARASI KADAR VE 2. EL BEYAZ EŞYA MANTIKLI ANCAK BİR KONTEYNERE 200 DOLAP KOYSANIZ 20.000 TL EDER. 10.000 TL DE VERGİ GÜMRÜK NAKLİYE . BU PARALAR ELİNİZDE H,Ç YOKSA DA BİREYSEL KREDİ BİLE ÇEKİLEREK TEDARİK EDİLİR HANİ HİÇ SERMAYENİZ YOKSA DAHİ. PROJENİZ HAYATA GEÇİRİLEBİLİR BİR DURUMDA GİBİ.. NASILSA MALI YÜKLEYİP ORDA BAŞINDA DURUP SATACAKSINIZ..BATMAZ YANİ SERMAYENİZ. UMARIMKİ ÇOK AKIL VEREN BİR GÖRÜNTÜ DE DEĞİLİMDİR GÖZÜNÜZDE..PAYLAŞMAK VEYA CESARET ANLAMINDA KATKIDA BULUNMAK İSTEDİM NACİZANE..

HERKESE BOL KAZAÇLAR

joker

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Esnaf
Üye434 yazı
kinglighter beni mutlaka duymuşsundur eşim ile geldim herkes de bizi gördü tanıdı. Neyse yine gelirim o zaman tanışırız. Selamlar saygılar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye178 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - all_joker

SELAM HERKESE ,

GÖKMEN DEMET BEY,

2.EL EŞYA İŞİ YAPILABİLİR DİYORSUNUZ . IHTIYAÇ VAR DİYORSUNUZ AMA SENEGALDEKİ DÜKKAN DA İŞLER PEK İSTENDİĞİ GİBİ DE DEĞİL ( YAVAŞ ) DEMİŞSİNİZ.

DÜŞÜNÜNCE FAKİR HALK..AMA FAKİR DE OLSA EVİNE EŞYA İSTER PARASI KADAR VE 2. EL BEYAZ EŞYA MANTIKLI ANCAK BİR KONTEYNERE 200 DOLAP KOYSANIZ 20.000 TL EDER. 10.000 TL DE VERGİ GÜMRÜK NAKLİYE . BU PARALAR ELİNİZDE H,Ç YOKSA DA BİREYSEL KREDİ BİLE ÇEKİLEREK TEDARİK EDİLİR HANİ HİÇ SERMAYENİZ YOKSA DAHİ. PROJENİZ HAYATA GEÇİRİLEBİLİR BİR DURUMDA GİBİ.. NASILSA MALI YÜKLEYİP ORDA BAŞINDA DURUP SATACAKSINIZ..BATMAZ YANİ SERMAYENİZ. UMARIMKİ ÇOK AKIL VEREN BİR GÖRÜNTÜ DE DEĞİLİMDİR GÖZÜNÜZDE..PAYLAŞMAK VEYA CESARET ANLAMINDA KATKIDA BULUNMAK İSTEDİM NACİZANE..

HERKESE BOL KAZAÇLAR

30 bin lira harcayıp 200 dolap yükleyecek.
dolapların tanesi ona 150 liraya mal olacak
orada tanesini 300 liradan satmalıki kendini toparlasın.

300 liraya ne dolabı bu tam anlamadım ? 300 liraya dolabı kim alır kamerun gibi bir yerde ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
Üye243 yazı
Merhaba Gökmen Demet Ben Bir sey sormak istıyorum 5-6 yıl once bır arkdasım 2 el oto lastıgı ile celık kapııhtıyacı oldugunu soylemıstı durum nedır bılgı nedır dogruluk nedır soylermısınız ?Saygılarımla
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?im
Üye434 yazı
Oto lastiğini bilmiyorum. Belki vardır ama çelik kapı satan hiç görmedim. Şahsi görüşüm bence çelik kapı ihtiyaçları olmaz. Yanlış anlamayın belki iyi bir üründür ben kendi düşüncemi yazdım. Oraya gittiğimde bilgi veririm sizde unutturmayın.

Üye434 yazı
Oto lastiğini bilmiyorum. Belki vardır ama çelik kapı satan hiç görmedim. Şahsi görüşüm bence çelik kapı ihtiyaçları olmaz. Yanlış anlamayın belki iyi bir üründür ben kendi düşüncemi yazdım. Oraya gittiğimde bilgi veririm sizde unutturmayın.

Üye243 yazı
Tşk Ederim saygılar
Saygılarımla
Çağdaş İNAL
Soru Sorunlarınız için e-posta yollayabilir Özel Mesaj atabilir 05072562267 arayabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Yleti?im
Yeni Üye69 yazı
Arkadaşlar İyi Günler,

ODTU mezunu bir inşaat mühendisiyim. Birkaç sene ABD'de yüksek lisans ve çalışma sonrası Türkiye'ye döndüm ve şuan enerji firmasında çalışıyorum. 2014 içinde Afrika kıtasında ve Rusya'da ticari girişimlerde bulunmak istiyorum. Asıl niyetim küçük çapta inşaat taahhüt işleri üstlenmek ama hemen de inşaat işine girmekten açıkçası çekiniyorum. Öncelikle al-sat, dış ticaret, veya servis sektörlerinde faliyet göstermeye başlamak daha akıl karı geliyor. Hem o ülkelerde çevre edinirim hem de kanunları öğrenirim. Doğu ve Batı Afrika ülkeleri ile Rusya'nın küçük şehirlerini daha çok düşünüyorum.

Aklına belli iş fikirleri olanlar veya o ülkelerde kendine ortak arayanlar ile tanışmak isterim. Ankara'da ikamet ediyorum.

İyi günler,
Onur

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
Yeni Üye36 yazı
sayın gökan bey sizi teberik eder im ticaret olarak bile olsa çok güzel di benim adıma belki hayellerimdi ama yasım gecti50 yasındayım yazınızı şimdi okudum samimiyetinizi hissttim ayrıca özelliklede esinizin size olan desteği ve yanınızda olması ayrıca kutlarım herhalde çok çook önemli olmuştur bravo size masallaahcc. basarılar keske imkan olsada yüzyüze olsakta macera larını çay keyfi ile anlatsanız bellimi olur ist.beyoğlındayım belki karşilasırız.
Marsa

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil