Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kameruna Geldim

BaşlatanGökmen DemetTarih17/07/2011 22:05:30Yorum69

İlk mesaj
Üye434 yazı
Merhaba,
Eşimle beraber Kamerun'a zorlu bir yolculuk sonunda ulaştık. 2. gün pazar olması nedeniyle sadece gezdik herkesin merhaba demek için bir yarış içinde olması beni mutlu etti. Burada yapılacak çok iş olduğunu söyleselerde ben daha göremedim ama bir işyeri dahi yok. Öylesine yol başlarına kurulmuş tezgahlarda satılan basit şeyler veya meyveler. Burada bulunan aramızda arkadaşlar varmı? Kamerun yaundede kalıyorum görüşmek istediğim kişiler iş yapabileceğimiz veya buraları bana tanıtacak birileri var mı aramızda. Görüşmek üzere.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
69 yorum
Yeni Üye54 yazı
Arkadaşlar internet ölçü degil afrika orası giden arkadaşlarım var anlattıkları kadarıla biliyorum. Bir türk kadar centilmen olamazlar. Para heryerde var
Lütfen mantıklı olalım zamanında fransızlar amerikalılar ingilizler sömürmüşler daha da özellikle başta fransızlar olmak üzere sömürüyorlar ey uyanıklar nekaldı size soruyorum...

Kafe alırsın sabun satarsın hadi yapınn.....Hadi gökmen bey buyrun ne diyeceksiniz.
muharrem

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye434 yazı
Sayaros afrikada 53 tane devlet var. Sadece Kamerun hükümetinde 157 tane kavim var ve hepsinin bir dili var. Şimdi diyorsunuz ki bunca devlet bunların kanını emmiş ve bize birşey kalmamış ve centilmenlikten bahsediyorsunuz. Kan emenler sizce centilmen mi? Ben çok bilgili olarak konuşamam ama oraya gitmiş ve GELMİŞ (Şuan Türkiye'deyim) birisi olarak sizin kadar sıcak ve centilmen insanlar. Ben hepsine kefil olamam ama tanıdıklarım var aralarında gayet sıcak ve içten yardımsever insanlar. Oradan kafe alınır mı bilemem sabun satılır mı satılır hemde her türlüsünü ama bizde onları kazıklamaya çalışmışız. Ben onları savunmam sizinde haksız olmanız için çaba sarfetmem ama bence çok uç noktalarda geziyorsunuz. biraz rahatlayın lütfen. BEN UYANIK DEĞİLİM.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye434 yazı

İlk olarak orada yaşayın bir kişiyi bile buraya getimezsiniz ucuz işçi çalıştırıcam diye nedeni devleti izin vermiyor zaten bizim devletde vize vermiyor.
MCSOFT senin tezin çok doğru orada bir tane dordurmacı var ve inan kuyruk var her zaman neden 2.şube açmaz bilmiyorum. Sen yaparsan mutlaka kazanırsın ben fikrini doğru buluyorum. Şuan orada ortalama sıcaklık 35-42 derece arası. Elektrik çok kesiliyor ve hemen gelmiyor haklısın ama jenaratör koyarsın birde kamerundan değil de senegalden 16 afrika ülkesine daha geçebilirsin. Onlarada satabilirsin ama zamanla.

Üye1359 yazı
Türkiyede satılan ama üretim şartları ve fabrikasyon süreci Kenya'da ucuz olan bir sektöre girerseniz kazanma şansınız daha yüksek.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye14 yazı
gökmen bey başınız sağolsun tekrar. Yaşadıklarınızı bizle paylaşmya devam ediniz lütfen, bende merakla takip edicem dış ticarete heves etmiş biri olarak.

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bankacylyk-Finans
Üye390 yazı
Arkadaşlar tüm ticari branşlar için internette fikir edinebileceğimiz bir sürü yazı,forum,yorum var ama bu demek değilki bunları okuyunca uzman olunuyor.Ben kendim çok eski bir akvaryum fanatiğiğim tanzanya ve malawi ye gitme amacım öncelikle bu.Hiç bişi getiremessem bile balık nasıl getiririm ona bakıcağım.İkincisi Bir başka ile yerleşince naparsınız kendi işinizle branşınızla ilgili iş bakarsınız değilmi.Bende afrikaya gittiğim de önce buna bakacağım yani işimle ilgili napabilirim ve basit tüccarlıkla ilgili(yani al-kar koy sat-garanti derdi de olmasın) Bazı arkadaşların herşeye itiraz eden halleri yoruyor.Çinliler koloniler halinde her ülkeyi inceden istila ederken biz hala orası sömürge burası bilmem ne diyerek sallanıyoruz.Zaten zengin bir ülke olsaydı gitmesi,kalması,vize alıp ticaret yapması bizim 3-30 paralarımıza kalmazdı.ayrıca Nüfus-iklim-doğal zengnlikler ve hükümet politikalarına ve dünya basınına yansıyan olaylara bakıp ülke seçebilirsiniz.
Yada oturun oturduğunuz yerde kardeşim dersiniz kendinize ama bu fikri başkalarına çok da matah bişimiş gibi lanse edemezsiniz.
Gökmen bey başın sağolsun.Allah kolaylık versin.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Yeni Üye89 yazı
merhaba arkadaşlar;
bende 2009 yazında mozambik seyahatında bulunmuştum hatta bu konuyu burada paylaştım eski yazılarıma bakacak olursanız görebilirsiniz.neyse konuya dönecek olursak,arkadaşlar muhalif olmak çok kolay evet e hayır derseniz bunu başarmış olursunuz.insan afrikalara neden gider? bi düşünün.tabiki yeni pazar altarnatif ticaret insanın doğasında hep vardır.daha neyapabilirim..................ben bir grup arkadaşla orada bir ticari haraketi başaramadık daha doğrusu başlayamadan bitti ama şu an çok pişman oldular doğru iş doğru sektör sermaye dil ve SABIR afrika nın anahtarı budur.Gökmen beyi yürekten kutluyorum yolun bahtın açık olsun
imaj

Yerleşim Türkiye / YstMeslek Ymalat
Üye434 yazı
Arkadaşlar başsağlığı dileyenlere teşekkür ederim. Bu arada geçmiş bayramınızı da kutlarım. Şimdi başka ülkeye gitmek sadece plan ve cesaret işi ama orada gözlemlemek ve oradaki İNSANLARIN ne istediklerini anlamak için onlardan olmanız gerekir. Yani sırt çantanızla 10-15 saat arası dolaşmak gerek. Onlardan destek almak gerek bence. metinmetin arkadaşıma tavsiyem o balıkları nereden bulacağın yerine nasıl yakalanıyor ve o yakalayanlar neredeler nasıl bulunur bunlar içinde gidilecek yerler çok önemli ben şu anda buradan o istenilen şeyler hakkında bilgi alırım ve para gönderirsem de o istediklerinizi buraya getirtirim. Konunun özü arkadaşlar herşey ticaret değil gittiğimiz yerlerde kalıcı birşeyler bırakmak. Gittiğim yerlerde ne ingilizce ne fransızca konuşuluyordu oranın halk dili ingilizceye karışmış şekilde idi ve fransızcamda yok ama vücut dili var. Şunu demek istiyorum tam olmasada onlarla diyaloğ kurmak ve iş yapmak için lisana gerek yok seni görüyorlar ve tanıyorlar biz nasıl dolandırılmaktan korkuyoruz onlar da korkuyorlar. Yanımda genellikle tercüman vardı ama olmadığı zamanda oldu iş görüşmesi yapmadım gezdim bana gezemezsin dediler ben eşimle beraber gezdim hiç kimse bana ne kötü davrandı nede sorun çıkardı yardımcı oldular nereye gideceğimi söylediklerinde ben onları dilleriyle değil yüzlerinden kollarından anladım yani şunu belirtmek istiyorum iş konusunda değil gezmek görmek için illaki lisanın olması gerekmiyor biraz olsun yeter. Bu benim yaşadıklarım yani benim gittiğim yerler yani ne ingiltere ne fransa ne almanya oralarda 1 mt gidemezsin ama afrika gerçekten doğası çok güzel hepsi değil ama insanları iyi sıcak insanlar internettekilere güvenmeyin size penguen bile satmak isterler oraya gidin yanınızda veya gittiğinizde haberim olsun size yardımcı olabilecekleri mutlaka size yardımcı olmalarını sağlıyabilirim. İyi akşamlar.

Üye180 yazı
gökmen kardeş peki dil sorununu nasıl çözdün yabancı dilin var mı.sana bol şanslar

Yerleşim Türkiye / YalovaMeslek Di?er
Üye1359 yazı
Kamerun denince aklıma futbol geliyor. Şu an ikinci ligte bile bir sürü yabancı futbolcu top koşturuyor. Menajerlik belgesi felan illaki lazım mı bilmem ama oralardan eli ayağı düzgün futbolcu bağlayıp Türkiye'ye transfer için aracı olmak neden olmasın. Akarı kokarı yok yani.
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Üye434 yazı
Dil sorunu yabancı dilim yeterli size anlattığım illaki çok iyi olmasına gerek olmadığı. Futbolcu çok birkaç maç seyrettim adamlar acayip koşuyorlar inanın hiç bitmek yok birde gençler sabah ve akşam koşuyorlar valla bende koşuyordum ama onların yanında yürümek gibi kalıyordu ama nasıl futbolcular anlamam yani iyi futbolcular mı kötülermi bilmem o işten anlamam. Fıstık var zaten en fazla yedikleri besinler arasında çokda ucuz. a4 sanmıyorum yani ne gördüm ne biliyorum belki vardır ben hiç görmedim. Oraların meyvaları çok güzel elimde olsa getiririm veya getirenden alırım inanın süperler. Bir ananas 4 kilo geliyor birde mango var ki yemede yanında yat:)

Yeni Üye54 yazı
Siz uyanık degilsiniz ve siz sanal alemde yaşıyorsunuz sanal alemden çıkıp nasıl afrikaya gittiniz o da ayrı bir tartışma konusu 6 lisan bilip 30 a yakın ülke gezdim dünyayı sizden iyi tanıdıgım gerçek:)))

Lütfen gerçekçi olalım sizi gerçekçilige davet ediyorum gökmen bey.... Uç noktalarda gezen sizsiniz sadece şanslıymışsın hepsi bu...

muharrem

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye434 yazı
Saygı duyuyorum sen 6 lisan ile ve 30 yakın ülke ile benden tecrübelisin. Şunu da unutma benim gördüklerim ve yaşadıklarımı anlatıyorum sende kendi yaşadıklarını anlat bilgi alalım senden tecrübe alalım daha önce burda yazsaydın senin bilgilerini örnek alırdım. Şansa çokta inanmam ama tecrübe çok önemlidir bize biraz bilgilerinizi anlatın lütfen. Cesaretli olun iyi veya kötü bilgilerinizi yazın lütfen. Işığınızla aydınlanalım.

Üye390 yazı
6 dil bilen 30 ülke görmüş geçirmiş biri olarak bu ne şiddet bu ne celal.Bu kardeşimiz oralara gitmiş)ki oralara gitmek çok zor bişi değil cebinde 2-3000 tl si olan herkes gider)Kendincede ticari bir tarz geliştirm derdinde ama bazı arkadaşların tavır ve tarzını anlayamıyorum.Destek mi eleştirimi başka bişimi belli değil.Arkadaşlar burası bir forum sitesi negatif yorum sitesi değil.Yanlışımız boşa küreğimiz varsa o yoruma amenna ama değilse fikrinizi kendinize saklayın lütfen.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye183 yazı
gökmen bey burdakı arkdaslarla hıc iş yaptınmı yada senegal yada cameruna gelen yada mal gonderen alan oldumu burdakı arakdaslardan onu ogrenmek ıstıyorum
ıyı forumlar.

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Bankacylyk-Finans
Üye434 yazı
Malesef ben kimseyle iş yapamadım. Benim bildiğim kadarıyla benim aracılığımla senegal veya cameruna da iş yapan da yok. Sadece kamerundaki görüştüğüm kişi buradan tanıdığım bir tekstil firmasından küçük çapta bavul ticareti yaptığı. Başka yok ama yapmak isteyenleri bekliyorum. Aklıma gelen yapabileceğim tek iş 2.el ev eşyası orada satmak bende buradan çok ucuza no frost buzdolabına çalışır vaziyette olucak 100TL vererek almak istiyorum oraya ***ürüp satıcam bir dükkan kiralamayı ve buzdolabı tamir etmeyi düşünüyorum. Orada satılacak buzdolaplarının çalışır olması yeterli. 300-350 adet alıp gitmem gerek şuan orası çok sıcakmış ve buzdolabına ihtiyaç var. Allah herkese banada yardım etsin.

Yeni Üye14 yazı
hayırlı işler gökmen bey, umarım rast gider, gereksiz eleştirilere kulaklarınızı tıkayıp bildiğiniz yolda yürümeye devam...

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye5 yazı
hollanda da taksicilik yapiyorum bir fasit dairenin icindeyim gunde ortalama 15 saat calsiyorum borclardan kurtaramadim kendimi
ya bu sistemi devam ettirecegim veya baska bir ulkeye gidip komisyonculuk veya baska birsey yapacagim
burada hersey doyuma ulasmis.

ne yapabilirim arkadaslar taviseyelerinizi bekliyorum

Yerleşim Türkiye / BalikesirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye102 yazı
gokmen kolay gelsin , selamlar
Dincer Albayrak / HongKong

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye93 yazı
"ama adamlar iklime uyum sağlayamadılar . iki tanesi vefat etti "
sen çok yaşa :)
garibanın tavuğu tek tek yumurtlar.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye2 yazı
Kamerun ile ilgili iyi kötü bir sürü yazılar yazılmış ben de burada 2009 yılının sonundan beri yaşayan bir Türk olarak bazı noktaları söylemem gerektiğini düşünüyorum.

Kamerun'da fırstalar gerçekten var ve dogru çalışmalar ile ve sabır ile emeğinizin karşılığını muhakkak alırsınız.
Ancak eğer Kamerun'a bir şekilde Türkiye'den mal satmak niyetinde iseniz çok dikkatli olmalısınız. Küçük bir Nijerya diyebiliriz. Her türlü inandırıcı evrakı gerkli kurallarına uygun olarak hazırla**** sizi ikna edebilecek pek çok şeyle karşılaşabilirsiniz. Bir de mesela bir şeyler almak istediğinizde de internette özellikle AliBaba sitesinde Kamerun'dan neredeyse her şeyi temin edebilirsiniz. Aman dikkat!!! :)

Kamerun'dan Selamlar...
http://www.husrevcakmak.com

Yerleşim Kamerun / DoualaMeslek Yöneticilik
Yeni Üye47 yazı
Ben henüz üye oldum Koniks e ve iki gündür inanılmaz keyf alarak takip ediyorum yazılanları,paylaşılanları... Ben Fransa da Bordeaux da bir görev dolayısıyla bulunuyorum ve ticareti çok seviyorum özellikle de dış ticareti. Kamuran a giden arkadaşımızın yaşadıkları ve edindiği tecrübeleri burada paylaşması çok hoş ve ilginç. Tam bir girişimci... 1 yıl 350 tane bayana girişimcilik dersleri verdim ve bir adım öteye gideni tüm yüreğimle destekledim. herkesin paylaşımı için teşekkür ederim.. sonra Avrupa da iş yok... bitmişşşşş...Başka kıtalara bakmakta fayda var...

selamlar ...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye163 yazı
Bordeaux- France ve iş yok siz delirdinizmi ?
Laser shop 4 sale !!

Yerleşim / The Planet EarthMeslek Di?er
Yeni Üye2 yazı
Gökmen Bey, hala burada Murat Bey, ama Yaounde'de ben de Douala'dayım. ama gittiğimde selamınızı söylerim. Ama ilginç sizinle hiç tanışamadık buralarda oluğnuz süre zarfında. Zaten bir avuçuz da :)
Kamerun'dan Selamlar...
http://www.husrevcakmak.com

Yerleşim Kamerun / DoualaMeslek Yöneticilik