Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Kameruna Geldim

BaşlatanGökmen DemetTarih17/07/2011 22:05:30Yorum69

İlk mesaj
Üye434 yazı
Merhaba,
Eşimle beraber Kamerun'a zorlu bir yolculuk sonunda ulaştık. 2. gün pazar olması nedeniyle sadece gezdik herkesin merhaba demek için bir yarış içinde olması beni mutlu etti. Burada yapılacak çok iş olduğunu söyleselerde ben daha göremedim ama bir işyeri dahi yok. Öylesine yol başlarına kurulmuş tezgahlarda satılan basit şeyler veya meyveler. Burada bulunan aramızda arkadaşlar varmı? Kamerun yaundede kalıyorum görüşmek istediğim kişiler iş yapabileceğimiz veya buraları bana tanıtacak birileri var mı aramızda. Görüşmek üzere.

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Diğer
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
69 yorum
Yeni Üye83 yazı
ümidini yitirme barış ertan beyle görüş mutlaka
gökay

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye485 yazı
Merhaba. Yazınız ilgimi çekti. Kamerunda ne işiniz var, neden kametuna gittiniz. Hikayenizi anlatırsanız sevinirim..
Saygılarımla..
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Üye122 yazı

bütün işlerinizin hayırlı ve yolunda gitmesi ni temenni ediyorum.oralardaki iş olanaklarını mutlaka bulacaksınız. sizden ümit ediyorum bunu.benim arkadaşım tanzanyada 30000 dönüm mısır tarlası kiraladı.10 yıldan bu yana oradalar. devletten kiralamışlardı. buradan 6 kişi ***ürdü ama adamlar iklime uyum sağlayamadılar . iki tanesi vefat etti .arkadaşımın kendisinide kaybettik .iklim çok sıcak ve sıtma gibi durumlar her an hazır bekliyor.sizinle görüşmüştük.inşallah oralardan fayda sağlayacak bir iki proje yakalarsınız. dönüş ne zaman ve dönüşte mutlaka sizden telefon bekliyorum. çok ciddi ve sağlam bir proje var.sanırım aklınız yatarsa onu sizinle gerçekleştirme imkanımız olur .şimdilik kolay gelsin...............ESSORTE

.
essorte

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Gyda
Yeni Üye33 yazı
İki ayrı ayakkabı fabrikasının pazarlamacıları afrikaya iş potansiyelini incelemeye giderler ve bir süre sonra fabrikalarına rapor sunarlar...birincisi : Burda kimse ayakkabı giymiyor iş yapmamız olanaksız
ikincisi ise; herkes yalın ayak müthiş iş potansiyeli var demiş.
sanırım senin görüşün 1 . pazarlamacı gibi...zaten iki olanağın var ya 1. si gibi düşünüp ordan kesin dönüş yapman ve bunu bir tatil olarak görmen yada 2. si gibi düşünüp kolları sıvaman.artık hangisi hayırlı olur onuda bir yıl içerisinde görürüz...herşey dilediğin gibi olsun arkadaş yolun açık olsun.
Olmak yada olmamak,işte tüm mesele bu.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Yeni Üye12 yazı
Hayirli olsun ! Basarilar !

Yerleşim ALMANYA / BremenMeslek Ymalat
Üye515 yazı
kamerun'dan Türkiye 'ye gönderebileceğiniz ürünleri araştırın derim.
Türkiye'den de Kameruna gidecek ürünlerin listesini çıkarın. orada olmayan ama ihtiyaç olan ürünler.

arada köprü kurabiliriz.

tam bilgim yok orayla ilgili ama buradan su arıtma cihazı yada serin minder tarzı ürünler gönderbiliriz.
burada talep azalmış elektronik ürünler vs. gönderebiliriz.
giyim ürünleri ve sandalet tarzı ucuz terlikler gönderebiliriz.

oradan da tropik gıda ve baharat alabiliriz varsa.
dediğim gibi tam bilgim yok ama varsa ucuz baharat karşılığı orada lazım olan her türlü ürün gönderilebilir.

saygılar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye434 yazı
Buraya gelmemizin amacı ıroko ağacı ile ilgili ama başka ürünleri de buraya satabileceğim düşüncesi vardı. Ben Barış Bey'in yanındayım misafir olarak kalıyorum. Türkiye'de eşimle bilgisayarın karşısında ürün alıp satmak için uğraşırken maillerim Kamerun'a kadar ulaştı ve buradaki ağaçlara kafayı taktığımı düşündüm ve bilgisayar karşısında değilde görerek almak daha iyi olacak dedik ve buradayız. Hiç deak ıroko satan ile tanışmadım ama burada birçok Türk ile tanıştım. Hatta konsolosluğa bile gittim. Bazı Türkler lokanta kurmak istiyorlar şuan inşaat halinde bazıları kanepe imalatı yapmak istiyorlar bazıları hayır işi için okul inşaatındalar bazıları da biriket yapmak için makinalarını getirmiş. Yani ben şuanda elimdeki ürünlerin hangisini satmak istediğimi veya hangi ürün grubundan daha fazla maddi deste görerek satabileceğim konusunda net bir bilgiye sahip değilim. Eşimle gelmemin nedeni zaten yerleşmek ama burada kalmak ve ikamet etmek bazı maddi zorlukları aşmak için biraz zaman alıcak destek görmeden almam zor. Bana bu anlattıklarımdan sonra akıl vereceklerden fikir bekliyorum. Saygılarımla,

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye83 yazı
oralara sabır lazım eğer maddi imkanlarımızı birleştirirsek kalıcı bir iş yapalım bende düşünürüm saygılar
gökay

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Üye434 yazı
Kalıcı bir iş ne olabilir ben buradayım ama sen heralde buralar hakkında bilgin var. Cevap şeklinden ben öyle anladım. Kalıcı bir iş derken düşünmek derken biraz daha açık olabilirmisin. Buradaki insanlar ile görüşürken senin önerilerini de dikkate alırım. Saygılar,

Üye147 yazı
konuyu görünce yazmak istedim.

kardeşim üniversiteyi dışarda okumayı kafaya koymuştu.. en sonunda universite dönemi geldi.. seçtiği bölge neresi dersiniz.. afrika kıtası..
Sudan'a gitmeyi istiyor ve okulu falan ayarladı.pasaport falanda hazır 2 ay sonra falan gidicek okumaya.
ticaret kökenli bir aile ooldugumuz için şimdiden ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık bizde.
ilk 1 yıl için fizibilite araştırması yapıcak orda kardeşim.
2nci yıl da ben 15 günlük falan gezmeye gitmeyi düşünüyorum.
inşallah oralarda türkiye ile bir bağ kurup ticaret yapabiliriz.

allah herkezin gönlüne göre versin.
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Yeni Üye36 yazı
toz içecek getirt türkiyeden acayip satarsın.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ynsan kaynaklary
Üye434 yazı
Öneri ve fikirlerinize teşekkür ederim. Bugün konsoloslukla görüştüm düşündüğümden fazla ilgilendi. Önerilerini ve düşüncelerini aktardı beni dinledikten sonra. Yarın veya perşembe duala şehrine gidicem. Birde orayı gezicem birkaçgünde orada kalıcam oradan bakalım neler çıkıcak. Öğrendiğim kadarıyla burada ençok inşaat malzemeleri gider ve üretici bulmam gerekiyor yalnız destek olacak üretici gel benden malı al diyecek değil. Destek hertürlü olacak ben kazanıcam ada kazanıcak. Varsa tanıdıklarınız bana yardımcı olmak için onlar ile temas kurmama yardım edin. Görüşmek dileğiyle,

Üye434 yazı
Kamerun şehrinden mal alacaklar buraya gelmesi ve malını teslim alıp kendisi göndermesi gerek. Buraya mal satacaklar da yine buraya gelip alıcıyla tanışıp öyle mal satmaları gerekiyor arkadaşlar. Burada bütün kamerunlular hem alıcı hem satıcı ama ne alıcılar ne satıcılar bir tane düzgün insanla karşılaşmadım. Belki de diyeceksiniz ki sen karşılaşmamışsındır. Ozaman size hayırlı işler. Ben burada adım başı para verdim ama kimse ile doğru düzgün oturup iş yapamadım. Buradaki Türklerde bazıları hariç kendi aleminde bizim kültürümüzü kaybetmiş olanlar var ama onlarıda yargılamıyorum nereye gitseniz kiminle konuşsanız para inanın beyazları yürüyen para olarak görüyorlar. Daha sonra yine yazarım.

Üye485 yazı
Merhaba. Kamerun Maceranızı an be an anlatmanız çok güzel. Maceranızı Katramaya devam etmeniz bizim içinde iyi olacak. devamını Bekliyoruz. Saygılar
Mali Müşavir

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Tekstil
Yeni Üye69 yazı
Öncelikle bu girişimi için önceden kısada olsa yazımlarını takip ettiğim Gökmen DEMET arkadaşımızı tebrik ediyorum.Girişimci ruhu onu bu afrika ülkesine sürüklüyorsa demekki başaracak ama nasıl?Tecrübe dediğimiz yediğimiz ve yiyeceğimiz kazıkların bileşkesi değilmi a dostlar siz söyleyin...!!En azından oraya giderek bu riski minimize etmiş oldunuz sayın Gökmen DEMET.Rast gelsin ve tuttuğunuz altın olmasada günümüzün yatırım aracı gümüş olması dileğiyle.Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Üye434 yazı
Kamerunda yer bakıyorken tarafıma gelen bir iş teklifi ile yarın senagale gidiyorum. Nasıl ani bir karar verdim nedeni iş hazır hatta dükkan bile hazırlandı. Orada dükkan tutuldu ve oradaki türklerin ile buradaki ailelerini bizzat gittim ve konuştum hatta yemeklerini bile yedim. Şu an Türkiyedeyim ve eşimi burada bırakıp yarın akşam orada olucam Allah nasip ederse. Orada kullanılmış eşya satıcağız ingiltereden veya fransadan hatta almanyadan da kullanılmış eşya göndermek isteyenler var. Orada inşallah iş yapmaya gidiyorum yani işe başlıyacam. Orada 500 türk olduğunu duydum ben 501 olucam. Sizlerden de bu konularda yani ikinci eşya satıcılığıyla ilgili bilgi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Üye434 yazı
Kamerun ve senagal ziyaretlerim sonrası babamın rahatsızlığından mecburen vatanıma geldim. Malesef kısa süre önce babamı kaybettim ve geldiğim için çok mutluyum. Şuan bir süre Türkiye'de kalacağım. Kamerun ile tekstil ve senegal ile de 2.el eşya konusunda ticaretim yavaş olsa bile devam etmekte. Eğer bu ülkelere ticaret konusunda ürün gönderme durumunuz varsa gönderebiliriz. Diğer yazılarımda belirttiğim gibi canlı hayvan konusu ve yaş sebze meyve konuları hatta organik ve kurutulmuş domates, meyve konularında da araştırmalarımız ve talepler bulunmakta. Tavuk konusunda ciddi bir üretici sıkıntısı çektiğim için bu ürün ile malesef alıcı ile sağlıklı bir bilgi alış verişi yapamadım. Elinde bu ürünler hakkında güncel bilgileri olan arkadaşlar ile de çalışmak isterim. Bu kadar ürün söyledim yanlış anlamayın tüm ürünlerde sadece görüşmelerim bulunmakta. Sizlerden bu konularda bilgisi olanları veya Afrika için çalışmak isteyenlerin talep öneri ve isteklerini bekliyorum. Hepimize kolay gelsin.

Üye265 yazı
Basiniz saolsun gokmen bey

Yerleşim Türkiye / EdirneMeslek Ythalat / Yhracat
Üye422 yazı
gökmen bey öncelikle başınız sağolsun. kamerunda fizibilite çalışması yapmışsınızdır bende yurt dışında işletme kurmak istiyorum. kamerunda tavuk yetiştiriciliği veya yumurta çifliği kurmak kar elde ettirir mi? veya hangi iş kolu daha verimli olur ve geldiğimize değer. konunuzu takip ediyorum paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
webmaster...

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye508 yazı
Kamerunda ucuz olup türkiyede pahalı olan ürünlere yönelebilirsiniz, işlenmiş deri ürünlerini araştırabilirsiniz

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye434 yazı
mcsoft orada tavuk çiftliği ve yumurta konusu çok iyi gider. Yer ve eleman konusunda da problem yaşamazsınız. Yer bol ve bedava eleman çalıştırma aylığı 70 USD karar vermek ve işe koyulmak yeterli hangi konumda olursa olsun sizinle olabilirim. Veya size sadece yardımcı olurum. Başka iş kolu orada gerçek bir eğlence yeri yok ciddi temiz ufak bir yer. Fazla abartılı değil çay bahçesi gibi biryer ilk başlangıçta olabilir. Yerin temiz olması ve saygılı olması buranın reynası gibi olur.

Hemperi orada deri işini bir Türk yapıyor ve samimiyiz. Aynı sokakta oturuyorduk gerçi ben misafirdim:) hemen hemen her akşam sohbet eder çay içerdik. Onun anlattıklarından orada deri çok fazla yok ama ucuz. Belki o bulamıyordur ben sadece sohbet ederken konuya vakıf oldum. Bence balık işi daha fazla arıştırmaya layık. Benim danışmanlık yapmaya gücüm var. O işi bizzat yapmak biraz işi bilmek ve sermayeye bakıyor.

Üye286 yazı
öncelikle yaşadıklarınızı aktardığınız için teşekkür ederim.
Ülke nin ekonomik durumu ve insanların alım gücü hakkında bir bilgi verirseniz sevinirim.
Mesela en çok tüketilen zaruri mallar nereden tedarik ediliyor ve fiyatları nasıldır?

Yerleşim Bulgaristan / YzmirMeslek Ticaret
Yeni Üye54 yazı
Kelle koltukta yaşamak çok ta ilginç te olmamalı hayali bırakın gerçekçi olmaya davet ediyorum.. Orası amerika degil afrika...Fırsat çok olmamalı

Ürün diye zorlamayın kendinizi ALIN SİZE TÜYO sabun fabrikası kurun ve afrikada zangin olun tabi ölmezseniz orda............
muharrem

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye422 yazı
sayaros ölüm istanbuldada var amerikadada var afrikadada var. ilim çinde bile olsa gidip alınmalı ekmek afrikadada olsa yenilmeli.
webmaster...

Üye434 yazı
Kral35 oradaki her ürün ithal. Adamların sadece ağacı, balığı ve 16 ülke kendi aralarında anlaşma yapıldığından dakar da başkent. Fiyat listesi yapmadım ama peynir dahi orada 35-40 dolar. Alırsan tabii ki ucuz da var. Çinliler çok fazla mahalleleri bile var. Birde arkadaşlar ben orada 3-5 sene kalmadım sizlere yanlış anlattıysam özür dilerim. Benim hala bir arkadaşım orada ve 2.el eşya işini yapıyor.

sayaros sen afrikayı bilmiyorsun biraz internette araştırma yapmanı tavsiye ederim. Ne kamerun nede senegal senin korktuğun gibi kelle koltukta gezmiyorsun. Oradaki pigmeler bile uysallaşmışlar bizim gibi giyiniyor ve balık tutarken olta kullanıyorlar. :) Orada sadece un fabrikası olduğunu duydum sahibi de bir türk sabun fabrikası bildiğim kadarıyla yok olursa iyi mi olur kötü mü olur bilemem araştırma yapmak gerek AMA ORADA YAMYAMLAR YOK.

Yeni Üye38 yazı
Gökmen bey anlattıklarınızı ilgiyle izliyoruz.İzlenimleriniz ve yorumlarınız hakkında hiçbirsey bilmediğimiz biryerle ilgili.Ama herkes ilgileniyor bence.Bence önemli yada önemsiz demeden aklınızdan geçenleri yazın.Mesela orada üretimi yada yetiştirilmesi daha kolay (iklime uygun) neler olabilir.orda pazarlamak mantıklımı yada orda üretip ihrac edilebilir mi.Gemiye ulaşmak mümkün mü?

Yerleşim Türkiye / DenizliMeslek Mühendis
Üye422 yazı
gökmen bey ayık 70dolara kadar işçi bulabiliyorsak alım güçleri çok düşük. şehrin en işlek caddesine dondurmacı açmak mantıklımı sizce ve elektrik kesintileri sıklıkla yaşanıyormu. eğer dondurma işine el atılmamışsa fabrikasyon kuruupo dondurma üretilip kamerundanda diğer afrika ülkelerine açılmakda mümkün. konunuzla çok ilgileniyorum umarım yakın zamanda mantıklı bir iş teklifi buluruz ve bende gelirim.
webmaster...

Üye390 yazı
Çİnlilerinde alım gücü bir ara çok düşüktü ama şu an dünyanın en zenginleri çinliler arasından çıkıyor.Afrikalılarda yabancılarla evli olanlar ticarete meraklı yerlilerde biraz daha yavaş bu konular.Safari turizmi ve diğer konular için Güney afrikadan sonra en zengin ve donanımlı şehir tanzanya.Ben yılbaşından sonra buraya gitmeyi planlıyorum.Hayırlısı hakkımızda.
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye1359 yazı
Türkiyeye ucuz işçi getirin :)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er