Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Dünyayı Yöneten Şey Nedir?

BaşlatanerokasTarih02/07/2011 22:22:17Yorum99

İlk mesaj
Üye515 yazı

Dünyayı yöneten şey nedir diye sorsam
cevabınız ne olurdu?

para,
bilgi,
güç,
siyaset,
inanç,
.......

bence
"Psikoloji"

herşey insan psikolojisini etkilemekten ve ele geçirmekten geçiyor bence.
para, bilgi, güç, siyaset ve inanç tamamen psikolojik yapının yönlendirebileceği kavramlardır diye düşünüyorum

İnsan psikolojisini etkilemek ve yönlendirmenin ticari yolu da reklamdır.
Ticaret dışında alanlarda yapılan reklama ise reklam değil propaganda yada öğreti deniyor.

Aslen doğru reklamla satılamayacak ürün yoktur.

günümüzde ticaretin ana etkeni reklamdır.
hatta reklam bazı yerlerde ürünün dahi önüne geçer.

en iyi iş insanı kazancının büyük kısmını reklama harcar ve insanları etkisinde tutmaya devam eder
insan psikolojisini etkileyen ürün
psikolojinin gereği reklamın söylediğini yapmaktır

1-reklam ürünü almalısın diyorsa alırsın
2-ürünü izlemelisin yada dinlemelisin diyorsa onu yaparsın
3-reklam ürünü aklından çıkarma etrafına anlat diyorsa heryerde ürünü başkalarıyla paylaşırsın
4-reklamda ürünü yaşa ve hisset deniyorsa yaşarsın.
başka çaren olmaz.

yukarıda 1. ürün satın alacağınız herhangibirşeydir. ( yiyecek içecek elbise ayakkabı yada otomobil )
2.ürün film müzik yada tv programı hatta futbol maçı olabilir.
3.ürün haber ve bilgidir. reklamda bilgiyi paylaşman isteniyorsa evde işyerinde herkese söylersin yada facebooktan paylaşır twitterdan yazarsın.
4.ürün tatil seyahat paketi olabilir mesela. reklam yaşa beni derse oraya gider ve yaşarsın.

reklam psikolojiyi etkiler.
psikoloji insanların neler yapacağını belirler.
insanları, dolayısıyla dünyayı yönlendirir.

...

saygılar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
99 yorum
Üye628 yazı
Güzel kardeşim Dünyayı terör yönetemez, çünkü terörü para yönetir zaten, Bildiğin bütün terör örgütleri Filistinde Ortadoğuda. yada bizim güneydoğuda ,Kuzey ırakta terör dediğin şey para ile hareket eder ve paranın aşkı ilede silahlar konuşmaya devam eder, para kesilirse terör biter unutma bunu daha net bilgileri buradan yazamam, hatta özelden PM de atamam :-(

Bazı bölgeler terör ile vardırlar Filistin gibi, İsrail Filistinin bütün isteklerini kabul etse bile ( ki zaten ediyor) terör devam etmesi lazım yoksa Filistinde örgütlere akan para duracak, ekonomi çökecek, duygularımızla düşünmeyelim lütfen, gerçekler bunlar.

Osmanlı dediğin atalarımızda, maalesef para ile mağlup edilmişlerdir.
''Tarihimizi bilmiyorsunuz'' laflarını dikkatli kullan, burada kimlerin ne kadar ne bilgisi olduğunu bilemezsin,sonra sıkıntıda kalma benden sana tavsiye fikirlerini yaz ama kimseyi bilgisizlikle küçümseme.

Ayrıca sakın ola seni eleştirdiğim seni yerden yere vurduğum gibi basitçe şeyler düşünme, asla benim haddim değil ne sana nede bir başkasına öyle tavırlar sergilemem, sen fikrini söyledin ben sadece yanlış olduğunu söylüyorum.
Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye29 yazı
Akıldır.
domainsirketi.com

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye109 yazı

Erokas yazıların için teşekkür ederim gerçekten ilgiyle okudum.

1 Trilyon dolar adlı kitabı arayan arkadaşlar vardı sanırım kitapyurdu'na Andreas Eschbach yazmaları halinde isteklerine ulaşacaklardır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye90 yazı
terör dünyanın en büyük gelir kaynağıdır çünkü terörde devlet başkanları hedeftir devletleri bile ele geçirir tabiki teröründe belirli bir gideri vardır çünkü arada insan kanı pazarlanıyor ama en büyük gelir kaynağı yine terördür giderinin bin katı getirisi olur
beyhan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye17 yazı
merhaba,evet reklam ürünün pazarlanmasında en önemli etkenlerden biridir ancak ürünün reklamla tutarlılık göstermesi gereklidir ki müşterinin hayal kırıklığı olarak geri dönüşü olmasın :)günümüzde subliminal mesajlarla bilinçaltı etkileme yöntemiyle ürünlerin tanıtımı yapılıyor.
Önce insanlara güvenmeyi öğrendim. Sonra bunu bir daha yapmamam gerektiğini.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Ö?renci
Üye628 yazı
akrep kardeş terörün dünyayı yöneten güç olduğu fikirlerine katılmıyorum kesinlikle, çünkü yazdıklarının hiç biri bu konuda güçlü deliller değil olması da mümkün değil,

Terör devletleri eline geçirmez terörü devletler yaratır zaten, ve besler, ve harekete geçirir, yada bir süre uykuya bırakır sonra tekrar başlatır bunlarda para ile olur zaten :-)

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye33 yazı
Dünyanin su anki haline bakilirsa, 100% dogru bir arastirma.
Link icin tesekkürler Volkan bey

Yerleşim Türkiye / IzmiirMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye47 yazı
Birde Rockefeller ailesi var
imzasız.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye33 yazı
Gutmann larida unutmayalim.

Allah dünyayi korusun demekten baska elimizden birsey gelmez maalesef.

Yerleşim Türkiye / IzmiirMeslek Elektrik / Elektronik