Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Dünyayı Yöneten Şey Nedir?

BaşlatanerokasTarih02/07/2011 22:22:17Yorum99

İlk mesaj
Üye515 yazı

Dünyayı yöneten şey nedir diye sorsam
cevabınız ne olurdu?

para,
bilgi,
güç,
siyaset,
inanç,
.......

bence
"Psikoloji"

herşey insan psikolojisini etkilemekten ve ele geçirmekten geçiyor bence.
para, bilgi, güç, siyaset ve inanç tamamen psikolojik yapının yönlendirebileceği kavramlardır diye düşünüyorum

İnsan psikolojisini etkilemek ve yönlendirmenin ticari yolu da reklamdır.
Ticaret dışında alanlarda yapılan reklama ise reklam değil propaganda yada öğreti deniyor.

Aslen doğru reklamla satılamayacak ürün yoktur.

günümüzde ticaretin ana etkeni reklamdır.
hatta reklam bazı yerlerde ürünün dahi önüne geçer.

en iyi iş insanı kazancının büyük kısmını reklama harcar ve insanları etkisinde tutmaya devam eder
insan psikolojisini etkileyen ürün
psikolojinin gereği reklamın söylediğini yapmaktır

1-reklam ürünü almalısın diyorsa alırsın
2-ürünü izlemelisin yada dinlemelisin diyorsa onu yaparsın
3-reklam ürünü aklından çıkarma etrafına anlat diyorsa heryerde ürünü başkalarıyla paylaşırsın
4-reklamda ürünü yaşa ve hisset deniyorsa yaşarsın.
başka çaren olmaz.

yukarıda 1. ürün satın alacağınız herhangibirşeydir. ( yiyecek içecek elbise ayakkabı yada otomobil )
2.ürün film müzik yada tv programı hatta futbol maçı olabilir.
3.ürün haber ve bilgidir. reklamda bilgiyi paylaşman isteniyorsa evde işyerinde herkese söylersin yada facebooktan paylaşır twitterdan yazarsın.
4.ürün tatil seyahat paketi olabilir mesela. reklam yaşa beni derse oraya gider ve yaşarsın.

reklam psikolojiyi etkiler.
psikoloji insanların neler yapacağını belirler.
insanları, dolayısıyla dünyayı yönlendirir.

...

saygılar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
99 yorum
Üye628 yazı
Bu durum da şöyle söylersek yanlışmı olacak peki !!

Ticaret satın alma iç güdüsüne endeksli, ve kesinlikle amir PSİKOLOJİ dir nedir bu ?

Bir ürün alırken insanlar % 7 MANTIKLA
% 93 HİSLERİ İLE karar verirler

Neden satın alır insanlar Bilimsel olarak 1) KARLI OLMAK İÇİN
2) KORUNMAK İÇİN SATIN ALIRLAR
3) KOLAYLIK VE KONFOR İÇİN
4) ÖVÜNMEK İÇİN SATIN ALIRLAR
İşte bunları iyi irdeleyerek insanların satın alma psikoloji'lerini istediğiniz şekilde şekillendirip istediğiniz ürünü istediğiniz fiyata istediğiniz yerde
satabilir, hatta güzel bir müzikle oyunun yönünü bile istediğiniz parti ye çevirebilir , insanları da değil hatta toplumları da PSİKOLOJİ ile rahatlıkla yönetebilirsiniz, bu hiç bir şekilde inkar edilemez bir durumdur Ticaret te yada siyasete Amir olan PSİKOLOJİDİR

Ancaaaakkkk psikoloji ile hükmedebilmek için
DÜNYAYA HÜKMEDEBİLMEK İÇİN ASLOLAN PARA DIR

Sayın erokas arkadaşım Dünyaya para ile nasıl hükmedildiğini size özelden gönderdiğim ROTSCHILD ailesi ve muadillerinin nasıl bir psikoloji ile dünyaya hükmettiklerini ve hatta yönettiklerini yazmıştım.
Psikoloji ile ilgili fikirlerinizin tamamına katılmakla birlikte ısrarla Dünyaya PARA nın hükmettiğini ve PSİKOLOJİ ile de yönettiğini söylüyorum .

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye52 yazı
Selamlar,
Yazmak alt yapı gerektirir.Bizim ülkemizde olmayan.Şimdi bütün arkadaşlar komplekse girer, kimse kendisine konduramaz.
Şimdi içinizden bazilari 160 üniversitemiz var,nasıl bizim ülkemizde alt yapı olmaz derler.
Haklısınız 160 çakma üniversite var . Eğitim düzeyimiz artıyor güya ,üniversite mezunu sayımız artıyor ama kültür seviyemiz yükselmiyor.Altyapıdan yoksun ,bilgi kirliliğinin yüksek olduğu bir ülke.
Alt yapı 3 kuşaktan sonra şekillenir ,kişilik oluşmaya başlar.Büyükbabanız ve büyükannenizin de üniversiteli olması gerekır.Babanız ve annenizde üniversiteli olmalı,siz ve eşinizde üniversiteli olduğunuzda ,sizin çocuğunuz da ünıversiteye devam ederse altyapısı oluşur,gerçek bir aydın olur.
Baylar ! Benim babam Ali Okulu mezunu bir insandı . Bilmeyenleriniz için söyleyeyim eskiden bir çok yerde okul olmadığından askerde okuma yazma öğretilirdi, adına da Ali Okulu derlerdi . Annem kendi çabalarıyla
okumayı sökmüş .Kimse alınmasın ,hemen hemen herkesin aile yapısı bir birine yakındır.Feodalizm ile kapitalizimi aile içerisinde beraber yaşıyoruz.Hala babamız anamızı döver ,bizler eşlerimizi döveriz. Her türlü haltı yeriz ,demokrasiden de bahsederiz. Modern dünya vatandaşı olmak bilgi gerektirir,altyapı gerektirir. Altyapısız ve bilgisiz yazmak ne kadar doğrudur. Burası Manhattan değil ki altyapımız olsun .Bizler modern şehirlerde yaşamıyoruz bizler Mega Köylerde yaşıyoruz.Bizim ülkemizde eğitime ayrılan bütçe bellidir ,diyanetin onda biri değil! Hangi baba çocuğunun eğitimi için bir bütce oluşturuyor. Klasik Yunan'ı okursak milattan önce çocuklarının eğıtimi için bütçe oluştururlar.Newyork müzeler şehri, üniversiteler şehri olmasına ragmen bu kadar üniversite yok.Brodway'deki görsel showların , müzayede ve moda merkezlerin sanat galerilerinin şehri olmasına rağmen bu kadar üniversite yok.Çakma değilde nedir.Şehirden alamadıgımız kültürü aileden de alamıyoruz. Okul zaten çakma ,eksik bilgiyle doğru analiz yapılmaz.Saygılar...

zin içecek

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye515 yazı

Sevgili VSL;
evet bana özelden gönderdiğin yazıyı okumuştum.
Aydınlatıcı ve bilgilendirici bir yazıydı.
Haklısın birçok fikrini destekliyorum.

Ziniçecek;
çok iyi bir analiz.
Bizim milletimiz başka milletlere ne yazıkki birçok yönden benzemiyor.
çok farklıyız.
her yerde kendimizi de belli ederiz.

Almanya'da havaalanında oturan bir arkadaşım şöyle yazmış:
...
Havaalanında bekliyoruz.
Oturduğum yerden kim Türk kim değil anlayabiliyorum.
oyururken Öne doğru eğilip dizlerinin üzerine dirseklerini koyan kim varsa Türk diyebilirim.
Yabancılarda böyle bir oturuş şekli görmedim henüz.
...

Bence bu farklarımızı ticarete fark yaratmak için kullanmalıyız

Üye151 yazı
para, akıl ve dikdatörlük
paran yoksa reklam veremezsin
akıl yoksa piskolojiden bahsedemezsin
gücün yoksa laf geçiremezsin...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Yeni Üye52 yazı
Erokas,merhaba,
Almanyadaki arkadaşın doğru söylemiş.Biz Türkler heryerde kendimizi belli ederiz.Orada Banoflarda (tren istasyonlarında) çalışanların çoğu Türk'tür.Yanlış anlaşılmasın küçümsemek için söylemiyorum.Burada hiç bir iş beğenmeyenler oralarda en pis işleri yapmaya razıdırlar.
1990 'lı yıllarda Beyrut'a kestane ihracatı yapıyorum,bir aksilik çıktı oraya gitmem gerekti.Gitmişken orada çalışan bir arkadaşımı ziyaret ettim.Adamın babası Türkiye'de bayağı bir zengin,tarla ,bağ ,bahçe ,dükkan sahibi.Bizim arkadaş orada bir Arap'ın yanında çalışıyor,Tuvalet biraz uzak olduğundan Arap Patron lazımlığa yapıyor,bizimki de onu caminin tuvaletine ***ürüp atıyor.Yürü dedim dönelim nedir bu rezalet...Yok dedi bizimki orada kendini ispatlıyormuş.
1993'da da İsveç'e kiraz ihracatı yapıyorum,kendimde kalkıp gittim.Yine bir Türk arkadaşla buluştuk,yemek yiyeceğiz.Geldik bir restorana,bizimki girmiyor.Bir kaç ısrar ettim.Ben de İsveç'ce bilmem.Meğer kapıda İsveç'ce 'Köpekler ve Siyah Kafalar Giremez' yazıyormuş.'Siyah kafada' biz oluyoruz.Her ülkenin ve her bireyin bir onuru vardır.Birey olmak tabii ki zordur.Birey yargılayan,muhakeme eden ,düşünendir. bizim gibi geri kalan ülkelerde birey değil ancak tebaa olunur. Yani biat kültürü vardır.Çünkü ideolojilerde sorular belli cevaplar bellidir.Biat eden bunu ezberler ve uygular.Düşünemez muhakeme edemez,kendilerinde böyle bir alt yapı yoktur..her sorumlu birey gibi ülke onuru ve birey onuru düşünerek ,bu sorumlulukla gelecek nesilleri adınlatmak gerekir. dünyanın en güzel, en zengin ülkesinde a*** yaşıyoruz. Diğer ülkelerdeki performansı
kendi ülkemizde göstersek, ülkemizi yeryüzü cenneti yaparız.

Erokas arkadaşımız haklı, puma kuşları gibi boş boş düşüneceğimize,yaratıcı olup modern dünyayla yarışmak lazım. vs vs...
Selamlar,

zin içecek

Üye628 yazı
zinicecek kıymetli arkadaşım yazdıklarının altını aynen imzalıyorum az daha ileri gitsen :-) emin ol yayınlanmazdı haberin olsun.

İnsanlara soruları verip cevaplarını da ezberletiyorlar, Çünkü düşünmemeliyiz, muhakeme zinhar etmemeliyiz, ki '' afyonu verip uyuşturabilsinler''
birey olmaya zaten lüzum yok, ayrıca millet olmakta çok fena bir şeyyyy :-)

Netice itibarı ile de Psikoloji ile toplumlara hele de gelişmemiş olan bizim gibi toplumlara hükmetmek ne kolayyy

Senin aydın diye tarif ettiğin kişi sayısını bir düşün , birde meslek lisesi mezunu aydınlarımızın aydınlığını

Yeni Üye52 yazı
merrhaba VSL
aklın yolu bir. dogru soyluyorsunuz. malesef yayınlamazlar.herkes sistemin adanı.hani yeni trend kavramı var.
statiko genelde herkes statikocu. bana dokunmayan bin yaşasın.

hitler almanyasında bir rahip aydınları goturduklerinde. ben aydın degilim der.doktorları goturduklerinde.ben doktor degilim der. vs vs. kendisine sıra geldiginde. etrafına bakar ses cıkaracak kimsenin kalmadıgını gorur.
oyuzden statikocu olmamak lazım. sıra bir gun gelebilir
saygılarımla
zin içecek

Yeni Üye49 yazı
Koniksten en çok istifade ettiğim sayfadır. Yorumlarınız vizyon oluşturacak nitelikte. Teşekkür ederim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye179 yazı
aslında içgüdüsel olarak özne yönetme duygusu var buna ulaşmak için para psikolji vs... sıralana bilir işin başında bence yönrtme güçlü olma baskın olma duyguları var digerleri amaca ulaşmada kullanılan yollar ...
izdirapcvs26

Yerleşim Türkiye / Eski?ehirMeslek Di?er
Üye306 yazı
Arkadaşlar çok güzel konu. daha önce yorumlamıştım. ama sadece ilgimi çeken bir kitabı merak etmiştim. konuya yorum yapmamakta hata etmişim kabul ediyorum.

Şimdi yazıyorum ama.

Burada psikolojiden, paradan, güçten, dinden bir çok yorum mevcut. bu konuları destekleyecek temeline ineeck bir görüşte bulunmak isterim.

Dünyayı yöneten şey nedir?

Para
Bilgi
Güç
Siyaset
İnanç
vs

Para nasıl dünyayı yönetir? bir insan parayı neden ister sizce ? çok sevdiğinden mi ? para aşkıyla dolu olduğundan mı? çatur çutur yemek istediğin mi ?
Para nedir peki ? kağıt parçası,( pardon pamuk parçası düzeltelim:)) paranın kendini sevmeyiz, kimse parayı alıp karşışına konuşmaz, onu alıp ağzına ***ürmez, ona anlam yüklememiş olsanız hiç bir şey değildir.
Peki neden Parayı istiyoruz? Paranın satın alacaklarını istiyoruz, Daha fazla güç ? Daha fazla yemek, Daha fazla şıklık, İnsanları yönetme dürtüsü?

Peki bunları neden isteriz ? Daha fazla gücü neden isteriz ? Güç bize ne yarar sağlar ?
Düşünün güçlüsünüz ? insanlar size daha ayrıcaklı bakar, saygı görürsünüz. istediğiniz şeylere sahip olursunuz. siz o zaman gücü değil, parayı değil, aslında size saygı duyan insanlar olmasının yaşattığı duyguyu, üstün olmanın yaşattığı duyguyu, güvende olmanızın yaşattığı duyguyu, istediklerinizi yediğinizde, vücudunuzun canlı olmasının size hissettirdiği duyguyu seviyorsunuz..

Diğer tüm örnekleri de irdelerseniz aslında size sağladığı güven duygusu ve diğerleri karşınıza çıkacaktır.

O zaman dünyayı yöneten şey nedir diye sorduğumuzda cevabım Duygular olacaktır.

Psikoloji genel tabiri olması ile birlikte bu görüşe katılıyorum, ama duygulara indirgemek daha doğru bakmamıza neden olacaktır.

Eğer istediğiniz dünyayı yönetmekse ( ki bunu da size yaşatacağı duygular için yaparsınız) insanların duygularını kontrol etmek yeterli olacaktır.

Reklamlar bunlara yöneliktir.
Coco cola yı örnek alalım. Işığını yansıt diyor sloganda.
Nasıl yani düşünen vardır bunu muhakkak.
açalım

Kolayı içtiğinizde beyninize kimyasallar gelir ve siz mutlu hissedersiniz, mutlu olduğunuzda çevrenizi mutlu eder ışık saçarsınız. Direk ışığını yansıt demenin yarattığı düşünce ve duyguyu fark edebiliyor musunuz?

Çevrenize baktığınızda bir çok örnek çıkacaktır. Turkcell hayat paylaştıkça güzel derken avea baz istasyon diktiğini reklam yapıyor. sizce hangisi kazanıyor ??

Okuduğunuz için teşekkürler..

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2659 yazı
Aslında çok doğru bir saptama Örneğin reklamdan tutunda tüm satış ve ticaret ve yönetim doktrinlerinin temel dinamiklerine baktığınızda Psikoloji biliminin etkinliğini görürsünüz Temelinde Canlının olduğu her sektörde Psikolojik süreçler önemli rol oynar

Avlanırken dahi oltanın ucuna taktığımız yem balığı kandırmak için değilmi:))

"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye2659 yazı
İşte psikolojinin önemi
Polonya'daki Lodz kasabasından çıkan tren, dükkanlara dondurma dağıtır. Görevlilerden ikisi, dondurmaları dükkana taşımak için dondurma
dolabının içine girer. O sırada dolabın kapağı kapanır ve içerde
kalırlar. Dolabın kapağını vururlar ama onları duyan kimse yoktur. Öleceklerini anlarlar ve sürekli kendi kendilerine "Donucaz, donucaz..." diye mırıldanırlar. İçlerinden bir tanesi kağıda "Yavaş yavaş tenimiz donmaya başladı, artık dayanamıyoruz." diye yazı yazar. En sonunda bunlar donucaz diye diye donarak ölürler. O akşam onları orada bir kasabalı bulur ve polise haber verir. Olay yerine gelen polis bunların otopsisini yaparak donarak öldüklerini kamuoyuna açıklar.
AMA DOLAP SABAHTAN BERİ ÇALIŞMIYORDUR...

ve ınsan beynını nasıl yonlendırdıgını goruyorsunuz

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yeni Üye12 yazı
erakos evet bencede oyle...selamlar

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Di?er
Üye508 yazı
ilüminati yönetiyor :)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Üye192 yazı
Psikoloji mükemmel tespit...
Hatta örnek vermek gerekirse , şu an Tv de ya da sinemadaki 25. kare tartışılıyor. gözün göremediği ancak beynin algıladığı 25. kare ile istediklerini yaptırabilirler.
mesela sinemada 25. kareye mısır reklamı ko**** mısır satıışlarında büyük bir artışı sağlayabilmişlerdir.
bunu kişinin alışkanlıklarını , tercihlerini , inançlarını değiştirecek şekilde ayarlasalar neler olur acaba ? Belki de ayarlıyorlardır !!!
Uzman, dar bir alanda yapılabiliecek tüm hataları yapmış olan insandır...

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Di?er
Üye238 yazı
Dünyayı yöneten şey sekstir...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Mühendis
Üye291 yazı
Dünyayı dile , dine , ırka ve milliyete önem vermeyip sadece para kazanmaya odaklanmıs bir avuc mason yönetiyor.
Dünyanın en zengin listelerinde ismi bile geçmezler çünkü 60-70 milyar dolar gibi bir para trilyon doların yanında
hiçbirşeydir.Hoş bu listeleri olusturup kendilerini perde arkasına çeken yine kendileri.
Televizyonda onların istedği insanlar ünlü olur , ülkeleri onların istediği insanlar yönetir , onların istediği haber
flaş olur ve günlerce tepeden inmez.Bilinçaltınıza işleyip sizi ruhen uyusturuna kadar buna devam ederler.
Sen ne yapıosun diceksiniz?
Ben farkındayım.Değiştiribilecek çok az şeyin olduğununda farkındayım.Tv izlemem , insanların ağzında dolanan güncel konuları hiiç dinlemem.Arastırırım görürüm ki ancak o zaman gercekten nefes alıp yasadıgımın farkına varabiliyorum
Konunun kendisindan kitap yazılır amma burada konusmak yeri değil.
Ama kısacası psikolojidir tabi herseyi yöneten.
İnsanın en kolay ele geçirilebilen noktası
Bildiğim tek şey hiçbirşey bilmediğimdir.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye118 yazı
" Dünyayı yöneten şey nedir diye sorsam
cevabınız ne olurdu?
para,
bilgi,
güç,
siyaset,
inanç,
.......

bence
"Psikoloji" "

Genelde çoğunluk " psikoloji "üzerinde ittifak halinde. Benim nacizane düşünceme göre ise ; dünyayı insanlar yönettiğine göre ve insanları da kendi hisleri arzu ve istekleri yönetiyor. İnsanın en büyük düşmanı yönetiyor ,ehlileştirilmediği müddetçe... Yani insanın en büyük düşmanı olan (şeytandan bile) yine kendi nefsidir. Dünyayı yöneten ,yönlendiren ileriye yada geriye ***üren insanların nefsidir kanımca... Bu yönetme insanlık için menfi olabileceği gibi aleyhine de olabiliyor ve olacakta...
Mesela menfi yönde örnekler vermek gerekirse,
İnsanlığın, hem dünyalık hemde ahiretlik olmak üzere her iki dünyada feraha, mutluluğa , güzelliğe kavuşması için Allah-ü Teala`nın seçtiği ve gönderdiği Peygamberleri , kitapları, alimleri bizlere kim olduğumuzu ve ne yapmamız gerektiğini nasıl yaşamamız gerektiğini anlatmışlar,göstermişlerdir.

İnsanoğlu yaradılışı gereği fıtratına binaen hata yapmaya fevkalade elverişlidir. Kendisini kendisine bıraktığında yani nefsi arzularına bıraktığında maalesef hayvanlardan da daha aşşağı olabiliyor. Allah lık davası bile güdebiliyor.Yada nefsini terbiye yoluna giderek melekut alemindeki varlıklarla bile yarışabilecek yüce makamlara da ulaşabiliyor...
İşte böyle enteresan bir potansiyeli olan insanoğlu kendisi ve çevresi için dünya için akıl almaz garip olaylara gark olabiliyor... Belkide sorunun cevabını şu ibretlik olayda görebiliriz.
İlk insan, ilk peygamber Adem aleyhisselamın oğullarından habil ile kabili hepiniz hatırlarsınız... Kocaman dünya kabile dar gelmişti de kardeşi habili öldürmüştü. O devirde koskocaman dünyada sadece bir aile ! vardı para icat edilmemişti ! Ne vardı ? bilgi ! güç ! siayaset !
Peki sebep neydi ?
para,
bilgi,
güç,
siyaset,
inanç,

Şimdi yukarıdaki soruyu tekrar sorup cevaba belki daha kolay ulaşabiliriz....! ?

saygılarımla,

Hz. Peygamber (sav) buyurdu ki: "Alıp-satanlar" birbirlerinden ayrılmadıkça (vazgeçmekte) muhayyerdirler. Alıp-satanlar alış-verişi sıdk ve doğruluk üzere yapar (kusuru) beyan ederlerse alış-verişleri her ikisi hakkında da mübarek kılınır. Yalan söylerler (kusurları) gizlerlerse, belli bir kar sağlasalar bile, alış-verişlerinin bereketini kaybederler." Bir rivayet şöyledir: "Alış-verişlerinin bereketi yok edilir: Yalan yemin malı rağbetli, kazancı bereketsiz kılar." Hadisi Serif.

Kaynak: Buhari, Büyu 19, 22, 44, 46; Müslim, Büyu 47, (532); Ebu Davud, Büyu 53, (3459); Tirmizi, Büyu 26, (1246); Nesai, Büyu 3, (7, 244-245)
Ravi (r.a.): Hakim İbnu Hizam

Yerleşim / BalkanlarMeslek Ticaret
Yeni Üye12 yazı
ALEMLERİ YOKTAN VAR EDEN YARADANA ŞÜKÜRLER OLSUNKİ, DÜNYAYI GEZEGENLERİ UZAYDA VE BİLMEDİĞİMİZ ALEMLERDE (RUHLAR ALEMİ BERZAH CANLILAR VE CANSIZLAR VS) VELHASIL HERŞEYİ RABBİMİZ YÖNETİR ŞÜPHE YOKKİ
YÖNETTİĞİNİ SANANLAR PARA BİLGİ GÜÇ SİYASET İNANÇ PSİKOLOJİ VS SAHİBİ OLANLAR ANCAK NETİCEDE BELLİ OLACAK NETİCE NE DERSENİZ CENNET VE CEHENNEM GERÇEK NETİCE TŞK

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Saty? / Pazarlama
Üye628 yazı
Elektrosan kardeş söylediklerin çok güzel Herşeyi RABBİMİZ yönetir bunda şüphe yok, ancak yukarıda arkadaşımız Bütün evreni gezegenleri,Ruhlar alemini gördüklerimizi ve görmediklerimizi kimin yönettiğini değil, maddi Dünyayı neyin yönettiğini sordu soru bu :-) yoksa sözlerinde şüphe yok , ben PARA nın yönettiğini söyledim bazıları da Psikolojinin yönettiğini söyledi ama aslında ikisi de doğru, bu konuda seninde fikirlerini alırsak sanırım faydalı olur.

Yeni Üye33 yazı
Bilgi olmadan saydığınız değerlerin hiçbir olmaz.

Güç, bilgi ile olur. Güç toplumun tercihini kendine göre değiştirir.

Siyaset, güce bağlıdır. Aynı zamanda inanç sistemlerine ve paraya da bağlıdır. Siyaset toplumu ya da toplumları kendisine göre şekillendirir.

Para insanı yönlendirmez, yönetir. insanda para çoksa; parayı ve toplumu yönlendirir yönetir.

İnanç insanların davranışlarını belirler. İnacı elinde bulunduran kişiler ise, bunu insanları yönetmek/yönlendirmek için kullanır. Kendilerinin sorgulanmasını engellerler. Kendilerini üstün olarak tanıtırlar. Kimse bu kişilerin kötülük yapacağını aklına getirmez. Milyonları arkalarından sürükleyebilirler. Dini tekelinde bulunduranlar siyasi, askeri ve parasal güç elde ederler. İnsanları yönlendirmede para ve güç gerektirmeyen tek olgudur. Ayrıca gelişmemiş toplumlarda çok etkilidir.

Psikoloji bir bilimdir. Psikoloji etkileme bilimi değildir. Bu etki-tepki, Davranış nedenlerini, öğrenim yollarını vb. İnceler. Bireyseldir. Toplumsal davranışları incelemek için sosyalojik araştımalar gerekir. Her ikisi de bilime dayanır.

Reklam tanıtımdır. Propaganda ise duyurudur. İkisi arasında fark vardır. Reklam sadece marka tanıtımıdır. Arz olmadıktan sonra kimseyi bir ürüne yönlendiremezsiniz. Reklam için de büyük paralar gerekir. Reklamların yönlendirmelerine kesinlikle katılmıyorum. Bir ürünü al diyince almıyorum. Reklam yönergelerini de kesinlikle uymuyorum.

Reklam psikolojiyi etkilemez. Psikoloji fazlası ile karışık bir doğadır. Sadece ürünün tanınırlılığını arttırır. Reklamı fazla olan ürün daha çok satar diye birşey yok. Aynı zamanda kaliteli ve uygun fiyata satılmalıdır. Aksi taktirde bir kez satılır.

Yeni çıkmış bir ürünün tanınması için ise mutlaka reklam gerekir.

Reklam ille de media üzerinden olmamalı. Bazen numune bile dağıtılır. Ya da pazarlamacılar vasıtası ile tanıtılır. Burada da psikolojiden çok ihtiyaç yaratmaktan ve ihtiyaç boşluğunu doldurmaktan geçer.

Psikolojik olarak bir etki söz konusu olacaksa, aynı ürünlerin farklı markaları arasındaki rekabetlerde öne çıkabilir. Diye düşünüyorum.

Semih

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Ymalat
Üye515 yazı
Resimlere bakın size ne düşündürdü?

Bu bir reklam çalışması değil.
Postmodern sanat olgusuna bir örnek.

Psikoloji insanın varlığını yönetir.
Zihnini aklını kalbini mantığını yönetir.
İstek arzu heyecan nefret mutluluk tüm duyguları meydna getiren şey psikolojik halin anlık durumudur.

resimleri izleyin.
reklam değil
propaganda değil
ne siyaset ne para nede inanç değil

beğendiyseniz
gülümsediyseniz
heyecanlandı yada arzu doluysanız
veya nefret şiddet uyandırdıysa bu resimler sizde

duygularınız hareketlendi
aklınız zihniniz kalbiniz anlık durumunuzu belirlemek için görev dağılımı yaptılar

neden
psikolijinz öyle emretti de ondan...

.

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erokas
Resimlere bakın size ne düşündürdü?

Bu bir reklam çalışması değil.
Postmodern sanat olgusuna bir örnek.

Psikoloji insanın varlığını yönetir.
Zihnini aklını kalbini mantığını yönetir.
İstek arzu heyecan nefret mutluluk tüm duyguları meydna getiren şey psikolojik halin anlık durumudur.

resimleri izleyin.
reklam değil
propaganda değil
ne siyaset ne para nede inanç değil

beğendiyseniz
gülümsediyseniz
heyecanlandı yada arzu doluysanız
veya nefret şiddet uyandırdıysa bu resimler sizde

duygularınız hareketlendi
aklınız zihniniz kalbiniz anlık durumunuzu belirlemek için görev dağılımı yaptılar

neden
psikolijinz öyle emretti de ondan...

.

valla Evde Güzel süs eşyası olur Girişimci arkadaşlar benim psikolojim aynısını yaptır satar para kazanırsın diyor:))

Bu bibloyu yapan adamı tanımak isterdim Ruhundaki postmodern anlayışın dışa vurumu ile sürrealist bakış açısının beyninde yarattığı gizemi psikanalitik açıdan ele elmak lazım(Ne anlatmaya çalıştığımı anlamaya çalışmayın bende anlamadım zaten) :))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye2659 yazı

İşte size postmodern bir sanat örneği daha bu tabloyu biraz inceleyin
Duygularınız diğer tablodaki gibi hareketlendimi :)) Psikolojiniz ne durumda :))

Acaba bunu yapan sanatçı hangi ruh halindeyken bu eseri yapmıştır:))

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye515 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - masal06

İşte size postmodern bir sanat örneği daha bu tabloyu biraz inceleyin
Duygularınız diğer tablodaki gibi hareketlendimi :)) Psikolojiniz ne durumda :))

Acaba bunu yapan sanatçı hangi ruh halindeyken bu eseri yapmıştır:))

.
Bu pisuvar'ı gördükten sonra
yan yana 50 tane umumi tuvalet olsa yine de oraya işmek isteyen onlarca insanın sıra girmesini garanti edebiliriz.

.

Editör5590 yazı
: ) Ben hariç hocam. Oraya iki de diş yapmışlar. Korkarım !! Ne olur ne olmaz. : )
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye166 yazı
güç ile siyaset seçenekleri para'nın temel kurumların'dan olduğuna göre,sorunu şu biçim'de yeniden sorabiliriz...,
dünya'yı para mı,bilgi mi,inanç mı yönetiyor ? sorusuna kısaca, yeryüzü'nü yöneten para'dır ve ne yazık ki,bilgi ve
inanç da önemli oran'da para'nın hizmetine girmiştir diyorum...tabii ki,şimdilik...sevgiler...,
dünyaköy'lü mahlukus

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye36 yazı
Dünyada satış yapacaksan doğru ürün tespiti sermayeyi döndürür ama dünyayı bilemem...
Sex on the beach'i bitiriyoruz Shade on the beach yapıyoruz

burada: www.webfark.net/plaj-yaygisi/
Göremeyene fayda gelmez yolunu bulamayandan.

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - mahlukus
güç ile siyaset seçenekleri para'nın temel kurumların'dan olduğuna göre,sorunu şu biçim'de yeniden sorabiliriz...,
dünya'yı para mı,bilgi mi,inanç mı yönetiyor ? sorusuna kısaca, yeryüzü'nü yöneten para'dır ve ne yazık ki,bilgi ve
inanç da önemli oran'da para'nın hizmetine girmiştir diyorum...tabii ki,şimdilik...sevgiler...,

İnsanlığın kıymetini ne anlar

İnsanlık varlığınan olur sananlar

Zenginisen ya bey derler ya paşa

Fakir isen ya abdal derler ya cingan haşa

'Keşke'Leri Sevmem !!