Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Dünyayı Yöneten Şey Nedir?

BaşlatanerokasTarih02/07/2011 22:22:17Yorum99

İlk mesaj
Üye515 yazı

Dünyayı yöneten şey nedir diye sorsam
cevabınız ne olurdu?

para,
bilgi,
güç,
siyaset,
inanç,
.......

bence
"Psikoloji"

herşey insan psikolojisini etkilemekten ve ele geçirmekten geçiyor bence.
para, bilgi, güç, siyaset ve inanç tamamen psikolojik yapının yönlendirebileceği kavramlardır diye düşünüyorum

İnsan psikolojisini etkilemek ve yönlendirmenin ticari yolu da reklamdır.
Ticaret dışında alanlarda yapılan reklama ise reklam değil propaganda yada öğreti deniyor.

Aslen doğru reklamla satılamayacak ürün yoktur.

günümüzde ticaretin ana etkeni reklamdır.
hatta reklam bazı yerlerde ürünün dahi önüne geçer.

en iyi iş insanı kazancının büyük kısmını reklama harcar ve insanları etkisinde tutmaya devam eder
insan psikolojisini etkileyen ürün
psikolojinin gereği reklamın söylediğini yapmaktır

1-reklam ürünü almalısın diyorsa alırsın
2-ürünü izlemelisin yada dinlemelisin diyorsa onu yaparsın
3-reklam ürünü aklından çıkarma etrafına anlat diyorsa heryerde ürünü başkalarıyla paylaşırsın
4-reklamda ürünü yaşa ve hisset deniyorsa yaşarsın.
başka çaren olmaz.

yukarıda 1. ürün satın alacağınız herhangibirşeydir. ( yiyecek içecek elbise ayakkabı yada otomobil )
2.ürün film müzik yada tv programı hatta futbol maçı olabilir.
3.ürün haber ve bilgidir. reklamda bilgiyi paylaşman isteniyorsa evde işyerinde herkese söylersin yada facebooktan paylaşır twitterdan yazarsın.
4.ürün tatil seyahat paketi olabilir mesela. reklam yaşa beni derse oraya gider ve yaşarsın.

reklam psikolojiyi etkiler.
psikoloji insanların neler yapacağını belirler.
insanları, dolayısıyla dünyayı yönlendirir.

...

saygılar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
99 yorum
Üye166 yazı
masal06...,
yazdığın dörtlüğü,bozkırın tezenesi olarak bilinen ozan'ımız iyi dillendirir,o'na da,sana da sevgiler...,
dünyaköy'lü mahlukus

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye16 yazı
(dünyayı yöneten) soru çok göreceli ve kategorize ettiğin kavramların hepsi bu yönetime dahil sen kendince en büyük orana sahip olanı (psikoloji) vurgulamışsın
dünyayı yöneten bir sey yoktur yöneten bir yasa vardır temelide doğa ilkeleridir (materyalizm) gözünle görebildiğin ekonomik siyasal sosyal v.s v.s gözünle göremeyip bilimsel analizlerle tespit edebildiğin canlı cansız herşey bu temel ikleye kayıtsız değildir.
hayallerinin büyüklüğü kadar özgürsün///

Üye166 yazı

alternatifbakış...,
kimsenin bir şey kategorize ettiği falan yok, erokas 5 madde başlığı altında,dünya'yı yöneten şey nedir ? diye sormuş,eğer bana soruyorsan,ben de bu soruyu 3 seçenekli soruya dönüştürüp yanıt vermişim,beğenirsin,beğenmezsin tamamen senin ile ilgili bir konu ancak,eğer bir şey'e karşı çıkıyor isen karşı çıktığının ne olduğunu belirtmeli,neden karşı çıktığını açıklamalı ve olması gerekenler ile ilgili de bir düşünce ortaya koymalısın,ya da en azından iyi-kötü konuya ilişkin öngörülerin olmalı,yoksa yuvarlak sözlerle konuyu alan dışına çıkarmak gereksiz polemiklere yol açar...,
ayrıca,bence içini dolduramayacağın kavramları da bu kadar kolay tüket me, arkadaşım, felsefe hayatı ve evreni açıklamanın olmazsa olmazı olmakla birlikte,her şey felsefenin başlangıç konusu olamaz,temel olarak farklı bir bilim dalının konusudur,sen yalnızca ortaya çıkan sonuçları savunduğun felsefe ile test edersin,ama,hayat'ın gerçekleri hiçbir felsefe ile sürekli örtüşmez,daha doğrusu örtüşemez,insan eli ile yazılmış hiç bir kitap hayat'ın önüne geçemez,yalnızca öngörebilir o kadar...
hayallerinin büyüklüğü kadar özgürsün, imzasını kullanıyorsun...,
üzerinde yaşadığımız dünya özgürmü ki biz özgür olabilelim arkadaşım ?
dünyaköy'lü mahlukus

Yeni Üye16 yazı
mahlukus ,,
erokas 5 madde başlığı altında dünyayı yöneten şey nedir demiş ben hiç birine itiraz etmeden tümünün dünyanın yönetimine etki ettiğini fakat etki oranlarının farklı olduğunu vurgulamışım burda itirazlık durum neresi anlamış değilim itiraz ettiğimi nerden çıkardıysan açıkla bileyim bilmek istiyorum çünkü gayem itiraz değildi.
diğer konu paylaşıma karşı çıkmaktan çok bi eklemeyle konuyu derinleştirme biraz daha öze inmeyi amaçladım buda benim tercihim seni alakadar etmez.
içini dolduramayacağımı tükettiğimi idda etmişsin sen bana kullanıpta içini dolduramayacağım kavramı söyle ben o kavramı taşırıp senin ellerine sunayım :)

felsefe hayatı ve evreni açıklamanın olmazsa olmazı olmakla birlikte,her şey felsefenin başlangıç konusu olamaz,temel olarak farklı bir bilim dalının konusudur demişsin ;
felsefe neleri bilmediğini bilmeyi amaçlayan deney gözlem analiz fikir v.s yöntemlerle işleyen çok göreceli bilim dalıdır. herşeyi kapsayacak kadar göreceli olması senin bu sözünü çürütmeye yeterlidir üstelik paragrafındaki şahsıma yaptığın asılsız ithamı hakaret saydım hakkımda bilgi edinmeden fikirde edinme yoksa gösterdiğin uslubun daha fazlasını görmek zorunda kalırsın.
imzamada takılmışsın görünene o ki epey rahatsızsın benden daha önce kuyruğuna bastığımı hatırlamıyorum bende seni bu kadar öfkelendiren şeyi bi ara açıklarsan sevinirim.
üzerinde yaşadığımız dünya özgürmü ki biz özgür olabilelim arkadaşım demişsin bunu ne sen nede ben şimdilik bilimsel bi gerçekliğe kavuşturamayız sadece öngörü sunabiliriz örnek; insanın doğaya kısmen hükmedişini düşünürsek dünyanın tam anlamıyla özgür olmadığını düşünebiliriz yada çok farklı açılardan çok farklı görüşlerde çıkarabiliriz ama dediğim gibi hiç biri öngörüyü aşmaz gerçeklik iddalara gerçeklik kazandırmak için bilimsel yöntemler le kati ispatlar ortaya koymak gerek.

Yeni Üye16 yazı
mahlukus,,
yorum unu okudum haliyle yorum yaptığını söylemen gerekmezdi.
yorumun ;
( güç ile siyaset seçenekleri para'nın temel kurumların'dan olduğuna göre,sorunu şu biçim'de yeniden sorabiliriz...,
dünya'yı para mı,bilgi mi,inanç mı yönetiyor ? sorusuna kısaca, yeryüzü'nü yöneten para'dır ve ne yazık ki,bilgi ve
inanç da önemli oran'da para'nın hizmetine girmiştir diyorum)
önce kısa bi fikir akışı sonrasında yönetimi parayla noktalamışsın.
yorumuna bakarsak bana verdiğin tepkiyle çelişmiş durumdasın :(((
para nedir paranın icat amacı nedir?
para özünde takas aracıdır üretim amacı budur parada zaman içinde değişimini gerçekleştirmiş farklı işletim sistemlerine tabi olmuş ve bu günkü halini almış bu gün para dünyayı yöneten araç durumundadır ayrıntıya dikkat yöneten değildir yönetim aracıdır operatörü yine insandır günümüzde insan paranın işletim sistemini kapitalizme uyarlamıştır kapitalizmin temel kuram ı nedir ? materyalizmdir. halen konuya yaptığım yorumda hatalı olduğumu düşünüyormusun düşünüyorsan düşüncemin aksini ispat edermisin?
diceksinki ne alaka arkadaşım kapitalistlerin hepsi materyalistmi ? bana göre kapitalizmin bütün baş aktörleri materyalist
kısa bi örnek ; dünya çapında en büyük kapitalistler yahudiler in büyük kısmı diyebiliriz bu kısım ı daha çok mason lobisi kapsar bunlar artık 5 yaşındaki çocuğun erişebileceği bilgiler ayrıntıya gelelim masonlar kökten dinci katı yahudi diye bilinir öyle değilmi?
tevrat okudunmu bilmiyorum tevrat hep birikim i vurgular israil oğullarının zenginliğini dolaylı olarak emreder ama bunu birikim yoluyla sağlamayı önerir.
masonlar sence birikim yoluylamı zengin oldular? kısmen öyle diyebiliriz ama zenginliklerinin asıl kaynağı paranın kapitalist işletim sistemidir kapitalizm de cimrilikle değil sömürmeyle kazanmayı hedefler. şimdi burda masonların tevratla çeliştiğini gördük bana göre tevrata sadık değiller bu normal şartlarda büyük oranda olmasada ikna edici bi açıklama eleştirel biri olduğunu var sa**** bununla ikna olmıycağını düşündüğümden mason lobisinin özüne inmeyi oradan izah etmeyi düşünüyorum
mason lobisinin kurucusu kim? bizim ünlü evrimci darwinin dedesi olmasın:) dede darwin materyalist felsefe kuram ı üzerine derin araştırmalar yapmış evrim kuramında önemli çalışmalar gerçekleştirmiş ve bu çalışmaları torununa bırakmıştır torunda mirasa kayıtsız kalmayıp evrim teorisini ortaya atmıştır evrime maddeye inanan bir insan aynı zamanda nasıl semavi bir dinin önemli aktörü olabilir bak şimdi çelişki dahada büyüdü ve bu insan mason lobisini kurar ben yıllar yılı bu konuların inciğinden iliğine kadar araştırmasını yaptım ve kullandığım her kelimeninde içini doldurabiliceğime inanıyorum. şimdi soruyorum mason lobisi dini vurgularında gerçekten samimi midir yoksa din onların elinde halkı bi noktada tutabilmek için alçakça kullanılmış bi gereçmidir?
çok uzattım fakat iddalara göre kısa öz yazınca içeriği göstermeyince yuvarlak cümlelerle insanların kafasını karıştırmış oluyorum saçmalamış ve içeriğini dolduramayacağım kelimeleri bol keseden sallamış oluyorum ardından hakaretler :) ne diyim hakkımda bilgi sahibi olmadan fikir üreten zeki insanlar var istemesemde böyle uzun uzadıya yazmam gerekiyor bu yüzden.
okuma zahmetiniz için teşekkürler

Yeni Üye90 yazı
yazılarınızı okudum ama hiç birinizin tespiti doğru değil buda türk halkının asla ve asla ayağa dikilemiyeceğinin bir işaretidir malesef dünyayı tenoloji ve haydutluk yönetir varsa itiraz edeniniz derinlemesine tartışalım anlatayım size
beyhan

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Elektrik / Elektronik
Yeni Üye33 yazı
Dünyayı Allah yönetir.

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye2659 yazı
Bana kalırsa sorunun soruluş tarzı yanlış. Birde buna cevap verenlerin polimik yaratıcı cevapları eklenince hepten işler karışıyor:))

Günümüzde İletişim bilimi gitgide önemli bir yere geliyor Çünkü insanlara istediğiniz şeyleri yaptırmak istediğiniz ürünü satmak kısaca başarılı olabilmek için İletişim biliminin temel prensiplrini uygulamak gerekiyor

Bu işin püf noktası ise İNSAN ALGILARINI YÖNLENDİREBİLMEK. Yeri geldiğinde bu algı değişimiyle insanlar bir nevi bilinçli hipnoz durumuna geçiyorlar.

Örneğin Reklamlar bunun en basit örneği. Hollywood sineması bunun enbasit örneği Aslında bu konuda çok şeyler söylemek mümkün fakat şimdilik bu kadar yeterli
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye192 yazı
dünyayı kadın yönetir,sonra para gelir.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Di?er
Üye2659 yazı
İşte size dünyayı yönetenler:))

1-NATO
2-BM
3-ABD,İNGİLTERE VE AB
4-DÜNYA BANKASI
5-İMF
6-İLLUMİNATİ
7-BİLDERBERGLER
8-MASONLAR; P2 GRAND LOCA
9-CFR
10-TRİLATERAL KOMİSYON
11-BOHEMİAN GROVE
12-EVANGELİSTLER
12-TAPINAK ŞÖVALYELERİ
13-YUVARLAK MASA
14-DAVOS ZİRVESİ
15-KAFATASI ve KEMİKLER CEMİYETİ
16-GELİŞMİŞ ÜLKELER ZİRVESİ İSMİ
17-AKLIMA GELMEYEN DAHA BİRÇOĞU

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

'Keşke'Leri Sevmem !!

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yeni Üye90 yazı
dünyayı yöneten teknoloji ve terördür itirazı olan varsa tartışakım
beyhan

Üye515 yazı
teknoloji ve terör de psikolojiyi etkileyerek varlığını sürdürür.
araçlara takılmayın merkeze bakın.

.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Üye628 yazı
Para varsa terör yaratabilirsiniz, para yoksa terör icat edebilir ancak sürdürülebilir organize bir hale getiremezsiniz.

Teknoloji içinde para lazım olurmu bilemiyorum yaniiii :-))

Toplumları psikoloji ile mesela, Dinler ile , spor ile v.s yürütebilirsiniz, ama her ne olursa olsun Dünyayı PARA ile yönetirsiniz...:-))

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye44 yazı
Ortak amac olan paradir dunyayi yoneten, paradir her hissi insan olanda yokeden. Aslinda ne komiktirki butun insanlar esiri olmusuz bir kagit parcasina, kagitida kendimiz uretmemize ragmen. Kagit arac degil Amac olmus ve hipnoz olmuscasina bir savas verilmekte, parasi olan kurallar koymaya ve carkin donusune etki edebilmeye sahip olmus... Konu bence daha derinlerede inerek tartisilabilir AMA cok net gordugum para bizleri yonetiyor,
Ek

Yerleşim Türkiye / Kocaeli
Yeni Üye14 yazı
Koyacan dünyanın farklı farklı yerlerinde bütün heryerine toplamda 5.000 hidrojen bombalarını patlatacaksın dünyayı kendinde dahil bütün 7 milyarı öldüreceksin dert tasa kalmayacak.

İnsanın olduğu her yerde sorun var. Hücrelerine kadar bölünüyorlar.

Allaha da
- Allahım bak seni bu insanların günah işleyip ikide bir sana isyan edip fitne fesat yaymalarından karışıklık çıkarmalarından birbirlerine zulüm etmeleri derdinden , yok o sevap işlemiş yaz deftere , yok bu günah işlemiş yaz deftere dertlerinden hesap kitap tutma işinden de kurtardım. Al bunların hepsini cennetine koy , senide bu dertten kurtardığım için benide cennetine koy , bu konuyu burada kapatalım , herşey için teşekkürler , lütfen bir daha sende böyle insanlar yaratma , meleklerinle güzel güzel sonsuzluk aleminde yaşa git .

diyeceksin olayı kapatacaksın.

İnşaat amelesi

Yerleşim Türkiye / Adyyaman
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - insaatamelesi
Koyacan dünyanın farklı farklı yerlerinde bütün heryerine toplamda 5.000 hidrojen bombalarını patlatacaksın dünyayı kendinde dahil bütün 7 milyarı öldüreceksin dert tasa kalmayacak.

İnsanın olduğu her yerde sorun var. Hücrelerine kadar bölünüyorlar.

Allaha da
- Allahım bak seni bu insanların günah işleyip ikide bir sana isyan edip fitne fesat yaymalarından karışıklık çıkarmalarından birbirlerine zulüm etmeleri derdinden , yok o sevap işlemiş yaz deftere , yok bu günah işlemiş yaz deftere dertlerinden hesap kitap tutma işinden de kurtardım. Al bunların hepsini cennetine koy , senide bu dertten kurtardığım için benide cennetine koy , bu konuyu burada kapatalım , herşey için teşekkürler , lütfen bir daha sende böyle insanlar yaratma , meleklerinle güzel güzel sonsuzluk aleminde yaşa git .

diyeceksin olayı kapatacaksın.

Kardeşim sadistmisin sen :)) Hiç öyle yapılırmı:)) Günah yahu:))

Öyle yapana kadar İçme suyu şebekesini zehirle :)) En azından Hidrojen bombalarını patlatarak yapılara zarar verme :)) Yada eniyisi biyolojik silah kullanmak :)) toptan temizlik en güzeli:)) (tabiiki espiri yapıyoruz)

İNSAN HAYATI HERŞEYDEN ÖNEMLİ

'Keşke'Leri Sevmem !!

Yeni Üye38 yazı
Dunyayi Rothschild ailesi yonetir. Diger hersey vasa visodur. Arastiran bunu gorecektir. Osmanliyi batirmistir. Almanyayi savastan sonra ayagi kaldirmistir. Hitler gibi birini dunyanin basina bela etmistir. Su an tum dunyayi yonetmektedir. Dunya merkez bankasi, silah tuccarlari uyusturucu tuccarlari, petrol devleri, akliniza gelecek herseyi bu aile yonetmekdedir. Dolayli veya direk. Anlatilanlarin hepsi insanlarin onune atilan oyuncaktir. Konu cok detaylidir. Merak eden bu aileyi arastirsin. Para diyorsunuz sana istedigin kadar para vermezler teknoloji diyorsunuz bu ailenin kontrolunde dunyanin psikolojiside bunlarin elinde...

Yerleşim Hollanda / ArnhemMeslek Ythalat / Yhracat
Üye762 yazı
Dunyayi yoneten PARA dir.Saglam PARA niz olursa Devlet Baskanlari bile sizinle gorusmek icin siraya girer.
Özel mesaj atarsanız daha hızlı iletişim kurabiliriz.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Ythalat / Yhracat
Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - exportsrvce
Dunyayi yoneten PARA dir.Saglam PARA niz olursa Devlet Baskanlari bile sizinle gorusmek icin siraya girer.

Biz Bazen PARA ve GÜÇ kavramlarını biribirine karıştırıyoruz

'Keşke'Leri Sevmem !!

Üye628 yazı
Rothschild ailesinin bu dünyayı nasıl yönettiğini ve türkiyedeki partnerleri ile ilgili kısımda dahil olmak üzere burada uzunca anlatmıştım yazı yayından kaldırılmadan önce tabiki :-) onun için bu konuda daha fazla şey söylemeyeceğim .

masal kardeşim sanırım PARA ve Güç kavramlarını pek birbirine karıştırmıyoruz, zaten güç dediğin şey paraya sahip olandadır.

Mesela Büyük bir sanayici kendi alanında kendi sektörüne parasıyla hakimdir sen artık ona rakip olamazsın,

Mesela bir Cemaat lideri kar topu misali yuvarlana yuvarlana milyar dolarlara sahip olup kendinde iktidarları bile değiştirebilecek gücü bulabilir.

Para, GÜCÜ beraberinde getirir zaten, Güç dediğin Kadın gibidir, para biterse Güç toz olur gider.

Üye192 yazı
saçma sapan bir soru olmuş bunun herkes cevabını biliyor PARA.
PARA yoksa bir hiçsin.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Otomotiv
Üye628 yazı
Bence saçma sapan bir soru değil, sorunun cevabını bazı arkadaşlarımız Psikoloji, bazılarıda benim gibi PARA olduğu konusunda fikirlerimizi yazdık, ve çok da güzel oldu bence, burada hiç birimiz birbirimizle bu konuda kavga etmedik birbirimizin fikirlerinden faydalandık, açıkçası psikolojinin hiç bir zaman dünyayı yönettiğine inanmadım, ama bir gerçek varki yukarıda yazılanlardan çıkan sonuç ta böyle diyebilirizki insanları psikoloji yönetiyor, ama hala iddia ediyorumki bencede Dünyayı PARA yönetir.

Aynı fikirdeyiz kızma bana , ama soruda saçma olmadı bence :-)

Konuyu açıp soruyu soran arkadaşımıza da ayrıca teşekkürler.

Üye192 yazı
sorunun yanıtının bilinmemesinin saçma olduğunu söylüyorum.
birçok insan parasız iş yapabileceğini zannediyor.Para yoksa iş verimi alamazsın işleri büyütemezsin.Kalırsın kaldığın yerde birçoğu gibi ömür boyu sürünürsün.Parasız bir yere gelenlerin sayısı çok azdır bana.
Ama ben türkiye şartları için konuşuyorum.Avrupa'da maaşlar yüksek olduğu için yemez içmezsen para biriktirme ihtimalin var.

Üye381 yazı
konu gerçekten çok güzel, saygı duydum hem konuyu açan şahsa hemde akinselçuk'a. müsade buyurursanız bu konuya cevap degılde kendi çalışmalarımızdan bahsetmek isterim. mardinde gençler olarak kültür sanat felsefe bilim teknik kişisel gelişim.... üzerine geniş yelpazede dergi çalışmaları yapmaktayız. allahın da izniyle 1 1,5 ay kadar sonra ilk sayımızı oluşturma düşüncesindeyiz. sizden isteyim buyurursanız; dergimize yazar olarak yazı yazmanızı isteyecegım, teklifimi geri çevirmeyecegınızı, ekonomık felsefik psikolojik... istediğiniz turden yazılarınızla bızlere zengınlık katacagınıza eminim, tesekkurlerımı, saygılarımı sunuyorum.. gizli azizler dergisi

Yerleşim Türkiye / MardinMeslek Reklam
Üye192 yazı
para yoksa hiçbir şekilde iş yapamazsın.
yapsan da verim sağlayamazsın büyük paralar kazanamazsın.
böyle bir sorunun iş yapan kişiler tarafından bilinmemesi çok acıdır.bunun cevabını bilmiyorsanız ticaretinizde başarılı olmaz.bir ersan atasözü...

Üye628 yazı
ersanayaz para yoksa hiç bir iş yapamayabilirsin doğrudur sevgili kardeşim, ama böyle bir soru yok, olsaydı bukadar cevap yazılmaz kestirmeden söyleyebilirdik.

Soru Dünyayı neyin yönettiğidir ? sen ticarette para gereklimidir gibi anlıyorsun sanırım, istersen yazı yazan arkadaşları şöyle bir güzel, yazılarını gözden geçir.

Yeni Üye90 yazı
dünyayı yöneten para olsaydı dünyanın en değerli parası kuveyt dinar dünyayı küvet yönetirdi kuveyt yönetmiyor çünkü onlar terör ile uğraşmıyır amerika para sahibi değillerdi fakat terör yoluyla parayıda buldu dünyayıda yenetiyor
beyhan

Üye628 yazı
Ne ilgisi var kuveyt dinarı ile yahu Kuveyt dinarı dünyanın en değerli parası olsa ne olur olmasa ne olur ne anlamı var Allah aşkına.

Yeni Üye90 yazı
dünyayı para yönetir diyorsunuz bende diyorumki terör yönetir misal vereyim kuveyt geçmişte terör ile uğraşsaydı amerikayı o bölgeye hiç sokmazdı müslümanlar terör ile uğraşmadığı için bunu yapmadı amerika neyaptı para yönetir dediğiniz kuveyti terör yoluyla sömürgesi altına aldı istediği zamanda yok eder ama sömürdüğü için bunu yapmaz sonra diğer ülkeleri teker teker sömürgesi altına aldı ve bu hala devam edecek bunlar bir tek dönemde bunları yapamıyorlardı oda osmanlı dönemi ve yıl 1910 yer avrupa parlementosu şahıs gleyd stone dediki bir ülkeyi yok etmek istiyorsanız o ülkenin lisanını değiştirin ki ne geçmişinden haberi olsun nede geleceğini görebilsin bütün profösörleri bilimadamları çırak konumuna düşsün ve bizde her istediğimizi yapalım işte bu ülke osmanlıydı yok etme yöntemi yine terör ve hainlik hepinize geçmiş olsun ne geçmişimizden haberimiz var nede geleceğimizden habarimiz böyle bir ülkedede terörde kol gezer rüşvette kolgezer adaletsizlik dizboyu ulur gençleri serserilikle meşgul olur ülke ne yapacağını bilmez akşam yatarsın sabah yeni yasa ve kanundeğişikliğiyle uyanırsın sabit hiç bir şeyin yoktur her an herşey değişir çünkü boşlukta gezen bir ülke halindesindir fakat onlar her zaman ne yapacağını bilirler oda terör yoluyla orta doğuyu kompke eke geçirmek ve sömürmektir
beyhan