Ana içeriğe geç

İş Dünyası

Dünyayı Yöneten Şey Nedir?

BaşlatanerokasTarih02/07/2011 22:22:17Yorum99

İlk mesaj
Üye515 yazı

Dünyayı yöneten şey nedir diye sorsam
cevabınız ne olurdu?

para,
bilgi,
güç,
siyaset,
inanç,
.......

bence
"Psikoloji"

herşey insan psikolojisini etkilemekten ve ele geçirmekten geçiyor bence.
para, bilgi, güç, siyaset ve inanç tamamen psikolojik yapının yönlendirebileceği kavramlardır diye düşünüyorum

İnsan psikolojisini etkilemek ve yönlendirmenin ticari yolu da reklamdır.
Ticaret dışında alanlarda yapılan reklama ise reklam değil propaganda yada öğreti deniyor.

Aslen doğru reklamla satılamayacak ürün yoktur.

günümüzde ticaretin ana etkeni reklamdır.
hatta reklam bazı yerlerde ürünün dahi önüne geçer.

en iyi iş insanı kazancının büyük kısmını reklama harcar ve insanları etkisinde tutmaya devam eder
insan psikolojisini etkileyen ürün
psikolojinin gereği reklamın söylediğini yapmaktır

1-reklam ürünü almalısın diyorsa alırsın
2-ürünü izlemelisin yada dinlemelisin diyorsa onu yaparsın
3-reklam ürünü aklından çıkarma etrafına anlat diyorsa heryerde ürünü başkalarıyla paylaşırsın
4-reklamda ürünü yaşa ve hisset deniyorsa yaşarsın.
başka çaren olmaz.

yukarıda 1. ürün satın alacağınız herhangibirşeydir. ( yiyecek içecek elbise ayakkabı yada otomobil )
2.ürün film müzik yada tv programı hatta futbol maçı olabilir.
3.ürün haber ve bilgidir. reklamda bilgiyi paylaşman isteniyorsa evde işyerinde herkese söylersin yada facebooktan paylaşır twitterdan yazarsın.
4.ürün tatil seyahat paketi olabilir mesela. reklam yaşa beni derse oraya gider ve yaşarsın.

reklam psikolojiyi etkiler.
psikoloji insanların neler yapacağını belirler.
insanları, dolayısıyla dünyayı yönlendirir.

...

saygılar

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
99 yorum
Yeni Üye54 yazı
güzel paylaşım emeğine sağlık tepeden tırnağa doğru hepsi..

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Esnaf
Üye628 yazı
Çok güzel ancak genede dünyayı yöneten tek şey PARA dır para çoğu zaman psikolojiyi ,sexi, kadını ,savaşları ,dinleri,herşeyi kullanır. Peygamberler dışında satın alınamayacak insan yoktur, herşeyin ve herkesin bir bedeli var.

Bir dostum dünyada tek din Kapitalizm onun da tanrısı Amerikan Doları , istesek de istemesek de insanlar onun etrafında .......... ediyor.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye44 yazı

Bir Trilyon Dolar

Andreas Eschbach tarafından kaleme alınmıştır. paranın etrafında geçen
güç kavramını çok iyi tasvir etmiştir...744 sayfa olup, 250. sayfadan itibaren olaylar gelişir...
okuyun derim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye306 yazı
şu kitabı nerede bulabilirim. okumak istedim çok iyi bir konusu var. güncel kitapçılarda bulabilir miyim ?
Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye88 yazı
money money money...

diğer her kavram paraya hizmet eden araçlardır bana göre.

görüşlerine çok saygı duyduğum bir yazar der ki;
para tanrısı mamon'a hizmet eder büyük bir çoğunluk. allah'tan başka rab edinenlerin vay haline!
inner beauty

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Editör5590 yazı
Bence bir kaç adım geri gelin.

Para bir semboldür.

Sahip olunan şeylerin, işgücünün sembolüdür. Sahip olmak bir güçtür.

Aslanın ağzındaki bir kemik parçası ya da sizdeki bir arsa aynı şeydir canlılar dünyasında.

Dünyayı yöneten tek şey varolma içgüdüsüdür.

Varolma içgüdüsüne mal mülk de girer üreme eylemi de girer . Para şıklardan biridir hatta bir şıkkın sembolik evrağıdır.

Ancak sadece varolma içgüdünüzü dinlediğinizde petri kutusunda bilinçsizce çoğalan bir bakteriden fazla bir farkınız yok demektir. Aradaki farkı açan şey varolma işini yücelten davranışlardır.

Birinci basit adım varolurken varolma konusunda sıkıntı çeken diğer bireylere de varoluşlarında yardımcı olmak olabilir.

Hani ticaretten çok kazanıp Ramazanlarda veya içinden geldiğinde başka insanlara yardımlarda bulunan insanların yaptığı gibi.

Ama sınırı var insan egosu ile yakından ilgili.

İşçisine yardımcı olup kendini tatmin eden bir patron bu işçinin belli beir seviyeden daha başarılı olamsını hazmedemeyebilir mesela.

Benim en çok rahatsız olduğum kısım Ankara da bazı zenginler bazen bir gecekonduyu ziyaret eder üç beş kuruş yardımda bulunurlar ama duruma o kadar içerlerler ki rahatlamak için bir mavi yolculuğa çıkarlar. Komiktir. Doğaya hizmet etmeyen bir davranış biçimidir.

Varolmanın gücünü iliklerinde hissetmenin en güzel yoludur. Sevap işlemekten ziyade asıl bu amaca hizmet edilmektedir. Bana göre tabi ki.

Dünyayı şahışların içindeki sahip olma içgüdüsü yönetir. Bir ülkeye, bir topluluğa, bir grüha, bir miktar altına bir miktar paraya, bir araziye, karşı cinse, bir arabaya vs. Hepsi farlı boyutlarda olabilir.

Kanaatkar olmayı bir şeylere sahip olmayı istememe gibi algılayanlardan olmakla hırs içinde herşeyim olsun isteğiyle yanıp tutuşanların ulaşacağı nokta aynıdır.

Kendi mutsuz çevresi mutsuz.

Yaratılışınızdaki özelliklerden kurtulmaya çalışmayın. Onları en dengeli şekilde nasıl kullanırsınız ona bakın. Siz de çevreniz de mutlu olsun.

Dünyayı para yönetmez.

İnsanlar parası çok olanın peşinden mi gidiyor, yoksa sempati duyduğunun peşinden mi gidiyor ?

Bazen mahallenin dilencisi bile ettiği iki güzel lafla insanlara istediğini yaptırır.

İnsanların kalbini gıdıklayan ne ise onun peşinden gider, reklam açısından bakarsak. Ama buna dünyayı reklam yönetir diyebilir miyiz ? Diyemeyiz.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye515 yazı
"Dünyayı psikoloji yönetir" bir Çin atasözüdür.

para, güç, bilgi , siyaset ve inanç İnsan psikolojisini etkileme ve yönetmek için sadece gerekli araçlardır bence.

amaç psikolojiyi yönetmektir.

mesela aklıma bir fıkra geldi.

bu fıkrada psikolojiyi yönetmek için araç olarak para kullanılıyor.
amaç ise insanlara istediğini yaptırmak.

fıkra şöyle...

...
Yasli bir adam emekliye ayrilir ve kendine bir lisenin yaninda kucuk bir ev alir.
Emekliliginin ilk bir kac haftasini huzur icinde gecirir ama sonra ders yili baslar.

Okullarin acildigi ilk gun, dersten cikan ogrenciler yollarinin uzerindeki her çöp bidonunu bagirip, cagirarak tekmelerler.
Bu cekilmez gurultu gunler surer ve yasli adam bir onlem almaya karar verir.

Ertesi gun cocuklar gurultuyle evine dogru yaklasirken, kapisinin onune cikar onlari durdurur ve:
"Cok tatli cocuklarsiniz, cok da egleniyorsunuz. Bu neşenizi surdurmenizi istiyorum sizden.

Ben de sizlerin yasindayken ayni sekilde gurultuler cikarmaktan hoslanirdim, bana gençliğimi hatirlatiyorsunuz.
Eger her gun buradan gecer ve gurultu yaparsaniz size her gun 1 lira verecegim" der.

Bu teklif cocuklarin cok hosuna gider ve gurultuyu surdururler.

Birkac gun sonra yasli adam yine cocuklarin onune cikar ve onlara şöyle der:

"Çocuklar enflasyon beni de etkilemeye basladi bundan boyle size sadece 50 kuruş verebilirim."

Çocuklar pek hoşlanmazlar ama yine devam ederler gürültüye.

Aradan birkac gün daha geçer ve yaşlı adam yine karsilar onlari:

"Bakin" der, "Henuz maaşımi alamadim, bu yuzden size gunde ancak 25 kuruş verebilirim, tamam mi?"

"Olanaksiz bayim" der iclerinden biri,

"Gunde 25 kuruş icin bu isi yapacagimizi saniyorsaniz yaniliyorsunuz. Biz işi birakiyoruz."

Birdaha çöp tenekelerine vurmazlar ve yaşlı adam rahat eder.

Bir daha li yazımda insan psikolojisini etkilemek için kullanılan diğer araçları anlatacağım.
Amaç hep aynı...

.

Üye515 yazı
Bu sefer vereceğin örnek tarihten...

birçoğumuzun bildiği Avrupalı Haçlı seferleri.
kilise hakimiyeti altındaki avrupada
Gaddar soyluların ellerinde sefil şekilde yaşayan avrupalı halkın üzerindeki gücü azalan kilise papazları
güçlerini arttırmak ve
doğudaki zenginliği ele geçirmek için soylu ve soylu olmayan avrupalı insanların psikolojilerini yönetmek
dolayısıyla avrupayı yönetmeye devam etmek için

Bildiğim kadarıyla 1090 lı yıllardan 1300 lü yıllara kadar batıdan doğuya on kadar haçlı seferi gerçekleştirilmiştir.

Haçlı seferlerinin sebepleri şunlardır:

1- Dinsel inanç: Kilise Batı Avrupalı Hıristiyanlar'ın, dinlerince kutsal sayılan Kudüs ve Filistin'i Müslümanlardan geri almaları gerektiğini anlatmıştır.
Kudüs hıristiyan toprağı olmadıkça kimsenin hıristiyan olarak yaşayamayacağını söylemişler ve inanç aracını kullanıp insanları etkileyerek haçlı seferleri için ikna etmişlerdir. Birçok haçlı askerinin zırhlarının altında papazların verdiği cennet tapuları vardı.

2- Irkçılığın merkezi olarak Fransa'da ortaya çıkan Kluni tarikatının Hristiyanları Müslümanlara karşı kışkırtması ise bir başka yöntemdir. Propaganda aracının kullanıldığını herkes anladı sanırım.

3-Asıl amaç ise Papa ve din adamlarının güçlerini arttırmak istemeleridir zaten sebap. Güç kazanma aracı burada işin merkezindeki kişilerce kullanılmış.

4-O sıralar Avrupa'nın içinde bulunduğu yoksulluk insanları doğunun refah ve zenginliğini almaya sevk etmiştir ki para ve mal aracı aşikardır.

5-Müslümanlardan kaynaklanan korku ve endişe haçlı seferlerinin bir başka sebebidir. Büyük Selçuklu Devleti ve onun ordularının Bizans ve Avrupayı tehdit etmesi, Bizans'ın, Selçuklu Devleti'ne karşı Batı Avrupa'dan yardım istemesine yol açmıştır. Haçlı seferleri aynı zamanda bizans a da bir nevi yardımdır. Burada araç Siyaset ' tir. İşte tüm araçlar burada.

6- Papa ve kilise, Şövalye ve senyörleri ise yeni topraklar ele geçirecekleri ve o toprakların tamamen soylulara ait olacağını kilisenin sadece kudüs ü istediğine inandırmıştır. Bu sebepte ise para, mal, mülk, güç, siyaset araçları kullanılmış.

İşte tarihte tek bir olayda bile asıl amaca ulaşmak için kullanılan araçları belirtmeye çalıştım.
Tekrarlıyorum
İnsan psikolojisini yönetmek dünyayı yönetmektir.

Bunun İçin Araçlar para, güç, siyaset, bilgi, mal-mülk ve inançtır.
Amaç psikolojiyi yönetmektir.

.

Üye515 yazı
Bir konu daha var insan psikolojisini etkilme ve yönlendirme üzerine onu da yazmadan edemedim.

Müzik...

evet birçok alanda müzik insan psikolojisini etkilemek ve yönlendirmek için araç olarak müzik kullanılır.

daha önceki anlattığım araçlar arasından en çok propaganda içeriği içesinde sayabiliriz müziği.

müzik eğlendirmek için vardır hatta öğretmek yada duyguları harekete giçirmek içindir diyebilirsiniz.

dikkat ediyormusunuz tüm bunlar amaç değil araçtır.

asıl amaç psikolojileri yönetmektir.

Rock'n coke festivali çerçevesinde binlerce kişiyi belli bir alana toplamak sadece araçtır.
rock müzik gruplarının insanları eğlendirmesi, gece çadırlarda açık havada yatmak, arkadaşlar edinmek, içki içmek, enstruman çalmak,
güzel vakit geçirmek, sponsorların ürünlerini tüketmek, kola, bira içmek hepsi hepsi sadece araçtır.

amaç insanların yaşantılarını aynen bu şekilde devam ettirmeleri için onların psikolojilerini etkilemektir.
çekicilik yaratmak için insan kalabalığına birkaç gün de olsa aynı hayatı yaşatırlar.

benzer müzikleri dinleyip benzer şeyler yiyip içerler, benzer şeyler yaparlar.
oradan ayrıldıklarında ise bir çoğu bu tür yaşamayı hayat tarzı olarak benimser.

amaca ulaşılmıştır. psikolojiler etkilenmiştir.

mesela bir müzik örneği daha...

.

Üye515 yazı
evet
mesela bir müzik örneği daha

bu en son ki milletvekili genel seçimlerinde müziği kullanarak insan psikolojisini siyaset aracı için propaganda olarak kullandı AKP.
çok doğru bir şekilde kullanıldığı ve amaca kesin şekilde ulaştığı için sadece bir müziği ayrıntılı şekilde burada yazacağım.

yoksa siyaset falan yaptığım yok burada...

Şarkının adı "Haydi bir daha"

seçimden bir hafta önce tüm medyada paylaşıldı. Sokaklarda araçlarda anons edildi. mitinglerde söylendi. bir hafta boyunca her yerde insanlara duyuruldu.
Ana tema haydi bir daha...
kesin bir yönlendirme betiği içeriyor.
müziği ve ezgisi de bizim kültürümüze çok yakın entrumanlarla yapılmış. Dinletiyor. yabancı değil.
bizden birşeymiş gibi. içimizden geliyor gibi his uyandırıyor.

sözleri ard arda geliveriyor. ritmi bize uygun. haydi bir daha...

yürürken otururken konuşurken aklına geliveriyor müzik. mırıldanıyorsun ister istemez. içinden geliyor karşı koyamıyorsun.
çünkü psikolojini ele geçirdi. kurtulamıyorsun.

inanın başka partilere mensup çok aktif çok radikal birçok insan dahi seçim sabahı evlerinden çıktılar.
bu şarkıyı mırıldana mırıldana gittiler oy kullanmaya.
oy pusulasına mühür basarken haydi bir daha , haydi bir daha diyordu içlerindeki ses...

sonuç...

sonuç yüzde 50 seçim başarısı.

seçimlerden sonra bu zamana kadar bir ay mı geçti?

kaçımız şarkıyı hatırlıyoruz.
mırıldanıyormuyuz hala.

hayır diyebilirim.
çünkü insan beyni belirli sürelerde kendini resetler.
bazı bilgileri aşağılara iter ve unutur.
bilinç altına koyar yada.

seçim öncesi bahsettiğim şarkının seçimden bir hafta önce piyasaya sunulması ise kesinlikle psikologların fikri.

bununla ilgili beyindeki biyolojik değişiklikleri ve yönlendirmenin etkilerini ise başka bir yazıya bırakıyorum.

saat epey geç oldu.
herkese iyi geceler.

Yeni Üye71 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - airbroker
Bir Trilyon Dolar

güç kavramını çok iyi tasvir etmiştir...744 sayfa olup, 250. sayfadan itibaren olaylar gelişir...
okuyun derim..

üstad su kitabin orjinal adini yazabilirmisin ben herifin sayfasina girdim 1 trilyon die bir sey görmedim ???

Yerleşim ALMANYA / KasselMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye15 yazı
korku, dünyayı korku yönetir

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Gyda
Üye628 yazı
Ben orijinal bir metin verdim herşeyi açıklayan ama ne yazıkki birilerinin hoşuna gitmediği için yayından kalkmış ??????
Yani Kapitalist bir Dünya düzeni ile ilgili bir yazı bile yayınlanamıyor yazık !!!
Yazıyı okuyabilseydiniz Dünyanın idarecisinin PARA ve onun sahipleri olduğunu anlardınız

Editör5590 yazı
En azından iki kişi okudu o yazıyı Sayın VSL. Silen ve ben.

Saygılar.
tamnland.com

Üye628 yazı
Bu da bir şeydir elde var 2 :--)

Üye1359 yazı
yöneteni bilmem de tek galibi şüphesiz ZAMANdır :)
Satılık Ziftin Olsun,

Selanik'ten Kel Gelir

Yerleşim Türkiye / ÖzelMeslek Di?er
Yeni Üye4 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - tek pazarlama
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - airbroker
Bir Trilyon Dolar

okuyun derim..

üstad su kitabin orjinal adini yazabilirmisin ben herifin sayfasina girdim 1 trilyon die bir sey görmedim ???

Eine Billion Dollar - Andreas Eschbach

Amazon.de sitesinde satılıyor.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye10 yazı
“Biz, zafer günlerini insanların arasında çevirir dururuz. Bazen bir kesimine, bazen diğer kesimine zaferi nasip ederiz. Tâ ki Allah, iman edenleri ortaya çıkarsın ve aranızdan şehidler/şâhidler edinsin. Allah zâlimleri sevmez. Bir de (böylece) Allah, iman edenleri günahlardan temize çıkarmak, kâfirleri de helâk etmek ister. Yoksa, Allah içinizden cihad edenleri belli etmeden, sabredenleri ortaya çıkarmadan cennete gireceğinizi mi sandınız?” (3/Âl-i İmrân, 140-142). Zafer, muvaffâkiyet/başarı yalnızca Allah’ındır, o dilediğini başarılı kılar (3/Âl-i İmrân, 126).

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Editör5590 yazı
Teşekkür ederiz hocam. Ellerinizden öperiz.

Gereğini işlemeden Allah' ın bizi zafer günlerinden yararlandırmayacağı da muhakkak ama değil mi ?
tamnland.com

Üye203 yazı
Asıl olan insan psikolojisidir, Doğru. Ama İnsan psikolojisini oluşturan da RUH'tur. RUH'u oluşturan da ALLAH'tır. Onu besleyen de Kitabımız Kuran'ı Kerim'dir.
Psikolojimize sahip çıkmak istiyorsak Kuran'ı Kerim'i tekrar tekrar tekrar okumak, onu beslemek ve hayatımıza uyarlamaktır.
Bu dünyada herkes bir şey olmaya çalışırken sen hiç ol! Menzilin yokluk olsun. İnsanın çömlekten farkı olmamalı.Nasıl ki çömleği tutan dışında ki biçim değil içinde ki boşluk ise, insanı ayakta tutan da benlik zannı değil hiçlik bilincidir.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye24 yazı
PARANIN NE ÖNEMİ VAR ; ÖNEMLİ OLAN MİKTARI.
barış koşay

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye12 yazı
merhaba erokas. sen çok akıllıbirine benziyorsun. akılla insanlarla konuşmak ve tanışmak benim en büyük zevklerimden biridir. koniks'teki yazılarını okudum. Bende senin gibi düşünyorum. psikoloji çok önemli.insanlara nasıl düşünmeleri gerektiğini empoze edersen onları yönetebilirsin. mesela diş fıröalarken kullanulması gereken macun miktarı nohut tanesi kadar olmalıdır. fazlası gereksiz hatta zararlıdır ama diş mazunu reklamlarında hep fırçanın kıllarına olduğu gibi macun sürülür. insanlarda (bende) hep fırçanın kıllarına boydan boya macun süreriz. bu psikolojimizin reklamlarla o yöne çekilmesinden kaynaklanmaktadır. yada kireç önleyici reklamı. devam devamlı verilir insanlarda devam makinalarının kiraç tutacağını düşünerek hep alırlar bu ürünü ancak bi hesaplama yapılmış 1 yıllık kireç önceliyici için verilen parayla 4 tane rezistans değiştirmek mümkün.. şaka gibi değil mi? ne kadar kolay yöneltiliyoruz. Eğer facebooktan görüşebilirsek sana mükemmel bir video izletebilirim bununla ilgili. yorum yazan arkadaşlar bu eros gerçekten haklı. onu okuduktan sonra bu kararı vermedim ben de psikolojinin bu kadar önemli olduğunu bliyordum

musakurucay@hotmail.com
MUSAKU

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye628 yazı
Haklısınız insan psikolojisini oluşturan ruh tur Ruh u oluşturan da ALLAH c.c
Akılı veren rabbim verdiği akılı kullanmayı doğru ve mantıklı düşünmeyi emretmiştir , ama bizlerin fazlaca bu konularda düşünmesine ve yorulmasına gerek olmadığını söyler hocalarımız bol bol :-) çizdikleri ,söyledikleri gösterdikleri yol mutlak doğrudur haşa bunun dışına çıkarsanız vay halinize :--)))

TANRI İNSANLAR ÜZERİNDE KENDİ İRADESİNİ KURMAK İÇİN İYİ İNSANLARI KULLANMIŞTIR

KÖTÜ İNSANLAR İSE İNSANLAR ÜZERİNDE KENDİ İRADELERİNİ KURABİLMEK İÇİN TANRI'YI KULLANIRLAR !!!!!!!

Hayırlı Ramazanlar dilerim Kardeşlerime

Yeni Üye67 yazı
erokas kardeşim güzel bir paylaşım zevkle okudum yazılanları Emeginize Sağlık.
yarının sorumlusu bugündür.

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Otomotiv
Yeni Üye52 yazı
ilkel toplulukların artı ürün elde etmelerıyle baslayan seruvenleri köleciliği doğurur.artı urun nedir
artı urun karl marks a gore meta dır. meta esıt tır para . napolyonunda dedıgı gıbı para para para burada para strateji diger unsurlar. taktık . beyler sapla samanı karıstırmayalım.
zin içecek

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Üye515 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - musaku
merhaba erokas. sen çok akıllıbirine benziyorsun. akılla insanlarla konuşmak ve tanışmak benim en büyük zevklerimden biridir. koniks'teki yazılarını okudum. Bende senin gibi düşünyorum. psikoloji çok önemli.insanlara nasıl düşünmeleri gerektiğini empoze edersen onları yönetebilirsin. mesela diş fıröalarken kullanulması gereken macun miktarı nohut tanesi kadar olmalıdır. fazlası gereksiz hatta zararlıdır ama diş mazunu reklamlarında hep fırçanın kıllarına olduğu gibi macun sürülür. insanlarda (bende) hep fırçanın kıllarına boydan boya macun süreriz. bu psikolojimizin reklamlarla o yöne çekilmesinden kaynaklanmaktadır. yada kireç önleyici reklamı. devam devamlı verilir insanlarda devam makinalarının kiraç tutacağını düşünerek hep alırlar bu ürünü ancak bi hesaplama yapılmış 1 yıllık kireç önceliyici için verilen parayla 4 tane rezistans değiştirmek mümkün.. şaka gibi değil mi? ne kadar kolay yöneltiliyoruz. Eğer facebooktan görüşebilirsek sana mükemmel bir video izletebilirim bununla ilgili. yorum yazan arkadaşlar bu eros gerçekten haklı. onu okuduktan sonra bu kararı vermedim ben de psikolojinin bu kadar önemli olduğunu bliyordum

musakurucay@hotmail.com

Musa arkadaşım çok haklısın.
Asıl anlatmak istediğimi anlamışsın.

psikolojiyi yönetmek herşeyin başıdır.

para para diyen arkadaş a sormak istiyorum.
insanlar parayı kullanmayı, parayı basmayı, paraya değer vermeyi bilmeselerdi eğer
para olur muydu?

psikoloji bilinçtir, zihindir, duygudur, ruhtur yeri geldiğinde.
işin merkezinde bu vardır.

hiçbir meta psikolojik etki kadar etki kadar etki etmez insana.

NOT: burada "meta" : mal, cisim, ticaret malı, madde anlamında kullanılmıştır.

Yeni Üye52 yazı
selamlar
meta para meta......veya........para meta para diye ekonomide iki formül vardır .
Marks Kapital1' de metaya yaklaşık elli sayfa yer vermiş. Aç oku. oku.oku

psikoloji: loji ......bilim demek. psiko ..... algı davranış sosyal durum demek ..
ideolojilerin yarattıgı sosyal tramvalardan beslenen zavallılardır. bu küçük beyinlerin çözemediğı bu tramvadan beslenen insanların rant alanıdır.
insanoğlu bilinen tarihinde algılıyamadığı , çözemediği ,kavrayamadığı olaylardan korkmuşlardır ve ona itaat etmişlerdir. iletişim ve teknolojı çağında insanların sosyal durumlarından yararlanmak ne kadar ahlakidir.
zin içecek

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye12 yazı
erokas sen aslen ne iş yapıyorsun?
MUSAKU

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Editör5590 yazı
Marks abi selam söyledi kendini bu kadar helak etmesin ben iyiyim dedi.

Başlığı açan arkadaşın bir amacı vardı. Reklamcılık sektöründe insan psikolojisinden iyi anlarsak daha başarılı oluruz mesajını vermek. Hepsi bu.

Satacak bir malı ya da hizmeti yok. Sadece mesajına destek arıyordu. Ya da farklı bakış açıları belki de.

Ancak insanların, bırakalım bir konu bütünlüğü içinde tartışmayı paylaşmayı , konu hakkında söyleyecek akla yatkın makul ve mantıklı bir şeyleri yok ki .

Fakat herkeste dayanılmaz bir kendini ifade etme isteği var.

Bu başlık biraz daha yazmaya hatta içinde bulunmaya uygun gelmiş olmalı tek özelliği bu.

tamnland.com

Üye515 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Marks abi selam söyledi kendini bu kadar helak etmesin ben iyiyim dedi.

Başlığı açan arkadaşın bir amacı vardı. Reklamcılık sektöründe insan psikolojisinden iyi anlarsak daha başarılı oluruz mesajını vermek. Hepsi bu.

Satacak bir malı ya da hizmeti yok. Sadece mesajına destek arıyordu. Ya da farklı bakış açıları belki de.

Ancak insanların, bırakalım bir konu bütünlüğü içinde tartışmayı paylaşmayı , konu hakkında söyleyecek akla yatkın makul ve mantıklı bir şeyleri yok ki .

Fakat herkeste dayanılmaz bir kendini ifade etme isteği var.

Bu başlık biraz daha yazmaya hatta içinde bulunmaya uygun gelmiş olmalı tek özelliği bu.

Konu içerik itibariyle bir ürün satmaya çalışmıyor.
Doğru.
İnsanların resim, ek bilgi, fiyat vs. istemesi için mail yada telefon numarası bırakmasına gerek yok. Sırf bunun için cevap yazmaları gerekmez.
Doğru.
İnsanların bazıları bu konu başlığı altındaki tüm yorumları okuyup geçiyorlar mı? Evet.
Doğru.
Peki bu konu hakkında yorum yazmak isteyen arkadaşlar sadece kendilerini ifade etmeye mi çalışanlardan oluşuyor?

???
Bilinmez.
Yoksa destekçiler mi var?
Yoksa hayır o öyle değil, böyle diyerek özgün fikirlerini savunanlar mı var?

.
Editörümüz sanırım bizi aydınlatabilir.
Bu forumda kaç adet aktif-yorum yazan, konu açan üye var,
kaç adet pasif sadece okuyan üye var.
Bir de kaç kişi sadece ziyaretçi olarak göz gezdiren var?

.
Konu ne olursa olsun,
İş Dünyası, kariyer, iş fikirleri, girişimcilik, inovasyon yenilikçilik gibi bölümlerde bence herkesin aktif katılım göstermesi gerekir.

.Belki buradaki herkesin buradan pazarlayacağı bir ürünü yoktur. Potansiyel müşterilerin yada meraklıların maillerine resimler vs. gönderme durumu yoktur.

Sadece naçizhane fikirlerini paylaşma yada farklı düşüncelere sahip insanların düşüncelerinden pay çıkarma isteği vardır.
Beyin fırtınası denilen ortamı oluşturup konulara farklı açılardan yaklaşma eğilimindedir?
Benim gibi...

Bu durumda benim açrığım konularda katılımın bu yönde olmasını, insanların yoğun olarak cevap yazmasını, çekinmeden fikirlerini beyan etmelerini, "İki zihin bir zihinden daha çok şey bilir" şeklinde düşünmelerini istiyorum.

Lütfen arkadaşlar;
sadece okuyup geçmeyin,
düşüncelerinizi paylaşın.

Destek vermek isteyen " Evet bence de öyle" yazabilir en başta.
Gereksiz gören " Bence bu konu üzerine konuşmak gereksiz" yazabilir.
Karşıt fikri olan illa karşıtlığını ayrıntılı şekilde yazmak istemiyor yada üşeniyorsa,
sadece " hayır ben katılmıyorum" yazabilir.

.
Böylece kendimizce doğru bildiğimiz düşüncelerimizin, hiç tanımadığınız, görmediğiniz ilgili kişilerce değerlendirilmesine izin vermiş ve ilgili sonuçlar çıkarmış oluruz.
Belki daha taze olan fikirlerimiz olgunlaşır,
olgunlaşan fikirlerimiz daha işe yarar hale gelir.

.
Konuları okuyup kendimizce konuşma tepkileri vermek yerine

yazalım...
Forum da konuşmak yazmak demektir çünkü.
Her yazı bir zihindir, bir beyindir.

Saygılar...

.