| Alıntı Yapılan Metin: |
Yazıyı gönderen - etibuk emlakçılık kadar havadan para kazandıran bir iş olamaz.benim evi emlakçıdan kiraladım ve kadının ilk müşterisiyim yemin ederim 5 dk.snı almadı benden bir kira parasını almak.bukadar kolay beleş bir iş olamaz.ev sahibinin haberi yok biri arıyo kiracı buldum diye.e adamın işine de geliyo tabi kiracı emlakçıyı aldıysa araya banane diyor dolayısıyla emlakçıya da birşey demiyorum.
|
Alıcı ve satıcıyı bir araya getirmek bir iştir. Bazısı bu işi basit ve değersiz şekilde yapar, bazısı ise resmen hizmet vererek yapar. Müşterisini tanımak yönlendirmek alternatifler gösterip ufkunu açmak gibi.
Eğer bir emlekcının işini savsakladığı ve aldığı parayı haketmediğini düşünüyorsanız onu aradan çıkarmayı denemelisiniz. Emlakçının göstediği bir evin sahibini bulmaktan daha kolay bir şey yoktur. Mal sahibi buna rıza gösteriyorsa direk sahibi ile anlaşışır. Komisyondan da kurtulunur.
Ancak aklı başında bir emlakcı bu durumu engelleyecek bir takım tedbirler almış olmalıdır. Almadı ise zaten parasını haketmiyordur. Almayı akıl etti ise zaten iyi kötü bir hizmet verebilecek kadar kapasitesi de vardır.
Bir çok kiracı hiç bir çaba sarfetmez. Bir ev bulmak yeterlidir. Ancak iş bittikten sonra ödediği komisyon gene de kendisine batar. Bir hizmet gönüllü olarak alındı ise maliyetinin ne olduğunun önemi yoktur. Alıcının bu maliyet hesabını önceden yapıp bu işin daha ucuz yollarını araması gerekir.
Alınan her hizmetin maliyeti hesaplanarak para ödenecek olsa bir çok kişi geçinemez ve iş falan yapmazdı.
İnsanlar geçinmek ihtiyaçlarını karşılamak için iş yaparlar. Maliyetlerini kurtarmak için değil.
Emlakcı bir evi kendisine bağladı ise aldığı komisyonu hak etmiş demektir.