Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Emlak Ofisi Açmayı Düşünmekkk

Başlatankahraman45Tarih16/06/2011 22:36:11Yorum43

İlk mesaj
Üye104 yazı
Arkadaşlar emlak ofisi açmayı düşünüyorum fakat hiçbir tecrübem yok.Ofisi ilk açtığımda müşteri nasıl bulabilirim?Deneyimli arkadaşlarım lütfen cevap yazın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Üye473 yazı
ramco...sagolasin da bulamadim...denizli icin var da, Adana icin yok

slmlar

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye24 yazı
kahraman45

son durumları bizimle paylaşsaydın bu işi yapmayı düşünen arkadaşlarda fikir edinmiş olurdu...

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ö?retim görevlisi / Asistan
Yeni Üye30 yazı

emlakçılık kadar havadan para kazandıran bir iş olamaz.benim evi emlakçıdan kiraladım ve kadının ilk müşterisiyim yemin ederim 5 dk.snı almadı benden bir kira parasını almak.bukadar kolay beleş bir iş olamaz.ev sahibinin haberi yok biri arıyo kiracı buldum diye.e adamın işine de geliyo tabi kiracı emlakçıyı aldıysa araya banane diyor dolayısıyla emlakçıya da birşey demiyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Editör5590 yazı
Başlık sahibi zaten vazgeçmiş ama gene de yazalım. Emlakçı açmakya kalkışmak için artık çok geç. Bu iş lisans almış mühendislerin eline geçiyor. Tapu dairelerinde iş takip fiyat listeleri yayınlanmaya başladı bile. Emlakcılar artık bu işi yapan bürolardan yardım istemek zorunda kalacak. Tapu dairesinde iş takip etmek için ya mal sahibi olunması ya da lisanslı olunması gerekecek. Bir çok emlakcının lisans almaya şartları uymuyor.

Başlığa ikinci yazıyı yazan arkadaş biraz bilgi vermiş. Ancak Gayrimenkul Yatırım Danışmanı olabilmek için de verilmesi gereken bir sınav var. Muhtemelen lisans (4 yıllık fakülte)düzeyinde eğitim de gerekiyor. Kredi ekperliği sınavına çok benzeyen bir sınav. İnşaat, İşletme vb. fakülteleri bitirenlerin bankacılıkla ilgili işler için sınav geçirmiş olanların başarılı olma şanslarının daha yüksek olduğu bir sınav. Kaldı ki bu sınavı verip lisanslı büro açan emlak danışmanlarının bile artık pazar mücadelesine girmesi gereken dev danışman firmalar da piyasada boy gösteriyor olacak. Bakkal süpermarkete karşı gibi yani. Yakında çözüm ortağı olarak çalışan kredi ekperleri bile zora giriyor. Kredi eksperliği konusunda ya lisans almak ya da lisanslı bir firmaya kadrolu girip vekalet almak zorunda kalacaklar.

Portföyü olan geniş çevreli eski emlakcıların yapabileceği en güzel davranış biçimi şartları uygunsa bu sınavı verip lisans almak yada lisans almaya şartları uygun birini kendi bürosu için sınava sokmak olabilir. Ya da sınavı vermiş ama piyasası olmayan biri ile anlaşmak olabilir.

Yakın geçmişte eski emlakçılara mevcut halleri ile bir takım kurslar ve bazı belgeler vermişlerdi. Bunlar artık iş göremez hale geliyor.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - etibuk
emlakçılık kadar havadan para kazandıran bir iş olamaz.benim evi emlakçıdan kiraladım ve kadının ilk müşterisiyim yemin ederim 5 dk.snı almadı benden bir kira parasını almak.bukadar kolay beleş bir iş olamaz.ev sahibinin haberi yok biri arıyo kiracı buldum diye.e adamın işine de geliyo tabi kiracı emlakçıyı aldıysa araya banane diyor dolayısıyla emlakçıya da birşey demiyorum.

Alıcı ve satıcıyı bir araya getirmek bir iştir. Bazısı bu işi basit ve değersiz şekilde yapar, bazısı ise resmen hizmet vererek yapar. Müşterisini tanımak yönlendirmek alternatifler gösterip ufkunu açmak gibi.

Eğer bir emlekcının işini savsakladığı ve aldığı parayı haketmediğini düşünüyorsanız onu aradan çıkarmayı denemelisiniz. Emlakçının göstediği bir evin sahibini bulmaktan daha kolay bir şey yoktur. Mal sahibi buna rıza gösteriyorsa direk sahibi ile anlaşışır. Komisyondan da kurtulunur.

Ancak aklı başında bir emlakcı bu durumu engelleyecek bir takım tedbirler almış olmalıdır. Almadı ise zaten parasını haketmiyordur. Almayı akıl etti ise zaten iyi kötü bir hizmet verebilecek kadar kapasitesi de vardır.

Bir çok kiracı hiç bir çaba sarfetmez. Bir ev bulmak yeterlidir. Ancak iş bittikten sonra ödediği komisyon gene de kendisine batar. Bir hizmet gönüllü olarak alındı ise maliyetinin ne olduğunun önemi yoktur. Alıcının bu maliyet hesabını önceden yapıp bu işin daha ucuz yollarını araması gerekir.

Alınan her hizmetin maliyeti hesaplanarak para ödenecek olsa bir çok kişi geçinemez ve iş falan yapmazdı.

İnsanlar geçinmek ihtiyaçlarını karşılamak için iş yaparlar. Maliyetlerini kurtarmak için değil.

Emlakcı bir evi kendisine bağladı ise aldığı komisyonu hak etmiş demektir.
tamnland.com

Yeni Üye30 yazı
büyük şehirlerde emlakçılaar kazanıyor.ama oturduğu yerden.insanların%80 özel sektörde çalışıyor,çalışanların %60 cumartesileri de çalışıyor ve emlakçıların%80 pazar günleri çalışmıyor.Dolayısıyla bu çalışan tayfa mecburen emlakçıya gitmek zorunda kalıyor.Ve işin garip tarafı ev sahipleri cama "sahibinden"diye ilan asmış olsa bile karşısında yakasından müstakbel kiracısını tutmuş getirmiş bir emlakçıyı görüyor.e napsın ev sahibi kazançlı çıkıyor emlakçı kazançlı çıkıyor.kiracının da cebinden havaya para çıkıyor.küçük yerlerde emlakçı yok.depozito yok.yazık büyük şehirde üçkuruşa çalışıp boşa para harcamak zorunda kalan kiracılara.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye24 yazı
Akın bey

"Tapu dairesinde iş takip etmek için ya mal sahibi olunması ya da lisanslı olunması gerekecek. Bir çok emlakcının lisans almaya şartları uymuyor." demişsiniz.

Lisans almak için gerekli şartlar nelerdir ?

Üye464 yazı
Lisans Cok Kolay Herhangi Bir Emlak Odasına Gitmeniz Yeterli Olucaktır. Emlak Odasına Kayıtlı Her Emlakcı Emlak Takip Formunu Müşterilerine İmzalatarak Tapu Takibi Vereset İntikalide Dahil Herşeyi Çok Rahat Yapabilir.
Ancak Bulunduğunuz İlin Türkiye Emlakcılar Odası İl Baskanlıgının Olması Gerekmektedir.Ben Tapu Takibini Şahsen 5 Dakika Koşturup 6 Dakikadan İtibaren Çay İçerek Ve Oturarak Yapıyorum. Bilmeyen Emlakcı 8 Saat Ayakta Dolasır Durur.Bilen Adam İçin 5 Dakika.
İkinci Günü Tapu Verdigimide Hiç Hatırlamıyorum En Gec Verdigim Tapuda Sabah Saat 9 Da Giriş Yapar Aksam 4:30 Da Hayırlı Olsun Derim.
Yani Bizim Şirket Böyle Baskalarını Bilemiyecegim Ama İnanın Zor Birşey Yok Aksilikleri Cok Bilmek Önemli Bilen Kolay Yapar Bilmeyenin Gercekden Anası Aglar.
Örnek: Emlakcı Ev Satar Evde Kredi İpotek Haciz Var Tapuda Ögrenir.Haydi İşin Yoksa ŞAVASA GİR. Olmaz Herşeyin Bir Hazırlıgı Tedbiri Nizamı Var.
Ögrenmek Lazım.Detayı Cok.Birşey Yok Görünür Ama Çok Seyi Var Aslında.
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik
Editör5590 yazı
Emlak odasının verdiği lisans işi artık bitti. Belki hala veriyordur ama yakında bir işe yaramaz olacak. Üç değil bir vakte kadar.

Bahsedilen lisans 5-6 farklı konuyu içeren bir sınavı verenin aldığı lisans.

Yani yıllardan beri emlakcılık yapan biri yanına diplomalı ve lisanslı bir emlak danışmanı almak zorunda kalacak. Yada dükkanı kapatacak. Danışmanı ücretli alamıyorsunuz. yani çözüm ortağı gibi bir mekanizma da sökmüyor. Emlakcılık işini asıl yapan o görünecek. Eski emlakcı onun yanında çalışıyor görünmek zorunda kalacak.

Ayrıca bir husus daha, kimse evini bir yakınına kendi kendine satmayacak. İlle bu mekanizmadan geçmek zorunda kalacak. Tapu devir işlemlerini bu lisanslı diplomalı danışmanın yapması şart. Sahibinden satılık devri bitiyor. Eski büyük komisyonlar da bitiyor. Bu işin fiyat listeleri bazı tapu dairelerinde yayınlanmaya başladı bile.....

tamnland.com

Editör5590 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - exelance
Akın bey

"Tapu dairesinde iş takip etmek için ya mal sahibi olunması ya da lisanslı olunması gerekecek. Bir çok emlakcının lisans almaya şartları uymuyor." demişsiniz.

Lisans almak için gerekli şartlar nelerdir ?

Uygun bir fakülteden mezun olmak. (Birçok emlakcı burada sıkıntı yaşayacak, diğer şartlarda değil. )

Sınavdan geçer not almış olmak.

Türk olmak.

Kanunlarla arası iyi olmak.

tamnland.com

Yeni Üye28 yazı
kardeşim merhaba.. ben 7 ay emlakçılık yaptım. en az 30 tane satışım direkten döndü, verdiğim yerin komisyonunu tahsil edemedim hala... nerdeyse 21 bin tl param var.. bu hafta verecekler güya ama nah verirler.. Elimde en az ortalama 60 portföy vardı, bir tane arabam vardı, bi ofise bağlıydım. brandalar, internet ilanları, onlarca hazır müşteri olmasına rağmen hiçbir şey olmadı. resmen havada kaldım diyebilirim. sana tavsiyem bulaşma, zamanına yazık... halkın emlakçılara bakış açısı, sineğe bakış açısıyla eş değer...
Pilav isteriz

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Grafiker
Editör5590 yazı
İşte böyle devam etmesin diye değişti bu kanun. Sizler mağdur olmayın diye.

Emekli olup bir büroya oturanlar, doktoru mühendisi okumuş adamı cebinden çıkardığını düşünen yarım sakallı mahalle bıçkınları mağdur olmasınlar diye değiştirdik kanunu, artık üniversite okumuş iyi kötü mürekkep yalamış kardeşlerimiz mağdur olacaklar. : )

en az ortalama = minumum optimum hangisi ?

portföy = işe göre değişen 20-30 kişiden oluşan müşteri kitlesi 60 portföy = 60 X 20 - 30 müşteri bu durumda mesela 60 portföy = 1200 - 1800 müşteri

Beceren becerir. Bu işler sakala tahsile bakmaz aslında. Bu kanunlar civcivleri eler piyasadan. 1500 reçetem var 3000 reçetem var diye dolaşan eski eczane kalfaları gibi olmaları gereken konuma inerler. Ama becerikli ve zeki olanlara pek bir şey olmaz. Bir lisans üzerinden işini yürütmenin yolunu bulur.

Bankaya ev müşterisi getiren bir emlakçı bankadan 500 lira para alır şu anda halen (ilave olarak müşteridemn komisyonunu alır) , oysa SPK lisanslı bir kredi eksperi yaptığı iş başına 150 lira civarı bir para alır. İşte bu eksper bir de emlak danışmanı sertifikasına kavuşursa sınavını verip bu paralar eski emlaçıdan ona akacak. Bir çok düzgün amlak bürosu var. Gayet güzel işlerini görüyorlar. Tahsilli olmayan da var olan da bunların hiçbiri batmıyor bana da şu özellikle İstanbulda çok fazla miktarda bulunan mahalle arasında memleketten gelip emlakcı açanlar kapatacakları için seviniyorum.
tamnland.com

Yeni Üye24 yazı
Açıkçası ben emlak işinin yapılması için bu alana yönelik üniversite bitirmek veya mezun birini çalıştırmak gerekeceğine inanmıyorum.

Eğer yeni bir düzenleme yapılırsa şu an faal durumda bulunan emlakçılar bu düzenlemeden muaf tutulur.

Zaten o kadar çok mezunu kim nereden bulacak...