Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Emlak Ofisi Açmayı Düşünmekkk

Başlatankahraman45Tarih16/06/2011 22:36:11Yorum43

İlk mesaj
Üye104 yazı
Arkadaşlar emlak ofisi açmayı düşünüyorum fakat hiçbir tecrübem yok.Ofisi ilk açtığımda müşteri nasıl bulabilirim?Deneyimli arkadaşlarım lütfen cevap yazın.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Satış / Pazarlama
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
43 yorum
Yeni Üye7 yazı
Sanırım bu konu ile ilgili kanunlar değişti.
gayrimenkul yatırım danışmanı ve gayrimenkul yatırım experliği diye iki yeni bölüm açıldı.(yanlış sam arkadaşlar düzeltsin)
Bu konularla ilgili kurslar var. Gayrimenkul danışmanlığı yani eski adıyla emlakçılık için 6 hafta kursa gitmen gerekiyor.öğrenim durumu olarak ilkokul mezunu olmak yetiyor.
gayrimenkul experi olmak için üniversite mezunu olmak ya da br emlkaçı yanında staj yapmak gibi şartları var.
daha detaylı bilgiyi google den ara**** bulabilirsin.
işin nasıl yapılabilirliği konusunda pek bi bilgim yok. Ancak franchisin veren büyük gayrimenkul firmaları var.
beyefendibiri

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye311 yazı
bende çok düşünüyordum ama sağolsun herkes bu işten soğuttu beni :) yok yapamazsın çok tecrübeli eski firmalar bu işten para kazanıyor sana yar etmezler, çok çakal olman lazım sana güvenmeleri için o muhitten tanınan bilinen biri olman lazım. öyle küçük bir ofisle olmaz merkezi yerde iyi döşenmiş kaliteli bir ofis olması lazım. sermayesiz bir iş değil bu en az 30-40 milyar para harcaman lazım. müşteriyi gezdireceğin arabanın bile sana güvenmeleri için çok iyi olması lazım. bilinen bir markanın francise alman lazın falan filan :)
imzayok

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Ticaret
Üye104 yazı

Arkadaşlar açtığım zaman ilk etapta nasıl müşteri bulabilirim? Yani camıma yapıştırabileceğim emlağı hemen açar açmaz nasıl bulabilirim? Benim demek istediğim yani elimde 2 tane emlak olduğu düşünelim 2 emlak ile dükkan açılır mı :) ? Yani açtığımda daha doğrusu açmadan önce hemen nasıl müşteri bulabilirm?

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye70 yazı
kardeş bu iş için önce kendini sorgulaman lazım,ikna kabiliyetin yüksek güven veren bir vizyonun ayrıca geniş çevren olması lazım.Yeni yapılan inşaatlar bulucaksın onların binalarına afişlerini asıcaksın,mütehait tanıdıgın olucak yoksada ediniceksin,zamanla ismin olucak,devamı bi şekilde geliyor.ama dediğim gibi müşteriler emlakçıyı hiç sevmez üç kagıtçı gözüyle bakarlar senin o imajı yenicek kabiliyette olman lazım.kim ne derse desin para kazanırsın.sermayen yok bi araban olsun iyi kötü yeter.ayda 1 tane satsan bile yeter.yani bu işi ayakçı diye tabir ettiğimiz dükkanı yeri yurda olmayan kişiler de yapiyo onlarda kazanıyor bi şekilde. zamanla net sitesi kurman lazım yanında adam çalıştırman gerek,çıkıp piyasayı araştırcak.her işin bi zorlugu oldugu gibi bu işinde var,ama şu var açarsın dükkanı kurarsın birkaç ay çabalarsın olmassa alır ceketini çıkarsın bagladıgın büyük sermayeler yok.Hakkında hayırlısı artık.Başarılar.
DoDo

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Yeni Üye10 yazı
slm.lar
arkadaşım hiç uraşma paranı daha ıyı yerlere yatır.
ben yaklasık 6 ay once bı ofıs actım ama suan devretmek ıstıyorum. piyasa cok kotu paran varsa para kazanıyosun
al sat yapmazsan yanı 100-200 tl sermayen yoksa sakın gırme derım. cok zor ıs dısardan gorundugu gıbı kolay degıl
musterısı ayrı dert satıcısı ayrı dert..
uc kurus para kazanısrısın alanında satanında gozu kalır.. bereketı yok ..
akb35

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye83 yazı
arkadaşlar kusura bakmasın ama kahraman45 size ben açayım mı dememiş zaten açınca nasıl bulcam emlak demiş
bende bu işe girip girmeme konusunda kararsızım ama şu şekilde yapan emlakçıları gözlemledim arkadaşım;
%de komisyon ile çevren ile anlaşarak yapıyorsun bu arada açtın çevrende ki sahibinden satılık kiralık olan konutları kapmaya çalış sonrada camını doldur hep öyle yapıyolar olsa da olmasa da oraları 130m2 satılık, kiralık arsa vs diye yapıştırıyorlar müşteriyi çekersin önce tel. nosunu da alırsın sonra onun istediğini bulmaya çalışırsın çalışmakla olacak olan şeyler oturunca değil
parası olanın projesi yok, projesi olanın parası yok

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Yeni Üye10 yazı
ZATEN BU MANTIKTAN EMLAKCILARIN ADI  A CIKIYO YA...
akb35

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Yeni Üye83 yazı
yazdığımın ****ca birşey olduğunu düşünmüyorum birilerinin ekmek kazanması için bildiğim kadarıyla yol göstermeye çalıştım evet pembe yalanlar var ama ben ticaret hayatında ne kazıklar yemişim bence bu kadar pembe yalan emek parasını çıkarmak için helal olsa gerek emlakçıların adını bunlar değil haksız yere yedikleri kaparolar çıkardı
parası olanın projesi yok, projesi olanın parası yok

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Serbest meslek
Üye324 yazı
bu çok kolay ben yaptım bu işi............kiralık yazan yerlere git diyalok kur..................

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye311 yazı
sanırım bu iş için geniş bir çevreye ihtiyaç var.
imzayok

Üye390 yazı
Bir franchise al ve eğitimlerine gir.Onların önerdiği bölgeleri araştır.Kendine bir ekip oluştur ve sıkı çalış gerisi hikaye.Birde öyle helal etmiyorlar şu bu diyenlere aldırma öyle olsalardı banka şubelerinin ve tekel büfelerinin olduğu yerlere (vb) hergün binbir türlü bela gelirdi.Müşteri ile yasal çerçevede anlaşılan tüm komisyon helaldir.gerisi hikaye.
Birde unutma hamama giren terler modunda emlakçıya gelen komisyon öder.Hayır kurumumu burası hem gelecek istediği yeri benden alacak.Hem komisyon ödeyecek gerekli şekilde hemde haram olsun diyecek.Geçerlimi sence Allah katında bu haramlar.
İşine gücüne bak kardeşim ama istersen pişene kadar bir ofiste danışmanlık yap.Bölge ve çevre edin sonrasında açarsın yerini...
hayırlı işler-günler..
metinmetin

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Emlakçy
Üye311 yazı
metinmetin yine mantıklı açıklayıcı cevaplarla bizleri aydınlatıyorsun :)
imzayok

Üye104 yazı
Yorumlarınız için sizlere teşekkür ederim kardeşlerim.Beni çok iyi aydınlattınız.Benim tek korkum müşteri sıkıntısı çekmek.umarım bu tür bir sıkıntı ile karşılaşmam.Çevremde duyduklarıma göre piyasalar kötüymüş satışlar vs. düşükmüş.Ayrıca kimi arkadaşlarda diyorlar ki artık emlakçılara gerek kalmayacak web siteleri gün geçtikçe artmaya başladı.Bilgisayardan anlayan nete verecek diyorlar.

Üye104 yazı
Peki arkadaşlar mütahitliğe ne dersiniz?Emlak işi ile mütahitliği bir arada sürdürebilirim sanırım.Yanlız bir kaç sorum olacak sizlere.Acaba bir mütahit 140 m2'lik bir evi en cüzi ne kadara yapabilir?Tabi cüzi derken kaliteli olacak tabi.Acaba bi fizibilite çıkarabilecek olanınız var mı? Mütahitliği benim gibi merak eden arkadaşlarada faydalı olabilir.Şimdiden teşekkür ederim.

Üye311 yazı
emlak işiyle mütehatlik bence çok daha iyi olur. ama tabi iyi bir semaye gerekir bu iş için
imzayok

Üye390 yazı
Maliyet m2 arsa hariç 500 tl gibi orta karar bir inşaatta.
manisada % kaç bilmem ama istanbulda %40-50 civarına oynuyor arsa payı .Örnek % 40 olsun ve 10 dairelik bir yer yapıyorsun ve bunun 4 dairesi toprak sahibine düşüyor.toplam m2 1000 gibi olsun(giriş ve bodrumlar 75 üst katlar çıkmayla(benim bölgemde 1 mt çıkmaya izin var)110 gibi olsun)satış fiyatıda 1300-1400 tl olsun.10 daire maliyet 500.000 tl.6 dairede elde edilecek ciro da 3 ara kat 2 giriş kat ve 1 bodrum mütahite kalsa 150.000*3 :450 ara katlar 2*95.000:190 girişler 1*70.000 bodrum satıldığında toplam ciro :710.000 civarında ve karda 210.000 şeklinde olur Bazı bölgelerde biraz yukarı biraz aşağı oynar bu rakamlar ama İstanbul anadolu yakası orta karar yerlerde bu oranlar böyle.
Daha elit bölgelerde arsa oranları artar ama satış rakamları da artacaktır.
Sonuçta oran orantı ile 5 dairede 250 10 dairede 500.000 liran yoksa girme derim
metinmetin

Üye311 yazı
metin bey franchising veriyormusunuz :)
imzayok

Üye104 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - metinmetin
Maliyet m2 arsa hariç 500 tl gibi orta karar bir inşaatta.

metinmetin bey cevabınız için teşekkür ederim.Acaba bu m2 maliyeti olan 500 TL içersinde işçilik ve proje için masraflarda dahil mi?

Üye390 yazı
Ruhsat-proje-yapı denetim vb evrak işleri ve tüm kaba ve ice işçilik bedeli 3 sınıf inşaat maliyetine dahil.(3 sınıf kötü anlamda değil de imar baanlığının belirttiği bir inşaat formu.Çok lükse kaçmayan ve bina vasfı dışında otopark-havuz vb sosyal donatıları olmayan inşat şkli)

Ben zaten Century21 türkiyenin bir franchisingiyim tavsiye ederim.
metinmetin

Üye104 yazı
Metinmetin Bey yardımlarınız için çok teşekkür ederim.Mütahitlik yapmaya karar verdim sanırım tabi bir kaç araştırma daha yapmam gerek.Bizim buralarda inşaat bir az farklı.Bizim burdaki inşaatlarda bodrum daire olarak değil apartman sakinlerinin kömürlerini koyacakları yer olarak kullanılıyor.Yapacağım inşaatlar 3 katlı apartmanlar olacak ilk başlarda.Bir katını arsa sahibine diğer 2 katıda bana kalacak.Bizim buralarda daireler 130-140-150 m2 oluyor ve fiyatları 70-80.000 TL arası değişiyor tabi merkezi yerde ise 100-150.000 TL arası.M2 fiyatı biraz pahalı geldi bana(500 TL).Eğer 130 m2lik bir daire yapacaksam bu hesaba göre 65.000 TL'ye mal etmiş olucam.70'e satarsam 5.000 TL kalacak.Biraz az geldi bana acaba mütahitlerin bu hesapta bu kadar kar yapması zarar değil mi?Çünkü iki daireyi satsa yetmişten 140 biz TL ciro yapar.3 dairenin maliyeti 195 bin TL yapar.55 bin zarar yapmaz mı?

Üye390 yazı
140 m2 daire 65 e mal edilip 70 e satılamaz zaten ticaretin ruhuna aykırı 140*3 420 yapar biraz daha vasat da olsa 400 tl den mal et.(ki betonun m3 80 lira demir 1200 lira civarında idi en son baktığımda)420 m2*400 tl:168000 tl yapıyor en az bir 100.000 kazanmalısınki sonraki inşaata ticaretten zevk alıp da gir.O yüzden m2 si 900 den falan satsan tanesi 126.000 e gelir 2 daire 250 desen anca 84.000 yapıyor aşağısı zarar.
İnşaatlarda tek temel tek çatı mantığı vardır.Yani bir apartmana dikine ne kadar çok daire olursa kardır.Tek temel ve tek çatıyla daha az maliyet çıkar.o yüzden daha küçük daire gidermi araştır ona göre de fikirler üret.
metinmetin

Üye390 yazı
yani 140 lık daire yerine 80*2 gidermi diye bak.
metinmetin

Üye104 yazı
Çok teşekkür ederim metinmetin bey.Bana çok yardımcı oldunuz.Bizim buralarda gidecek ev en az 120m2 olması gerekiyor aşağasına bakan yok.120m2 evde sıfırı 60-70.000 TL arası.Bu adamlar nasıl kar yapıyor anlamış değilim.

Yeni Üye69 yazı
Kahraman bey öncelikle yapmak istediğiniz girişimde başarılar dilerim..Manisa merkez ve yakın semtlerde yeni yapıların fiyatları metrekare olarak 1000 tl civarında.Tabiki bu dediğim orta ve alt projelerde geçerli.Ayrıca görülüyorki 1+1 ve 2+1 75 metrekareye kadar olan projeler çok olmasada azımsanmayacak ölçüde.Öncelikle yapmak istediğiniz inandığınız projeye göre doğru finansman koşullarını sağlayayabileceğini düşünüyorsanız düşünüleilir bir coğrafyadasınız kanımca.Saygılarımla

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Yeni Üye69 yazı
Ayrıca telaffuz ettiğniz gibi metrakare olarak 600 tl olan bir daireye sahip olmak şu an için bir hayalden öte bir şey değil bölgenizde.FARKLI KOŞULLAR VE FİNANSMAN ÖNGÖRÜLMEDİĞİ SÜRECE TABİKİ...!!

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Dany?manlyk
Üye324 yazı
arkadaşım ben bu işi 6 ay kadar yaptım gerçekden dışardan görüldügü gibi degil emlakcılık müşteri bulmak kolay internetten çok kolay müşteri bulunuyor ancak komisyonu almak çok zor....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Üye464 yazı
www.emlakbulurum.com Un Sahibi Olarak Ve 8 Yıllık Bir Gayrimenkul Danısmanı Olarak Size Şunu Öneririm.
Müşteri Gelir Sizi Bulur.
Siz 60-70-80 Lik Satılık Daire Portföyünüzü (Bölgenize Göre Söylüyorum) Geliştirin.Dönem Tam Kiralama Dönemi Bol Bol Kiralık Daire Toplayın Portföyünüz Geniş Olsun.
Birde Birkaç Büyük Sitede Resimli İlanlarınızı Yayınlayın Tamamdır.
Dürüstte Calıstıkdan Sonra Büyürsunuz.
Ama Öncelikle Yerinizde Olsam Bir Emlakcının Yanında % 30 35 40 La Pirimle Calısır İşi Görürdüm.Öğrenirdim.
Emlakcılıkda Kural Bir Paranı Koru.
Tapu İşlerini İyi Bil.
Belediyede Bir Tanıdıgın Muhakkak Olsun.
Söyledigim Gibide Hareket Et Sırtın Yere Gelmez.
Çalışma Hayatında Başarılar Dilerim.
B.Kaan

Yerleşim Türkiye / YçelMeslek Yöneticilik
Üye473 yazı
bir konuyu ögrenmek isterim..
Pafta, arsa,...numarasiyla internette arsanin tam yerini nassil ögrenebiliyorum???

Simdiden tskler

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Saty? / Pazarlama
Yeni Üye5 yazı
Bende Emlak bürosu açmak isityordum biraz araştırma yaptım ilk önce kursa gidip eğitim görmen şart, 2012 Haziran ayında kurs 1.000 Tl buluyordu, (2,) emlak büosu olarak tutacağın yer WC. ve müşterilerin oturup rahat görüşeceği bir ayrı oda olması gerekiyor yanlış bilmiyorsam bunları devlet istiyor, (3,)şuan heryerde emlakçı dolu istanbul fatihi bilen biri olarak eskiden televizyon tamircilerin olduğu dükkanların çoğu şimdi emlakçı olmuş, hepsinin camındada neredeyse yüzlerce ilan var!!!
Benim anladığım şu kentsel dönüşüm projesinde herkez eski evini satıp yeni ev almak için emlakçıya veriyor bundan dolayı emlakçıların vitrinleri dolup taşıyorda o eski evleri alan varmı Acaba ?eski evi bulmak kolayda kime satıcan bir dükkan açmanın her ay gideri 600 TL kira, ssk 350, yeme içme derken benim tahminimce kenarda 10.000 yada 15.000 TL sermayen olması gerekir 1sene seni idare etsin, dükkanı açar açmas iş olurmu acaba sırf bu yüzden ben bu işten vazgeçtim doğrumu yaptım bilmiyorum.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Üye351 yazı
leo hangi ilde soruyosun her ilin sistemi farklı google ör: adana ada parsel sorgula" yaz çıkar karşına denizlide çok kolay ama belediyenin sistem altyapısını kurmuş olması gerekiyor

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama