Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

1 Milyon Tl Var Süt Ve Süt Ürünleri Fabrikası ?

Başlataneray2658Tarih15/06/2011 03:11:20Yorum100

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Merhaba arkadaşlar,yeni üye oldum siteye.Benim yaklaşık 1 milyon tl em var süt ve süt ürünleri tesisi kurmak istiyorum sizce mümkün mü ?. Marmara bölgesinde bir arazi,100 büyükbaş hayvan ve gereken makinalarla birlikte yetermi ?. İlk başta büyük süt firmalarına süt satarak başlarım daha sonra kendi markamı bile kurabilirim diye düşündüm ama sizin görüşlerinizide almak isterim.Veya bu paraya biraz daha düşüğünede olabilir ne iş kurulabilir .... Saygılar

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sanayici
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Üye450 yazı
Selamlar,

Çok enteresan cevaplar var..Eray 2658 1 milyonum var diyor adam otur oturdugun yerde araba alsat dıyor 1 mılyon ıle..

Sayın eray 2658,
süt hayvancılığı şuanda yatırım yapılabilir düzeye geldi gelecek durumda..Nedeni ise hayvan fiyatları normal düzeylere yaklaşmaya başladı.

Bugün bir büyükbaş hayvan yatırım maliyeti 12-15 bin tl civarında değişiyor.Yani 100 baş 1.2 milyon - 1.5 milyon Tl civarıda değişiyor.

hakanceylanhc@hotmail.com adresinden ulaşırsanız yada 0533 267 70 32 nuradan ayrıntılı görüşmek isterim.

Sayg.
... ... ...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye8 yazı
selamlar
birde 1 milyonu olanın burda ne işi var muhabbeti varki oda enteresan altı üstü 4 ,5 ev parası 1 dükkan parası ,
büyük parası olanda akıl alır veya aklındakini ortaya atar tartar biçer .

Yerleşim Türkiye / MuglaMeslek Di?er
Üye329 yazı

1 milyon doları nasıl yaptıysa o işle dewam etsin...başkasından akıl almasına gerek yok ...biz burda 1 milyon dolardan bahseden ama cebinde çay parası olmayan insanlarıda biliyoruz...kolay gelsin..

Yerleşim Türkiye / TrMeslek Serbest meslek
Yeni Üye8 yazı
burası sanal alem cay parası olmayıpta milyonlardan bahsedende muhakkak vardır sermayesi olanda vardır bunda bi gariplik yok .nasıl kazandıysa devam etsin demekte yanlış bence ticaret cok hızlı dönüyor artık bi sektöre girersin 3 5 yıl cok iyi gider sermayen birikir sonra sektörün cılkı cıkar (türkiyede malesef böyle bi iş para kazanmaya görsün herkes hücum ediyo sonra kimse kazanamıyo ) nakte döner kenara cekilirsin ..arastırma yapmaya baslarsın tıpkı bu konudaki gibi .

Yerleşim Türkiye / MuglaMeslek Di?er
Yeni Üye79 yazı
öyle insanlar varki banka hesaplarında 1-2-3-4-5 milyon hatta daha fazlası olanları biliyorum ben
aydan aya gidip faizini alıyorlar,kimseyede bukadar parası olduğunu belli etmemeye çalışırlar
peki bu adamların kime faydası dokunur,
kimseye
ne ülkeye nede insanlara
sadece banka bunların sırtından para kazanır
oysa ehil insanlarla bir araya gelerek yatırım yapmış olsalar
hem daha fazla kazanır,hen istihdam sağlar hemde kdv öder devlete
insanlara sui zanda bulunmak doğru değildir
biz bu sitede her insanın yazdığına inanıyoruz ve onu ciddiye alarak cevap veriyoruz
meğerki doğru olmayan bir şey yazan varsa o da onun insanlık sorunu...
HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Üye149 yazı
kaanizm benim demek istedigim 1 milyonu olan eger bu parayi bilerek kazanmissa kimseye sormaz ne yapacagini ama oylesine eline gecmisse en profosyenel yardimi bile alsa yapamaz... neyse ben konuyu daha fazla dagitmayayim inek isi iyi is devam edin arkadasim ;) gerekli izinler v.s nasil alinir bilmem ama isterseniz gelin rusyadan cok ucuza satalim trye nasil goturursunuz bilemem :( burda cok ucuz....

Yerleşim Rusya Federasyonu / KrasnodarMeslek Serbest meslek
Üye248 yazı
arkadasım sut fabrıkası kur ve arkana hıc bakma, paranın yarısına ımalathane kurarsın dıger yarısını da sermaye yap basla ıse. Allah sonunu ıyı getırır. Durust calıs yeter. ben yılardır bu ısle ugrastım bızzat uretım muhendısı olarak. Once ımalathaneyı kur kazandıkca ınek alır cıftlıgını kurarsın. Detaylı gorusmek ıstersen ozelden mesaj atabılırsın...
d.ibrahim007@hotmail.com
asil azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar, aslı ayrandır.

Yerleşim Türkiye / Yngiltere Antalya MersinMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye20 yazı
bence harika fikir tabii hayvandan anlıyor veya anlayan birisiyle çalışıyorsan !!!
nedenine gelince ; bugün süt yerinde teslim fiyatı 0,80 krş ila 1,00 tl arası
burda önemli olan elinde mala değer katmak buda süt'ü farklılaştırır mamül hale getirirsen olur peki yoğurdun peynirin kg kaç para biliyormuyuz, tabii ki yoğurttan gidelim kg fiyatı denir fakat 800 gr dır. 2,50 tl peki süt yoğurt olana kadar ne kadar maliyet biniyor, yatırım ekipman maliyeti hariç en fazla %10 hesap ortada, ayrıca ambalaj küçüldükçe kar marjı artıyor buda planlamada dikkat edilmesi gereken bir nokta , yatırım geri dönüşü çok hızlı doğru planlama ve pazarlamayla tabii yoğurt-ayran ve kaşar la paşlamanızı tavsiye ederim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Muhasebe
Yeni Üye12 yazı
off arkadaşlar kafam çok karıştı. Saçma sapan şeyler yazıyo bazıları yok nasıl kazandıysan o işi yap bilmem ne. En son aklıma başka bişey geldi şöyle 500-750 bin tl ye 10-15 tane istanbulda işlek yerlerde playstation kafe açsam nasıl olur ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye35 yazı
Sevgili Eray kardeşim sen artık geyik yapmaya başlamışsın sana burda birşeyler yazan arkadaşlara saygısızlık yapıyorsun bence

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
Yeni Üye12 yazı
@zirkon geyik falan yapmıyorum haksızmıyım ama cebinde çay parası yok bilmem ne diyorlar.Ben kimseyi zorlamıyorumki gel bana yardım et diye inanmıyorsan yazma yani.Benim en büyük hayallerimden biri bi süt firması olabilmek bunun için 1 milyon yetermi diye soruyorum çoğu olumsuz cevap veriyor bende bu yüzden soğudum biraz sanki altından kalkamicakmışım gibi geldi hepsi bu

Üye104 yazı
arkadaşlar ben şimdi sizlere bir hesap yapıcam.Yanlış varsa lütfen düzeltin:
Bir inek günlük minimum 25 Lt süt verir,
Sütün litresini minimum 0,50 krş'tan versek 25 * 0,50 = 12,50 TL
Hayvan günlük 6 TL'lik yem yerse(Hazır yem),
12,50-6=6,50 TL yapar.50 krşta bilinmeyen masraf olsun kar bir inekten = 6 TL
10 inekten 60 TL
100 inekten 600 TL kar demek.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Saty? / Pazarlama
Editör5590 yazı
Eskiden kalan bir ukte ise eğer süt hayvancılığı işi, önce 1 milyonu koy bankaya. 50-100 hayvanlık güzel bir barınak bul, işi yapamamış olanlardan kelepir al. Sonra buranın içine ucuz ama işe yarar hayvan bul. Paranın belini kırarak değil satıcının belini kırarak bulunacak hayvanlar. Yani daha hayvanları alırken bu işten para kazandığını sana hissettirecek. Para harcarken kazandığını hissedeceksin.

Hoş değil belki ama ticaret bu. Mağara devrinde avlanmak gibi. Ya öleceksin ya avlayacaksın.

Milyon bankada rahatca istirahat etsin bu arada. Milyonluğu bozulmaksızın ucubndan azıcık kullan parayı.

Barınağa süt fabrikalarının olduğu yerlerde bak. Aklına esen yere gitme.

Barınak ve bir miktar ucuz hayvan bulduktan sonra, bir danışmana git. Eşe dosta sor burada sor veya internette ara. Ankara' da bolca var.

Kendine bir proje hazırlat. Teşvik al.

İşe böyle devam et.

Artık senin bir şey bilmene gerek yok. Her şey projende yazıyor zaten.

Yeterli paran olduğu için hiç bir sıkıntı çekmeden ve en önemlisi milyonunu hiç bozmadan bir anda dev bir tesisin sahibi olursun. Milyonun yanına ikincisi tam olarak böyle konuyor.

İki sene sonra Koniks' e gir 10 milyonum var ne yapayım bir fikir verin diye yaz.

Allah bol kazanç versin.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Üye122 yazı
dalgamı geçiyorsun birader......
essorte

Yerleşim Türkiye / AydynMeslek Gyda
Yeni Üye12 yazı
@kahraman45 teşekkürler bende o civarlarda olur diye düşünüyorum
@akinselcuk gerçekten süper yazmışsınız inşallah yapıcam artık bişeyler çok sağolun çok mantıklı söyledikleriniz

Yeni Üye24 yazı
kardeş ben 8 yıllık süt toplama işi ile ugraşıyom.küçük bir süt toplama işi yapıyom.şuan iflas gibi bir şey.sakın girme.
can

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Serbest meslek
Yeni Üye17 yazı
anlayan anlamayan herkes konuşmuş yok süt 50 krş yem 65 krş bu ülkede süt üretilmiyor demekki hayvanı besleyende süt sağmıyor kasapa satıyor sanki.yarın git kardeşim ziraat bankasına bazı desteklerin v ar yem ve sütün lt başına ama şunuda bilmeni isterim şimdi besihaneler avrupa standartı denilen şeye bağlı yani arsaya fazla para kaçırman gerekecek

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Gyda
Yeni Üye12 yazı
@selcukksk35 teşekkürler biliyodum böyle bişey olduğunu detayını öğrenelim bakalım

Üye159 yazı
beyler benimde 5 milyon tlm var bende gireyimmi süt ürünleri işine :)

Yerleşim Türkiye / Tekirda?Meslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye1 yazı
Kardeşim gel seninle bu işi ortak yapalım nasıl mı?Şiimdi süt besicilligini aklından çıkar bence ama hayvancılık iyi ve kazançlı bir sektördür şimdi bi hesap yapalım sizinle piyasada kaliteli bir inek 5 bin lira kalitesiz bir inek 2.500 lira biz piyasada olan kalitesiz ineklerden 200 adet alsak 500 bin lira yapar ve bu ineklerin içine çok kaliteli simantal yada hoştain ırkı tosun alsak 20 tane mesala bunların erkek dişi birlikte yaylada otlasalar taze otları yedikce bunlar hepsi keyfe gelecek ve çiftleşeceklerdir 9 ay sonra ineler doguracaklar ve yeni dogmuş dana piyasada 1,250 lira 4 aylık dana 2 bin lira yani 200*2 bin=400 bin yapar yılda
Bunu 200 inek degil 400 inek olarak yapsan yıllık 800 bin lira kaar eder bu işi yapmak için ahırlarım arazim var ama sermayem yok isterseniz ortak yapabiliriz. mustafa_yanar_5@hotmail.com
AFŞİN

Yerleşim Türkiye / Mara?Meslek Esnaf
Yeni Üye23 yazı
sayın eray2658 kararınızı verdiniz mi? İlgi ile takip ediryorduk. Yorumlarda kesildi.
İnşallah hayrılısı olur..
muyıl

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Emekli
Yeni Üye33 yazı
yatirimci genc arkadasim bu konuda bursada sutas sana bilgi verir herturlu konuda yardimci olurlar bir inek icin en az 3 donum arazin olmali kendi yemini kendin uretmediginde kendi silajini yapmadiginda sutde beside para birakmaz buyuzden eke bilcek arazin tarin makinalarin ve toprakdan tarimdan anlamalisin ve hayvancilikdan bunlari bilmiyorsan bu ise girme git canli hayvan ithal ed al sat para kazan /ayrica urettigin sutu saticak pazarada yakin olman lazim velasil bu is senin isin degil cok hevesli ve guzel is olmasina ragmen ozellikle insanlarla ugrasmandanda hayvanlarla ugrasmak guzel ama bu sana pahalliya mal olmasin dikkat ed iyi arasdir/

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Tekstil
Üye126 yazı
Merhaba Arkadaşım ..Bende fikrimi zikretmek istedim...İlk Başta şunu söylemek isterimk ki , yapmak istediğin iş 3-4 sene sonra patlıycak (kendi fikrim)
Çünkü devlet şuanda bu işi kurmak isteyenlere kredi veriyor ilk 2 sene ödemesiz sonraki 5 seneye bölüyor parayı.Ve şuanda bu işe girmiş çevremde en az 10 kişi sayabilirim.Hepsi 20- 30 inekle girdiler bu işe..Ve sütünü satıp maliyeti çıkarıp sonrada doğum yaptırıp danalarını satmak istiyorlar..Çok mantıklı güzel bir fikir ama bu işe giren kişi sayısı inanılmaz fazla oldu..4 sene sonra et fiyatları inanılmaz düşecek.bu seferde satmak istediğin danaları ucuza satıcaksın..Ve süt üreticileride senden sütü daha ucuca alacak..Rekabet fazlalaşıcak çünkü..Eğer gerçektende bu işi yapmak istiyorsan git kredi çek en azından bu kadar parayı buraya bağlamazsın.Başka bir iş yapıp bu işe destek yaparsın..
Zambaklar_En_Issız_Yerlerde_Yaşar

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
kardeş 1milyonun varsa sana 1 yılda 500bin kazandırabilirim .....inşaat sektörünün içindeyim gel beraber yapalım istiyorsan daire maliyeti en lüks dire elazığda 80bin liradır; satışı 250 bin...... hadi 250 yide geçtim 200 bine uçar daireler... geriye kalan karı bölüşürüz....bu parayla rahat 15 daire yapılır beşi arsa sahibine 10 taneside bize kalır sana teminatta verebilliirim 200 binliralık evimi sana hipotek ederim...geriye kalan kar 1 trilyondan az olmaz yüzde elli kazanmış olursun
''kader beyaz kağıda sütle yazılmış yazı;
elindeyse beyazdan gelde sıyır beyazı.''

Yerleşim Türkiye / Elazy?Meslek Yöneticilik
Yeni Üye75 yazı
eray kardeşim ben kütahyalıyım Özbek süt ve süt ürünlerinin kurucularından ismet özbekn torunuyum bu işlerle uğraşan kütahya ist çevresindeki yaşlı girişimci iş adamları dedemi iyi bilir öncelikle dedem bu işe 1960 senelerinde baslamış 100 kilo süt toplamış bi köyden ama hayvancılık yapmamış benim bu hayvancılık işine kafam yatmıyor şirket artık iflas etti dedem vefat edince eğer bende senin gibi elimde 1 trilyon param olsun hiç durmam süt ve süt ürünleri fabrikamı açarım çevre köylerden süt toplarım yanına bi tane usta al çalışanlar felan o sayıyı sen ayarlarsın sonra başlarsın bu işe ama önce peynir yoğurt tereyağı ve ayranla başla bu işe bırak 1 trilyonu eğer işi gerçekten bilen biri sana yardım ederse 100 milyardan çıkarsın eğer binayı kiralarsan 100 milyar yada kendi binan varsa gelelim 2.plana bu peynirler nereye gidicek ? hiç bi toptancıyla laga lugaya girme git şehir içinden nerde oturuyorsan işlek bi caddeye güzel bi şarküteri aç elde ettiğin ürünleri orada şatışa sun tabi toptancıları ve diğer mağazaları dışlama onlarla da iletişim cebinde olsun ama 1 trilyonu hemen harcama neden diye sorarsan bu işi bilmyorsun toptancıları tanıma dediğimde neden dedim eğer şarküterin olursa kendi yaptığın ürünleri peşin parayla alırsın + bi yönü şöyle sütü aldığın köylüyler senden alışveriş yapmaya gelicektir ne kadar çok köylü o kadar çok para ve o kadar çok marketinin ismi duyulur bu işi sadece hayvanla yada sanayi ile çözemezsin çok yönlü olcucaksın hem üretip hem satabiliceksin zaten üretime başladığında toptancılar sennle irtibata geçicektir toptancılar senden malı vade ile alır ama sen marketinde veya marketlerinde peşin para ile çalışırsın unutma bunu :) bende açıcam fabrika ama para biriktirmem gerekiyo babamla tekrar giricez bu işe babam peynir ve kaşar çeşitlerinin ustasıdır kütahya da hali hazırda fabrikamız duruyor günlük 500 kilo süt ile bu işe giricez araba ve malzemelerimizi alıcaz sonra işe başlıcaz inş sende parayı çarçur etme çünkü dünyada hiç bir para bitmiycek diye bi kaide yoktur ve ben bunu yapamam sunu yapamam deme sakın :)

Yerleşim Türkiye / KütahyaMeslek Gyda
Yeni Üye83 yazı
slm arkadaşımm ben afyonda bir kasabada ikamet ediyorum 1 ml var diyorsunn ve bu işi kafaya almışsın öncelik le amatörce bu işi yapmalısın tanesi 6 bin olan bir hayvan almana gerek yok bence afyonda bildigim 4 bin m2 oturan bir ciftlik var benim bir tanıdıgımda süt sagım sistemi slç depası 1 milyona yakın saman balyası 300 hayvanlık kapalı alanı **** hanesi süt deposu senin anlayacagın ful bu ciftlige 4 yıl önce şap bulaştu ve 100 tane sagmalı hayvanı sattı şu anda boş olmalı eger burdan yaparsan sana 10 gün de o ciftligin yarısını doldururum parası senden bakması benden buralarda yem yapmadada sıkıntı yok cümkü burası arpa bgday darı nın merkezi yalnız dedim ya öncelikle kurbanlık sistemi yapacaksın 1 yaşını gecmişleri toplayıp kurbanda elden cıkaracagız hemde totan
HESAPLAMALAR

hayvan 200x2=400 bin
her hayvan gün de 2 tl masraf 200x2 300gün 120bin yapar
bakıcı masrafı 10 ay x2.500 25.00
veteriner masrafı 5 bin
kira bedeli yıllık 20bin olsa
TOPLAM 570 BİN EDER

GELİRİ 200X3.750 DEN GİTSE ORTALAMASI 750.000 GELİR YAPAR

hayvancılık ve her nevi gıda ticaret ve toptancılıgı

Yerleşim Türkiye / AfyonMeslek Ticaret
Yeni Üye48 yazı
Selamlar,

Konuya acan arkadasima cevap yazicam. Oncelikle su baltalamaya calisan insanlara bir cift lafim var. Bakin sayin arkadaslar, ulkemizde issizlik orani yuksek bir cogunuz calisiyorsunuz veya aile bireyleriniz calisiyor. Sizin burda istihdam yaratmasi icin objektif bi sekilde fikir sunup tavsiyenizi belirtmeniz gerekir. Bu tur bir forumada yakisan budur. Siz ise tamamen cahilce yorumlarda bulunuyorsunuz evet cahilce.

Istihdam yaratmak bir seref bir onurdur. Isveren olmak bir vasifdir. Insanlarin evine ekmek sokmasina sebep olmak bir haz, bir sevap ve bir vatan borcudur.

KONUYU ACAN arkadasa cevabimi yaziyorum;

Oncelikle elinizdeki miktar gayet iyi bir miktar ancak yatirim yapacaginiz taktirde bu paranin hepsini kullanmanizi tavsiye etmem. Yurt disinda ogrenim gordum ve 55 yillik bir firmayi yonetiyorum, finans yeni bir tacir icin cok onemlidir.
Tavsiye edilen %50 cepten %50 bankadan(veya farkli finansal kaynaklardan) fon bulmaktir.
Yatirim yapacaginiz sektor kritik oneme sahiptir. Oncelikle sunu soyliyeyim araba al-sat, ev al, arsa al gibi fikirler size uygun degildir. Paranizi bu tur varliklara yatirmanizi tavsiye etmem ANCAK; gayrimenkulde israrliysaniz bir bina alip yenileyebilir veya arsa alip bina yapabilirsiniz ama bunun icinde normalin ustunde fiyat artisi yasayan bir yer gereklidir ki o tur yerlerde satin alma yapmaya sermayeniz yetmeyebilir.

Direk olarak tavsiye vermem ve sunu yapin demem zor ve kim boyle bir tavsiye yaparsa size 99 kere dusunmenizi ve kesinlikle supheci davranmanizi tavsiye ederim lakin neye yatirim yapilacagi icin verilecek optimum(en dogru) cevap bir cok sarta baglidir.

Bunun icin siz uzun suredir ticaret yapan dostlariniza basvurup fikir aliniz veya buyrun birgun goruselim ve ben size bizzat yardimci olayim. Bana ckoogle@gmail.com dan ulasabilirsiniz. Istanbulda ikamet etmekteyim. (danisman, pazarlamaci benzeri bir vasfim yok is adamiyim)

Yatirim yolundan donmemeniz dilge ile bu arada sectigini sektor guzel ancak organizasyon cok onemlidir. Yahudi sermayedar vatandaslarimiz genelde o sektore giris yaparlar.
Bilgi caginda bulunurken, ogrenmeyi surdurmeyenler asil yaslananlardir.

Yerleşim Türkiye / IstanbulMeslek Ythalat / Yhracat
Yeni Üye42 yazı
ilk önce git hayvan beslenmeyen ve yeşilliği bol bi köy bul.daha sonra o köyün merasını kirala(çok cüzi bi rakam;zaten o parayı da köyün masraflarına harcıyolar).o köyde 20 dönüm bir tarla satın al ve oraya ahırını kur.ancak küçükbaş hayvan besle orda.çünki kçükbaşlar büyükbaşlara göre sıfır maliyet gibi bişey.hem yavru al hemde süt.istersen koyun peyniri yap inek sütüne göre en az 4-5 kat daha fazla kazan.gübresi de daha pahalı sütü de eti de masrafı da daha az.ama tek sorun sayı fazla olur o da olacak tabi.yani bir sığır ortalama 10 koyun demek.hesap açıkça ortada.
En karanlık zaman,güneş doğmadan hemen öncedir.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Serbest meslek