Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

1 Milyon Tl Var Süt Ve Süt Ürünleri Fabrikası ?

Başlataneray2658Tarih15/06/2011 03:11:20Yorum100

İlk mesaj
Yeni Üye12 yazı
Merhaba arkadaşlar,yeni üye oldum siteye.Benim yaklaşık 1 milyon tl em var süt ve süt ürünleri tesisi kurmak istiyorum sizce mümkün mü ?. Marmara bölgesinde bir arazi,100 büyükbaş hayvan ve gereken makinalarla birlikte yetermi ?. İlk başta büyük süt firmalarına süt satarak başlarım daha sonra kendi markamı bile kurabilirim diye düşündüm ama sizin görüşlerinizide almak isterim.Veya bu paraya biraz daha düşüğünede olabilir ne iş kurulabilir .... Saygılar

Yerleşim Türkiye / İstanbulMeslek Sanayici
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
100 yorum
Üye329 yazı
merhabalar..
otur oturdugun yerde ..emlakcı ile anlaş emlak al arabaa al sat yeter fazla sıkıntıya girme..

Yerleşim Türkiye / TrMeslek Serbest meslek
Yeni Üye12 yazı
Yani gayrimenkul al diyorsunuz sanırım.Ama ben okadar parayı gayrimenkule bağlamayı düşünmüyorum.İşler güzel giderse daha iyi noktalara gelinebilir heralde ?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sanayici
Yeni Üye8 yazı

merhaba
bütün sermaye sahipleri emlak alıp satarsa bu memlekette kim iş yapacak ,girişimcilik iyidir hele birde basarıyı yakalarsan ,şahsen emlaktan 100 lira kazanmaktansa üreterek 50 lira kazanmak bana daha cok haz verir .

gelelim işkoluna, cevrende bu işi yapanlar vardır muhakkak birebir görüş ve gözlemle bence ,medyada süt üreticilerinin sıkıntılı haberleri cıkıyor arada iyi arastırmalısın kolay gelsin ..

Yerleşim Türkiye / MuglaMeslek Di?er
Yeni Üye98 yazı
100 hayvan yaklasik.. 1500 ton yem yer(karisik olarak) yilda.. bu yemin ne kadarini kendin uretebilirsin? yemde disari bagli olarak yaparsan baya zorlanirsin.
kaan

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye12 yazı
Cevaplarınız için teşekkür ederim. @mfalbas kaç hayvanla başlamak gerekir ?
@kaanizm valla bu yem olayını tam bilmiyorum.
Zaten kurduğum ilk sene fazla bi kar falan beklemiyorum ilk sene işi öğrenmek tanınmak gibi şeylerle geçiririm önümüzdeki zamanlarda daha çok hayvan alıp büyürüm diye düşünüyorum ...

Yeni Üye22 yazı
eray bey şu anda süt alım fiyatları 50kr/lt fabrika yeminin kilosu 65 krş yani bir litre süt ile bir kilo yem alınamıyor 5 - 6 bine aldığınız hayvanı yarın 4000 e satamıyorsunuz birde bakıcı tutacağım derseniz bu iş yapılmaz işi öğrenmek diyorsunuz ancak arabayı çarparsınız tamir olur evi yıkarsınız yerine yenisi yapılır ancak canlı hayvan hata ***ürmez besi sığırcılığını öneririm ben

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Memur
Yeni Üye12 yazı
besi sığırcılığı nasıl acaba ? bide kendi yemimi nasıl üretebilirim

başka fikirlerde söyleyebilirseniz sevinirim

Yeni Üye22 yazı
sermayene göre danalar toplarsın 900 tl ye süt danasıda olur 2000 e 1.yaşındada olur bunları 2 yaşına kadar besleyip kurbanda ordan kalanlarıda mezbaada paraya çevirirsin...ancak hayvan bulma sorunun olmaması gerek önceden pazardan bir şekilde bulunabiliyordu fakat şap hastalığıyla birlikte pazarların çoğu kapalı bu yüzden bu işi yapanlarla kendine çevre oluşturman lazım yem olayına gelince çevrende şeker fabrikaları varsa onlardan ucuza küsbe alabilirsin yer kiralayıp slaş ve yonca üretebilirsin

Yerleşim Türkiye / DüzceMeslek Memur
Yeni Üye33 yazı
bence süt ve süt ürünleri eğer bilmiyorsan riskli. özellikle süt. köylüler neredeyse dökseler daha karlı çıkıyorlar. ama mandıra işi olabilir. onda da sıfırdan kurmak yerine, var olan işleyen bir mandırayı almak daha mantıklı.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Dany?manlyk
Üye515 yazı
1M TL var ne iş yapayım mı diyorsun?

Bu kafayla sen o parayı nerden buldun?
Lotodan mı çıktı.

Ne işin var burda...
Saçmaaaaaaaaaaaaaaa.

Yerleşim Türkiye / KocaeliMeslek Reklam
Yeni Üye79 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - eray2658
Merhaba arkadaşlar,yeni üye oldum siteye.Benim yaklaşık 1 milyon tl em var süt ve süt ürünleri tesisi kurmak istiyorum sizce mümkün mü ?. Marmara bölgesinde bir arazi,100 büyükbaş hayvan ve gereken makinalarla birlikte yetermi ?. İlk başta büyük süt firmalarına süt satarak başlarım daha sonra kendi markamı bile kurabilirim diye düşündüm ama sizin görüşlerinizide almak isterim.Veya bu paraya biraz daha düşüğünede olabilir ne iş kurulabilir .... Saygılar

kardeşim eray 1 milyonlira büyük para,yanına bu kadar daha koyacak birini bulursan 500-600 baş süt ineği besi işletmesini kurabilirsin vede çok büyük getirisi olacağından emin ol..
te-ta danışmanlıktan ömer beyle görüş o sana çok detaylı fikir verecektir,ben yıllarca süt besiciliği yaptım,
sistemi oturttuğun zaman banka gibi getirisi olduğunu göreceksin..
HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Üye255 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - erokas
1M TL var ne iş yapayım mı diyorsun?

Bu kafayla sen o parayı nerden buldun?
Lotodan mı çıktı.

Ne işin var burda...
Saçmaaaaaaaaaaaaaaa.

Konu açmak bedava :) millet vakit geçiriyor herhalde
redirect

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Üye329 yazı
Devir üretim devri olabilir ama fırsat devride ..üretim güsel bir sey ama ne üreticegine karar verceksin fizbilitesi işten anlamak lazım..bunları yapana kadar zaten 1 yıl gecer..millet sende para oldugunu bilsin ne işler düşer acele etme..
dedigim gibi otur oturdugun yerde...

Yeni Üye13 yazı
Benden sana bir tavsiye madem 1milyonun var git emeklilik primlerini yatır 40bintl falan tutar bankayada at paranı yaşa sana tavsiyem git kafanı dinle yok eğer ben bu işi yapacam diyorsanda,sakın ha arsaya fazla paranı kaptırma 100bin denilen arsalar bazen burda 10bine gidiyor emlakcılarla muhabbetim iyidir.emlakcılık biraz faiz işi insanın gözünün yaşına bakmazlar adamlar emlakcılar yer sahibine o fiyata satamazsın yer arayanada o fiyata bulamazsın sloganıyla dünyanın parasını alıyorlar bence arsaya fazla para ayırma stratejik bir yerde değilse tabi demek istediğimi anlamışsındır.30bin arsa için ideal 10bin m2 falan aşağıya düşme bence besiçilik yapacaksan tavsiyem yemi falan kendin ekersen belki ama alacam dersen tavsiye etmem.süt fabrikası kuracaksan aracıları ortadan kaldır direk üretiçiden cifçiden sütü satın al 400bine fabrikayı tamamlayabilirsin ama 2 el makinalarla baktın işler iyi gidersede yenilersin kobi lere iyi hibe veriyorlar .inşaatıda mütehaite falan verme bul işten anlayan bir usta 50bine bitirebilirsin Burdan sonra yorum yazanlar yok o fiyata olmaz diyebilirsiniz ben küçük işletme için dedim ona göre

Yerleşim Türkiye / BoluMeslek Yleti?im
Yeni Üye12 yazı
cevaplarınız için çok teşekkür ederim değerlendiricem hepsini

Yeni Üye38 yazı
Fast food&cafe sektörüne ne dersiniz?

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye41 yazı
satışı hızlı olan bi yerde konut işine gir yap-sat yani, en fazla 1 sene içerisinde % 25 -50 primlendirirsin paranı ... veyahut da mikrohes projelerine bak.devletin alım garantisi var ama tefarruatını çok bilmiyorum araştır.

Yerleşim Türkiye / Ystanbul Eski?ehirMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye12 yazı
fast food sektöründe işi şubeye dökersem olabilir ama dükkanda beklemem yani gelir kontrol ederim en fazla böyle biş iş olacak

Yeni Üye41 yazı
istanbuldasın üzerine 200 300 daha koyarsan taksim beşiktaş arası dolmuşlar var, şoför aylık 15.000 tl getiriyor veyahut da taksi plakası al istanbuldan hem kirasını alırsın hem primleniyor yaz öncesi alamancılar gelecek tam alım vakitleri :)) vs vs

Yerleşim Türkiye / Ystanbul Eski?ehirMeslek Bankacylyk-Finans
Yeni Üye3 yazı

Sıra No MALZEME ADET BİRİM FİYAT TOPLAM
1 ARAZİ 10.000M2 10 TL 100.000 TL
2 BÜYÜKBAŞ HAYVAN 100 4000 TL 400.000 TL
3 BİNA 2 50.000TL 100.000 TL
4 YILLIK YEM 15.000 0,65 KRŞ 10.000 TL
5 SAĞIM MAKİNALARI 10 1.000 TL 10.000 TL
6 NAKİL ARAÇLARI 2 25.000 TL 50.000 TL
7 MALİ GİDERLER 10 1000 TL 10.000 TL

YAKLAŞIK OLARAK 700 BİN TL CİVARINDA BİR MALİYETİN (İŞLERİNİZİN GAYET İYİ GİTTİĞİ DÜŞÜNÜLÜREK) SİZE GERİ DÖNÜŞÜNÜ AŞAĞIDAKİ FORMÜLDEN BULABİLİRSİNİZ

ÜRETİM KAPASİTESİ x BİRİM SATIŞ FİYATI-MASRAFLAR=KÂR
MASRAFLAR/KÂR=ZAMAN

1 İNEK 5-7 KG ARASI SÜT VERİR
100 İNEK ORTALAMA 600 KG ÜRÜN VERSE
600x365=219000 KG SÜT x 50 KRŞ = 109.500 TL
109500-MASRAFLAR(YEM. BAKIM. ELK. SU. TLF. YAKIT) 24.500 = 85.000 TL
680.000/85.000=8 YIL

EV YA DA İŞ YERİ ALINIRKEN BİR KRİTER VARDIR KİRA GETİRİSİ 10 YILDA PARANIZI ÇIKARMALIDIR GİBİ
BU İŞE UYARLARSAK 8 YIL GİBİ BİR SÜREDE HARCADIĞINIZ PARA GERİ DÖNÜYOR
AYRICA YILLIK ENFLASYON ORANININ ÜSTÜNDE BİR ÜRETİM ARTIŞI SAĞLAYABİLİRSENİZ
ÖRNEK OLARAK:
1. BİRİNCİ YIL 100 İNEK
2. İKİNCİ YIL 110 İNEK
3. ÜÇÜNCÜ YIL 125 İNEK
4. DÖRDÜNCÜ YIL 150 İNEK
5. BEŞİNCİ YIL 200 İNEK
DAHA KISA ZAMANDA BU PARAYI KAZANIRSINIZ. Kİ DANA OLMADAN SÜT OLMAZ DOĞUMLARDAN GELECEK HAYVANLARDAN ELDE EDİLEBİLECEK BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU. YUKARDA YAZILANLAR TAMAMEN KİŞİSEL OLARAK YORUMLARIMDIR. GÖZDEN KAÇAN YANLIŞLIKLAR VARSA DİĞER ARKADAŞLAR DÜZELTECEKTİR.
iHD

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
Üye149 yazı
1 milyonu olan adam gelip bu forumda fikir sormaz.... yorum yazanlarin hangisinde 1 milyon olsa hic bir foruma bile gerek duymadan ne uretecegini ne alip ne satacagini cok iyi bilir zaten onu bilmiyorsada onda 1 milyon olmaz....

Yerleşim Rusya Federasyonu / KrasnodarMeslek Serbest meslek
Yeni Üye12 yazı
Ben daha çok gencim herhangi bir tecrübem yok o yüzden soruyorum parayı ben kazanmadım ama ticarete kafam basar hesabım kitabım iyidir o yüzden soruyorum rahmetli babam sütcüydü el arabasında falan satardı diğer kardeşleriyle birlikte.Hep içimde ukte kalmıştır niye birlikte fabrika kurmadılar diye çünkü eskiden satışlar çok iyiydi paket süt fazla yoktu ama girişememişler işte bu yüzden ben yapmak istiyorum ama işte nasıl olur tam bilemiyorum acelem yok kafama yatan bişey olursa neden olmasın.Mesela marketcilik ama bi kaç şubeli

Yeni Üye98 yazı
ihdogu.... verdiginiz fizibilite de hata var..

yillik yem 15.000kg olamaz 100 hayvan icin.. sut inekleri gunde 30-40 kilo yem yer ortalama.. 100 hayvan ise 13-15.000 ton yer..
ayrica bir inek 6 kilo sut vermez.. (kilo da ayrica degil) litre olarak 6 verirse direk kasaba gonder.. 25 litreden az olmamasi lazim gunluk..
bende bu konunun arastirmasi icindeyim.. soylediklerim teorik bilgilerimdir.. pratik bilgim yoktur..

adige ali...
bende senle ayni fikirdeyim.. 1 milyonu olan bir insan burda yazmaz orasi kesin zaten.. ama insanlarin yapmak istedikleri, hayalleri, ihtiraslari, bu tip pembe yalanlara surukleyebilir, he belkide vardir:).. burda bence onemli olan, bu arkadasin elinde olan parayi tartismak degilde; yapmak istedigi olayi tartisip, yardimci olmak, hemde kisiler arasindaki bilgi paylasimini arttirmak cunku konu guncel bir konu..

saygilar
kaan

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
Yeni Üye12 yazı
Sizi inandırmak zorunda değilim isteyen yorumunu yapar istemeyen yapmaz.Gayrimenkulumuz var zaten bidaha dükkan almak istemiyorum ufak ufak büyüyebilirsin en fazla ama iyi değerlendirirsen daha çok büyürsün kanaatindeyim

Üye329 yazı
git dukkan al kiraya ver yat aşagı .....

Yeni Üye21 yazı
Hayvan fiyatları artmadan önce bu konuyla ilgili bayağı bir araştırma yapmıştım. Fiyatların artacağını ve iyi karlar olacağını o dönem bir türlü çevremdekilere anlatamadım. O ara tren kaçtı tabi. Şimdilerde 10 15 hayvan ile besicilik yapıyoruz. Besi işi sütcülüğe göre daha kolay bir iş. Dişi hayvanın bakımı zor. Bu işi yapacaksanız kesinlikle arazinin büyük kısmında kendi yeminizi üretmelisiniz. Yoksa mali açıdan sıkıntı. Bursa'da tanıdığım bir abinin 100-150 arası hayvanı var. Kendi yemini kendisi yapıyor. Krizin başlarında çok söyleniyordu süt firmalarının litre fiyatlarını düşürmesi yüzünden. Ama şuan son durum nedir bilemiyorum. O dönem bana uğraşma diyordu. Ama kendisi hala devam ediyor :)
SiS Mühendislik ve Dış Ticaret

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Mühendis
Yeni Üye5 yazı
Bence bir milyon TL değil daha azıyla cips sektörüne girin derim. İlginizi çekerse beni telefondan arayabilirsiniz.
0.533.657 33 01
ERGUVAN
Düşük Yağ ve Çerez Bir Arada Olamaz Demeyin, KAKİ Yiyin!...

Yerleşim Türkiye / IzmyrMeslek Gyda
Yeni Üye79 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - ihdogu

Sıra No MALZEME ADET BİRİM FİYAT TOPLAM
1 ARAZİ 10.000M2 10 TL 100.000 TL
2 BÜYÜKBAŞ HAYVAN 100 4000 TL 400.000 TL
3 BİNA 2 50.000TL 100.000 TL
4 YILLIK YEM 15.000 0,65 KRŞ 10.000 TL
5 SAĞIM MAKİNALARI 10 1.000 TL 10.000 TL
6 NAKİL ARAÇLARI 2 25.000 TL 50.000 TL
7 MALİ GİDERLER 10 1000 TL 10.000 TL

YAKLAŞIK OLARAK 700 BİN TL CİVARINDA BİR MALİYETİN (İŞLERİNİZİN GAYET İYİ GİTTİĞİ DÜŞÜNÜLÜREK) SİZE GERİ DÖNÜŞÜNÜ AŞAĞIDAKİ FORMÜLDEN BULABİLİRSİNİZ

ÜRETİM KAPASİTESİ x BİRİM SATIŞ FİYATI-MASRAFLAR=KÂR
MASRAFLAR/KÂR=ZAMAN

1 İNEK 5-7 KG ARASI SÜT VERİR
100 İNEK ORTALAMA 600 KG ÜRÜN VERSE
600x365=219000 KG SÜT x 50 KRŞ = 109.500 TL
109500-MASRAFLAR(YEM. BAKIM. ELK. SU. TLF. YAKIT) 24.500 = 85.000 TL
680.000/85.000=8 YIL

EV YA DA İŞ YERİ ALINIRKEN BİR KRİTER VARDIR KİRA GETİRİSİ 10 YILDA PARANIZI ÇIKARMALIDIR GİBİ
BU İŞE UYARLARSAK 8 YIL GİBİ BİR SÜREDE HARCADIĞINIZ PARA GERİ DÖNÜYOR
AYRICA YILLIK ENFLASYON ORANININ ÜSTÜNDE BİR ÜRETİM ARTIŞI SAĞLAYABİLİRSENİZ
ÖRNEK OLARAK:
1. BİRİNCİ YIL 100 İNEK
2. İKİNCİ YIL 110 İNEK
3. ÜÇÜNCÜ YIL 125 İNEK
4. DÖRDÜNCÜ YIL 150 İNEK
5. BEŞİNCİ YIL 200 İNEK
DAHA KISA ZAMANDA BU PARAYI KAZANIRSINIZ. Kİ DANA OLMADAN SÜT OLMAZ DOĞUMLARDAN GELECEK HAYVANLARDAN ELDE EDİLEBİLECEK BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU. YUKARDA YAZILANLAR TAMAMEN KİŞİSEL OLARAK YORUMLARIMDIR. GÖZDEN KAÇAN YANLIŞLIKLAR VARSA DİĞER ARKADAŞLAR DÜZELTECEKTİR.

günümüzde 1 inek 10 kg değil 30-35 kg süt veriyor
hastalıktan ari belgesi olan işletmenin sütünü 90 krş a lıyor işletmeler
1,5 yada 2 milyonu olan biri 0 faizli 2 yıl ödemesiz
7 yıl vadeli 7,5 milyon kıredi kullanarak 9-10 milyonliralık bir yatırım yapabilir
buda en az 400 baş inekle başlayacak demektir
400 hayvan %25 riskle doğum yapsa bununda %50 dişi/erkek olsa 2 yıl sonra elinde 150 adet kesime hazır
erkek danaları olur
bunları bugünün fiyatı 18 tl ye kestirse
300-350 kg gelir bir dana x 18 = 5400 x 150 adet =800 binlira eder
HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Üye108 yazı
yorumlara bakınca pes diyorum pesss
arkadaşımız girişimcilik örneği gösterip yatrım yapmak ve aynı zamanda istihdam oluşturmak istiyor ama arkadaşlarımız ne diyor ?
daha kolay para kazan
niye zahmetli yatırım yapıyorsun
paradan para kazan v.s v.s
herkes sizin gibi düşünecek olursa vah ekonominin haline vah milletin haline
sonra çıkarsınız meydanlara başlarsınız herşey niye pahalı niye dışardan getirtiyorsunuz gibi sorular sormaya
bu kafayla ne bekliyorsunuz
eray kardeşim devlet sanırım bu tür yatırımlarda teşvik dahi veriyor.
neler yapacağını ilgili makamlara başvurursan daha bilinçli bir yatırım yaparsın.üstelik devlet her türlü bilgi desteği veriyor.
sana başarılar dilerim..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek