Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

2. 000. 000 Liralık Bankanız Olsun İstermisiniz ?

BaşlatansodraTarih17/05/2011 18:50:25Yorum49

İlk mesaj
Yeni Üye79 yazı
1 DÖNÜM araziye 15 adet ceviz dikilir
1000 dönüm X 15 adet ceviz = 15000 ceviz ağacı eder
Yetişkin bir ağaçtan 100 ile 150 kğ ceviz alınır
15000 X 100 = 1.500.000 kğ ceviz eder
En ucuz ceviz kğ fiyatı 5 tl
1.500.000 x 5 tl = 7.500.00._ tl

Peki sermaye nekadar
Dönümü 500 tl den 1000 dönüm arazi 500.000 tl
15000 ceviz 2000 tl
Damla sulama sistemi 500.000 tl
Diğer giderler 1000.000 tl
Toplam 2000000 tl yatırıyorsunuz
Yıllık 7.500.000 tl gelir elde ediyorsunuz
HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK

Yerleşim Türkiye / Muğla
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
49 yorum
Yeni Üye16 yazı
HER CİNS AŞILI CEVİZ ve BADEM FİDANI BULUNUR.

KENDİ ÜRETİMİMİZ OLAN AŞILI SERTİFİKALI CEVİZ ve BADEM FİDANLARIMIZI ARACILARA,TÜCCARLARA KOMİSYON VERMEDEN;BİZ KENDİ ÜRETTİĞİMİZ FİDANLARIMIZIN İLK ELDEN SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.AÇIKKÖKLÜ ve TÜPLÜ OLAN CEVİZ VE BADEM FİDANLARIMIZ GARANTİLİ ve TARIM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKALIDIR.

FİDANLARIMIZI ADEDİNE GÖRE KENDİ ARACIMIZ İLE YADA ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ KARGO ŞİRKETLERİ İLE (%80 İNDİRİMLİ OLARAK) TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM GÖNDERİYORUZ.GÖNDERDİĞİMİZ FİDANLARI ÇOK ÖZEL AMBALAJLAYIP,PAKETLEYİP KAPALI BİR ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİMİZİN İSTEDİĞİ ADRESE GÖNDERMEKTEYİZ.

BİZİM İŞİMİZ SADECE CEVİZ ve BADEM FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPMAKTIR.HER BÖLGEYE AYRI CİNS CEVİZ ve BADEM FİDANI DİKİLMESİ GEREKİR TOZLAYICILARI İLE BERABER DİKİLMESİ GEREKİR YOKSA CEVİZ ve BADEM FİDANLARI MEYVE VERMEZ..

Projelere Ceviz ve Badem fidanı verilir

SİPARİŞİNİZ İSTER BİR İSTER BİN OLSUN TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM FİDAN GÖNDERİLİR. YETER Kİ DİKİLEN FİDAN OLSUN...

Mustafa Kurnaz
EMİR FİDANCILIK
0 538 933 62 12

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.emirfidancilik.net]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Aşılı ve sertifikalı <a href="http://www.cevizfidanifiyatlari.com">ceviz fidanı</a> fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
Yeni Üye16 yazı
HER CİNS AŞILI CEVİZ ve BADEM FİDANI BULUNUR.

KENDİ ÜRETİMİMİZ OLAN AŞILI SERTİFİKALI CEVİZ ve BADEM FİDANLARIMIZI ARACILARA,TÜCCARLARA KOMİSYON VERMEDEN;BİZ KENDİ ÜRETTİĞİMİZ FİDANLARIMIZIN İLK ELDEN SATIŞINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.AÇIKKÖKLÜ ve TÜPLÜ OLAN CEVİZ VE BADEM FİDANLARIMIZ GARANTİLİ ve TARIM BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKALIDIR.

FİDANLARIMIZI ADEDİNE GÖRE KENDİ ARACIMIZ İLE YADA ANLAŞMALI OLDUĞUMUZ KARGO ŞİRKETLERİ İLE (%80 İNDİRİMLİ OLARAK) TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM GÖNDERİYORUZ.GÖNDERDİĞİMİZ FİDANLARI ÇOK ÖZEL AMBALAJLAYIP,PAKETLEYİP KAPALI BİR ŞEKİLDE MÜŞTERİLERİMİZİN İSTEDİĞİ ADRESE GÖNDERMEKTEYİZ.

BİZİM İŞİMİZ SADECE CEVİZ ve BADEM FİDANI YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPMAKTIR.HER BÖLGEYE AYRI CİNS CEVİZ ve BADEM FİDANI DİKİLMESİ GEREKİR TOZLAYICILARI İLE BERABER DİKİLMESİ GEREKİR YOKSA CEVİZ ve BADEM FİDANLARI MEYVE VERMEZ..

Projelere Ceviz ve Badem fidanı verilir

SİPARİŞİNİZ İSTER BİR İSTER BİN OLSUN TÜRKİYE nin HERYERİNE ADRESİNİZE TESLİM FİDAN GÖNDERİLİR. YETER Kİ DİKİLEN FİDAN OLSUN...

Mustafa Kurnaz
EMİR FİDANCILIK
0 538 933 62 12

Aşılı ve sertifikalı <a href="http://www.cevizfidanifiyatlari.com">ceviz fidanı</a> fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Aşılı ve sertifikalı [url=http://www.emirfidancilik.net]ceviz fidanı[/url] fiyatları ve ceviz çeşitleri.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Esnaf
Yeni Üye6 yazı

Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - jesusking
evet dag koylerinde olabilr ovalara inelim bakalim fiyatlar nasil 10000lere cikiyor. adanada en kotu daglik taslik arazi bile 4500lira 100 donumu olan aga oluyor bu yuzden:))
Arkadas Adanada Bile Diye Bahsetmis:) Turkiyenin En Verimli Topragi Adana Gercektende Øle Adanada 100Dønumu Olan Aga Sayiliyor.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye6 yazı
Sodra verdigin bilgiler icin tskler bilader bnim sahsen isime yaradi fikir sahibi olmus oldum arastirmakta fayda var en iyi cins hangisi nerelerde ekilirse daha verimli bakimi nasil olmali gibi fidanlari nerelerden temin edilir bøle seyleride ilgilenen arkadaslar arastirsin :)

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Emekli
Yeni Üye19 yazı
slm.ben diktin 6,5 donume 80 agac dikebildım.ağaçlar 3 yasında bu sene ağacın bırınde 21 adet cevız vardı.amma kı bır ağaç 100/150 kılo verme sansı yok.bir bodu cınsı cevız 8/10 yasında maksımum 40/50 kılo verırı.bakımı aslında kolay.sonbaharda koruyucu ılac ve budaması yapılr.ilkbaharda gubre sı verılır ve capası yapılır. damlama sulama kolay bı iş değil.suyun bol olacak.buğun bı yeraltı suyu çıkartmak 5/6 bın tl..bunlar yapaRSAN 10 yıl sonra emeklı ıkramıyesı gını hersene 1cok olmasada bı gelirin olur.
mustafa

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Gyda
Yeni Üye4 yazı
slm bir ceviz agacı için meyvesini almak için en az 5yıl beklemek gerek. kara gecmek için ise bir 5yıldaha beklemek gerek. dikimden sonra 5yıl harcadığın paranın karanı elde etmek için 10yılını hibe etmen gerek. onun yerine 2.000.000tl'ne hazır ceviz bahçesi alman daha doğru olur. hemen kara geçebilirsin. :)
hazırda 2,000,000tl param olsun bu açtığın konu ile hiç uğraşmam. 100.000tl den 20adet ev alırım en azından torunlarına daha iyisini bırakabilirsin. her birini aylık 400tlden kiraya ver ayda 8000tl yılda 96000tl karın olur yatarak para kazanırsın.

Yerleşim Türkiye / KayseriMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
selam osmanatakul yorumunu okudum sana nasil ulasabilirim telefon numarani veririsen bu konu hakkinda detayli konusmak istiyorum.ben hollandadan 0031649947679.
Memet Ayerdem

Yerleşim Hollanda / Den Haag LaheyMeslek Serbest meslek
Üye138 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - gurbet
selam osmanatakul yorumunu okudum sana nasil ulasabilirim telefon numarani veririsen bu konu hakkinda detayli konusmak istiyorum.ben hollandadan 0031649947679.

arkadaşım bir de özelden mesaj at. bu yazıya girmese de siteye girince görür özelden attığın mesajı.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Y?siz
Yeni Üye31 yazı
konuyu açan arkadaşa teşekkürler, yatırım olarak değerlendirilince mantıklı geliyor.. çilek örneği gibi bir şey değil bu. ve yıllar sonra bu yatırım sabit gelire dönüşebiliyor. 5-10 sonra bir çileğe bakmak ile bir ağaça bakmak arasında çok fark var. Ve ithali bu kadar pahalı olan bir ürün için bence tek maliyet arsa.. Karadeniz insanı yazın fındığı cevizi topluyor 10-20 bin TL cebine koyuyor geliyor..Maliyet ise yıllar sonra rutin bakım ve sulama. Bir insan acaba 10 yıl sonra yılda 10-20 bin tl havadan para kazanabilir mi ? Yada bugün yapacağı bir yatırım yıllar sonra bu kadar getirebilir mi ? Bir yatırımın sabit gelirinden bahsediyoruz..
UGURGOKCEK

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Muhasebe
Üye162 yazı
ceviz konusunda yere göre türü bulmak önemli, amman dikkat.
bizim yayla 1600 rakım birisi 100 dönüm chandler bahçesi yapmış. geçen yaz gidip görünce şok oldum. normalde orada yetişecek ceviz belki kuzey amerika türleri.
neyse sonra öğrendim bahçeyi satılığa çıkarmış. maliyetleri kalemlemiş tek tek. fidan düzleme dikim damla sulama falan filan, şu fiyat istiyorum diyor.
yeri de devletten kiralamış. yani amaç ağaç yetiştirmek değil tokatçılık yapmak. kışın kar yağdı mı oraya araba bile çıkamıyor.
benim de hayalimde bu ceviz yetiştiriciliği var. 4 yıldır kafa yoruyorum. fakat daha 1 tane cevizim 1 avuç toprağım yok. önemli değil. bilgi topluyorum. evde belki 10 ciltlik kitap kadar araştırma çıktılarım var. işin teorik her yanını öğrenmek istiyorum. hevesim var ama çılgın da değilim.
siz siz olun" aklınızla kalbinizin kesişim yerini" dikkate alın.

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Ö?retmen
Yeni Üye80 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - akinselcuk
Tek parça bir araziden 1,5 milyon kilo ceviz üretirsen pazarı sallarsın ya da sen pis sallanırsın. : )

Cevizi üç beş dönüme de diksen gene para kazanırsın. O da bir banka sayılır. Dkimi bahçesi ucuza yapılır ama motor çalışınca sessiz sedasız para üretmeye başlar. Sen yiyemesen de çocukların yer. Torunların ne akıllı dedemiz varmış der . . .

Bu işi 20 yaşında akıl edip düzeni kuran ve sürdürmeyi başaranın kendisi de yer.

:) güzel cevap

Yerleşim Türkiye / YstanbulizmirMeslek Esnaf
Üye342 yazı
selam ceviz arazısı var ılgılenene yurd dısıdna 30 hektar he r haktarda 100 agac ve yıllık kırası ısletme bakım ılaclama masrafıyla 300 000 usd 150 000 usd koyacka ortak a rıyorum bırde cevız bır yıl az verırı bır yıl 100 150 kılo arası verır en az 5 yıllık olması sart bunuda bılgınıze sunayım arkadas ıyı hesab yapmıs ama burda cevız kabuklu 2 usd ıc cevız 8 usd 9 usd yıllık elde edılen cevız 3000 ıle 5000 ton arası degısıyor ilgilenen arkadaslar skypemı eklesın eko.trans1 25 yıllınada krıalıyabılırım d evlet arazısı
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
Üye246 yazı
benim tarlalArim ekilecek bos arazi..
ceviz gibi bes sene beklemenize gerek yok...tarlaya traktorun girmesi ile urunuzu parayA cevirmeniz 3- 4 ay alir
seb ze ile sene de 4-5 kez ekerek.... 6-7 000 ton sebze ile SENE DE rahat bir milyon dolar kazanirsiniZ..SatAcaginiz Pazar d a hazir.
VADELI SATIS ta yapilir.1/3 u pesin kalani 2 yil vadeli-cek-birer yil vadeli 2-IKI- cek...ONCE KAZANIN SONRA ODEYIN..
TARLAYI BEDAVA YA GETIRIN.....

Yerleşim Türkiye / ArtvinMeslek Emlakçy
Yeni Üye5 yazı
ben ziraat müh. yasin aşılı ceviz fidanı üretimi yapmaktayım yerli yabancı tüm ceşitler mevcuttur elimizde faturalı ve sertifikalıdır tarım bakanlıgından onaylıdır bahce kurulumu ve ücretsiz danısmanlık işleri yapmaktayız. fidan alacak ve bahce kurmak isteyen arkadaslara yardımcı olabilirim tesekkur ederim 0543 243 96 09 . yanlıs bahce ve ceşit ceşimi emekleri ve bosa harcanan para demektir çöp demektir doğru yer doğru çeşit ve isim önemlidir biz fidanlarımıza garanti veriyoruz 25 yıldan beri bu işi yapıyoruz ksü bahce bitkileri bölümünde ceviz üzerine yüksek lisans yapmaktayım .kurallarına uygun yapılan bir bahce kurulumu erken yasta büyük paralar demektir . 10 dönüm bir araziden 6 yasında bir agactan ortalama iyi bakım kosullarında 15 kg ürün alınır. yanı bu da 6000 ton ürün yapar kg en düşük kabuklu 10 tl den satılmıs olsa 60,000 tl yapar kı bu her sene meyve verme kg artacaktır .

Yerleşim Türkiye / Kahramanmara?Meslek Mühendis
Yeni Üye9 yazı
sadro yazmış olduğun ceviz bank hesapların yanlış, birden oluşacak bir konu değil !Açıkça ifade ederimki Bizler bu konu hakkında çok uğraştık.öyle birden ceviz bank kurulamıyor maalesef,Önce tarım kooperatifini kuracaksın üye toplayacaksın,araziyi alacaksın,koop.aracılığı ile toplanan kümilatif paradan fidanı dikmeden önce tüm çalışma şartlarını oluşturacaksın.etüt hazır olacak sonra fidan dikeceksin.araziyi çevrelemek,su sondajını yapmak,arazinin iklim şartlarını değerlendireceksin,bunun gibi daha çok işleri var sonra ceviz dikeceksiniz.öyle yazmakla olacak işler değil.!bizim bir ceviz ağacının dikim maliyeti çukurun açılması,fidanın dikilmesi,sulanması,işçilik,bakım Kısacası 22tl. yazınıza istinaden özet olarak yazdım.bu ve bu gibi çalışmaları yaptıktan sonra destek ,teşvik, kredi gibi hesaplarınızı gerçekte yapabilirsiniz.bu size kısa bir ön bilgimdir.önemli bilgilerinizi ceviz konusunda bilgisi olan kişi ve kuruluşlardan alabilirsiniz.bu konuda araziden önce iklim koşulları çook önemlidir.amacım sizi ceviz dikmekten vaz geçirmek değil! Aman bu konuda elinize hesap makinası alıp hesaplama yapmayın.yalnızca danışmanlık ücreti 30,000tl.umarım muaffak olursunuz...

Yerleşim Türkiye / Mu?laMeslek Saty? / Pazarlama
Üye246 yazı
3-uygun bir araziye dikilen ve sulanan ceviz ağacının hiç bir extra gideri olmaz
yıllık bahçe bakımı ve sulama gideri olur
YAZMISSSIN
PEKI CEVIZ FIDESINI DIKTIKTEN SONRA...MEYVE VERENE KADAR..YANI BES YIL...HIC GUBRE ILAC VERMEYECEKMISIN...BUDAMA YAOILMAYACAK MI..SULAMA VE DIGER ISCILIK UCRETLEIR BEDAVA MI OLACAK..
5-10 ceviz icin problem degil ama 15-20 000 ceviz icin bu cok ciddi masraflar cikartir....
bunu kitaptan alip yazmak mesele degil ama..uygulamada gorunmeyen pek cok masraf cikar...boyle bir bahce ye hic olmazsa bir-2 bekci tutman gerekir ki bunlarin 5 yillikmasraflari bile ciddi rakam olusturur
1-1000 donum arazi bu gunku fiatlarla 1.500 000 den asagi bulamazsin....2-15 000 fide x10 =15 000 tl..dikmesi cukur kazmasi..gubresi can suyu minumum 50 000 ..etti 65 000 tl
3-damla sulama 500 000 vermissin..
4-diger giderler 1 milyon vermisin...bekcisi..5 sene...gece gunduz 2 bekci lazim...12x1500x2x60=120x18000=2 160 000 eder...
5-toplami yaklasik 6 milyon tl.....bunu yatiracan 5 sene sonra da alacagin
50x15000x5=3750 000 ama bunun 1/5 i curuk-sakat-vs cikarsan 3 milyon alacan..

ozetle 6 milyib yatiracaksin..bagliyaaksin..bes sene hic bir sey almadan bekliyeceksin...6 seneden itibaren de senede 3 milyon alacaksin...
bu hliyel olu-pasif yatirim sayilir....
49 yilligin a kiralarsan belki daha cok kazanc verebilir..ama genede 15 000 cevize 5 sene bakmak-korumak cok zor masrafli..ancak guclu sirketler ve sermayeler bas edebilir...

Yeni Üye11 yazı
10 yaşında chandler cinsi cevizden alacağın maksimum 15 kg/ağaç. Ayrıca dönümü 500 liradan anca ipotek teminat için dağ başında ekilip dikilemeyecek arazi bulursun bugün tarım arazisi fiyatları 2-3 bin tl den aşağı değil dönümü ki 1000 dönüm tek parça arazisi olan adamdan 6 liradan aşağı alamazsın.

Yerleşim Türkiye / TrakyaMeslek Dany?manlyk
Üye246 yazı
karadeniz kenarinda limana 20 km se 1023.5-bin yirmi ucbucuk donum//624.4+399 donum
sulu arazi...15 m eninde kanala 1400 m cepheli..duz
ph i 6-6.5
pesin ...donumu 2000 tl nakit,,yarisi pesin yarisi cekle olursa 2500 den veririm
sarp sinirimiza a 94 km mesafede ..uluslar arasi karayoluna 3-5 km msafede

resimler ve ozet bilgi asagidaki link te

http://ilan.elookat.com/ilan-SATILIK-KELEPIR-BUYUK-CIFTLIK-uasuAAN-3801474.htm

isteyenlere 102 adet orjinal resim yollarim

burada mazot 2.5 tl iscilik 700 tl ...su ise bedava....
tel +995 599567980
+995 558739163
internet Istanbul ltd ..(245626826)sirket sicil no...