Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

2. 000. 000 Liralık Bankanız Olsun İstermisiniz ?

BaşlatansodraTarih17/05/2011 18:50:25Yorum49

İlk mesaj
1 DÖNÜM araziye 15 adet ceviz dikilir
1000 dönüm X 15 adet ceviz = 15000 ceviz ağacı eder
Yetişkin bir ağaçtan 100 ile 150 kğ ceviz alınır
15000 X 100 = 1.500.000 kğ ceviz eder
En ucuz ceviz kğ fiyatı 5 tl
1.500.000 x 5 tl = 7.500.00._ tl

Peki sermaye nekadar
Dönümü 500 tl den 1000 dönüm arazi 500.000 tl
15000 ceviz 2000 tl
Damla sulama sistemi 500.000 tl
Diğer giderler 1000.000 tl
Toplam 2000000 tl yatırıyorsunuz
Yıllık 7.500.000 tl gelir elde ediyorsunuz
HER MEVLANAYA BİR ŞEMS GEREK

Yerleşim Türkiye / Muğla
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
49 yorum
Hesap yanlış.......Cevizler 100-150kg verene kadar kaç yıl alır? Bu kadar kg ceviz veren ağaç nerdedir,kimlerdedir?????

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Sa?lyk hizmetleri
Tek parça bir araziden 1,5 milyon kilo ceviz üretirsen pazarı sallarsın ya da sen pis sallanırsın. : )

Cevizi üç beş dönüme de diksen gene para kazanırsın. O da bir banka sayılır. Dkimi bahçesi ucuza yapılır ama motor çalışınca sessiz sedasız para üretmeye başlar. Sen yiyemesen de çocukların yer. Torunların ne akıllı dedemiz varmış der . . .

Bu işi 20 yaşında akıl edip düzeni kuran ve sürdürmeyi başaranın kendisi de yer.
tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er

akinselcuk arkadasin yorumun üstüne kesinlikle yorum olmaz aynen dedigi gibi hadi yaptin yarini birak bugun basladin. hadi onu birak konu actin ise basladin geri dönüsü 20 -30 yil sonraaaaaaa (tabiki bir sorun cikmazsa ) gelecek teki torunlar icin degerlendirilmesi gereken fikir konuyu acan arkadasi kutlamak lazim vallaa.. is fikri bu kadar kolaymi?? yapmak bu kadarmi kolayyyyyyyyyyyyyy
yurdum insani ne yapsa yeridirrrrrrrrr.. nede olsa hergün yeni bir hayal ile uyaniyoruzz...:)))))))))))))

Yerleşim Türkiye / Bolu AlmanyaMeslek Esnaf
devlet arazisine destekleme ile ceviz ağacı dikebiliyorsunuz sanırım araştırmakta fayda var

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
Şimdi pratikte işleyen şöyle bir durum var benim gözlediğim ;

Dağ köylüsü insanlar devletten kolayca arazi kiralıyor. Onlar araştırmasa bile bir şeyler onları teşvik ediyor. Bir arazi kiralayıp fidanlık yapıyorlar. Badem dikiyorlar. Ya da başka bir şey. Ama yeterince değerlendiremiyorlar. Çünkü işletme bilmiyorlar, pazar bilgileri çok dar. Hatta yılların zorunlu çiftcisi olsalar bile yetiştiricilik bilmiyorlar. Bir sürü teknik ortada yok. İş hiç bir zaman profesyonelce olmuyor. Hobiden az hallice bir halde sürünüyor.

Bir ufku olan parası kıt kişi orman arazisine ulaşmakta zorlanıyor. Evraklara boğuluyor. Hesaplar içinde yüzüyor. İşler kolayca yürümüyor. Evi şehirde arazi dağda. Taşınamıyor. yaşamda köklü değişiklik yapamıyor. Bir yandan süren yaşam kaygısı işi boğuyor. Bu yüzden onun yaptığı iş de sürünüyor.

Bazı büyük firmaların dışında bu kiralama işinden ciddi kazanç elde edebilen göremiyoruz şimdilik. Ya da belki tek tük vardır. Hiç yoktan iyidir diyerek sistemi beğeniyoruz. Ama bir dünya fırsat boşa gidiyor.

Kanun açık aslında. Çok net. Adam seçmiyor. Herkes bir orman arazisi kiralayabilir. Fidan desteği alabilir. Ürün kiracınındır. Arazi ve üzerindeki ağaç devletin. İşte bu sistem arzu edildiği gibi işleyemiyor. Kiracı gönlüne uygun yerde arazi bulamıyor. Bulduğunda üzerinde ne yapacağına karar veremiyor. Verse sabredemiyor. Sabretse satamıyor. İşlemeden satmak iştiyor. Dalından alsınlar bana hemen para versinler istiyor. ürün kalitesiz oluyor. Hızlı ve kolay satış yeterli parayı sağlayamıyor.

Bizim ülke tarımsal üretimde aşırı şanlı bir ülke. Pamuğa fasülye diksen çıkıyor. Toprak ve iklim sana fabrika gibi bir ürün çıkarıyor. Toparağı da artık saymasak olur. Ne bol suya ne de verimli toprağa ihtiyaç eskisi gibi kalmadı artık. Bir kaç ton su depoda biraz gübre bir kaç yüz metre kare alan yeter bir aileyi geçindirmeye. Tabi atlamayalım bir kaç on bin lira da sermaye lazım. Hepsi bu.

Bilgi nerede ? Bilmeden nasıl yapılsın ? Valla Cumhuriyet ansiklopedisi gibi Google var artık. You tube var. Bölgedeki üniversiteler var. Neredeyse uzaya füze atmak bile halka bu kadar inmişken, bir kaç ton domates bir kaç ton su ile nasıl yetiştirilir onu mu öğrenemeyeceğiz. Diplomalar artık sembolik anlam taşıyor. Herkes basit bir yetiştiriciliğin profesörü olabilir bu kadar açık kaynak varken.

Domates üretmek piston gömleği fabrikası kurup Amerika da müşteri aramaktan çok daha kolay. Yatırımı bin kat daha az. Paraya dönmesi bin kat daha erken. Riski bin kat daha eksik.

Apartmanın terasına serayı kurmuş , şehrin göbeğinde hıyar üretip satıyor adamlar.

Biraz enerjik olmak belki tek lazım olan şey. Biraz da merak.

tamnland.com

Ceviz fikri benimde aklımın bir köşesinde olan, en kısa zamanda da yapacağım bir tarım şekli..

Bir yakın arkadaşım Şili den Türkiye ye CEVİZ İTHAL etmekte.. :)) Dün onunla beraberdik.

Türkiye de tüketilen cevizin % 90 ı evet yanlış duymadınız % 90 ı yurtdışından İTHAL EDİLİYORMUŞ..!!

Hal böyle iken bu işi yapmak gayet mantıklı geldi bana :))))

En kısa zamanda artık yukarıda yazılanları uygula**** devlet arazisini kiralayıp devlet teşvikiyle mi yoksa

kendi paramla yer alıp yine kendi paramla mı dikerim ağaçları bilmiyorum ama çok geç ve zor yetişen bir ağaç

bu gerçek :(((( ama olsun varsın arkamızdan hayır duaları alırız belki, çocuğumuzdan çoluğumuzdan :))

VATAN SAĞOLSUN ..... !!!!!

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
akın bey yazılarınıza katılmamak elde değil, genç bir girişimci olarak çok şükür ufak ama bana yetecek miktarda bir birikimimde var.

Elimde tüfek ormanda avlanmak için geziyorum, tüfeğimde tek kurşun var, avlanamazsam ömrümün sonuna kadar aç kalmak var işin ucunda..

bıldırcın çıkıyor karşıma, tam nişan alıyorum ateş edecem, acaba diyorum ben bu avla doyarmıyım ..

Tavşan çıkıyor karşıma, tam ateş edecem, ıskalarsam aç kalırım diyorum korkuyorum.. ateş etmekten vazgeçiyorum

Karşıma ceylan çıkıyor, geliyor 5 metre yakınıma diz çöküyor ( resmen hadi beni vur ve beslen diyor ) içime bir şüpe düşüyor,bu iş bu kadar kolay olmamalı kesin bunda bir iş var diyorum, yine ateş etmiyorum..

Ormanda aylak aylak geziyorum BİR UMUT !!

Keşke yanımda bana yol gösterecek usta bir avcı olsa, bıldırcın görünce, nefesini tut, nişanını al, tüfeğini şu ağaçtan destek verdir, dese..

Önce bıldırcını, sonra tavşanı, sonra ceylanı ihtiyacım oldukca vursam, etrafımada faydam olsa..

Bir sürü iş çıkıyor karşıma ama tek kurşun hakkım var , KORKUYORUM !!

Keşke devletin çok ama çok sağlam danışmanlık veren bir şirketi olsa..

Sayın hemperi, bu güzel ülkenin insanlarının çoğu sizinle aynı endişeleri, aynı korkuları yaşıyorlar. Ama ne yazık ki risk almadan kazanç da olmuyor. Önemli olan risk alırken akılcı olmak, Don Kişotluk yapmak yerine donanımlı olmak...Türkiye'de insanlar herhangi bir konuda hiçbir bilgi ve deneyim sahibi olmadan gözlerini kapatıp ticarete giriyorlar. Tabi sonuç hüsran oluyor...Size yol gösterecek bir akıl hocası arayışınız çok doğru. Bu sitede gördüğüm kadarıyla değişik konularda bilgi ve deneyim sahibi olan ve bunları paylaşan çok değerli insanlar var. Ama iş siz de bitiyor. Eğer şimdilik sermaye yatırımı yapacak cesareti kendinizde bulamıyorsanız (ve yaşınız müsaitse) kendinize yatırım yapın ve donanımlarınızı arttırın. Bakın sizin tek atımlık barutunuz var belki ama bu ülkede elinde 300-500 bin TL sermayesi olup bilgisi, deneyimi, mesleği, sanatı, zanaatı olmadığı için ne yapacağını bilemez durumda olan ve mecburen parasını vadeli mevduata yatıran birçok insan var. Diğer yandan bir konuda çok iyi olup, az bir sermaye ile başlayıp milyon dolar cirolara ulaşan insanlarda...Develete ise hiç güvenmeyin derim...

Yerleşim Türkiye / BlkMeslek Hukukçu
bazı arkadaşların benim cevizbank fikrime güldüklerini görüyorum,ben anadoluda yetişmiş biri olarak tecrübeyle biliyorumki ceviz fidanı 10 yılda verim veriyor,kaldıki manisa,muğla,aydın gibi kışı sert geçmeyen şehirlerde bu dahada erken demektir,
Eğer siz cevizi alır bir çukur açar içine atar üstünü kapatırsanız çok beklersiniz ceviz bitirsin diye ama
kuralına uygun bir çukur açar içinede tavuk gübresi koyar üzerinede cevizi dikerseniz inanın nasıl hızlı büyüdüğüne sizde şaşarsınız..
1-devlet dağı taşı orman arazisi her yeri isteyene 49 yıllığına kiraya veriyor
2-herhangi bir arazi almak istediğiniz zaman gene devlet (bütün bankalar) kıredi veriyor bu kıredinin faizinin %50 sini devlet ödüyor
3-damlama sulama için 0 faizli kıredi veriyor
4-bu konudaki devlet teşviklerini ben yazmayayım siz araştırın

Yerleşim Türkiye / Mu?la
Arkadaşlar gördüğüm kadarıyla herkes burada kendi penceresinden bakarak doğruları bulmaya ve yanlış yapmamaya dikkat ediyor.Böyle hareket etmek çok haklılar maalesef herşey istediğiniz gibi tıkır tıkır yolunda gitmeyebiliyor.İşte bu noktada kendiniz donatmanız ve çok iyi tahlil yapabilme yeteneğinizi geliştirmeniz gerekir ve buna rağmende hatalı kararlarda verebilirsiniz.Önemli olan vereceğiniz bu kararlarda akılcı ve sağduyunuza güvenmeniz gerekecekdir.Bunlar bile bazen dışarıdan gözüken durumların yanlış aksettirildiğinde sizleri doğru olmayan kararları almanıza sebep olur.Bu yüzden ani karar vermemek bazende çok kötü neticelere sebep verebilir.Bunu en iyi değerlendirmek yapabileceğiniz konularda önce sıkı bir inceleme ve gözlemden sonra bu işle ilgili zarar edenler ve kar edenler konusunda fikir almak çok makul olur.Tabi bu durumda her zaman geç kalmanızada neden olabilir.Önce yapmayı düşündüğünüz sektörü seçmenizi ve bu konuda çok sıkı bir araştırma ve gözlem yapmanız ve üretim ve pazarlama konuları ile birlikte bakarak yapacağınız işi seçmenizi sağlar.Bazen de ne kadar donanımlıda olsanız işler istediğiniz gibide gitmeyebilir.Ben hayatımda her zaman şunu öğrendim gözlem,disiplin,çalışma,farklı bak farklı gör ve zorluklarında içinde fırsatların olduğuna inanan birisi olarak bakmayı bazen pahalı bazende ucuza da olsa öğrenmeye çalıştım.Ama hiç bir zaman pes etmedim ve sürekli ileriye bakarak sistem ve strateji ile işlere bakmayı öğrenmeye çalıştım.Coca Cola nın Ceosu olan Muhtar Kent bu işe dağıtıcı olarak başladığında acaba sadece kendini dağıtıcı olarakmı düşünmüştü?Yoksa bir gün bu işletmenin en tepesine oturacağım diyemi ant içmişdi?Yorumu size bırakıyorum.
Antalya'dan herkese hayırlı, helalından bol kazançlar diliyorum.
Minik Dev Pazarlama

Yerleşim Türkiye / Antalya Minik Dev Üretim Ve PazarlamaMeslek Saty? / Pazarlama
donumu 500 tl den arazai nerde var kayalik ve kurak yerler disinda...

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Reklam
İyide sayın arkadaşım Muhtar Kent örneği çok acayip bir örnek olmuş genç kuşaklara verilecek örnek olarak. Muhtar beyin babasının shinders' list örneğini yaşattığını hesaba katarsanız bu işte bir miktar da başkalarının katkısı olduğunu unutmamanız gerekiyor.
Nakipoğlu

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
manisa aydın söke muğla dağ köylerinde dönümü 500 tl ye öyle güzel araziler varki görmenizi isterdim,
ben süt besiciliği için uzun süre arazi araştırdım

Yerleşim Türkiye / Mu?la
evet dag koylerinde olabilr ovalara inelim bakalim fiyatlar nasil 10000lere cikiyor. adanada en kotu daglik taslik arazi bile 4500lira 100 donumu olan aga oluyor bu yuzden:))

Yerleşim Türkiye / AdanaMeslek Reklam
donumu 500 tl ye sanirim dik yamac arazilerden veya taslikli arazilerden bahsediyorsunuz. d.anadolu, g.anadolu yu bilmiyorum.. ic -kiyi ege, trakya, marmara,bati karadeniz.. bu cografyada arazi fiyatlari 4binde basliyor. hele arazi duz ve tarima elverisli vede suyu falan varsa 10bin istiyorlar.. buyuk arazi pesin para 6bin alabilirsiniz.. nerden mi biliyorum? suan orta olcekli tarim arazisi bakiyorum.. suan manyasta 1000 donum arazi var satilik donumune 3000bin istiyorlar.. pazarlik yok..
kaan

Yerleşim Türkiye / Ystanbul
manisa taşköprüye gidin
ceviz zeytin kiraz dikmeye müsaiy süper bakir araziler var 300-500-1000 dönüm
hem o eğimli arazide öyle güzel çilek tarlaları oluşturulmuşki o yörenin çileği marka olmuş
en pahalı arazinin dönümü 1000 tl buralarda
araştırmadan oturduğumuz yerden yazmıyoruz arkadaşlar
BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞIYORUZ

Yerleşim Türkiye / Mu?la
bulabilirseniz 100da 1000 tl den duz veya az egimli arazi ozelden haber verirseniz sevinirim..
kaan

meil olarak yazdım kardeşim,elimden geldiği kadar yardımcı olurum elbette,yeterki geleceğin
en büyük gelir kaynağı olacak tarıma yatırım yapılsın

ekonomi konusunda bütün dünya otoritelerin ortak fikirleri odur ki bir ülkenin kazanması için iki türlü
kalkına bilir
ya teknolojiye yatırım yapar ve teknoloji pazarlar kazanır

ya tarıma yatırım yapar tarım ürünleri pazarlar her ikisininde pazar payı ve getirisi çok yüksek ve olmaya devam edecek

Yerleşim Türkiye / Mu?la
AZERİDEN İTHALET DAHA ÇOK KAZAN

Yerleşim Türkiye / Balykesir
Biraz fazla külfetli bir yatırım olmuş başlıkta..
- Kendi işinin patronu/elemanı...
- Bilgi paylaştıkça çoğalır...
- Ticaret beceridir...

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
ithal etmek zor değil ama önemli olan ütermek,katmadeğer sağlamak,istihdam sağlamak
tarım geleceğin en çok kazandıran sektörü olacak,şimdiden hazırlıklı olmamız gerekir
ceviz olabilir,zeytin olabilir,fıstık çamı olabilir,badem olabilir,yeterki yapalım

Yerleşim Türkiye / Mu?la

Desteğin Adı

Birimi

Özellikleri

2010 yılı
Destek
Miktarı

2009 yılı
Destek
Miktarı

Mazot Desteklemeleri

Dekar başına

3,25 TL

3,25 TL

Meyvecilik ve Fidan Desteklemeleri

Dekar başına

Bodur yarı bodur sertifikalı fidan ile bahçe tesis edilirse

300 TL

300 TL

Dekar başına

Klasik fidan ile sertifikasız bahçe tesisi

100 TL

100 TL

Dekar başına

Bodur yarı bodur sertifikasız fidan ile bahçe tesis edilirse

150 TL

150 TL

Dekar başına

Virüsten ari sertifikasız fidanlara ilave olarak

50 TL

50 TL

Dekar başına

Virüsten ari sertifikasız fidanlara ilave olarak

100 TL

100 TL

Dekar başına

Klasik fidan ile sertifikalı bahçe tesisi

200 TL

200 TL

Gübre Desteklemeleri

Dekar başına

4,25 TL

4,25 TL

Toprak Analizi Desteklemeleri

Dekar başına

2,5 TL

2,5 TL

Yerleşim Türkiye / Mu?la
sodra;

ceviz güneydoğuda köylüler genellikle bahçelerinde tektek yada cevizli sucuk yapımı için yetiştiriyorlar..

ben diyarbakırda mardinde ve batmanda birsürü ceviz ağacı gördüm ve genellikle irandada yetişir ama iran dan ithal edilenler kalitesiz.. ben birçok köylü olsun ve arkadaş olsun bu agacı kim yetiştirdi hep büyükbabam yada bilmem kimden kaldı dediler yani ceviz agacı çok yıllık bir agactır ekonomi degeri ise 4 yaşında meyve verir 10.yaşta ise kazandırır. toprak az taşlı ve ekilen yer yıllık 1800 saat soguklanma gereksimi vardır.

kafama takılan soru degilde cevaplanmasını istedigim birkaç soruya cevap versen sevinirim..

1. yılda bu kadar para kalır mantıgı yanlış don aşırı sıcak vs. faktörler ve 10 yıl özel ilgi göstermen lazımken yılda bu akdar para kazanırım demek dogrumudur tütün yetiştirmiyorsun sonuçta ekerim kaldırırım satarım mantıgı olamaz tütün bile emek ister.
2. nerede dönüm 500 tl ve dostum bana söylermisin hakkariden edirneye kadar Tr de 500 tl lik toprak varmı.
3.ege de tütün zeytin vs.. yetiştiriciliğine uygun oldugu cografi kitaplarda bile mevcutken cevizi her bölgede yetiştiririmd emek akıl karımıdır karadenizde yetişemezken..
4.çok merak ediyorum bu fikri nerden aldın 1000 dönüm toprak güneydoğu hariç nerede tekparça bulabilirsin çogu köylü 2-3 parça parça toprak ekerek kazanıyor cocukları inşaatlarda calışmazsa aç kalır..
5. dekar başına 2.5 tl dönüm başına 25 tl eder sen ise buradan 10 yıl para kaldırılamayacagını biliyorsun ve bir işçinin günlük maliyeti kalifiyesine göre 25-60 tl arasıdır..
5. 500 dönüm bugday veya pamuk tarlaları etrafımızda dolu inanki 500 dönüm tarlanın boş bile olsa seninki agaç olduguna göre cok güvenlikli olması lazım yangınlara karşı yada kaçak kesimlere karşı..

kısacası toplama bilgilerle iş yapma 1000 dönüme vereceğin kurukuru minimum 10-15 eski parayla trilyonun olsa burda yazı yazarak dirsek çürütme. parası olan zaten akıllıdır.
dortler

Yerleşim Türkiye / DiyarbakyrMeslek Yleti?im
ayrıca bir arkadaş güneydoğu anadoluyu bilmem diyor ben yazayım diyarbakırda şehre 40 km kadar araziler 15-200 bin arası değişiyor 40 km üstü uzaklıklar ise dönümü 10 bin lira .. ayrıca bir köyün arazisi diğer köye bile satılmaz çünkü kimse yabancıya satmıyor ayrıca satan olursa şifa davası açıp ondan geri alıyorlar komşuları..

manisa taşköprü örnegi ise kardeş çilek bir kere ekip 7 yıl ürün alıyorsun ve gayet verimli ama ceviz öyle değil bir dönümde 15 ağaç... ama bir dönüm çilekte ise dünya akdar ürün topluyorsun burda kendinle eçlişme bu örnek ters.
dortler

merhaba arkadaslar bende bu var 10 yıllık 319 hektar arazıde her hektarda 100 agac 1 agacın verdıgı 100 kg toplamda 31900 agc var 150 000 usd koyacak ortak arıyorum bu para ılaclama toplama masrafı için varsa 150 000 koyabılecek arkadasımız yer var agac var cevız var sadece işçilik bakım ilaçlama depomda var ilğilenen arkadaslara duyrulur bu yer 25 yıllına kıralık bende ve devlet arazısı ilğilenen yazsın
gaab.srl osman atakul
msn:eko-trans@hotmail.com
ıcq:357866604

Yerleşim Ukrayna / ZaporojieMeslek Ula?ym / Ta?ymacylyk
ceviz ve badem yetiştiriciliği hakkında internetten 30 tl ye bir kitap aldım, kitabı okuduktan sonra ceviz ve bademle ilgili kafanıza takılan sorulara elimden geldiğince cevap vermeye çalışırım

dortler21.. ceviz olayina son noktayi koymussun:)) arazi fiyatlarinda haklisin.. 3 sene once alinmis araziler simdi %30-40 yerine gore %100 pirimli.. ekip bicmesen bile yatirdigin para enflasyon. borsa, altin karsisinda erimedi... onemli olan bundan 5 sene sonrasida boyle pirimli olurmu? onu gormek.. bence olur.. cunku dunyada degisen iklim kosullari , kuraklik, seller v.s tarim i en gozde sektor haline getirecek.. ben boyle dusunuyorum en azindan..
kaan

kaanizm;

ben koniks te çok şimdiki ticaretimin anlayışına en az % 5 etki ettiğini söyleyebilirim neden diyeceksin koniks gibi gerçektende ticarette yön veren bir siteyi boş hayallarle ilgisiz konularla dolduranlar sayesinde zengin-fakir işçi-işsiz farkını ispatladım..

Tr de gerçekten ahmak insan sayısında artış oldugu belli çünkü parası olmadıgı halde ortaya fikir attıp ortak aarayanlar vs.. kardeş bu ceviz fikrini ortaya atıp susuyor...

çoğu konuya nokta koyuyorum:) yazar bir daha yazı yazmıyor ortadan kayboluyor buda öyle biri galiba..

parası olan zengin internette yada cafelerde zamanını kaybetmez parayı toplamamışki dagıtsın parası olan zekidir bu devirde parayı birarada tutmak için sanatkar olmak lazım.. ortaya fikir atanların cogu boş eger boş olmazsa dışarı çıkar asgari ücrete çalışır ufaktan para kazanır..
cahiliye dönemi gibi hurma agacının altında oturup hurmanın agza düşmesini beklemeyelim yada pamuk aracı gececek çalıya takılacak toplayacagım makaraya sarıp ip yapıp satacagım mantıgıyla işler yürümez dostlar... devir icraat devridir ..almanya japonya rusya 2.dünya savaşında harabe oldular ve şimdi ise dünya lideridirler adamlar hayal kurmadı hayallarini gerçekleştirdiler ..

o kadar boş hayallerin peşinde koşan insan lar acaba güzelim yurdumuzun dışında varmıdır.
dortler

Vardır !!!

Bundan emin olunuz.

Yurdumuzdan dünyada bir adet var.

Bebekliğimden beri çevremi gözlüyorum. Bazen bildiklerime bakıp kendimi çok yalnız hissediyorum. Bazen de benden çok fazla şey bilen ve yetenekleri olan insanların fazlalığını görüp, çok değersiz !

Yurdumuz insanının dünyanın başka yerindeki insanlardan pek fazla bir farkı yok. Şekil değişik bazen mentalite bazen yaşayış şekli ama temeli aynı insan. Aynı şeylerden tatmin olup aynı şeylerden mutsuz oluyor.

Eli boş ve aslında fazlaca bir umudu olmadığı halde bir şeylerin peşinden koşmak, koşarmış gibi yapmak çok da yadırganacak bir davranış biçimi değil. Azim kazandırır ve bir çok şey belirsizdir. İşte bu hipotezler (belki de teoridirler) insanları akılları çalıştığı sürece bir şeylerin peşinden koşmaya itiyor.

Bu arada elinde yeteri kadar birikim olduğu halde ne yapacağını asla tespit edemeyen, daha fazlasına ihtiyacı olduğu halde yönünü belirleyemeyen, açıkca önüne konup anlatıldığı halde ürkek davranmaya devam eden büyük bir kitle de halen yüzdesini koruyor.

Bu durum bir istatistik. Bir kısım insan çan eğrisinin kenaralarını ve dışını doldurmak zorunda . . . Bir kısmı da eğrinin tam ortasındaki alanı doldurmak zorunda.

İşimiz onlarla. Yeteri kadar varlar.

Bazısı cevizden, bazısı çilekten, bazısı altından, bazısı makineden, bazısı emlaktan rotasını çiziyor.

Burada cevizi yazan arkadaşımız bir doğru tespit etmiş. Yapabilir, yapamaz, yapmayı istiyordur veya yazsa da istemiyordur orasını bilemeyiz. Tek bildiğimiz tespiti doğru.

Kendisine teşekkür ediyor hayatta başarılar diliyoruz hepsi bu . . .
tamnland.com

gördümki ceviz bahçesi kurma fikrimi eleştirenlerin yanısıra imkansız görenler var
eleştirilere çok sevindim,çünki bir fikri eleştirmek o fikrin gelişmesini sağlar
imkansız gören arkadaşlarıma gelince
1-dönümü 500 tl ye arazi nerde diyorlar işte sana dediğim fiyata arazi http://www.sahibinden.com/ilan/emlak-arsa-satilik-arsa-kopru-basinda-320-donum-satilik-arazi-37416985/detay/

2-cevizin uzun vadeli gelir getirdiği yönünde, ben zaten çilek ekelim demedimki,bugün dikin yarın geliri olur demedimki
yetişkin bir ağacın gelirini yazdım

3-uygun bir araziye dikilen ve sulanan ceviz ağacının hiç bir extra gideri olmaz
yıllık bahçe bakımı ve sulama gideri olur

4- ben herkes bu işi yapabilir demedimki,imkanı olan arkadaşların bu işi yapmalarını önerdim
hala iddia ediyorumki ceviz bahçesi kurmak ileriye dönük banka kurmak kadar karlı bir iş

Yerleşim Türkiye / Mu?la