Ana içeriğe geç

İnovasyon, Yeni Trendler Ve Çözümler

Baldan Küp Şeker Yapmak. .

BaşlatanhemperiTarih12/05/2011 12:30:16Yorum38

İlk mesaj
Üye508 yazı
Doktarlar sürekli öneriyor, toz şeker yerine çayınıza bal atın, hem faydalı hem kilo kontrolünüze faydalı olur diye, sizce baldan küp şeker yapılabilir mi :) Sanırım yapılırsa baya tutar bu iş :)

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Ticaret
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
38 yorum
Üye2659 yazı
Farzedinki yapıldı
1. Bir paket küp şekerin fiyatı ne olur ?
2. Çaya bal karıştırıp içmeyi denedinizmi? Tadı konusunda fikirleriniz neler?
3. Normal pancardan üretilecek küp şekere karşı avantajı ne olacak?

Bal, yapısı gereği belli bir sıcaklıktan sonra besleyici özelliklerini kaybeder. Bu nedenle birçok bilim adamı, balın sıcak sıvılara karıştırılmasını tavsiye etmemektedir. Bunlardan biri olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güler, bu konuda şunları söylemiş:

"Bal 43 derecenin üzerinde sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez. Ilık süt, su veya meyve suyuna, çaya konulabilir. Balın kaynatılması ise bütün besin değerini yitirmesine neden olur.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye711 yazı
baldan küp şeker olsa fiyatı ile tatlandırıcı özelliği arasında değişkenlik olur mesela 1 bardak çaya 2 küp şeker atıyorsan balında küp şeker olduğunu varsa**** 2 tane çok fazla tatlandırır bence bi tanesini kırıp atmak daha makul olur böylece fiyat ile bi denge sağlamış olunur fakat şöylede bişey var bu baldan yapılmış şeker nerelere girecek evlere girer ama kısmen...herkez almaz.kıraathaneler desek onlar aslaa almazlar..eee kim alacak bunu :)

Geç kalınmış teselli idamdan sonraki affa benzer..

Yerleşim Türkiye / DeMeslek Di?er
Yeni Üye32 yazı
Balparmak küçük kartlar içinde direk olarak çaya sıkılan şekilde ürün yapmış. ama şeker değil sade bal.3 yıllık konu Kimbilir belki fikir bu konudan çıkmış. o yüzden bulduğunuz iş fikirlerine hemen girişim şart

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Dekoratör
Üye711 yazı
evet bende bunu söylemek için bu konuya tekrar geldim bugün gördüm balparmak kartlar halinde bal çıkarmış çaya konulan
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - dokoo
Balparmak küçük kartlar içinde direk olarak çaya sıkılan şekilde ürün yapmış. ama şeker değil sade bal.3 yıllık konu Kimbilir belki fikir bu konudan çıkmış. o yüzden bulduğunuz iş fikirlerine hemen girişim şart

Üye2659 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - hemperi
Doktarlar sürekli öneriyor, toz şeker yerine çayınıza bal atın, hem faydalı hem kilo kontrolünüze faydalı olur diye, sizce baldan küp şeker yapılabilir mi :) Sanırım yapılırsa baya tutar bu iş :)

Bal 43 derecenin üzerinde sıcaklığa maruz kaldığında besin değerini yitirir, bu derecenin üzerinde süt veya çaya konulan bal tatlandırıcıdan öteye geçmez. Yani pahalı ve anlamsız bir inovasyon olmuş olur
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
Üye711 yazı
sanki zengin işi olmuş :)

Yeni Üye1 yazı
Teşekkürler arkadaşım düsünceni gerçekleştirdinmi bilmiyorum ama benim için harika bir ilham kaynagi oldu. Ve tanitim gelir

Yerleşim Türkiye / Bursa