Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

Bilgisayar Teknik Servis Dükkanı Açmak İstiyorum

Başlatanankara2929Tarih22/04/2011 00:54:37Yorum28

İlk mesaj
Üye574 yazı
arkadaşlar bu konuda deneyimim var orta büyüklükte bir firmada çalışmama rağmen fazla birşey kazanamıyorum sizlere sorun şu olacak ortalama bilgisayar üzerine hizmet verecek bir teknik servis üzerine işyeri kaç TL'ye kurulur? Ne kadar zaman sonra para kazandırmaya başlar, benim donanım konusunda bilgim var, ticari anlamda işyeri işletmediğim için pek bir bilgim yok kaç TL'ye kurulur, yaklaşık 10 bin tl sermayem var olur mu ? bu iş için, bilgisi olan arkadaşlar mesaj atarlarsa iyi olur. Özellikle eğer bu işi yapan yada yapmış arkadaşlar varsa kaç TL ile başladınız, ve ayda ne kadar kazanıyordunuz bunları da bilmem lazım kabaca, çünkü donanımcı olarak bir işyerinde çalıştığınızda aman aman paralar alamıyorsunuz

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Mühendis
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
28 yorum
Üye147 yazı
Masa –stant 350
Koltuk- x 2 100
Tabela + 3 ayak 250
Tornavida takımı 25
Kompresör 30
Telefon 20
Servis çantası 15
Hup (Swich) 15
Yarım A4 kâğıdı 5
Kartvizit 15

Müşteri için oturacak sandalye – koltuk vs. 100

Dükkân kirası + kaparo 425(2550) + 400 emlakcı

Dükkânın Elektrik – Su – Telefon – ADSL başvuruları 100
Yazarkasa 500
muhasebeci ilk etap 150

yıl 2008 de bende acmıştım.. başlamadan önce cıkardığım liste buydu.. ama işin içine girince böyle olmuyor
sarf malzeme falanda alırsan fiyat değişir
10 lira ile açabilirsin ama ne kadarlık bi dükkan olur bişey diyemem. benımkisi 3x3,5 m falandı..küçük bi yerdi mobilya olarak yetti dükkan boş gözükmedi.
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Esnaf
Üye574 yazı
Fzorlu pekala birşey kazanabildin mi? önemli olanda o dükkanın büyüklüğü değil iş önemli para kazanabildin mi?

Yeni Üye82 yazı

Kurduğun yere göre değişir 1999 dan beri bu işi yaptığımız firmamız var. Ancak zamanla tamamen yerinde hizmete döndük. Artık arıza tespit pc satış olayına ekip gerekli. Ticaretin bol olduğu yerlerde iş artar. Merkezi yerlerdede. Ancak biraz daha geriplanda bir iş yerin varsa esnafa gidip çevreye dolanıp tanıtıcaksın kendini. Hatta belirli hizmetleri ücretsiz vericeksin. Gene birkaç donanım yazılım firmasının bayisi ol en azından ondan %5-10 arası malzeme satışından sana kalır. Gene çözemiyeceğin arızalar içinde bir kaç notebook servisi ile anlaş ordada %5-15 arası birşey kalır sana. firmalarla yani büyük firmalarla bakım sözleşmesi yap. En çok şuan bundan iş yapıyoruz. Bunun dışıda bir hizmet sunuyorsan yanında birkaç hizmeti ücretsiz sun her zaman. Maalesef bu işte böyle. Ben sana baştan söyliyim yapabileceğin başka bir iş varsa önce onu düşün ardından teknik servis olayını.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Dany?manlyk
Üye574 yazı
sayın cooperada bu arada ticari e-ticaret siteleri kurduruyorum bunun yanında onu da yapacam bu arada freelancer grafikerim birçok firmaya grafik tasarım yapıyorum sanırım işyerim ayakta durur.

Üye295 yazı
bence 10.000 tl ile pc teknik servis işi yapacağınıza bir lisenin çevresinde bir yerde kafe kurun bunun nargile vs.. bide ögrenciye makul bir fiyat yapın inanın daha fazla kazanırsınız , heryer pc teknik servisi dolu pc teknik servsi işinde size 1000-1500 tl kalır birde saçlarınız beyazlar insanlara derdinizi anlatamazsınız çok garip müşteriler çıkıyor bende pcden çok iyi anlarım teknik,data,kodlama vs.. ama metal işleme üzerine çalışıyorum çünkü insanlar çıldırtıyolar sizi bu sektörde öyle saçma sapan şeyler çıkıyoki birde müşteri anlamazsa ayıkla pirincin taşını iyi düşünün derim , ama kafe işinde kazancınızı kendiniz belirlersiniz birde çok fazla başınız agrımaz kafe olmasa bile gıda üzerine çalışmayı deneyin derim unutmayın ;

İnsanlar yemek yemiceklerki gıda sektörü bitsin....

İyi Çalışmalar Dilerim.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Yöneticilik
Üye167 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - smt147
bence 10.000 tl ile pc teknik servis işi yapacağınıza bir lisenin çevresinde bir yerde kafe kurun bunun nargile vs.. bide ögrenciye makul bir fiyat yapın inanın daha fazla kazanırsınız , heryer pc teknik servisi dolu pc teknik servsi işinde size 1000-1500 tl kalır birde saçlarınız beyazlar insanlara derdinizi anlatamazsınız çok garip müşteriler çıkıyor bende pcden çok iyi anlarım teknik,data,kodlama vs.. ama metal işleme üzerine çalışıyorum çünkü insanlar çıldırtıyolar sizi bu sektörde öyle saçma sapan şeyler çıkıyoki birde müşteri anlamazsa ayıkla pirincin taşını iyi düşünün derim , ama kafe işinde kazancınızı kendiniz belirlersiniz birde çok fazla başınız agrımaz kafe olmasa bile gıda üzerine çalışmayı deneyin derim unutmayın ;

İyi Çalışmalar Dilerim.

..aynen smt147 nın yazdıklarına katılıyorum , çok güçlü sinirlerin varsa , dayanabileceksen başla , en son bu işi
yaparken , kapattım , her markanın kendi servisi var , eskisi gibi değil açıkcası ...
herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye574 yazı
pekala arkadaşlar ilgileriniz için tşk ederim

Üye147 yazı
büyük şirketlerden dolayı iş yapamadık zaten..güvenlik sistemine yöneldik ondada beklediğimizi bulamadık en sonunda global krizde geldi dolar fırladı satışlar durdu.. 12 milyar gibi bi zararla kurtuldum..
güzel bir tecrübe yaşamış oldum..

bimeks teknosa gold beko arçelik gibi firmalar sarf malzeme ve bilgisayar satıyorken cok zor oluyor piyasada tutunmak
aynı pc yi ben 1000 liraya satıyorum ama kredi kartı çekilecek oldumu üstüne yüzde koymam lazım 12 ay taksitle oldumu 1000 tl oluyor 1100 tl müşteri kaçıyor neden büyük firmalar 950 tl ye 12 taksit yapıyor vade farkı falanda almıyor.. nasıl yarışacaksınki..
Fatih A. ZORLU / Antalya

"İnsanın doğarken ezanı okunur ama namazı kılınmaz. Ölünce de namazı kılınır ama ezanı okunmaz. İşte doğarken okunan ezan, ölünce kılınan namaz içindir. Hayat da ezanla namaz arası kadar kısadır.."

Üye234 yazı
O tür işler 1990 ortalarından itibaren iyice tavan yapmıştı, yani o zaman pazarda limon, soğan satar gibi toplama PC satılıyordu ve sıfır PC satışı ile desteği iyice birbirine karışmıştı.

Şimdiki durum cok farklı, KDV dahil 600TL'ye Laptop var (netbook değil) ve yıllarca sorun da çıkarmıyor, dolayısıyla teknik servis işinin fizibilitesi nereye kadar olacak onu da düşünmek lazım.

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Ticaret
Yeni Üye8 yazı
Bence Önemli Olan Senin Bulunduğun Yerdeki Bileşim Üzerine Buluna Pazar. Senin Bu Pazarda Ne Kadar Etkili Olabileceğin. Once Bunları Yazarsan Bence Çok Daha İyi Olacak. Neticede Bir İş Mesliği Bilmektek Öte Sen Anladığım Kadarıyla Firmanın ilk Önce Yönetici Olacaksın.

Dediğim Gibi ilk Önce Pazar Araştırması Yapmalısın.
Rakiplerin Olabilir ki Zaten vardır. Eksilerini Artılarını İyi Hesaplamalısın..
Fzorlu Arkadaşımız Kurulum için Gerekli envarterleri oluşturmuş..
Ama Bence once senin bir İş Planı Yapman gerek..

Şİmdiden Allah Hakkında Hayırlısını Versin..
Saygılar..

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye167 yazı
..işin enteresan yönü , Bazı adı bilinen yerli pc markaları bile sallantıda.. yakında duyulabilir ,
, kar yüzdesi çok düşük , uğraştığına değmiyor ,
IBM bile dayanamadı markasını Çin lilere sattı , adı lenovo diye değişti , bizler IBM den daha akıllı mıyız ..?

herkese başarılar : )

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye1 yazı
Ankarada büyük marketler elektronikler marketler vs. senin işini baltalıyacak temel etkenler.
Bir arkadaşım küçük bir şehirde teknik servis bilgisayar satışı aynı zamanda güvenlik kamera sistemleri üzerine iş yeri açtı kısa bir süre önce. İlk etapta sana tavsiyem. Kira elektrik su eleman vs. giderlerini hesap et en az 6 aylık giderini cebine koy. 10Bin sermaye ile dükkan açmak biraz sıkıntılı olabilir. Bu tür servisler klavye mouse vb gibi ürünlerden para kazanmıyor. Onlar sadece işin görüntüsü. Birde en başta dediğim gibi küçük şehirde olduğu için sıfır pc toplama/ satışından çok iyi paralar kazanıyor. Sermayesi güçlü olduğu ve küçük bir şehir olduğu için kredi kartsız 5-6 ay vadeye kadar bilgisayar verebiliyor. Bunun yanında Adsl ve telefon başvurusu kabul ediyor. Kazancının %50sini buradan sağlıyor. Eğer mevkii olarak telekoma yakın yada telekomun olmadığı bir mevki seçebilirsen çok ciddi paralar kazanabilirsin. Bu Adsl olayından biraz bahsedeyim. Adsl telefon tivibu vs. için telekom topladığın başvuru başına para veriyor. Üst bayii olmak için çok büyük sermaye gerekiyor. Ancak sen dükkanına TTnet adsl telefon başvuru noktası diye yazı yazabiliyorsun. Sana gelen başvuruları üst bayilere çok iyi fiyatlara verebiliyorsun. Telekom şu anda ADSL başvuru başına 50Tl ödüyor. Üst bayiler için illere göre değişen kota sistemi mevcut. Örneğin üst bayii 1 ayda 800 başvuru toplamayamazsa %70 kesintili ödeme alıyor. (%kısmı kulaktan dolma) Bu yüzden ay sonu geldiğinde üst bayiler Adsl başvuru başına 60 70 Tl ödüyerek alt bayiilerden alıyor. Ayda 80 adet başvuru topladğında en az 80x50TL den 4000TL para bırakıyor. Bunun yanı sıra Adsl telefon adres değişikliği vs gibi herşeye para ödüyor. Büyük şehirlerde bu işi yapanların çok olduğunu tahmin ediyorum. Hevesini kırmak gibi olmasın ama sadece pc tamir/ format vb şeylerle ayakta kalabileceğini düşünmüyorum. Forumda eminimki teknik servis hizmeti veren bir üye vardır. Konuya yorum yaparsa seni daha iyi aydınlatır diye düşünüyorum.

Yerleşim Türkiye / BalykesirMeslek Di?er
Üye234 yazı
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - smt147

İyi Çalışmalar Dilerim.

Doğru düşünce , yani gıda sektöründe bazı şeyler daha garanti, insanlar eninde sonunda birşeyler yemek içmek zorunda.

fakat, iş tavsiyesi ve iş olarak önerince meselenin "cafe ve lokanta bolluğu" yönünü unuttunuz gibi. Bugün özellikle ana cadde ve sokaklar boyunca her adımda bir kafe, sandviç haus, dönerci vs var. Aralarında kaybolup gitmek çok kolay (bence)

1 sene kadar Almanya'da kalmıştım, Berlin'in caddelerinde her sokak başında muhakkak bir türk dönerci vardı, bunların hepsi nasıl iş yapacak diye düşünmüştüm nitekim etkileyici kampanyalar (bahsettiğiniz giib öğrencilere iskonto ve ek imkanlar), bedavaya bir sürü ek soslar, ve tabi ki fiyat kırmalarla ayakta kalanlar vardı. Yani o işin de görünmeyen çeşitli zorlukları var.

Yeni Üye16 yazı

Diğer bazı arkadaşlar gıda sektörüne gir demiş ama unutmamalısın ki gıda sektörünün çalışma saatleri çok uzun.Gece yarılarına kadar açık kalmak zorundasın.Ayrıca en azından 1-2 kişiyi çalıştırıp maaş+sigortasını ödemelisin.Bildiğim kadarıyla kazancı güzel ama gün gelir kapatmak zorunda kalabilirsin peki o zaman ne yapıcan bunu da düşün.Bu tür bir işte kendini geliştirme imkanın yok yükselme imkanın düşük.

Bilgisayar işine gelirsek ilk açtığın günde kazanmaya başlayabilirsin 1 ay sonra da tamamen sana bağlı bir şey.İşi biliyorsan eğer tek başına bile yapabilirsin.Elaman alıp maaş sigorta gibi giderlerin de olmaz.Açtığın yerin büyüklüğünü küçüklüğünü düşünmeden heryere saldırmalısın.Okullarla git görüş bakım anlaşması yapmaya çalış gerekli ihtiyaçlarını karşılyabileceğini göster.Okuldan ne tür iş çıkar dersen..Bakım anlaşması dışında projeksiyon satış+kurulum(1 montaj için 50TL), kablolu kablosuz ağ kurulumu + sonradan çıkabilen sorunlar , web sitesi tasarımı ve güncellemeleri, güvenlik kamerası kurulumu, akıllı tahta satış ve kurulumu gibi bir çok iş çıkabilir.En azından paran içerde kalmaz belki 1-2 ay geç alırsın ama alırsın..Ayrıca iş gelecek diye bekleme git pazarlamanı yap kendini tanıt.Gerekirse elemana vereceğin parayla pazarlamacı al veya sadece prim usulü çalışacak bir çok kişi bulabilirsin.Kartuş dolumu da yapabilirsin 800-1000 tl den başlayan kartuş dolum makineleri var.1 mesaj üstteki arkadaşın da dediği gibi adsl başvurusu da al..

Oturduğum mahallede 3-4 yıldır açık bir bilgisayarcı var.Çevrede fazla iş yeri yok müşterilerinin çoğu mahallede oturanlar.Bilgisayar teknik servis + kartuş dolumunu yaparak geçimini sağlıyor hatta şu anda eleman arıyor..Kısacası bu işte herşey senin elinde ayda 100 tl de kazanabilirsin 5000 tl de..İstersen msn e ekle beni..daha detaylı bilgi verebilirim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye574 yazı
başka yorum yapacak arkadaş yok mu acaba

Yeni Üye22 yazı
10000 değil 5000 bile (kiranın 500 tl olduğu varsayılırsa) yeterli olur böyle bir teknik mekan açmak için
peki iş yaparmı ?
- sende iş varmı ?

bu konuda blgi-tecrüben yeterli ise , dostların dahil olmak üzere para isteyebilen
-borcum nedir?
- yok canım önemli değil (diye yanıt vermez isen)
olur bu iş

nasıl mı?

1 personel şart bu kişi haftada 100 tl çalışacak bir lise mezunu(yada pc delisi gençlerden) seçilebilinir öncelikle. işler yoluna girdikçe maaş artışı sigorta devreye girer

sen iş koşacaksın yukarıda bazı yorumcularında belirttiği üzere evvelinde kamu kurum ve kuruluşları ardından acemi işi bilmeyen internet kafeler ile anlaşma yapabilirsin..

toner dolumu işi mantıklı gelebilir fakat bu işin aslında kendi dalında bir işmiş gibi görmekte fayda vr ki başa bir dünyadır
adsl başvusu kısmına gelinde ben alt bayi idim 35 tl alırdım 2 sene evvel komisyon ayda 10-30 arası müşteri çıkardı artı artıdır ;) zaten genelde pc sattıgın kişiler adsl başvurusu yapacagı için saece bu açıktan bile faydalanman mümkündür

servise işe gelmedigi günler sarf malzemeden para kazanırsın klavye mouse, webcam, joystick gibi arıza yaptıgında artık garantinin olmadıgı bilinen kullan at gibi ufak tefek cin mamulleri sana kesinlikle 1 e 1 kar bırakacaktır bugun bir standart mouse 4.88TL ye geliyor 10-12 TL de vitrine yerleşiyor ;-) ekmek çıkar

bunun üzerine günde format diye tabir edilen (böyle denilmesi beni deli eden) işler 3 ve üzeri olursa oldukça tatlı gelmeye başlar kazanc zr hangi yörede olursa olsun 20 TL den aşağıya bu hizmet verilmemektedir. (aranızda bizim burda köşede internet kafe 10 tl ye yapıyor diyenleriniz çıkacaktır boşverin yapsınlar)

bilginin önemi ???

ne derece bilirkişisiniz ?
network işleri, arızalı güvelik kamera işleri veya bakımları, gibi konularda kendinizi geliştirmelisiniz bir teknik servis formattan ibaret degildir gelir bir adliyeden devlet memuru bizim 10 pc vr ama yazıcı tek bağlamk gerek ? yada baglıydı artık yazmıyo der
bu işi kaçırmayacaksın neden?
bu işten 100 tl almayacaksın belki hiç almayacaksın ancak onların gözünde "bu adam işi biliyo" olacaksın (muhtemelen süregelen bir sorundur)

başka işler!

web tasarımı?
bugun hemen her internt kafe formt işi yapıyorsa her teknik servis web sitesi yapmay başladı (hemen hemn hiçbiri işi bilmez ya yaptırır ya yanlış yapar 1 sene sonra domainde gider dosylarda)
eğer kod, tasarım bilginize güveniyorsanız yada wordpress, joomla konusunda deneyiminiz var ise ücretli temalarla birlikte max 100-150 tl maliyetiniz olan bir siteyi(stndart fima tanıtım sitesi) 500 TL den aşağı satmazsınız kiayda 2 iş almamanız mucizedir ;-)

böyle uzar gider...

ben mi ?
1- ortak iş yaptım (oysaki en az 10 sevdigim insan yapma yada bir daha düşün demişti) orta beni yarı yolda bıraktı 10000 zararım oldu
2- iş tam 6 ay sona oturdu ve 1 sene süper gidiyordu hep yükselişte olan bir ciro seyretti (zaten 2. sene sonunda kapatmak durumda kaldım)

gıda?
bu konuda çok fazla kişi bu işte tatlı para var yap der ben şahsen cesaretimi kıramadım, denemeye değer sanırım ki bu kadar kişinin bir bildigi olsa gerek

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye149 yazı
öncelikle amacın donanım sarf malzeme vb. satışından kar etmek ise bu işe girme. büyük marketler elektronikler marketler vs. senin rakibin değil dolayısı ile senin işlerini hiç etkilemezler hatta katkıları bile olabilir. fikir vermesi açısından bu sermaye ile acacagın firma kar etmek için servis bağlantıları yapmalı donanımıda zaten bu şekilde satıyorsun mesela toyotanın bi bayisi ile servis anlaşman var her ay bi miktar buraya fatura kesersin anlaşmana göre servise gittiğindede yok ethernet kartı değişicek yok ekran kartı değişicek vs. diyerekten donanımıda satmış olursun bu etik olmayabilir ama bu işler bu şekilde yürüyor bol şans

Yerleşim Türkiye / BursaMeslek Esnaf
Üye574 yazı
Arkadaşlar şurda yanlış anlaşılma olmuş ben donanım üzerine bir işyerinde çalışıyorum, ancak iyi para kazanamıyorum ne de olsa elin işi, neyse benim donanım tecrübem var artı ben freelancer grafikerim, birkaç firmanın grafik işlerini yapıyorum bunun yanında web tasarımcı bir tanıdığıma da bir iki tane ticari e- ticaret sitesi kurduracam, yani ben bugün işi bırakıp bu işe başlasam kabaca işyerinin masraflarını çıkartacak kadar gelir sahibiyim bunu bilmenizde fayda var, ancak 3-5 birçey kazanabilir miyim, yoksa amacım sarf malzeme satmak filan değil, çünkü onlara girersem birçok arkadaş yazmış onları benden almazlar

Yeni Üye22 yazı
Donanım ile web tasarım işi bir mekanda pek uyuşmuyor dooanım deyince akla windows kurulumları, networking, security, cam survaliance vb. işler giriyor ama design dünyası bir başka alem bni myukarıdaki konudan kastım sadece statick sayfalardan oluşan kartivit niteliginde siteler anahtar teslim olabilir.

Yerleşim Türkiye / ManisaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye234 yazı
ankara2929, freelance grafikerlik demişsin ya, şu sıralarda türkiye (ve dünya!) çapında benim yeni kurduğum şirketin logosunu yaptırmaya çalışıyorum ve grafiker arkadaşların örnek çalışmalarını değerlendiriyorum. hakkaten basit bir logo istediğim halde, beklentileri yerine getiren grafiker daha cıkmadı, ayrıca birşey daha dikkatimi çekti, örnek çalışma gönderip logo işini yapmak isteyen bir grafiker arkadaş şu son iki gündür ses seda yok yani haftanın 5 günü iş, 2 günü tatil mantığıyla çalışıyor galiba ki bu bence "freelance" mantığına aykırı bir durum. gündemimde bir konu olduğu için bunlar ileteyim dedim.

e-ticaret site kurulumları ile ilgili de yorumlarım var. Orada meslek mühendislik yazıyor yanlış görmediysem. eğer öyleyse e-ticaret site kurulumunu öğrenip senin yapman gerekli diye düşünüyorum. ben de esasen mühendisim ve öyle yapıyorum.

günümüzde wordpress başta olmak üzere birçok karışık uygulama son sürümleri Internetten ücretsiz dağıtılıyor ve aralarında Magento ve OpenCart (bu markalardan bahsetmek reklamdan sayılmaz herhalde, sonuçta bunlar dünya çapında zaten bilinen markalar) gibi gelişmiş eTic paketleri de var, onları alıp kendin kurabiliyor olman gerekli ki o da işin temeli, ondan sonra eTic sitesi üzerine tema giydirme ve isteğe uygun değişiklikleri de yapabiliyor olmak önemli, zamanla öğrenilebilecek şeyler, kendim zamanla hepsini öğrendim ve şu anki şirketimin eTic sitesini de bu şekilde kendim yapıyorum. Yazılım için lisans dahil masrafım "0" yani.

Girişeceğin ilk işinde dikkat edeceğin en önemli kriter, daha ilk baştan karlı olması. Baştan kar değil zarar getirecekse hiç girme paran ve zamanın sana kalır.

Şu sıralarda girişmeyi düşündüğüm Tayvan'dan elektronik netwok cihazları ithalatı işi var mesela, şu konu başlığında (http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=50997) anlatığım bir sorundan dolayı girişmiyorum. Sorun ise, cihazları Türkiye'ye getirdiğim zaman maliyetinin yüksek olması. Şirketin iş yapıyor görünmesi adına getirtip zararına satabilirim ama yapmıyorum. Bir işte az da olsa kar net görünmüyorsa girmemek, beklemek gerekli diye düşünüyorum.

(http://www.koniks.com/topic.asp?TOPIC_ID=50997) 'da anlattığım konu $10.000 'luk (toplamda yaklaşık 150 adet network cihazı, bir tanesi ortalama $80 değerinde) ithalat konusu. Tayvan'daki üretici iskonto yapsa karlı olabilecek iş. Altın ve diğer yatırımlarımı bozdurup bir $10.000 daha koyup, ilk seferde $20.000'lik alış yapacağımı söylesem Tayvanlı üretici iskonto yapacağını söylese, yapacağım, çünkü sonuçta iş karlı tarafa geçecek.

Bunun gibi değerlendirmeleri yapmak gerekiyor işte. Fakat her şeye rağmen sermaye yatırımı risk demek, bir anda herşey sıfırlanabilir de, unutmamak gerek. Burada demek istediğim şey, ben bu işe $20000'i yatırıp sonra mundar olsam bile, birine borçlu olmamam (bankaya, eşe, dosta) ve yapabileceğim başka bir işin olması. B planın olsun, işinde 10000TL giderse yine de yapabileceğin bir iş var mı, bu soruyu da sorup öyle girişmek gerekli diye düşünüyorum.

Yeni Üye13 yazı
kardeşim,

ben yaklaşık 10 yıldır donanımcılık yapıyordum 1 ay önce bıraktım.
elinde güzel bi meslek var bence ona yönel o alanda kendini geliştir.daha karlı olursun.donanımcılığa hiç girmemeni tavsiye ederim.donanımcılıkta aç kalmazsın ama parada kazanamazsın.çektiğin sıkıntılar uğraştığın insanlar,stres yanına kar kalır.

dükkan açacaksan kendi uzamanlık alanına yönel,web tasarım,logo tasarım vb işler yap.daha karlı ve daha zevkli,kafan rahat işler olur.

Yinede düşünce senin iyi düşün,Allah yardımcın olsun.
Niyet hayır,akıbet hayır...

Yerleşim Türkiye / KonyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye147 yazı
İnsanlar ölürse gıda sektörüde ölür
insanlar çıplak gezerse giyim sektörü ölür
insanlar ölürse berber,kuaför sektörü ölür.
gibi diyerek iş yapılmaz..
Fatih A. ZORLU / Antalya

Üye574 yazı
sanırım konu kapandı arkadaşlar

Yeni Üye9 yazı
Valla arkadaşım imkanın varsa dukkan acmak yerine bu işleri home office tarzında yapmayı dene madem ki web tasarım grafik e ticaret gibi işlerle ugrasacaksın o zaman kendine bir kartvizit bastırıp bir kaç sirket gezip bu tarz işleri homeoffice seklinde de yapabilirisn ben hem dukkan işlettim hem homeoffice çalıştım inan hiçbirşey farketmiyor şirketler senin alacağın ücrete bakarlar dukanın var mı yok mu cok onemsemezler..Ayrıca fatura olayı da hiç dert değil iş yapamayan bir sürü bilgisayarcı var bir tanesine gider kucuk bir ücret karsılıngda yani komisyon kar payı karsılıgında fatura keser misin dersin emin ol kabul ederler..ben bir sürü okul ve şirketle çalıştım birçogu ile de çalışırken resmi bir yerim yoktu ama hiç sorun yaşamadım.Okulların aile birliği dedikleri bir dayanışma grupları var burada belli bir para birikir ve bu para iel de okulun ihtiyacları giderilir genelde bilgisayarla ilgili bakım vs gibi seyler bu aile birliğinin ödeneğinden ödenir.Yani orası da senden fatura istemez bir makbuz keser bir imza alır o kadar.ama tabii ki okul ayarlamak zordur ama yılma derim git görüş şansını zorla ama baştan hemen dukkan vs açmak iyi bir fikir dğeil once homeoffice piyasa şartlarını bir görmeyi dene ondan sonra atılım yapman sermaye ile bir işe girmen daha mantıklı olur düşüncesindeyim.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Üye143 yazı
merhabalar bu işe girişmek istiyorum ancak yorumları okuduğumda ilginç şeyler çıktı ortaya acaba gıda işine mi girsem diye de düşünmedim değil yani işin esprisi bir yana kendine güvenin birisi eğer girişimci ise her işte olduğu gibi bu iştede başarılı olur diye düşünüyorum. sayın ankara2929 size başarılar dilerim. herkes olumsuz düşünmüş ben yazılım firması sahibiyim ancak kendine güveniyor ve de girişimci isen gir bu işe

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
Arkadaşlar bilgisayar teknik servisimi devrediyorum ilgilenenlere duyurulur.Antalyada hazır işyeri kapıyı aç para kazanmaya başlaserhatkutay38@hotmail.com
14 senelik firmam emeklilik nedeniyle devrediyorum hazır müşterileri ile birlikte faal,yogun,elit müşterileri olan firma 15.000 tl

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye2 yazı
Emeklilik nedeniyle bilgisayar teknik servisimi devrediyorum ilgilenenlere duyurulur.Antalyada hazır işyeri kapıyı aç para kazanmaya başlayol müşterisi ve teknik servis müşterileri ile birlikte,demirbaşlarım malzemelerim..vs Çeketimi alıp çıkıcam fiyat 15000 TL serhatkutay38@hotmail.com
14 senelik firmam emeklilik nedeniyle devrediyorum hazır müşterileri ile birlikte faal,yogun,elit müşterileri olan firma 15.000 tl

Yerleşim Türkiye / AntalyaMeslek Bilgisayar-Bili?im
Yeni Üye33 yazı
Çok kelepir fiyatmış
I just believe my self...

Yerleşim Türkiye / MersinMeslek Di?er