Ana içeriğe geç

İş Kurma Ve Girişimcilik

İş Kurmak Mı ? İşe Girmek Mi ?

BaşlatanSeMPoTarih19/04/2011 04:37:15Yorum17

İlk mesaj
Merhaba

Kendi başına başlık olabilecek bir konu ama ben kendi sorunumdan bahsetmek istiyorum..

Yıllardır başkalarının yanında veya işi biliyormuş gibi davranıp emir veren patronlardan bıkıp son çalıştığım iş yerinde kazandığım çevreye güvenip kendi işimi kurmaya karar verdim ve kurdum.Eski iş yerim home office olarak ve sadece kamu sektörüyle(okul ve belediye) çalışıyordu.Bende bir iş hanından bir yer kiralayıp büro yaptım.Bu arada bilgisayar,kameralı güvenlik sistemleri ve yazılım üzerine çalışıyorduk.İlk başlarda iyi kötü iş geliyordu sonrasında bazı sebeplerden dolayı 2-3 ay süreyle çalışamadım. Bu arada da arayan müşterilerimi başka yerlere yönlendirmek zorunda kaldım.Şimdi tekrar başlıycam ve bu arada çok fazla düşünecek zamanım oldu kararsız kaldım.Bu iş bir büro ile yürümez gözle görülür bir yerde dükkan lazım.İzmir'de yaşıyorum.Bornovada bir dükkan tutup devam edebilirim düşüncesi var aklımda.Parça satış,teknik destek,güvenlik sistemleri ve bu konuda yapılacak herşeyi yapıcam..Tam bu noktada kendi işim mi yoksa işe girmek mi sorusu aklıma takılıyor ve hiçbir şey yapamıyorum.

İşe gireyim desem bu zamanda iş bulmakta çok zor zaten bir çoğumuz bu sebepten burdayız.Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız veya önerileriniz varsa dinlemek isterim.

Yerleşim Türkiye / İzmirMeslek Bilgisayar-Bilişim
YORUMLARTopluluk ne düşünüyor?
17 yorum
Ticaret risktir. Çalışana Allah verir. Sabırla azimle çalıştıktan sonra bi sıkıntın olmaz. Sen işini en iyi şekilde yap zaten iş kendisi gelir. Başkasının yanında karın tokluğuna çalışmaktansa kendi işimle uğraşırım.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Esnaf
kardeşim kır dizlerini ,git çalış ..türkiyede küçük yatırımcıyı yok edıyorlar..bence kesınlıkle iyi bir iş bul ve çalış..şu anda ticaret yapılacak zaman değil..sermayende yokmuşş.bence hiç düşünme ..
bayvaz

rızkın 10 da 9 u ticarettir ne güzel demiş sevgili peygamberim (s.a.v).
cesaretli ol arkadaşım ALLAH(c.c) yardım eder.
madem işinde uzmansın hiç korkma

Yerleşim Türkiye / SakaryaMeslek Serbest meslek
Sayın Sempo,

Durumunuz karışık. Girecek bir işiniz varsa hiç durmayın işe girin. Maaşınızı alın işinize dört elle sarılın. Sigortanız yatsın keyfinize bakın.

Kamera güvenlik, bilgisayar donanım ve yazılım ile sizin bu büro dönmez. Bu üç işin her birini yaptığı halde çok para kazanan insanlar var. Ancak siz yaptığınızda olmayacaklar. Neden mi ? Siz bu üç işten de gayet güzel anlıyor olabilirsiniz. Fakat büyük ihtimalle işletme sermayeniz yetersiz olarak yapacaksınız bu işleri. Her ayın ortasında ay başında yatıracağınız dükkan kirası aklınıza gelecek ürpereceksiniz. Yanınıza bir yığın konuşmalar yapıp aldığınız elemanın paraya ihtiyacı olacak bir iki kere ağanın eli tutulmaz modunda çıkarıp vereceksiniz bir ikisinde ikide bir de olmaz ki kardeşim diyerek durumu kurtaracaksınız ama eninde sonunda çocuğa rezil olacağınızı bilmenin sıkıntısıyla gene ürperekceksiniz.

Her kestiğiniz fatura için devlete ödemeniz gereken bedeli cebinize attığınızdan bir süre sonra oluşacak olan vergi borcunuzu idrak edip ürpereceksiniz. Bağkurunuzu bir türlü ödeyemeceğiniz için emekliliğe daha çok var diye kendinizi avutacaksınız. Eşekler gibi çalışıp bitirdiğinizi cebinizdeki son kuruşları vererek malzemesini aldığınız işin bedelini tahsil ederken daha doğrusu bir türlü edemezken arada bir yukarıdan aşağıya inen soğuk terlere muhatap olacaksınız.

Bu eziyeti kendinize neden yapacaksınız ? Açacağınız büro size ne kazandıracak ? 40$+KDV ye peşin para ödeyerek aldığınız bir kamerayı hangi müşteriye 250 liraya satabileceksiniz ? 100 bilemedin 150 ye sayacaksınız. Aracın gazını, elemanın yövmiyesini çıkaracak mı ?

Kamera satarak para tatlı ihaleler alarak, sizinle ince pazarlığa oturmayan resmi dairelerle yapılabilir.

Bilgisayar donanım satarak para, gene çok adetli ihalelerle veya toplamına fiyat belirleyip gerikalanında özgür kaldığınız, çekini peşinen aldığınız işlerle olabilir.

Yazılımdan para kazanmak, kendinize ait ve satacak bolca müşteri bulabildiğiniz bir yazılımınız varsa belki mümkündür.

O dükkana harcayacağınız paracıklara bankada bir kumbara hesabı açtırın. Sonra gidip bir işe girin. Sigara içiyorsanız onu da acilen bırakın.

tamnland.com

Yerleşim Türkiye / TürkiyeMeslek Di?er
Yorumlarınız için tşk.
Sanırım büro açtığımı söylediğim için sermaye sorunu yaşadığımı düşündünüz ancak şu anda 1 yıl bilemediniz 1.5 yıl kendimi idare edebilecek durumdayım.Şu anda zaten 5-6 aydır vergimi ve bağkurumu ödüyorum.Yapacağım tek şey büroyu kapatıp bir dükkana geçmek olacak.Elimde zaten gerekli olan raf,masa,koltuk gibi eşyaların olduğunu düşünürsek bana maliyeti 3-4 bin tl olacak.Dükkanda zaten küçük şeyler dışında ürün bulundurmayı da düşünmüyorum ürün satışı benim için 2. planda kalıyor.

Şimdi bir işe girsem 3-5 ay sonra pişman olup keşke kendi işime devam etseydim demekte istemiyorum.İş aramadım da değil bir süredir gazetelere ve internete bakıyorum ama iş verenler sanki işi vermek istemiyorlar :) bu da beni kendi işimi yapmaya yöneltiyor.Kendi işimi yaptığımda kaybedeceğim çok fazla bir şey olmamasına rağman hala kararsızım.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Bilgisayar-Bili?im
Şu hadislerden, ayetlerden örnekler vererek allah rızkını verir tarzı yorumlar sunanlara gerçekten kıl oluyorum. Bir soru sorulmuş ve eğer ticaret veya sorulan sorunun muhatabı sektörde bir bilginiz varsa yazılmalı bence. Gerçek dünyada yaşıyoruz. Burada hadisler vs. değil, vergi hesaplamaları, kar zarar dengesi, ayın sonunu getirebilme vs. sözkonusu.

Konuya yoruma gelince, İzmir'de yıllarca elektronik üzerine kendi iş yerimde çalıştım. 3 sene önce kiraya verdim, artık avm lerle 1-2 TL. karına mal verenlerle rekabet edemez duruma gelmiştim. Kiram çalışıyor ama 3 senedir yapacak birşey bulamamak artık beni sıkıyor, 6 aylık bir imalat maceram oldu, iyi para kazanabilirdik ama ortaklar arasında uyuşmazlık çıkınca ben ayrıldım. Sermayem olmasına rağmen neredeyse her sektörü franchise dahil hala inceliyorum, sanki ömür boyu birşey yapamıycam gibi geliyor.

Bence editörün yazdığı gibi bir işe girip çalışmalısınız. Gerçekten kiralarla, vergilerle uğraşmak çok zor. Kendi işi olmak güzeldir ama dışarıdan böyle gözükür. Eğer herkesin yaptığı bir sektörde iseniz içinizde ne fırtınalar koptuğunu kimse bilemez. O kadar iş başvurusu yaptım ama malesef ki kendi işim dışında bir işte çalışmadığımdan iş bulmam sanırım imkansıza yakın. Yaşım 35 bu arada. Selamlar herkese.

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Mühendis
Alıntı Yapılan Metin:
Yazıyı gönderen - barışayvaz
kardeşim kır dizlerini ,git çalış ..türkiyede küçük yatırımcıyı yok edıyorlar..bence kesınlıkle iyi bir iş bul ve çalış..şu anda ticaret yapılacak zaman değil..sermayende yokmuşş.bence hiç düşünme ..

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Sa?lyk hizmetleri
Kendi isin illa kendi isin memur kafasindakileri dinleme. Kendi isin.....Batsanda kendi isin....Ciksanda kendi isin.... 10 kere daha omure gelsem yine kendi isim....

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
imkanlarınız yeterliyse insanın kendi işi en iyisi tabiki fakat sayın editörün yazdıkları da hayatın gerçekleri maalesef, iyi düşünün derim.

Yerleşim Türkiye / AnkaraMeslek Memur
üretim haricindeki tüm ticari girişimleri şu anda mantıklık bulmuyorum.özelliklede kenarda kaybetsen bile yeterli derecede paran yoksa ..yukarıda illa ticaret illa ticaret diye konuşan kerey gibi '''çok paran ''!!!!! varsa ne ala..batırıp batırıp çıkarrsın..çamaşır suyuyla yıkanmış kadar beyaz olur elindeki sermayen :)))
12 senedir ticaret işindeyim ,gözlemlerim bunlar.bence üretimle alaklı bir iş yap..misal mantar ,muhabbet kuşu veya balık yetiştiriciliği.şu anda 3 üzerinde çalışma yapıyorum..kamera işini küçük çaplı ***ürüp bence bu şekildede ticaret yapabilirsin..lakin eğer saglam bir iş bulursan bence hiç yorma kendini.kerey gibi batıp çıkmak hoşuna gidiyorsa ne ala...
bayvaz

Kardeşim KÜLFETSİZ NİMET OLMAZ eğer;
-Teknik olarak bilgi birikimine güveniyorsan yani işi biliyorsan,
-Daha önce iş kurma ile ilgili kafanda sana yol haritası olacak bir fikrin varsa
-Arkanda manevi ve maddi(bilerek ikinci sırada yazdım maddiyi) destek olabileceğine inandığın 1-2 kişi varsa
-Hesaplı davranmayı biliyorsan
-Birazda şansının açık olduğuna inanıyorsan iş kurmanın ciddi risklerine karşı savaşmaya hazırsın demektir:))

Bu arada sizin sektörde patron yanında çalışanlar tahminim 1500 tl den fazla almazlar:))(onu bile verecekleri şüpheli)
Peki 1000 -1500 tl +sigorta için hergün çıkarılma korkusu yaşamak risk değilmi? Günümüzde kurumsal olan yerler hariç patron işletmesinde çalışmakta bir risk(Yok sigortan eksik ödenir ,patron iflas eder , Daha ucuz sigortasız çalıştıracak işçi bulur vb....)Patron son model arabayla İşçiye verdiği maaştan fazla benzin parasını atar gezer İşçiye ve Vergiye gelince Para yok der:))

Bakma herkesin lafına Ben Hiçbir girişimcinin "benim yaptığım iş kolay herkes yapabilir"dediğini duymadım.
"BEDAVA PEYNİR SADECE FARE KAPANINDA OLUR"

"Zirvelerde Kartallar da bulunur, Yılanlar da. Ancak birisi oraya süzülerek, diğeri ise sürünerek gelmiştir. Önemli olan nereye gelmiş olduğunuzdan çok, nereden ve nasıl geldiğinizdir."

ßeLki Sandığınız Kadar Ukala,
ßeLkide Tahmin Edemeyeceğiniz Kadar Mütevaziyim
ßiraz SakLıyım ßazen YasakLıyım Kimseyi Örnek ALmam
Kimseye Örnek OLmam Arkama ßakmam 'AsLa' Demem
'Keşke'Leri Sevmem !!
ELeştiri DinLerim Nasihat DinLemem

Şüpheciyim ama kuruntu yapmam Kendimle çelişebilirim ama kafama takmam Dalga geçerim ama kırmam Ciddiye alırım ama kapılmam Huzur veririm ama söz vermem Sahip olurum ama ait olmam....

Yerleşim Türkiye / SamsunMeslek Saty? / Pazarlama
değerli sempo merhaba.
bu forumda yazı yazmayı seviyorum. her ne kadar uzun aralıklarla yazıyor olsam da.

öncelikle senin ikilemde kalma nedenini söylemek isterim.
Bir şeylerin farkına varıyor , çok emek harcayıp karşılığının az olduğu
ve hedeflerine ulaşmanın sabit bir maaşla imkansız olduğunu düşünmenden kaynaklı oluyor bu ikilem.

Şimdi sana soru sormak istiyorum.
Maaşlı işinde çalışırken home office dediğin eski iş yerinde işler nasıldı.
para kazanıyordu sanırım iş yerin. ev ofisi olmasına rağmen.
sen onlardan daha iyisini yaptığın, ofise geçtiğin halde işlerinden tam sonuç alamadın.

'' Neden'' bu soruyu sorup ve cevabını verene kadar araştır. ilk yapman gereken bu olsun.
Neden ev ofiste yapılan işler yürürken ofis açtığım halde o duruma gelemedim. çevremde var.
bunun cevabını verdiğin, eksiğini fark edip kapattığın anda dükkan açmayı düşünmeni tavsiye ederim.

genellikle maaşla çalışıp sonra kendi işine yapmaya başlayan kişilerin ilk hatası,
işçiyken patron baskısından dolayı yoğun tempo çalışırken,
kendi işine o baskıyı hissetmemesi ve
rahatlığın etkisiyle işini yavaş yapması ya da zorunlu olmadığından çalışma saatlerini düşürmesi,
ve tün gününü iş yokken boşa geçirmesinin den dolayı iflas etmesidir.

düşüncene katılıyorum kendi işini yapmak her zaman bence daha iyidir.
ama kendi işini yaparken seni patron gibi dürtecek nedenlerin olması gerekecek.
bu nedenler senin başarılı olmanı sağlar. hedef belirlemelisin öncelikle. işini nasıl sürdüreceksin.
açtığın ilk haliyle mi kalacak iş yerin. yoksa sürekli geliştirip yenilikler mi sunacaksın müşterilerine.
bu ticarette yapılan temel sorunun biridir. işi iyi olunca insanlar iş yerini verdiği hizmeti hiç geliştirmeye yanaşmaz.
üretim yapıyorsa full kapasite çalışır ama gelen işleri çıkaramam başım ağrır diye geri iter. (bunu göreceksiniz ticaret yaparken)
halbuki sadece yapması gereken yatırımını artırıp daha geniş bir üretimhane açmak tüm sorununu çözecektir göremezler.

Ticaret risklidir. ama işini iyi yapan. ve çok iyi pazarlayan için bu risk gözle görülmez hiç bir zaman.
konuyu uzatabilirim daha sayfalarca. ama yeterli olur şimdilik bu yazdıklarım.
size başarılar dilerim.

Ömer SEVEN
Olur böyle şeyler.

http://omerseven.com -Şahsi bloğum.
http://kopem.org - Özel eğitimlerle kişileri yardımcı olduğumuz KOPEM
http://innope.com - İnnope Yazılım ve Ar-Ge Merkezi
Lojistik Girişimim http://kargoa.com

Yerleşim Türkiye / YzmirMeslek Ythalat / Yhracat
Arkadasim korkak olma kendi isini ac yukarda arkim dogru soylemis bat cik kerey gibi diye 20000 dolar boRcum var 3 defa battim 2 defa ama hic pisman degilim yine olsa yine yapardim simdi islerim iyi coksukur eylule borcum kalmaz ins. Denemekten vazgecme azimle ...... Tasi deler

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Serbest meslek
başkasının bahçesinde,gül olmaktansa kendi bahçende diken ol..dürüst ol işini temizyap.müşteriyi acizetme,dünya geçimi kendiliginden gelir. kendi işini kur..

Yerleşim Türkiye / VanMeslek Kamu sektörü
Kendi işini kurmak isteyen arkadaşlarımıza az para ile çok kazanç fırsatı.
mantar üretmek isteyen girişimci arkadaşlarımıza her türlü danışmanlık desteğini vermekteyiz. www.marmaramantar.com adresimizden daha detaylı bilgiler alabilirsiniz. ayrıca mantar üretimi ile ilgili bilmek istediğiniz herşey www.mantaruretimi.com adresinde mevcuttur. günlük 20 ton kompost üretim kapasitemiz ile türkiyenin her bölgesine mantar üretimcilere kompost tedarik etmekteyiz.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Saty? / Pazarlama
Ben de bu sabit düşünceli adamlara kıl oluyorum böyle insanlar kendi hayatlarını yaşıyamazlar başkaları tarafından yaşattırılırlar ve hayatları böyle geçer oysaki ben ne yapabilirim ne yapmalıyım diye düşnselerdi yapacak birşeyler bulmuşlardı.Bence kur dükkanını ama farklı olsun bu devirde artık farklı düşünen fark yaratan ve müşteri memnuniyetini ilke edinen kazanır.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Di?er
BENCE İŞE GİRMEK HİÇ OLMASA SEÇİM SENİN ELİNDE BİRİ OLMADI DİĞERİNE BİRAZ ZOR TABİ AMA İMKANSIZ DEĞİL.KENDİ İŞİNMİ BİLGİ BİRİKİM TECRÜBE YER PARA VB.YETERLİMİ HAYIR BUGÜN TAMAM ANA YARIN NE GETİRİR BELLİ DEĞİL.TLF FTRS.ELK FTRS. ZABITA MALİYECİ,DİLENCİ,ÜÇKAĞITCI KİRAAA VERGİİİ
SİGORTA BAĞKURRR VB. KAR %200 DE OLSA YOK YOK YOK VERGİ KALSIN SSK KALSIN ARAYAN SORAN YOK DEME BU GÜN GİTTİM AFTAN YARARLANMAYA SSK 3800 TL VERGİ 8500 TL NE DEMEK YENİ AİDAT BORÇ
ŞİMDİKİLERİ ERTELE NASIL OLSA YİNE BİRSEÇİM GELİR. YOK ABİ YOK DERSİZDİ İŞİM AĞRISIZMIŞ BAŞIM
GERİ DÖNMEK LAZIM O İŞ BİLMEZ PATRONUN YANINA DEMEKKİ BİR ŞEY BİLİYORMUŞ.

Yerleşim Türkiye / YstanbulMeslek Gyda